Tilray tõesti mõnusalt paugutanud
GRNH ostmine on ka ära tasunud, hea et eelmine kuu veel ostsin:)
Selle põhjal võiks kah tõdeda, et turgudel toimuv on lihtsalt turgudel toimuv. Aphria ja Tilray jaoks asi üsna business as usual. Viimased aastad on üldse õpetanud, et lühiperspektiivis on kindlasti olulisem lihtsalt ullikeste kommentaaride lugemine kui ettevõtete näitajate ja muu adekvaatse info otsimine.
https://www.bloomberg.com/news/videos/2021-02-09/tilray-ceo-on-grow-deal-aphria-merger-pot-legalization-video
Disclaimer: Long
https://www.bloomberg.com/news/videos/2021-02-09/tilray-ceo-on-grow-deal-aphria-merger-pot-legalization-video
Disclaimer: Long
Erinevus veganite ja cannabise investorite vahel?
Veganid räägivad oma positsioonist kogu aeg, cannabise investorid vaid siis, kui positsioon on roheline.
Veganid räägivad oma positsioonist kogu aeg, cannabise investorid vaid siis, kui positsioon on roheline.
"ymeramees"
Ei oska teiste kohta kommenteerida, aga ma ei näe endal süüd, et muudkui trükitakse ja portfell läbivalt roheline :D
Tegelikult on viimastel aastatel mitmele kommenteeritud, et kui tänases keskkonnas long olla, siis peab rohkem vaeva nägema, et raha kaotada kui teenida. Viimati sai pandeemia alguses kõik positsioonid rohelisest nullitud. Sellest hetkest alates on kaks stsenaariumit käinud:
1) Stagnatsioon ehk ühekohaline number rohelises
2) Uups, kahe- ja kolmekohalised rohelised
Disclaimer: Ei pea end investoriks, pigem otsin määramatu horisondiga lotopileteid. Ideaalis võtan positsiooni kuni aasta enne "algust".
Disclaimer 2: Põhitees tugineb rahatrükil ja sellel mida poliitikud teevad.
Tilray ise tõusis eile mingi paar miljardit, lisaks oli mootoriks kõigile teistele, kelle MCap kokku tegi ka head miljardid.
Grow Pharma on pisike UK pharma firma (putka), kes ostab tooret kokku. Kui suure kolossiga tegu, saab ehk aimu siit:

Kui samasuguse tarnelepingu sõlmis eelmise aasta kevadel üks sealne pisike cannabise tootja $100M AUD, ei teinud viimane mitte kriipsugi liikumist. Kogu see UK, baby on lihtsalt üks mull.
Imestan, et kogu see demokraatide võit ja turgude squeezimine antud sektorit alles nüüd rallidega külastas.
Grow Pharma on pisike UK pharma firma (putka), kes ostab tooret kokku. Kui suure kolossiga tegu, saab ehk aimu siit:

Kui samasuguse tarnelepingu sõlmis eelmise aasta kevadel üks sealne pisike cannabise tootja $100M AUD, ei teinud viimane mitte kriipsugi liikumist. Kogu see UK, baby on lihtsalt üks mull.
Imestan, et kogu see demokraatide võit ja turgude squeezimine antud sektorit alles nüüd rallidega külastas.
"ymeramees"
Ma kogemata mainisin ka seda aega, kui 3x vee all olin. Samas olen nüüdseks kanepivaba.
Vabandan veganite ees!
"Mardike""Mardike"
Minu Apha on ka tänaseks jõudnud 10.41 -> 3.16 peale.
Ja suitsu ka ei saadeta rahustuseks :)
Ja tänaseks on taas 10,41 :D
"ymeramees"
Ma pole kindel, et võit nüüd ülemäära midagi tekitas. Peamine ralli algas sellest, et lubati 3 nädala jooksul legaliseerimise drafti. USA turu kõrval need muud uudised põhiteesi ülearu küll ei mõjuta. Tore ju küll, et Aphria Saksamaal toimetab aga SweetWateri ost on justkui ikka olulisem samm. Tegelikult oleks palju rahulikum olla, kui ei oleks neid "autiste" möllamas jms. Aga eks tuleb mullid ära kannatada :D
Kuna 2021 algus tundub SPACide aeg, siis miks mitte ühildada see teise populaarse teemaga. Ehk siis otsisin kanepiteemale keskendunud SPACe - leidsin MCMJ. Üsna vähe infot Merida grupi enda kohta. Hetkel hind 10.69.
"DonRoberto""ymeramees"
Ma pole kindel, et võit nüüd ülemäära midagi tekitas. Peamine ralli algas sellest, et lubati 3 nädala jooksul legaliseerimise drafti. USA turu kõrval need muud uudised põhiteesi ülearu küll ei mõjuta. Tore ju küll, et Aphria Saksamaal toimetab aga SweetWateri ost on justkui ikka olulisem samm. Tegelikult oleks palju rahulikum olla, kui ei oleks neid "autiste" möllamas jms. Aga eks tuleb mullid ära kannatada :D
Meh? Päev enne Senati võitu maksis TLRY $9 kopikatega. Praegune on juba loll squeeze. Aga mida ma ikka vaidlen, sa ju LONG.
"ymeramees""DonRoberto""ymeramees"
Meh? Päev enne Senati võitu maksis TLRY $9 kopikatega. Praegune on juba loll squeeze. Aga mida ma ikka vaidlen, sa ju LONG.
Tilray ja Aphria on peaaegu kaks kuud üksteise võidu uudiseid droppinud. Sektor tervikuna ei ole sellisel kujul rallinud. Veidi jah see senati võit lükkas, kuid sektor laiemalt alles nüüd hüpanud.
"poolteist"
Good call @ $24 visahing
Yahoo-s näitab pre-marketi hinda APHA@29.
"velvo""poolteist"
Good call @ $24 visahing
Yahoo-s näitab pre-marketi hinda APHA@29.
See oli päeva sisene hind, kus kasumit võtta, ütlesin, et kui tuleb uudis, sky is limit.
3d printerid on 10 pealt 50 ehk 5x tõusu, hullus tabab on see 10*5=50$ paari kuu peale,.
"velvo"
Millegi pärast on sees jumala rahu - TLRY 70 USD, seniks muusikat.
Vaat see oli good call. AH $74.
"velvo"
Millegi pärast on sees jumala rahu - TLRY 70 USD, seniks muusikat.
Edit: Ymeramees jõudis ette.
Hello 70!
Ega see just rahus ei tulnud. Oli ikka vaja veidi müüa, sest muudmoodi see tõus ei oleks jätkunud :)
Olen ka kolistanud selles sektoris viimased viis aastat. Nagu velvo, siis ülesse-alla sõidetud piisavalt. Kuna kaupleja pole, siis jäänud paari rasket kotti ka vahepeal kandma.
Mina igatahes lahkusin APHAst eile õhtul, tundus, et aeg on küps. HMMJ jäi veel tiksuma, aga varsti saab sellest ka isu täis.
Mitte kauplejana pean nentima, et stop-lossi võimaluse puudumine Kanada aktsiatele on nörritav. Halle juuksekarvu oleks oluliselt vähem.
Vanadest aegadest on HVT ka veidi alles, mille olin ammu maha kandud. Kuid praeguse laine harjal on isegi see surnust ülesse ärkanud. Ei tulnud pähegi, et pankroti äärepeal olevat juurde osta 5s tükist.
Seni on see sektor väga volatiilne olnud. Kas seekordne ralli jääb püsima?
Mina igatahes lahkusin APHAst eile õhtul, tundus, et aeg on küps. HMMJ jäi veel tiksuma, aga varsti saab sellest ka isu täis.
Mitte kauplejana pean nentima, et stop-lossi võimaluse puudumine Kanada aktsiatele on nörritav. Halle juuksekarvu oleks oluliselt vähem.
Vanadest aegadest on HVT ka veidi alles, mille olin ammu maha kandud. Kuid praeguse laine harjal on isegi see surnust ülesse ärkanud. Ei tulnud pähegi, et pankroti äärepeal olevat juurde osta 5s tükist.
Seni on see sektor väga volatiilne olnud. Kas seekordne ralli jääb püsima?
Ju ta ikka maha rahuneb kui aru saavad et legaliseerimine ei ole homme ega ülehomme ja kui aeg käes siis saame uut rallit näha.
See oleks justkui AA ring: Tere bulvar!
Kahju, et Sa vastu ei pidanud :(
Oma 30 aastase investeerimiskogemuse juures julgeksin väita, et vara, vara veel...
Tavaliselt kipub see asi minema nii, et lõpuks väsid ära ja oled õnnelik kui saad lahkuda plussis. Ja siis selgub 5-6 aasta pärast, et tegelikult oli uus Amazon.
Aga puistan ka endale tuhka pähe, sest eelmise aasta suvel võtsin vastu otsuse, et vanus selline, et tuleb hakata asju rahulikumalt võtma ja panustasin rohkem dividendidele ehk IIPR. Ka see +100% pole paha ja kui ma sellega ei oleks sõitnud, siis ilmselt ei oleks julgenud paar kuud tagasi TLRY osta. Aga OGI ja ACB müüsin suvel ära, õnneks mitte päris põhjast.
Plaan on hetkel selline, et TLRY müün jupikaupa ära, aga APHA-t hoian edasi.
APHA puhul on mega arbitraaž õhus. Kui TLRY sinna õhku peaks jääma, siis arvan, et ühinemistehing tühistatakse, sest sellise hinna juures on võimalik oluliselt raha tõsta. Jah, on teada, et TLRY bilanss ei ole parim ja trahvina 63 miljonit maksta ei ole neil hetkel võimalik.
Aga nad saavad aktsiaid emiteerida. Kui küsida, et kes on huvitatud, siis vastus lihtne - lühikeseksmüüjatele. APHA ukse taga aasta tagasi kriibiti ja siis oli hind põhjast vähem kui 100% tõusnud.
TLRY müüsin viiendiku @26 ja teise @57. Hetkel on tunne küll selline, et ega alla 20-st hinda enam ei näe.
Vaatame mis toob tänane päev. Aga oleks tobe küll kui müün ära ja hind lendab uuesti 300 juurde:):
Ise loodan, et ehk 25 juures on võimalus ikka tulevikus veel siseneda. Kui ühinemine toimub, siis aktsiaid saab olema tunduvalt rohkem mida (lühikeseks) müüa.
Ja no alla on alati tuldud. Iseküsimus, et kui palju ja mis taseme juures :)
Kahju, et Sa vastu ei pidanud :(
Oma 30 aastase investeerimiskogemuse juures julgeksin väita, et vara, vara veel...
Tavaliselt kipub see asi minema nii, et lõpuks väsid ära ja oled õnnelik kui saad lahkuda plussis. Ja siis selgub 5-6 aasta pärast, et tegelikult oli uus Amazon.
Aga puistan ka endale tuhka pähe, sest eelmise aasta suvel võtsin vastu otsuse, et vanus selline, et tuleb hakata asju rahulikumalt võtma ja panustasin rohkem dividendidele ehk IIPR. Ka see +100% pole paha ja kui ma sellega ei oleks sõitnud, siis ilmselt ei oleks julgenud paar kuud tagasi TLRY osta. Aga OGI ja ACB müüsin suvel ära, õnneks mitte päris põhjast.
Plaan on hetkel selline, et TLRY müün jupikaupa ära, aga APHA-t hoian edasi.
APHA puhul on mega arbitraaž õhus. Kui TLRY sinna õhku peaks jääma, siis arvan, et ühinemistehing tühistatakse, sest sellise hinna juures on võimalik oluliselt raha tõsta. Jah, on teada, et TLRY bilanss ei ole parim ja trahvina 63 miljonit maksta ei ole neil hetkel võimalik.
Aga nad saavad aktsiaid emiteerida. Kui küsida, et kes on huvitatud, siis vastus lihtne - lühikeseksmüüjatele. APHA ukse taga aasta tagasi kriibiti ja siis oli hind põhjast vähem kui 100% tõusnud.
TLRY müüsin viiendiku @26 ja teise @57. Hetkel on tunne küll selline, et ega alla 20-st hinda enam ei näe.
Vaatame mis toob tänane päev. Aga oleks tobe küll kui müün ära ja hind lendab uuesti 300 juurde:):
Ise loodan, et ehk 25 juures on võimalus ikka tulevikus veel siseneda. Kui ühinemine toimub, siis aktsiaid saab olema tunduvalt rohkem mida (lühikeseks) müüa.
Ja no alla on alati tuldud. Iseküsimus, et kui palju ja mis taseme juures :)
Kas Euroopas mõni ETF ka saadaval on, mis seda sektorit katab? Mulle HMMJ täitsa sobis, kehval ajal maksis head divikat shortijatele teenusepakkumise eest.
Nüüd mõtlesin, et äkki aeg hoopis HMJI soetada, mis on inverse ETF. Aga tutkit, vahepeal ju kõik ära keelatud.
Nüüd mõtlesin, et äkki aeg hoopis HMJI soetada, mis on inverse ETF. Aga tutkit, vahepeal ju kõik ära keelatud.
"bulvar"
Kas Euroopas mõni ETF ka saadaval on, mis seda sektorit katab? Mulle HMMJ täitsa sobis, kehval ajal maksis head divikat shortijatele teenusepakkumise eest.
Jah, keelati juba 2019, aga LHV poisid olid siiski veidi akna paokile jätnud.
Kui tahtsin lapsele eelmisel kevadel juurde võtta, siis öeldi, et sorry, aga enam mitte, kui tahad, siis võid ainult müüa. Ja mina "ebaprofessionaalne investor" oleks selle siis müünud 5$ juures?