Välja rentida ralliauto. RALLITAMINE KÕWASTE KEELATUD!!!
Elementaarne, nii on.
Teadusuudis:
Teadlased kuumutasid kulda äärmuslike temperatuurideni, kuid see ei sulanud: miks see on tähtis? - Forte
Tsitaat:
ülikiire kuumutamine ei anna aatomitele piisavalt aega, et kristallvõrest lahkuda ja vedelaks muutuda.
Vedelad aatomid on minu teada täiesti uus kontseptsioon ja uurimus seetõttu erakordselt huvitav.
Mmm - seletad ehk lollile lahti. Minu teada on metallid vedelas olekus atomaarsel kujul. Või sa viitad, et sõna “aine” (täpsemalt isegi element) on lausest puudu?
Esiteks - aatomid on aatomid, nad ei ole ei tahked ega ka vedelad.
Teiseks - kulla kristallvõre pommitamisel 18700 C ei tekkiks vedelikku, vaid plasma - helenduv kullaaur, kui Sulle paremini sobib.
Äkki peaksin rohkem kirjutama, kuigi see ei ole antud foorumi teema.
Kuld on seal atomaarne - so ei moodusta ühendeid, elik molekule, nii on. Atomaarsus õige.
Tahke olek - aatomid on enam-vähem või täiesti kindlas struktuuris nt antud näites kristallvõres.
Vedelik - aatomitel on piisavalt palju energiat, et võrest lahkuda, aatomid liiguvad, kuid mitte vabalt - on üksteisega seotud.
Gaas - aatomite energia ületab neid üksteisesega siduvat energiat - on nö vabad.
Plasma - energia on piisavalt suur, et aatom on kaotanud osa oma väliskihi elektronidest. Ioonid, mitte aatomid.
Tegelik pilt muidugi keeruline. Nt vesinikside, vee keemistemperatuur peaks aatommassi põhjal olema vast paarkümmend kraadi K jne.
Kui Rail Baltica tellijad lähevad majaehitajalt pakkumist võtma:
E: “Selle maja teeb 200 kiloga valmis”
RB: “Ei ole huvitatud, ma tean ehitusfirmat, kes teeb 2x väiksema 4 korda kallimalt”
Ettevaatust RIIGITEENISTUJA!
James Bondi “kill-count” kogu frantsiisi kohta on suurem kui Freddy (Nightmare on Elm Street) ja Jason (Reede 13.) kokku. Seega, riigiametnik on ohtlikum kui müstline seeriamõrvar.
Aga see pole veel kõik. Bondiaania kill-count on “napilt” (nii umbes mõnisada ohvrit) kõrgem kui HELLRAISER frantsiisi kill-count. Järelikult. Riigiametnik on isegi ohtlikum kui põrgudeemonid.
Inimesed, vaadake ette!
Charon-Bolt :

SEE post… Päevakaja - postituse nr35584 tegi 277025
Vana kooli elukutseline tegevjuht töövestlusel.
Noor HR tibin sirvib CV-d. Nii, milliseid suurettevõtteid olete juhtinud…
Ferranti, Commodore, Olympus, Barings Bank, Lehman Brothers, FTX… jaa, tõesti muljetavaldav.
Testisin AI võimekust huumori osas, tulemus tuli ootamatu
Kõik osalejad on väljamõeldud nimedega ja ei oma seost reaalse eluga.
Stseen 1: Töökoht – salajane laadimine
Kolleeg: „Kaur, miks su auto iga päev meie kohvimasina kõrval seisab?“
Kaur: „See on uus mudel – vajab kofeiini, mitte elektrit.“
Kolleeg: „Aga miks kohvimasin vilgub punaselt?“
Kaur: „Ta lihtsalt… mediteerib.“
Stseen 2: Maksuvaba ost
Sõber: „Kaur, miks sa ostad 20 kilo riisi ja 15 purki konservi?“
Kaur: „Pensioniplaan. Kui raha otsa saab, söön deklaratsioone.“
Sõber: „Aga miks sa neid minu firma kaudu ostad?“
Kaur: „Riik ütles, et tuleb olla nutikas. Ma lihtsalt… maksimeerin nutikust.“
Stseen 3: Trollimine foorumis
Foorumikasutaja: „Kas keegi teab, kuidas ravida migreeni?“
Kaur (anonüümselt): „Pane sibul sokki ja hüppa kolm korda ümber külmkapi.“
Moderaator: „Kaur, see pole meditsiiniline nõuanne.“
Kaur: „Aga see on… folklooriline innovatsioon!“
Stseen 4: Pereelu
Laps (videokõnes): „Issi, miks sa ei tule koju?“
Kaur: „Ma kogun pensioniks. Kui ma 85 saan, siis mängime koos.“
Naine: „Me kolisime. GPS ei leia sind enam.“
Kaur: „Aga ma leian teid… Exceli kaudu.“
Viimasel ajal on mitmed inimesed helistanud Häirekeskusesse ja Tallinna Korrakaitseüksusele teatega, et Nõmme vahel on nähtud liikumas koiotti.
Käesolevaga teatame, et koiott endast inimesele üldjuhul ohtu ei kujuta ja tema nägemisest ei ole vaja Häirekeskust teavitada, välja arvatud juhul kui märkate päevasel ajal koiotti kes:
- Kannab kaasas ACME tooteid
- Heidab õhupallilt alla alasit
- Seab üles silte “ümbersõit” või “tasuta linnutoit”
- Käitleb Suurt Magnetit
- Üritab ennast katapuldi abil lennutada
- Käsitleb lõhkeaineid nagu TriNitroToluool
- Maailb seinale võltstunneleid
- Kannab jalas tahekkütuserakettmootoriga varustatud rulluiske.
Sellistest koiottidest palume viivitamata teatada numbrile 112. Ärge lähenege koiotile ega püüdke tema tegevust ise mingil moel takistada.
Juhtum Kaubanduskeskuses.
Tegelased:
Heal Järjel Tõusik (T)
Noor Näljane Müügišaakal (M)
M: “Tere, vabandust, kas tohib korraks tülitada”
T: [mühatab midagi ebamäärast, kehitab õlgu]
M: “Tähendab, kas tohib küsida ühe küsimuse?”
T: “No küsi siis”
M: “Kas olete rahul oma koduse intiimteenuse pakkujaga?”
T: “Misasja?”
M: “No teie praegune tüdruksõber, olete temaga rahul?”
T: [muigab] “Hee, no pole viga”
M: “Aga kas tohib veel küsida, kui palju te maksate praegu koduse intiimteenuse eest”
T: [jääb mõttesse]: “Mmm… noo ei maksa palju, mingi 4-6 tonna, olenevalt kuust. Hooldus mingi poolteist-kaks, lisad umbes sama ja nats taskuraha kah.”
M: “Ja kas ma oletan õigesti, et selle raha eest on teil põhipakett”
T: “Mis põhipakett?”
M: “Noh, kui otse ütelda… saab k…pi, kõik kolm auku valla ja väljas teistele näidata?”
T: [irvitab nõusolevalt]
M: “Me tahaks teha teile Väga Hea Pakkumise. Meil on põhipaketis lisaks veel CIM, ATM, AR, BLS, COF, kõik hinna sees. Ja see maksab ainult 1500.- kuus.”
T: [veidi segaduses]: “Eee… misasjad? Kuule mees, räägi eesti keeles.”
M: “No eesti keeles, mitte ainult “pane millal tahad ja kuhu tahad” vaid lisaks ka “kuidas tahad””.
T: [irvitab laialt]: “Häh mees, ma niigi panen”
M: “…aga meie pakett on soodsam, fikseeritud kuuhinnaga. Lisaks pakume põhipaketi ostjale fikseeritud, soodsa kuumaksega tuuningu-paketti. Kulmud, ripsmed, küüned, valgendamine… kõik on hinna sees ja ühesuguse kuumaksega.”
T: [jääb justkui mõttesse]
M: Lisaks on meil seadmerent väga soodne ja kõik meie seadmed on alati täiesti uued, kasutamata, väga heade lisadega. Silikoon D-korv, juuksepikendused, ripsmete ja geelküünte komplekt – kõik on kohe kaasas…
T: [tahaks justkui midagi öelda, aga maigutab niisama suud]
M: [kasutab juhust] “…lisaks on meie seadmed kõik ühilduvad ka BDSM-paketi ja swinger-paketiga. Ühilduvad teiste meie seadmetega. Põhipaketi püsikliendile pakume kolmeka, neljaka ja grupika jaoks väga väga hea hinnaga lühiajalise rendi seadmeid.”
T: [muigab nilbelt] “Kuule mees, päris hästi kõlab”
M: “…ja see pole veel kõik. Uuele põhipaketi kliendile on BDSM-pakett prooviajal 3 kuud tasuta… Meie juures saaksite palju palju rohkem ja säästaksite ka veel…”
T: [ärritunult]: “Tra, mees, ma olen mingi rott su meelest vä? Tra, mul on sellest rahast p…hi, mul on pappi s…taks. Tra.”
M: [saab aru, et on vale suuna võtnud]: “Ei muidugi mitte, me pakume ainult premium kliendile ainult tippklassi teenust. Teie olete ju väärt tippklassi teenust ja saate seda endale lubada. Teie autod on ju kindlasti ka Prestiižssed Saksa Margid?!?”
T: [leebub, sest jutt tüürib tema meelis-teemale]: "Muidugi! Mul on kõik olemas. G-klassi maastur, Porsche ja Bemm…
[on aru saada, et T valmistub pikemaks tiraadiks oma lemmikteemal]
M: [segab ruttu vahele] “Ja muidugi vajate te siis premium-klassi tüdruksõpra, kas me tohime teile teha Personaalse Pakkumise, isiklikult, ainult Teile…”
T: [on pettunud, et loeng jäi ära, aga mühatab siiski nõusolevalt]
M: “Suurepärane, andke palun oma kontaktandmed ja me helistame teile mõne päeva jooksul…”
EESRIIE
Offi katse nalja teha

Matrix led
Offf Topic
Vaatamata ymeramehe ürgnaljakale naljakommentaarile julgustaks Offf-i uuesti klaverit haarama. Tegelased ja tegevuskoht las olla samad, kuid seekord võiks pähemääritavaks olla “mobiilne intiimteenus” oma võimalikes variatsioonides.
Kui neid kahte šketsi näiteks Argo Aadli(müügimees) ja Kait Kalli(rahapoiss) ettekandes ette kujutleda, oleksin isegi nõus väikese raha välja köhima ja näiteks Meelelahutaja avalikul lindistusel osalema.
Kes on sirvinud või isegi alustanud lugemist, nagu näiteks mina, V.Vaheri monumentaalteost Ardi Liivese elust ja loomingust, ei teeks Offfi esimese published suleproovi järel kindlasti niivõrd ennatlikke järeldusi, nagu see pehmenenud taskulampidega punase jaapani auto pilt võiks tinglikult väljendada. Anname parem aega atra seada