Eagle Line avamispeolt võib-olla otseülekannet ei tule, aga kuna mingi regamisleht pandi korraks kogemata pooliku infoga üles, siis ma eeldan, et see oli ajakirjanikele mõeldud. Külalistele on ilmselt ammu juba personaalkutsed välja saadetud. Ja kui ajakirjandus on kohal, siis meedias kajastust see ka leiab. Ja kuna ka poliitikud on kohale kutsutud, siis ma eeldan, et midagi on vaja ka maksumaksjatele kajastada, ehk siis jällegi publicity.
Ideaalis ma loodaks, et avamispeol oleks vähemalt üks välklambisähvatuste saatel pidulik koostöö allakirjastamine kellegagi, aga kui ka ei ole, ootaks ma enne ER-i börsireeglite kohast statementi mõne koostöölepingu sõlmimise kohta. Muidu ei ole ER-l üldse mitte millestki rääkida 
Ega see tore tunne ei ole mune liiga palju ühte korvi toppida, aga kuna mul enamus aktsiaid on $4-5 vahemikust ostetud, siis midagi väga põdeda ka pole. Liiga palju on juhtkonna poolt viimastel kuudel ridade vahele kirjutatud, et see saaks lihtsalt juhus olla. Ja konkurentidel pole endiselt samaväärset tehnoloogiat kõrvale panna. Sulfiidipõhistel solid state akudel on mitmeid lahendamata probleeme, mis ei lase sellel masstootmisse jõuda, kuigi üritajaid on rohkem kui ühe käe sõrmedel üles lugeda. Kui Eagle Line osutub toimivaks ja kulupõhiselt atraktiivseks tehnoloogiaks olema, pole akutootjatel põhjust seda mitte kasutada. Minu jaoks on küsimus rohkem selles, kui kiiresti neid Eagle Line liine juurde saaks ehitada ja kas PowerCo neid juba ehitab oma Salzgitteri tehasesse, kus hetkel toodetakse nö tavalisi akusid. Ja teine küsimus on see, kui kaugel ollakse suuremate mõõtudega akuelemendi tootmisliini arendamisel. Robotitesse käib see QSE-5 väga hästi, aga autos võiks natuke suuremad olla.
Inimrobotid lähevad selle teema skoobist välja, aga ma ütleks, et see teema on väga seotud AI arengutega. Täna pole AI kaugeltki veel sealmaal, kus seda haibitakse olevat. See AI mull läheb ikkagi pauguga lõhki, äkki isegi sel aastal. Aga. Kui on vaja miskit treenida ja see miski ei pea olema kreatiivne ega looma uusi asju vaid käituma reeglipõhiselt ja tuvastama ohuolukordi, siis seal on edulugu reaalsem. Liiklus on enamikes riikides reeglipõhine, objektituvastus ja nende anomaalne käitumine on õpetatav. Muski viimase ER confcallist võis aru saada, et robotakso on lõpuks peale neid pikki katteta lubaduste aastaid viimaks jõudnud sellesse staadiumisse, kus seda päriselt saab lubada liiklusesse. Ja sama kaugel näikse lõpuks olevat XPeng - ka nendel hakkasid mõned taksod opereerima ja suvel algab lisaks ka juhita eraautode tootmine ja müük. Me justkui oleks mingi läbimurde lävel praegu. Ja kui nüüd AI on selle eduloo taga, siis inimrobotite treenimine ei ole enam nii utoopiline. Tehases on vaja palju korduvaid liigutusi teha, see on ütleks isegi et liiga väike väljakutse. Robot-koduabiline on suurusjärk kangem väljakutse. AI peab aru saama 3D maailmast, eristama elusaid objekte elututest ja aru saama inimese igapäevaelust ja sellega kaasnevatest tegevustest selles 3D maatriksis. Nõudepesu, põranda koristamine, inimese aitamine kukkumisel jne. Me jõuame sinna. 2027 äkki? Tahame või ei taha, aga järgmise põlvkonna elu saab olema tarkade masinate ajastul. Ja kui meie lõpuks vanadekodusse jõuame, vahetab meil mähkmeid robot. Võib-olla ma eelistakski seda varianti.