Käivet pole ollagi? Oleneb, millega võrrelda, kuid 0,5 kuni üle 1 miljoni päevas käivet on vaata et suurem kui Normal, aga Hansaga muidugi võrrelda ei saa. Ja peaks mainima, et tublid väikeinvestorid meil, ostavad ja müüvad lausa 5000 aktsiapakke :)
seda küll, ma vaatan kodust hetkel olukorda, kus kõiki detaile ei näe, samas ei olnud ka tõus just suure käibega, või on kellegi arvates 300-400K EEK päevas suur raha 1 börsiaktsia jaoks?
Vaatan siin hex'i lehelt nädal #50 tulemusi... Balti listis on Kalevi aktsiast suurem nädalakäive olnud vaid Telekomil, Hansapangal, Normal (ca 200 tuhat EEK) ja SAFil... Tõsi, see oli ka erandlik nädal Kalevil, kuid selle põhjal ei saa just õelda, et tõus väikese käibega toimus. Kalevi keskmine päevakäive oli siis ca 740K EEK päevas. Aga selles on Hennol õigus, tänane päev näitab ära tõusu jätkusuutlikkuse ja tugevuse. Risk Kalevit osta oli ja on päris suur.
Üsna müstiline tegevus Ühispanga (või nende klientide poolt), Kalevi (KLV1T) aktsiat soovitakse osta 1.36 euroga, samas Kalevi aktsiat (KLV2T) põlatakse ära hinnaga 1,32. Ehk siis sulaselge arbitraaz.
Jõle kusine lugu kui Eesti ühte suurimat toiduainetööstust annab liigutada mitmeid protsente 3/4 milliga päevas. Sellistest aktsiatest tuleks eemale hoida, fondiemissioon ja lockup või mitte.
Jõle kusine lugu on enamuse Eesti aktsiatega! Väikeinvestoritel pole mingi kunst üksi teha kogu päevakäive isegi mõne peanimekirja aktsiaga.
Kalevi aktsias pisike ebaefektiivsus, võimalus osta 1500 KLV2T 1.36 ja müüa 550 KLV1T 1.38, :)
Ja nüüd isegi juba teenustasusid kattev arbitraazhi võimalus:
SELL
350 KLV1T @ 1.39
550 KLV1T @ 1.38
BUY
1500 KLV2T @ 1.36
SELL
350 KLV1T @ 1.39
550 KLV1T @ 1.38
BUY
1500 KLV2T @ 1.36
Kas on teada millal KLV2T-st saab KLV1T?
Eelmistel kordadel (HPA2T-HPA1T, KLE2T-KLEAT, ETL2T-ETLAT) ca 3 nädalat läks vist ...
KLV2T kaob alates homsest. st. fondiemissioonist laekunud täiendavad aktsiad hakkavad kauplema KLV1T sümboli all ...
Täna on endiselt täheldada mõningat hinnaerinevust KLV1T ja KLV2T vahel, otsest arbitraazhivõimalust nagu seda eelmisel nädalal korduvalt esines hetkel siiski mitte ...
Täna on endiselt täheldada mõningat hinnaerinevust KLV1T ja KLV2T vahel, otsest arbitraazhivõimalust nagu seda eelmisel nädalal korduvalt esines hetkel siiski mitte ...
Kes oskaks selgitusi anda tänase KLV 15%-st tõusu kohta?ÄO näitab paberi PER-iks 33,55.Vahest mingi uus maailmaturge vallutav toode tulemas või on keegi Põrguväljal välismaalasi näinud.
PE on kahjuks ainult ajalool põhinev arvväärtus... vaadata tuleb olevikku ja tulevikku.
Suur investor ostis mitmes järgus madala hinnaga kalevit, (Kes suur investor on ei tea kahjuks!) ajas hinna täna kõrgeks homme müüb kõik kõrge hinnaga maha, teenib paar milli kasumit, aktsia hind langeb jälle 1.28 - 1.38 peale siis kestab jälle paarikuune üles alla väikeses koguses ja siis kõmaki üles! Minu arvamus ja nägemus kalevist nii kaua kui ma teda jälginud olen, ise oman ka natuke üritan müüa homme eks paistab mis saab ise ostsin 1.42 euri tükist natuke kõrge hind küll oli aga eks algajad saavad ka kõrvetada!
Paar milli on siiski raske teenida kui täna oli käive ainult 380 000 EEK
Miks ei olnud võimalik täna Kalevile müügiorderit riputada, päeva teisel poolel? Minu tehing tühistati ja ei näinud ka teiste omasid.
Kalevi eilne sulgemishind 1.36 oli täna võrdlushinnaks, mille suhtes ei saa rohkem kui 15% erineva hinnaga ordereid üles panna, viimane piir 1.56 jäigi siis tänaseks sulgemishinnaks ... oleks äkki veelgi läinud kui piir poleks vastu tulnud?
Sellistes olukordades peaks börs limiiti jooksvalt suurendama ... tavaliselt nii ka tehakse, hind jõudis piiri peale juba 1h enne sulgemist.
LHV maaklerina olen ise mitu korda tähelepanu juhtinud limiidi muutmise vajadusele kui klientide ordereid enam üles ei saa panna, mõni aeg tagasi Baltika ja Viisnurga puhul, ju siis seekord ei olnud kedagi nõudmas, :(
Sellistes olukordades peaks börs limiiti jooksvalt suurendama ... tavaliselt nii ka tehakse, hind jõudis piiri peale juba 1h enne sulgemist.
LHV maaklerina olen ise mitu korda tähelepanu juhtinud limiidi muutmise vajadusele kui klientide ordereid enam üles ei saa panna, mõni aeg tagasi Baltika ja Viisnurga puhul, ju siis seekord ei olnud kedagi nõudmas, :(
Täna ilmus teade osaluse muutumise kohta Kalevis.Hansapanga osalus langes 12.23%-lt alla 5% ja Skadinaviska Enskilda Banken Ab Clients suurendas osalust 5.34%-lt 15,22%-le...Kuidas võib see aktsia hinda mõjutada? hetkel 5,5% tõusu...
marguspro
Tegu on rohkem kui kuu aega tagasi toimunud tehingu lõpule viimisega, kus 25% Kalevis osalust omav AS Milestone müüs kõik oma aktsiad ja tehingut vahendas Hansapank.
Aktsiad olid lihtsalt vahepeal Hansapanga kontol hoiul enne uue omaniku kontole siirdumist, kas siis oodati raha laekumist või mis iganes.
+5% ei ole Kalevi ega ka teiste väiksemate aktsiate jaoks mingi eriline liikumine, vähese likviidsuse tõttu on pea iga päev mõni neist 5% tõusmas-langemas.
Tegu on rohkem kui kuu aega tagasi toimunud tehingu lõpule viimisega, kus 25% Kalevis osalust omav AS Milestone müüs kõik oma aktsiad ja tehingut vahendas Hansapank.
Aktsiad olid lihtsalt vahepeal Hansapanga kontol hoiul enne uue omaniku kontole siirdumist, kas siis oodati raha laekumist või mis iganes.
+5% ei ole Kalevi ega ka teiste väiksemate aktsiate jaoks mingi eriline liikumine, vähese likviidsuse tõttu on pea iga päev mõni neist 5% tõusmas-langemas.
Kas SEB kliendikonto tähendab, et ostjaks võib olla ka Eesti resident?