Noh kui kunagi oli Hansapanga üks suurimaid aktsionäre Bank of Bermuda kliendikonto, siis kurjad, õelad ja kadedad keeled rääkisid ka, et selle taga ei pruugi mitte Bermuda residendid olla :).
no mõne riigi börsil hakkaks vist aktsia kukkuma....
Ametnikud suhruvarude kohta: "Eesti pidas vajalikuks kehtestada karmima korra." :)
Omade tagant varastamine on yks koige hullemaid asju.
Kalevi tulemused väljas, vaata siia
9 kuu kasum -70% eelmise majandusaasta 9 kuu vastu (Kalevi majandusaasta kestab juuli algusest juuni lõpuni)
Kinnitage rihmad ... homme läheb sõiduks?
Jooksva majandusaasta 6 kuud (tulemused laekusid 16. veebruaril) andsid tulemuseks 7,16M EEK puhaskasumit eelneva majandusaasta sama perioodi -6,89M EEK kahjumi vastu.
9 kuud siis juba 6,39M puhaskasumit eelneva majandusaasta sama perioodi 21,96M kasumi vastu.Loomulikult on magusatootmine tsükiline ja peale tugevat jõulumüüki on aasta algus ennegi Kalevit alt vedanud, aga siiski ma ei ole kindel, et tulemused just ootuspärased on.
Mis siis eelmise aasta 9 kuu tulemustega võrreldes puudu jäi? Tsiteerime eelmise majandusaasta 9 kuu aruannet:
Ettevõtte muud äritulud vaadeldaval perioodil sisaldavad Pärnu mnt 139 kinnistu 18070/52410 suuruse mõttelise osa võlaõigusliku müügilepinguga kokku lepitud tagasiostuõigusest loobumise tasu summas 30 miljonikrooni (1,9 miljoni eurot).
Aga hinna kukkumisse homme kaldun siiski uskuma, väike paraleel - täna langes Harju Elekter -9% "üllatusliku" kasumi kukkumise peale 80% võrra, see Kalevi case tuleb ilmselt sama suure "üllatusena" taksojuhtidele ...
Suurema turujõuga ostjad homme ilmselt lihtsalt korjavad oma orderid ära ja naudivad seda verelaskmist olles valmis sekkuma madalamatel tasemetel
Tuleb arvestada, et Kalevi aktsia on 6 kuu taguse fondiemissiooni järel endiselt ca +50% üleval ehkki vahepealne +70% on käest antud ... kui homme suudetakse aktsia natukenegi alla müüa, siis kardetavasti on see paljudele taksojuhtidele viimaseks piisaks ja kiirustatakse kasumit päästma
AS Kalevis Maksu- ja Tolliameti (MTA) kontroll, mille käigus
kontrolliti ettevõtja suhkru laovaru ja selle
deklareerimist. Kontroll algas 8.11.2004 ja ei olnud aruande
valmimise seisuga veel lõppenud.
Kas midagi ei leitud või pandi asi k(K)alevi alla kuniks suhkruvaidlus WTO-EU vahel pole lõppenud? Kuidagi kaua otsitakse !
MSM - Re: KALEV ? Kas jaab elama 10/05/05 18:33
No mina ei saa kristocki sugustest meestest aru. Kui sa ostad aktsiat odavamalt ja müüd hiljem kallimalt maha, siis see on ju sama mis Kalev suhkruga tegi. Kalev vähemalt tarvitab seda oma tarbeks, aga sina?
No kui investor ostab aktsiaid ja saab vastu pükse on see tema enda lollus, eksimus jne..
Peale iseenda pole kedagi süüdistada!
Aga kui Kalev ostab suhkrut ja müüb toodanguna mulle kallimalt maha + maksumaksja taskust makstakse veel ka EL-i suhkrutrahvid kinni, siis ma ei saa sellega kuidagi nõustuda!
Ralligu alla nii kuis jaksab!
Kui müügitulu on kasvanud numbrina muljetavaldavad 1,8 korda, siis müüdud toodangu kulu koguni 2,3 korda, lõpptulemusena pole brutokasum praktiliselt muutunud
Jättes kõrvale selle 30 miljonit EEK äritulu on Kalevi eelmise majandusaasta 9 kuu kahjum -8,04M EEK
Selle majandusaasta 9 kuu kasum tähendab 6,39M tähendab, siis kasumi suurenemist perioodi kohta 14,43 M EEK (8,04+6,93), paraku see ei tulene mitte brutokasumi kasvust, vaid kulude kokkuhoiust, viimane ei ole aga teatavasti lõpmatuseni jätkusuutlik protsess
Mu eelpool lisatud kommentaar oli tegelt suht mööda aga samas ei olnud ma siis veel teadlik valitsuse trallist selle trahvi ymber.nii et sorri selle kommi pärast.aga ikkagi on see suht nome olukord, kuigi Kalev selles otseselt syydi ei ole....