Kanada kanepiturg

MLindepuu
...aga teated sellest on käsitsi...

Ehk siis...kauplemismutt oli juba koju läinud?
Mina olen lihtsalt orderi ära muutnud, alati saab muuta ja on ka kõrgema hinnaga läinud. Mõnikord ka tühistades ilmub teade, et müüdud. Samuti ei näita mõnikord laekumisel summat peale müüki
lauriy
MLindepuu
...aga teated sellest on käsitsi...

Ehk siis...kauplemismutt oli juba koju läinud?

No siis on ta tulnud tagasi selleks ajaks, kui ma tühistamisorderi sisse pannud olen.
Euroopas hakkab ka turg looma:

https://finance.yahoo.com/news/medical-marijuana-dominate-european-market-173020425.html

Eesti võiks esimeste seas olla, kes sellest võiks tulu lõigata, ühtlasi saaks juurde ka kõvasti turiste.

In addition, the legalization of recreational weed creates more jobs and brings in more tax revenue.
Ma arvan, et on väga palju ebaseaduslikke tegevusi, mille legaliseerimine tooks rohkem ametlikke röökohti ja maksuraha. :P
MLindepuu
Ma arvan, et on väga palju ebaseaduslikke tegevusi, mille legaliseerimine tooks rohkem ametlikke röökohti ja maksuraha. :P

Tühja möla jaoks on teised teemad, see on kanepi aktsiate valdkond. Minu point selles, et teised teevad varsti asjad legaalseks ära ja koorivad raha, aga samas, kui pool Eestit täis inimesi, kes ei jaga teemat varakult ära ja ikka jonnivad kanepi kasvatamise vastu. Kanadas ka ei ole tarbimine veel lubatud vabas käibes, aga vähemalt ei keelata ka raha teha kasvatamisel.

Oman : Aphriat (reedel kena tõus +23% ja 5 kordse käibega)
Müüsin täna, äkki saab uuesti odavamalt. Nagu asja jälgides näha on, siis paras Ameerika mägi, nädalaga pea hind kahekordne ja ka langus võib sama kiire olla, kui NAFTA kõnelused peaks takerduma.
Visahing
Müüsin täna, äkki saab uuesti odavamalt. Nagu asja jälgides näha on, siis paras Ameerika mägi, nädalaga pea hind kahekordne ja ka langus võib sama kiire olla, kui NAFTA kõnelused peaks takerduma.

Hetkel tundub õige otsus. Aga jääb küsimus, et kui altpoolt siis uuesti siseneda?
velvo
Visahing

Hetkel tundub õige otsus. Aga jääb küsimus, et kui altpoolt siis uuesti siseneda?

Seda näeb alles siis, kui ta alla tuleb ka kus seisma jääb, ideeliselt kuna NAFTA puhul Kanada plõksis Trumpiga, ei usu, et need kõnelused sama kiired nagu Mexicoga. Septembri intressi tõus, ning lisaks kanepi tootjate halvad Q3 kuna kõik lattu tootnud ja tegelevad tutunduskanalitega, siis piisavalt põhjusi hea jõnksakas alla teha.
Mul jäi õigel ajal müümata, kuid on kena vaada seda %, mis ta muudkui tõuseb :) Ehk trend nii jätkub, kanadakad teevad rohkelt suitsu ja on õnnelikud (pilvesees) ka edaspidi.
Mardike
Mul jäi õigel ajal müümata, kuid on kena vaada seda %, mis ta muudkui tõuseb :) Ehk trend nii jätkub, kanadakad teevad rohkelt suitsu ja on õnnelikud (pilvesees) ka edaspidi.

Põhiturg on minu nägemust mööda pigem geelid, õlid, lisandid jms, mitte suitsu pahvimine. Arvestades igasuguseid mms ja muud jama, siis turg peaks olema laialdane.
Selge, et aktsia hinnad teevad jo jo ja langust on ikka väga raske taluda, aga ise jään pigem osta ja hoia põhimõtte juurde. Nagu elu just näitas, siis tõus võib üsna äkiline olla ja müües ei tarvitse ostuhetke ära tabada.
Mul oli keskmine hind 1500 aktsia puhul 9,3 ja sai ka korra kena miinust nähtud, kui hind 6,5 peal käis. Seega, kui kaks päeva sellist kütmist +24% ja 10% ja 2 tõus suuresti kaubanduse lepingu pärast (minu arvates), siis pigem vahepeal kasum ära võtta.
Visahing, sa nagu rohkem kursis, kas neil on mingi dividendistrateegia kah olemas. Mina armastan dividende.
MSM
Visahing, sa nagu rohkem kursis, kas neil on mingi dividendistrateegia kah olemas. Mina armastan dividende.

Hetkel küll ei ole (Aphria) ja vaevalt, et nii pea tuleb, kuna meeletud laiendamised seal firmas käsil. Loodame, et see Kanada oma asjadega üle ei keevita (nagu maagaasi tootjad, kes toodavad liiga palju). Uus mega pind ja müük avatakse taas Q1 2019. Oli see Canopy, kellel ka ladu pungil ootamas seda müügi päevakest.
Mul on sisenemine veidi hiljem tehtud ja ostuhinnaks veidi alla 12. Ootan rahus veel :)
MSM

Võid ju siis vaadata näiteks ETF HMMJ.TO. Enne viimast tõusu foorumis viitasin, et dividend ca 6,5%, nüüd siis ca 5%. Dividendi makse on võimalik neil seetõttu, et laenavad aktsiaid välja lühikeseksmüügiks ja nende intresside eest siis maksavad.
Ja hinnad tõusevad:

Canada's Trudeau says NAFTA deal possible by Friday
Viimase kuuga on APH teinud kena tõusu 10st 18,48 peale. Kui vaadata aastast mängimist, siis on 6 ja 24 vahel liikunud :) Otsustasin oodata oktoobri pidu(pilve)päeva ära ja siis edasi vaadata.
52-wk high 24.75
52-wk low 5.92
Mardike, see low oli vist enne kui kanep Kanadas legaliseeriti. Ma arvan, et nii madalale ta enam ei lange.
No tänaste hinnatasemete juures, peaks iga inimene Kanadas iga päev pilves olema ja ülejäänud 80% tuleks eksportida. Asi on selles, et külmas kliimas kalli tööjõuga agrikultuur on kallis, isegi kui tegemist on nii tulusa äriga nagu narkootikumid, siis kõik ei saa võita. Täna on aasta möödas krüptohullusest, enamus tokeneid on unustusse vajunud ja suur osa investeerimishuvist kanda kanepi ja endiste krüptodefriikide vahel kattub, seega tasub järeldusi teha. Vaadale nende asjade kõikumisi, see ei ole investeerimine, puhas õnnemäng.