hästi põhjalik artikkel www.theatlantic.com/features/archive/2015/02/what-isis-really-wants/384980/
antonel
hästi põhjalik artikkel www.theatlantic.com/features/archive/2015/02/what-isis-really-wants/384980/
See on üks tõsiselt hea artikkel, mis kirjeldab islamiriigi aluseid sügavusega, mille sarnast ei ole ma teistes teemat puudutavates sõnavõttudes leidnud. Vägagi soovitatav lugemine.
Fake McCoy
Islam on vaid vahend. Probleem ise saab alguse viljakast poolkuust, kus tänaseks on juba 6000 aastat täielikku despootiat viljeletud ja selle tagajärjel tekkinud eriti agressiivne, küüniline ja tuhm inimtõug. Nimelt osutus viljakas poolkuu peale maaharimise kasutusele võttu nii viljakaks, et ülerahvastuse vältimiseks oli hädavajalik pidevalt osa inimesi sõna otseses mõttes maha nottida. Ellu jäid vaid kõige agressiivsemad. Ja kui nüüd need tüübid jõuavad Euroopasse ning näevad, et kõlbavad vaid ainult tänavat pühkima, siis tekib neil tohutu lõhe sisemaailma ja tegelikkuse vahel, ning nad on kergeks saagiks teatud habemikele.
Lahendus siin ei saa olla kindlasti eurooplastega ristamine, millest jutustavad meile sotsid ja liberid, see ei viiks kuhugi.
Ärge süüdistage mind antisemitismis, see tekst on puhas darwinism.
Etnose loob keskkond. Vaata seda kanti seal. 10 kilomeetrit jõest -- kõrb -- elada on võimatu! Taganeda EI OLE VÕIMALIK, kokku leppida EI OLE VÕIMALIK... valikud on vaid kas "võitle v. sure".
Selge see, et sellised olud genereerivad ülimalt agressiivseid etnosi.
Vaata nüüd Uurali Tasandikku. Maad maailmatuma käes. Tühi pealegi. Lihtsam, kui võidelda, on minna "mujale". Igal pool on tühjus, igal pool sama "sitt suusailm". Seetõttu lõi Uurali tasandik etnosed, kes arvasid, et parem lahja rahu kui rasvane riid. Võitlemise asemel oli lihtsam "mujale minna".
Paraku, tolle "viljaka poolkuu" ideolooga ei sobi hästi 21. sajandi Lääne-Euroopa tehnoloogiaühiskonda.
ÜRO ja EL näe tahavad tuhandeid süürlasi põhja-euroopasse paigutada
http://www.theguardian.com/world/2015/mar/11/unhcr-eu-new-approach-syrian-refugee-europe
http://www.theguardian.com/world/2015/mar/11/unhcr-eu-new-approach-syrian-refugee-europe
Ma võiks vanduda, et varahommikul sisaldas artikkel veel väidet stiilis "vägistamiste arv alates immigratsioonipoliitika lõdvendamisest kasvanud 1472%" ja "rohkem vägistamisi on vaid Lesothos".
Kas viga on minus? Liiga konkreetsed väärtused, et niisama välja mõelda....
Kas viga on minus? Liiga konkreetsed väärtused, et niisama välja mõelda....
Telegraph kirjutab täna, et vasakpoolsed on UKs nõus moslemihäälte nimel tegema mida tahes.
http://www.telegraph.co.uk/news/politics/ed-miliband/11570745/The-price-that-Ed-Miliband-is-prepared-to-pay-to-win-the-Muslim-vote.html
http://www.telegraph.co.uk/news/politics/ed-miliband/11570745/The-price-that-Ed-Miliband-is-prepared-to-pay-to-win-the-Muslim-vote.html
Pealik:
Ah et sinu arust on Islamiseaduses perekonnaõiguse, koduse vägivalla, naiste ja meeste võrdõiguslikkuse, LGBT-õiguste, abielurikkumise käsitluse, karistusseaduse, usublasfeemia jms. koha pealt kõik läänelikele inim- ja kodanikuõigustele ning demokraatlikele printsiipidele vastav?
Päris tore pilt hakkab siin meie "immigratsioonitoetajatest" joonistuma. Lisaks rassivägivalla eitamisele tolereeritakse veel ka naiste represseerimist ja nendevastast vägivalda. Ainult sõnades oled selline või valad vahel kodus oma kaasale ka üle kurgi?
Veel mykoloogi mõttekaaslaste mõtteteri - Malaisia mufti Tan Sri Harussani Zakaria:
Et sinu isiklik kokkupuude mõne sellise "kodustatud" moslemiga, keda valged sinu sõnul madalapalgaliste koduorjade ja mustatöölistena soovivad pidada, kuivõrd ei viitsi ise enda järelt kasida, teeb olematuks Euroopas eskaleeruva rassilise vägivalla?
Tõstsin su soperdised siia ümber, aga ei viitsi vastata, kuna sa oled väiklane inimene, tõenäoliselt ebameeldiva kiusliku iseloomuga ega suuda normaalse debati raames püsida. Loe ise kokku mitu loogikaviga sa teed oma vihakõnes: http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
Kordan vaid üle oma põhiseisukohad, kuigi vaevalt, et see sind huvitab:
- enamus Euroopas elavaid moslemeid jagavad Euroopa põliselanike väärtushinnaguid.
- "moslemiseerumine" on üledramatiseeritud, ceteris paribus ei toimu ettenähtavas tulevikus moslemi enamuse tekkimist üheski Euroopa riigis.
- Euroopa moslemite hulgas on kuritegevus erinevatel põhjustel - millest olulisim on vaesus, kõrgem kui põliseurooplastel, aga seda saab lahendada vaid kurjategijatega, mitte kõigi moslemitega, võideldes.
- ei saa karistada kedagi tema usu, maailmavaata, veendumuste alusel.
- ükski religioon ei ole parem või halvem kui teine, eriti veel siis kui neil on samad juured. Minu enda jaoks on kõik organiseerunud religioonid arusaamatud ja arvan, et hariduse levides need kaovad vaikselt.
- massiimmigratsiooni ei ole hea, eriti kui immigrandid moodustavad suure homogeense grupi rahvuse või religiooni põhiselt.
- Euroopa põgenike probleemi tuleks lahendada jõuliselt, põhimõttel, et kellelgi ei lasta surra, aga ilma loata tulijad saadetakse tagasi sinna, kust nad oma teekonda alustasid.
Tänan tähelepanu eest.
- Euroopa moslemite hulgas on kuritegevus erinevatel põhjustel - millest olulisim on vaesus, kõrgem kui põliseurooplastel, aga seda saab lahendada vaid kurjategijatega, mitte kõigi moslemitega, võideldes.
Kas vaesus on õigustus kuritegevusele? Sotsialistlik arusaam-kui oled vaene võta neilt, kel on.
Vaesus ja sellega kaasa käiv narkomaania põhjustab kuritegevust, kus lüüakse autode küljeklaase sisse, varastatakse jalgrattaid, röövitakse käekotte, ehteid ja mobiile, tühjendatakse taskuid jne.
Aga vägistamiste laine on islamispetsiifiline. Seda ei saa põhjendada paljalt vaesusega.
Aga vägistamiste laine on islamispetsiifiline. Seda ei saa põhjendada paljalt vaesusega.
[quote=mykoloog]
Mõeldes sel aastatuhandel toimunud terroriaktidele, sündmustele Nigeerias, Keenias, Afganistanis, rääkimata Islamiriigist - tekib siiski küsimus, miks budistid, hinduistid, kristlased, judaistid, maausulised jne tekib siiski küsimus, miks ühe usundi esindajad (olgu pealegi et vähemus) kalduvad erilistele metsikustel`?
- ükski religioon ei ole parem või halvem kui teine, eriti veel siis kui neil on samad juured. .
Mõeldes sel aastatuhandel toimunud terroriaktidele, sündmustele Nigeerias, Keenias, Afganistanis, rääkimata Islamiriigist - tekib siiski küsimus, miks budistid, hinduistid, kristlased, judaistid, maausulised jne tekib siiski küsimus, miks ühe usundi esindajad (olgu pealegi et vähemus) kalduvad erilistele metsikustel`?
Vabandan vigade pärast sõnastuses, ega mõte on vast arusaadav.
Mükoloog pritsib kližeesid, mükoloogi teksti ei tasu tõena võtta, sinna ka mitte süveneda.
Ükski religioon pole teistest parem küll, kuid kas islam on ikka religioon? Kas islam on usk? Ma olen juhtunud kunagi tekste lugema, mis ilusasti põhjendasid, et islam on ajuspesusüsteem võimul püsimiseks, mitte religioon.
Isegi Eesti noor eestlasest imaamihakatis, oma suures ajupestud siiruses, puistas üle oma huulte mõttetera, et tema arust oleks Eestile parem kui siin kehtiks šariaat. Ma pole teiste religioonide esindajaid Eestis sarnaselt väitmas kuulnud.
Ükski religioon pole teistest parem küll, kuid kas islam on ikka religioon? Kas islam on usk? Ma olen juhtunud kunagi tekste lugema, mis ilusasti põhjendasid, et islam on ajuspesusüsteem võimul püsimiseks, mitte religioon.
Isegi Eesti noor eestlasest imaamihakatis, oma suures ajupestud siiruses, puistas üle oma huulte mõttetera, et tema arust oleks Eestile parem kui siin kehtiks šariaat. Ma pole teiste religioonide esindajaid Eestis sarnaselt väitmas kuulnud.
ttrust
Mükoloog pritsib kližeesid, mükoloogi teksti ei tasu tõena võtta, sinna ka mitte süveneda.
Islamit võib käsitleda, kui algselt kristlusest väljaarenenud sekti, mis on suureks ja võimsaks paisunud. Kristluse vastand tänaseks.
Köhin kah sekka.
Olen lugenud piiblit. Olen lugenud nn. musta piiblit. Olen lugenud koraani.
Jätkuvalt ateist.
Ilmselt liiga vähe mõjutatav nn. "taevaste jõudude" poolt.
Eks see usuvärk sõltu vist ikka laias laastus sellest, milline on seda inimest ümbritsev keskkond ja "kodukord".
Silmaklappidega setukaid on ikka kergem "ohjes" hoida kui neid, kes enamjaolt on saanud priilt olla.
Eelkõige vaimses mõttes.
Olen lugenud piiblit. Olen lugenud nn. musta piiblit. Olen lugenud koraani.
Jätkuvalt ateist.
Ilmselt liiga vähe mõjutatav nn. "taevaste jõudude" poolt.
Eks see usuvärk sõltu vist ikka laias laastus sellest, milline on seda inimest ümbritsev keskkond ja "kodukord".
Silmaklappidega setukaid on ikka kergem "ohjes" hoida kui neid, kes enamjaolt on saanud priilt olla.
Eelkõige vaimses mõttes.
Enesekriitika on kulda väärt;)
luarvikluarvik
Enesekriitika on kulda väärt;)
Astusin vist oma eelmise jutulõigu lausega kogemata su konnasilma peale. Sry, ei teadnud, et see sul "seal" on :)
Ära jah kližeesidesse eriti süvene.