Kaja Kallase valitsus - head ja vead

Põhimõtteline probleem on selles, et Reformierakond on lihtsalt suuremas jaos arg. Kui on väikegi võimalus, et midagi ebaõnnestub siis parem vaatame ja kaalume ning üldse parem ärme tee. Üleüldine riigiametniku probleem, kes on ühel ja samal kohal olnud pikemat aega.

See mentaliteet on tulnud sellest, et seal pole mitte ühtegi uut nägu isegi juhatuses, peale Sutti, kes oleks alla 10 aasta olnud erakonnas. Juhatusest määrav osa on erakonnaga liitunud enne 2000 aastat. Faktiliselt on ka esinaine sealt sõna otses mõttes välja kasvanud.

Muidugi eks see oleks ka mõne teise erakonna probleem, rääkimata üldisest kui poliitikute, kui ühiskonnagruppi probleemist. Mis jälle üleüldiselt on meie vananeva ühiskonna valu, kus uusi tuleb järjest vähem peale.

Kuid kindlasti ei jõua me mitte kuhugi nii, et debiilse järjekindlusega valime samu tegelasi, kes ammendasid end ammu, juba enne halli karva tulekut ja kelle peamine idee on kuni pensionini riigikogus ära istuda. Samal ajal lootes, et nemad hakkavad veidigi teisiti tegema midagi, kui nad on viimased 15 aastat teinud.

"The definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results" Albert Einstein
Sellist kõnemaneeri võib tavaliselt näha siis kui teleajakirjanik või lapsevanem räägib mõne viieaastasega :

Ma ütlen ka siia vahele, et me oleme selles mõttes üsna eriskummalises aastas, et see lumi, mis on alla tulnud, on jäänud tõesti puude külge, sest ei ole tuult olnud, ei ole vihma olnud, on külm olnud. Lume sadamise hetkel, kui vaadata, kui te käite, ma ei tea, kas või suusatamas, minge Harku ringile suusatama ja vaadake, seal on tegelikult ka liinide ümber päris korralik lumi. Lumi on päris raske ja sellepärast puud ongi sellises seisus, et nad kukuvad ümber.

Valitsuse pressikonverents 14.12.2023
https://www.err.ee/1609217707/andres-noodla-lahtudes-julgeolekust-peaks-riik-suutma-toota-tarbitava-elektri

Arukas jutt. Argumenteeritud ja kirjutatud rahulikus kõneviisis, mis on tänapäeva strateegilise kommunikatsiooni hüsteeriliste loosungite kõrval väga kosutav lugemine.
See Noodla link on juba siin foorumis olnud, energeetikateemas, miks seda korratakse?
Kui Halb Inimene [tm] paneb Asjaliku Lingi [tm], siis peab ta saama Miinuse, sest 21. sajandil pole enam tähtis ütluse sisu vaid ütleja Sotsiaalne Positsioon Paremate Inimeste [tm] hulgas?
Kas me ei lähe sedasi võukimise rappa?
"ttrust"
See Noodla link on juba siin foorumis olnud, energeetikateemas, miks seda korratakse?

Aga sellepärast, et see on eelkõige poliitiline teema ehk siis seotud valitsuse otsustega. Energeetika-eksperte niikuinii ei kuulata, sest energeetikas on tähtis õnnetu jääkaru pilt ja Suure Greta loosungid; seda päris täpselt ei tea, kas Kaja Kallase valitsus teeb energeetika-alaseid otsuseid (õigemini annab välja bullasid) omaenese rumalusest või on sunnitud brüsseli roherevolutsionääride nööri mööda käima.
Ei ole sunnitud. Täitsa ise tahavad. Tung taldu lakkuda on nii kõva, et pole vaja sundida ega isegi paluda.
No kuulge - instants nimega "kliimaministeerium" Eesti-suuruses riigis?!?
See on ju imbetsilse absurdi tipptase ja võtab masendava olukorra paremini kokku kui mistahes muu näide.
"Sekeldaja"
Ei ole sunnitud. Täitsa ise tahavad. Tung taldu lakkuda on nii kõva, et pole vaja sundida ega isegi paluda.
See on ju imbetsilse absurdi tipptase ja võtab masendava olukorra paremini kokku kui mistahes muu näide.

Keskkonnaministeeriumisse võiks luua vetevana ja metsahaldja ametikohad.
"Offf"
Kui Halb Inimene [tm] paneb Asjaliku Lingi [tm], siis peab ta saama Miinuse, sest 21. sajandil pole enam tähtis ütluse sisu vaid ütleja Sotsiaalne Positsioon Paremate Inimeste [tm] hulgas?

Kulla Offf -- Sa oled juba niipalju kogenud ja näinud inimene, et sihuke käitumine ei tohiks nüüd küll kuidagi üllatusena tulla.
Oluline on see KES ütles, mitte see, MIDA öeldi. Kehtib nii siin kui Riigikogus :)
"ziff"

Kulla Offf -- Sa oled juba niipalju kogenud ja näinud inimene, et sihuke käitumine ei tohiks nüüd küll kuidagi üllatusena tulla.
Oluline on see KES ütles, mitte see, MIDA öeldi. Kehtib nii siin kui Riigikogus :)

Ma lootusetu optimistina mõtlesin, et LHV foorum on see viimaste mohikaanlaste enklaav, kus veel postide sisu loetakse. Aga jah, Ausi, sigakoer* ja veel mõned, on osade kodanike meelest ennast nii "outi mänginud" ja "täis teinud" et jutu sisu enam tähtsust ei oma. Miks neid siis mitte blokkida, see jääb arusaamatuks**.
* täiesti juhuslik valik esimesena meenunud nimesid
** mykoloogi, jpedro ja veel mõned võib vist "täiesti lootusetuks" lugeda, aga selle jaoks on blokeerimise funktsioon
"Cynic"
"Sekeldaja"

Keskkonnaministeeriumisse võiks luua vetevana ja metsahaldja ametikohad.

Vetevanade tiitlile või "tiitlile" kandideerivad need kalateadlased, kes angerjamaimud nn. külma hauda saatsid.
Ma ütleks, et jube palju angerja-teadlasi on meil koos. Mina küll ei loe oma ihtüoloogia-alaseid teamisi piisavalt heaks, et midagi arvata. Kusagil FB-s käidi välja väide: "klaasangerjate mõrvamine". Ja nüüd korrutavad kõik seda nagu papagoid. Sest kui juba Vakra, siis peab olema ka mõrvamine? Ja Espak on kindlasti ihtüoloogia-ala autoriteet (tema vist selle sae käima tõmbas).
Peeter Ernits vist ikka?
"Offf"
Ma ütleks, et jube palju angerja-teadlasi on meil koos. Mina küll ei loe oma ihtüoloogia-alaseid teamisi piisavalt heaks, et midagi arvata. Kusagil FB-s käidi välja väide: "klaasangerjate mõrvamine". Ja nüüd korrutavad kõik seda nagu papagoid. Sest kui juba Vakra, siis peab olema ka mõrvamine? Ja Espak on kindlasti ihtüoloogia-ala autoriteet (tema vist selle sae käima tõmbas).

kas kõrgharidusega kalateadlane on piisavalt teadlane kui tal ka pikk kogemus kalakasvatusega? Mul 1 klassivend FB ka võttis sõna sel teemal, muidu on ta selline varro 2x hullem koopia, aga antud teemat ilmselgelt jagab.
"pahurik"

kas kõrgharidusega kalateadlane on piisavalt teadlane kui tal ka pikk kogemus kalakasvatusega? Mul 1 klassivend FB ka võttis sõna sel teemal, muidu on ta selline varro 2x hullem koopia, aga antud teemat ilmselgelt jagab.

See juba läheb. Paraku on see õnnetu lugu hakanud elama omaenda elu ning paljuneb nüüd Intermeediumis mitmesugusel kujul ja mitmesugustes variatsioonides. Kräbedamatest variantides võib (ridade vahelt) välja lugeda, et massimõrv oli Vakral juba pikalt ette planeeritud ja vaeste angerjamaimude auku ajamise juures irvitas ta saatanlikult, nagu natsisõdurid nõukogude partisane jääauku uputades. Ma ei ole SDE ega Vakra fänn ammugi mitte, aga kommentaarid stiilis "ja plagiaadis kahtlustati teda ka, mis sihukesest tahtagi". Panevad natuke kahtlema sotsimise-opsitsionääride vaimses võimekuses. Muud midagi.
"Offf"
Ja Espak on kindlasti ihtüoloogia-ala autoriteet (tema vist selle sae käima tõmbas).

Offf, vanaks hakkad jääma -- mälu veab alt.
Eks me kõik kannata sama mure küüsis, aga kas peab siis seda kõva häälega kuulutama? :)
Mulle on viimasel ajal hakanud kinnistuma mõte, et äkki Kallas (pm) lihtsalt pole väga hea läbirääkija? See oleks küll
ootamatu, arvestades tema advokaadi kutset, aga reaalselt on ju palju näiteid (ja tekib kogu aeg juurde) sellest, kuidas põhimõtteliselt positiivne situatsioon Kallase läbirääkimise tulemustel järsult halveneb. Kõige markantsem näide on vast tema suure valimisvõidu järgne koalitsioon; aga ka eilsed streigiläbirääkimised -- ei pea ju tänitades ütlema, et ega raha pole juurde tulnud, vaid kasutada patiseisundit kasvõi selleks, et avalikku diskursusesse mingeid lahendusi pakkuda, mis saaks idanema hakata (ja siis tekiks vb teisele poolele ka avalikkuse surve?).
Siin järjekordne PR sõnastusega uudis, mis läheb samasse kategooriasse "idavedudega", mis kõlab palju leebemalt kui "veneveod".

https://www.err.ee/1609223061/eesti-ei-toeta-el-i-valistest-riikidest-parit-toojou-kasutamise-lihtsustamist

Miskipärast ERR uudistetoimetus ei soovi selgelt välja öelda, et Eesti valitsus jääb antud küsimuses hääletusel hoopis neutraalseks (mis on sisuliselt hoopis vaikiv nõusolek), selle asemel kõlab PR uudises hoopis "ei toeta".

On suur vahe, kas Eesti ei toeta või on sellele direktiivile sellisel kujul vastu ning tegutseb selle nimel, et seda plaani muudetaks meile sobivaks.
"siretsch"
Mulle on viimasel ajal hakanud kinnistuma mõte, et äkki Kallas (pm) lihtsalt pole väga hea läbirääkija? See oleks küll
ootamatu, arvestades tema advokaadi kutset, aga reaalselt on ju palju näiteid (ja tekib kogu aeg juurde) sellest, kuidas põhimõtteliselt positiivne situatsioon Kallase läbirääkimise tulemustel järsult halveneb. Kõige markantsem näide on vast tema suure valimisvõidu järgne koalitsioon; aga ka eilsed streigiläbirääkimised -- ei pea ju tänitades ütlema, et ega raha pole juurde tulnud, vaid kasutada patiseisundit kasvõi selleks, et avalikku diskursusesse mingeid lahendusi pakkuda, mis saaks idanema hakata (ja siis tekiks vb teisele poolele ka avalikkuse surve?).

Kuuldavasti EP saadikuna oli ta väga asjalik ja konkreetne läbirääkija, nii et kst. Võimalik, et kuna ta tegeles seal peamiselt teemadega, mis ei olnud olemuselt emotsionaalsed (digivärk), siis piirdus tema läbirääkimispartnerite ring või mull küllaltki ühelaadse tehnokraatliku seltskonnaga, kus sellist tüüpi inimene võibki väga tõhus olla.

Mulle tundub hoopis, et tal on tõsiseid probleeme empaatiavõimega ja ta võtab poliitilisi torkeid väga isiklikult. Teisest küljest ei suuda ta ennast panna teistsuguse taustaga inimeste rolli ja nendega ühist keelt leida.
Nii ei saa rallit sõita, lähed kõigiga tülli ja jätad endast kiusliku ja ülbe luuseri mulje.

"siretsch"
Mulle on viimasel ajal hakanud kinnistuma mõte, et äkki Kallas (pm) lihtsalt pole väga hea läbirääkija?
/.../
… ei pea ju tänitades ütlema, et ega raha pole juurde tulnud, vaid kasutada patiseisundit kasvõi selleks, et avalikku diskursusesse mingeid lahendusi pakkuda, mis saaks idanema hakata …

Arvo Valton on öelnud: kes ütleb, mida mõtleb, ei mõtle, mida ütleb.
Aga antud juhul on (nüüd juba korduvatest fopaadest) jäänud mulje, et tegemist on halvasti kontrollitud lapsesuuga – kohati väga nillitsetud lausekonstruktsioonidest hüppab äkki välja fraas, mis on justkui alateadvuses peidus ja oodanud oma aega, et puurist välja lipsata.