Jätke teie, härra, ka oma rumalad naljad. Muidu noored varsti nutavad jälle, et kuradi itimehed ajavad oma “hiina keelt”.
Tööpuudus on jõudnud nii kaugele, et saekaatris töötavad kõrgema mati kursuse läbinud tegelased, kes suudavad ebakorrapärase joonega piiratud kujundi pindala välja integreerida/diferentsereerida. Jahe!
Vanasti oli see
K: “Mida sa küsiksid filossofia doktorandilt”
V: “Palun suur burger ja kahed friikartulid”
Nüüd siis võib küsida saekaatris, palun mulle see laud, mille serva kirjeldab ligikaudselt funtsioon:

(Nutikamad muidugi taipavad, et see funktsioon päriselt servamata laua serva kirjeldada ei saa, võtsin esimese ettejuhtuva).
Offf, siinsel juhul on pindala leitud numbriliselt, mitte analüütiliselt.
Laua paksus - teadaolev suurus.
Laua pikkus - teadaolev suurus.
Laua kaal - lihtsate meetoditega määratav.
Puidu erikaal antud niiskusprotsendi juures - tabelist leitav.
Edasi pole tarvis muud kui korrutamist ja jagamist. Monte Carlo meetodi analoog, kui soovite.
P.S. Mul oleks just sellist lauda vaja, nii 10-15 ruutmeetrit
Härra Z. ma ei mäleta, kas ma olen seda juba maininud, aga te olete kõhedusttekitavalt terane ja kipute mõtlema väljaspool kasti. Sotside Unistuste Ühiskonnas oleks teil juba andmebaasis “punane lipuke” küljes.
Njah, aasta 1918 ja kui kõnnid tänaval, prillid ees, siis rohkem sind ei nähta. Või leitakse kuskilt kraavist raskesti tuvastataval kujul.
Kastist välja mõtlemise kohta on üks ilus lause: “Ole loll, aga kaval!” Või nagu ameeriklased ütlevad: „Ta on nii loll, et ei suuda asju lihtsalt teha!”
Kas teate, kuidas arvutatakse puulehe pindala? Võta leht, aseta see millimeeterpaberile, tõmba hariliku pliiatsiga kontuur paberile, lõika lehekujuline tükk paberist välja, kaalu ära. Siis lõika millimeeterpaberist ruutdetsimeetri suurune tükk ja kaalu ka ära. Ristkorrutis.
Ja ärge arvake, et see on mingi profaanide meetod. Tean ühte töögruppi, kes uuris õhulõhede avamise-sulgemise mehhanisme ja avaldas oma artikli ajakirjas Nature. Nemad arvutasid lehtede pindala nõnda.
Traditsioon on, et servamata materjali laius mõõdetakse laua/plangu keskkohast.
Palju kavalam oleks servamata lauda müüa serva pikkuse järgi
Õnneks on saekaarimehed mate tunnist pausi teinud.
Ratsionaliseerime veidi. Ei ole isegi tarvis millimeetripaberit, tavaline A4 on hea kuna selle pindala teada (297x210mm). Kaalud paberi täpse kaaluga ära, joonistad puulehe ja lõikad välja, kaalud väljalõike samuti ära. Arvutad väljalõike ja terve A4 kaalu suhte. Kuna sama proportsioon kehtib ka pindala puhul siis korrutad saadud numbri A4 pindalaga läbi ja vastus käes.
Esiteks väga lahe lugu…)))))
Группа СЕКТОР ГААГА – Новогодние Политические частушки (18+) МЕДВЕДЕВ, ЗАХАРОВА, ПУТИН, ЛУКАШЕНКО
СЛУЖЕБНЫЙ РОМАН (В ролях: ЛУКАШЕНКО, КАДЫРОВ, ПУТИН, ПЕСКОВ) @ЖестЬДобройВоли #пародия
ЛУКАШЕНКО побил ПУТИНА в ГААГЕ ради ПОБЕГА @ЖестЬДобройВоли #пародия #путин #лукашенко #гаага
Ma sissejuhatuseks ütlen, et olen elanud üle 2 a Msk. ))) Siin nendel linkidel nalja piisavalt, isegi kui päris hästi ei oska slaavi keelt ))) Ma ei tea, mis minu pesitsuspaigas sealtäna toimub, aga minul oli siis seal v ok olla, ei ole praeguste tegevuste õigustaja. ))))
Первый ЧЕСТНЫЙ Предвыборный ролик ПУТИНА! @ЖестЬДобройВоли #пародия #путин #выборы #выборы2024 PUTANIC (В ролях: Путин, Лукашенко, Народ России) @ЖестЬДобройВоли #пародия #путин #лукашенко
see on ka lahe, kuradi hea näitleja ))))
ДОПРОС мужика, который хотел похитить ЛЕНИНА
Milleks laua pikkust vaja on?
Sulle võiks ju kõõlu anda, aga keegi ei ei viitsi seda targutamist ära kuulata.