Euro-vasakliberaalses diskursuses on islam vääritimõistetud ja hea, kristlus aga oma absoluutidega ja olemuslikult antimarksistlikuna ainus sisuline probleem, mis takistab rahvaste sõprust ja lõputut progressi.
Euro-vasakliberaalses diskursuses on islam vääritimõistetud ja hea, kristlus aga oma absoluutidega ja olemuslikult antimarksistlikuna ainus sisuline probleem, mis takistab rahvaste sõprust ja lõputut progressi.
Lenzer
Lugejakiri: sallimatus kui põliseestlase ainus päästerõngas
No aga jumala õiget juttu räägib see naisterahvas. Ma ei tea aga oletan, et paljud eestlased mõtlevad samamoodi.
Remsu plöga Postimehes immigrantide tolerantsuse suhtes pole pikemat juttu väärtki.
Te saate aru, et see on EKRE mimmi kirjutis?
Itaalia rannavalve teatas pühapäeva õhtul, et päästis Vahemerelt veel 2100 sisserändajat, mis tõstis nädalavahetusel päästetud migrantide arvu 5800-ni.
Räägiks nüüd asjast, kes meil siin need kõikse tulihingelisemad põgenike sissetoomise pooldajad olidki, palju peaks Eesti vastu võtma sellest nädalavahetuse 5800 päästetust?
Mykoloog , kuulaks huviga Teie arvamust, kas 1% ehk 58 on piisav või peaks meie moraalne kohus Teie väljaütlemiste valguses suurem olema?
Räägiks nüüd asjast, kes meil siin need kõikse tulihingelisemad põgenike sissetoomise pooldajad olidki, palju peaks Eesti vastu võtma sellest nädalavahetuse 5800 päästetust?
Mykoloog , kuulaks huviga Teie arvamust, kas 1% ehk 58 on piisav või peaks meie moraalne kohus Teie väljaütlemiste valguses suurem olema?
Kuidas see Euroopas juriidiliselt nüüd ongi? Kas on kuulda olnud migrantide (põgenilke) saatmisest tagasi oma päritolumaale? Vastavast seadusandlusest, vastavatest otsustest?
winger
Ja see peaks tähendama mida?
winger
Mul on ausalt öeldes pohhui, mis mimm ta on või mis erakonda ta kuulub, aga ta räägib asjast nii, nagu on.
Ilma mulliajamiseta.
P.S. aivo1 ära Remsujevit unusta. Tema on see kõikse tulihingelisem ee.... khm... erudiit(?), kes Postimehe artiklis andis mõista et sisuliselt võtaksime ühe Aafrika maakonna jagu kahejalgseid endale kaela peale ning hakkame neile "Kalevipoja" eepost ja Eesti hümni õpetama. Sest meie riik on laias laastus igas mõttes valmis ja rohkem pole vaja midagi teha.
Ütleme nii, et kristluses on ka olnud läbi aegade erinevaid vägivallast kubisevaid fundamentalistlikke sekte, mis nendest on saanud on üldiselt teada. Miks islamiga peaks kuidagi teisiti minema ?
aivo1
Itaalia rannavalve teatas pühapäeva õhtul, et päästis Vahemerelt veel 2100 sisserändajat, mis tõstis nädalavahetusel päästetud migrantide arvu 5800-ni.
Aivo1, need 5800 olid päästetud nädalavahetusel. Mõtle parem palju neid päästmist vajamatta üle jõudis ;)
Lenzer
Lugejakiri: sallimatus kui põliseestlase ainus päästerõngas
Sellised "lugejakirjad" pigem õõnestavad avaliku aravamuse hoiakut massiimmigratsiooni suhtes.
Euroopa Põgenike ja Pagulaste Nõukogu kohaliku Eesti Pagulasabi MTÜ nimelise rakukese PR-il on õnnestunud siduda mõisted sallimatus ja vastuseis massiimmigratsioonile. Eesmärk on luua negatiivse tähendusväljaga foon imigratsioonivastasusele ja tekitada inimestes süütunnet, sest no kesse ikka end sallimatuks peab. Eestlane on pigem ikkagi teisi inimesi ja kultuure austav ning talle ei meeldi sugugi, kui miski annab alust väita, et ta on sallimatu. Sellele mängides annab kutsuda inimeses esile sisemise konflikti - "kui ma ei toeta EL plaanitavat kvoodipõhist põgenike küüditamisprogrammi, olen sallimatu nats; kui toetan, siis ei ole". Kaitsepositsiooni surutud inimene valibki olukorras, kus ta peaks hakkama tõestama, et ta pole kaamel, lihtsama tee ning samastub "sallijatega".
Neiuke neelas selle sööda muidugi alla ja kuulutas end rõõmsalt sallimatuks, võimendades sellega seda "immigratsiooni toetaja=salliv"-meemi veelgi. Argumentatsioon selles kirjas on samuti BS ning "murjanite" ja muude teisi rahvuseid halvustavate väljendite kasutamine täiesti lubamatu. No kes tahaks sellise jampsiga samastuda?!
aivo1
Ideaalis ei peaks illegaalsed pagulased tagasi saatma sinna kust nad tulid, EL või riigi rahaga. Muidu jäävadki tulema ja asi väljub kontrolli alt. Samas, ma valdkonda ülearu hästi ei tunne, ega ole kursis, mis seadused ja rahvusvahelised lepingud seda reguleerivad ja kas meil üldse on mingi kohustus kedagi vastu võtta. Vist mitte. Üldiselt ma kaldun arvama, et me peaksime ise valima, keda me sisse laseme, mitte ei lase neid kes meile antakse.
Kas sa hakkadki nüüd kõikidele päevauudistele minu kommentaari küsima, ma teen küll oma parima, aga kardan et ei viitsi kõigele reageerida.
mykoloog
Kordan vaid üle oma põhiseisukohad, kuigi vaevalt, et see sind huvitab:
- enamus Euroopas elavaid moslemeid jagavad Euroopa põliselanike väärtushinnaguid.
- "moslemiseerumine" on üledramatiseeritud, ceteris paribus ei toimu ettenähtavas tulevikus moslemi enamuse tekkimist üheski Euroopa riigis.
- Euroopa moslemite hulgas on kuritegevus erinevatel põhjustel - millest olulisim on vaesus, kõrgem kui põliseurooplastel, aga seda saab lahendada vaid kurjategijatega, mitte kõigi moslemitega, võideldes.
- ei saa karistada kedagi tema usu, maailmavaata, veendumuste alusel.
- ükski religioon ei ole parem või halvem kui teine, eriti veel siis kui neil on samad juured. Minu enda jaoks on kõik organiseerunud religioonid arusaamatud ja arvan, et hariduse levides need kaovad vaikselt.
- massiimmigratsiooni ei ole hea, eriti kui immigrandid moodustavad suure homogeense grupi rahvuse või religiooni põhiselt.
- Euroopa põgenike probleemi tuleks lahendada jõuliselt, põhimõttel, et kellelgi ei lasta surra, aga ilma loata tulijad saadetakse tagasi sinna, kust nad oma teekonda alustasid.
Proovin siis samad punktid oma vaates lahti kirjutada:
- Enamust Euroopas elavaid moslemeid ei saa lugeda ei Euroopa väärtushinnagute toetajateks ega nende aktiivseteks vastasteks. Nagu enamus muidki inimesi, on ka nemad suht "apoliitilised" ja elavad üldjuhul nii nagu parasjagu lihtsam ja mugavam on. Nad ei afišeeri avalikult vastuseisu läänelikkusele, mis aga ei tähenda, et nad sellega kõiges nõustuksid. Aastakümnetega omandatud tõekspidamised ja kultuur ei ole midagi sellist, mida annab üle riigipiiri astumisega hommikul dušiga maha pesta.
Lisaks passiivsele enamusele eksiteerib moslemikogukonnas aga ka selgelt läänevaenulik vähemus, kes vaid ootab oma võimalust. Eriti terav on see probleem teise/kolmanda põlve migrantide hulgas, kes ei oma adekvaatset ülevaadet ei oma päritoluriigist ega -religioonist ja kalduvad mõlemat idealiseerima.
- Islamiradikalism on hetkel üks kahest põhilisest julgeolekuohust lääne ühiskonnale. ISIL on teatanud oma plaanist kanda võitlus üle vaenlase koju ja kasutab migratsiooni terroristide kohale toimetamise kattevarjuna.
- Suveräänne kodakondsus- ja migratsioonipoliitika pole "võitlus kõigi moslemitega", lollakas!
- Nõus.
- Olemuslikult pole tõesti ükski religioon "halvem" kui teine, sest me defineerime mõiste "halb" tähenduse oma religioonilis-kultuurilisest taustast lähtuvalt. "Headus ja kurjus" on religiooni seisukohast immanentsed kategooriad, mille sisu määrab see, kes me ise oleme. Mina näiteks pean Al Shabaabi äsjast kristlastest üliõpilaste tapmist kurjaks teoks; äärmusfundamentalistlike islamikäsitluste kohaselt liigitub see aga hoopis kategooriasse "hea".
Traditsioonilised religioonid on vaikselt asendumas uusreligioonidega, mida lihtsamakoelisema maailmavaatega inimesed ehk isegi religiooniks ei oska pidada. Siiras usk EL poliitilise juhtkonna eksimatusesse, kõikvõimsusesse ja täiuslikku headusse kuulub aga ilma igasuguse kõhkluseta religioossete fenomenide hulka.
- Multikulti is dead! Multikulti "juurviljasalati"-idee läbi kukkumist on tunnistanud nii Merkel, kui teised mõjukad Euroopa esiliidrid. Immigrandid koonduvad paratamatult rahvuse või religiooni põhiselt homogeensetesse gruppidesse.
- Täpselt nii! No aga mida mina siis räägin?!
Mykoloog
Ideaalis ei peaks illegaalsed pagulased tagasi saatma sinna kust nad tulid, EL või riigi rahaga.
Teie jutt on minu jaoks nagu pudru ja kapsad , kas Te ise saate oma mõttekäigust aru, kas peaks siis tagasi saatma või ei peaks? Mida siin enam väljuda, asi on ammu kontrolli alt väljunud.Nüüd tehakse ainult nägu nagu oleks põgenike vastuvõtt veel range kontrolli all, kometi mäng.
Me peaksime ise valima...
Sellist võimalust ei teki, kuigi julgelt 80% on vastu, rahva käest ei küsita, otsus tehakse tagaselja ja kui keegi kobisema hakkab, saab sallimatu ja rassisti sildi külge, mida Teiegi siin mitmele kleepinud olete.
Selleks, et valida, keda võtame ja keda mitte, selleks peaks praegusel valitsusel selgroogu olema.Praegune seltskond lakub ainult taldu ja täidab Euroopa poolt tulevaid suuniseid erakordse täpsusega, et paipoisi mainet säilitada.
Teil oleks aeg lõpuks otsustada ja kahel toolil istumine lõpetada, olete poolt või vastu?
Ideaalis ei peaks illegaalsed pagulased tagasi saatma sinna kust nad tulid, EL või riigi rahaga.
Teie jutt on minu jaoks nagu pudru ja kapsad , kas Te ise saate oma mõttekäigust aru, kas peaks siis tagasi saatma või ei peaks? Mida siin enam väljuda, asi on ammu kontrolli alt väljunud.Nüüd tehakse ainult nägu nagu oleks põgenike vastuvõtt veel range kontrolli all, kometi mäng.
Me peaksime ise valima...
Sellist võimalust ei teki, kuigi julgelt 80% on vastu, rahva käest ei küsita, otsus tehakse tagaselja ja kui keegi kobisema hakkab, saab sallimatu ja rassisti sildi külge, mida Teiegi siin mitmele kleepinud olete.
Selleks, et valida, keda võtame ja keda mitte, selleks peaks praegusel valitsusel selgroogu olema.Praegune seltskond lakub ainult taldu ja täidab Euroopa poolt tulevaid suuniseid erakordse täpsusega, et paipoisi mainet säilitada.
Teil oleks aeg lõpuks otsustada ja kahel toolil istumine lõpetada, olete poolt või vastu?
Pole küll euroopa aga Texases toimus nv-l islami vastane kogunemine kus olid väljas ka muhammedi joonistamise võistlusel(!) osalenud tööd. Loomulikult läks tulistamiseks..link
Aivo, loe eespoolt tähelepanelikumalt mu seisukohti kui huvitab, jutt käis religioonide erinevustest, ma pole kuskil toetanud massiimmigratsiooni, ei moslemite, ega kellegi teise oma. Minu meelest ei tohiks keegi meile reegleid peale suruda, aga peaksime need reeglid ise kehtestama ja võimalikult kiiresti, alustada võiks näiteks Eestis kõrgkooli lõpetanud välistudengitele automaatse tähtajatu elamisloa andmisest.
Mykoloog
Ma ei saa Teist üldse aru, teksti alul mainite, et ei toeta massiimmigratsiooni ja siis lõpus, et Eesti võiks kõigile siin kõrgkooli lõpetanud välistudengitele automaatse tähtajatu elamisloa anda?
Ma ei saa Teist üldse aru, teksti alul mainite, et ei toeta massiimmigratsiooni ja siis lõpus, et Eesti võiks kõigile siin kõrgkooli lõpetanud välistudengitele automaatse tähtajatu elamisloa anda?
aivo1
Mykoloog
Aivo, vaata mõisted üle.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_migration
Sina Pealik rääkisid enne sellest, et moslemid vägistavad ja tapavad kuna see on neile kultuuriliselt omane. Seega on probleem sinu jaoks mitte moslemitest kurjategijates, vaid kõigis moslemites.