Mina Ise: vanus pisut üle 20-ne. esimene tehing vanuses 20 TSE-l
Tegutsen kahel börsil - New Yorgis ja Tallinnas. Nasdaq-il olen enamasti day-trader ja TSE-l pikaajaline investor. Nasdaq-il alustasin summaga 30 000 kr. TSE-l vist 5000 kr (ei mäleta). Päevas olen enim kaotanud 40 000 kr ja võitnud 20 000 kr. Hetke portfelli väärtus on ~500 000 kr Nasdaq-il ja TSE-l vist ~30 000 kr. Elan aga ikka vee ja leiva peal. Kvaliteeti suudan lubada endale enam vähem vaid uute riiete puhul (minu nõrkus, aga loomulikult pean vaatama hinnalipikut). Auto oleks liigne luksus minu jaoks kuna kõik, mida teenin paigutan uuesti edasi. Õpin koolis, kuid koolimaksu üle hakkan üha enam ja enam kahtlema (concordia), et kus on point. Tööd, mida pakutakse mind tavaliselt ei motiveeri (kui siis ainult ise midagi luua). Seda isegi siis, kui saaksin palka 30 000 kr kuus puhtalt. See raha pole minu jaoks köömes, aga hommikust õhtuni seepärast tööl vinduda oleks minu jaoks igav. Nii, et koolis ma ei näe enam suurt pointi, võib olla katkestan. Mis kasu minust on siis ühiskonnale? USA-st teenitu pealt ma makse ei maksa (mul on USA-s konto), sest andke andeks minu summat on kerge varjata. Tulevikus, oleneb võidetud summadest ma vist siiski midagi hakkan maksma. Ametlik töökoht Eestis (kust maksan ka makse) on ca 3000 kr kuus. Seega bussipiletid, juuksurid, mõned hilbud suudan katta. Tel arve (dial up) ca 800 kr kuus ja toit on vanematelt. Minu õnn:)
- ma olen ikka vaene ja mind ei motiveeri enam eriti töökoht
+ kui mul veab võin hakata ka paremini ära elama
t
E-R 19.00-23.00
E-R 19.00-23.00 26 444 444
Lühinumber 126
Lühinumber 126
Tüüpiline raske lapsepõlv
Sooviks rohkem õnne edaspidiseks
Sooviks rohkem õnne edaspidiseks
Loen siin seda kommentaari ning tundub, et tegemist on kogemustega investoriga. Kuid nii nagu paljude muude asjadega elus, kipub iga tegevus end oma uudsuses ja põnevuses ammendama.
Mina soovitaks mägironimist, raftingut , benji-hüppeid või muud põnevat- viiks mõtted mujale..
Mina soovitaks mägironimist, raftingut , benji-hüppeid või muud põnevat- viiks mõtted mujale..
Niion, ehk räägiksid lähemalt oma töövõtetest. Mille järgi välid aktsiaid sellest tohutust hulgast?
to MSM: mul on ainult 10-kond aktsiat. msft, yhoo, nok, ebay, mot, ericy jne veel mõned. Tõsi, sekka vaatan most active, ten loserit ja ten winnerit ning pickin sealt samuti mõned välja, mis tunduvad head. Kõiki ma ei suudaks aga hallata. Tegutsen nii karu kui härjana. st üks näide oli, et ostsin 120-nega yhoo-d, müüsin maha 118-nega ning ostsin tagasi 110-nega. Edasi müüsin maha 130-nega. Üks asi ongi see, et sa vahel pead ka kaotama, et edasi võita. minul polnud mõtet daytraderina hoida yahoo-d kuna ta kaotas pidevalt väärtust, aga siis ostsin jällegi tagasi, kui hind tundus mulle odav.
to pillep: benji - olen proovinud. käin kanuuga sõitmas (kui leian kaaslase, kes muretseb transpordi kohale:)). Samuti käin jooksmas, mis hoiab mu mõtted värsked.
to pillep: benji - olen proovinud. käin kanuuga sõitmas (kui leian kaaslase, kes muretseb transpordi kohale:)). Samuti käin jooksmas, mis hoiab mu mõtted värsked.
Julgen soovitada ka kalapüüki. Miski muu ei rahusta nõnda hästi.
Hästi aitab mõtted värsked hoida kudumine, ise pole kasutanud aga konsulteerisin targematega
Alternatiiv sinu probleemile on , et korraldad näiteks suure peo või siis mõnennädalase nonstop peo. Siis kui raha on otsas vabaned ka muredest.
Soovitan soojalt järele mõelda prioriteetide yle...nimelt on vaja ka järglasi soetada. Oleks mul praegu Woland siin, siis ta seletaks, kuidas NASDAQ-il raha teenitakse ning tagantjärgi vaadates see kärbsepaber tundub...
Loe raamatut "80:20 printsiip" ja tee omale vastavad järeldused. (julgen seda kirjatükki palavalt soovitada kõigile)
Niion, kui sa teed tehinguid arvutiga, kas sa saad ka lühikeseks müüa?
Niion - mul on sulle paar küsimust. Esiteks, kui alustasid Nasdaqil, milline oli siis sinu investeerimisalane haridus ning milline on see praegu. Ma ei mõtle selle all kogemusi, vaid nn. koolis õpitut. Teiseks, sa võiks kirjeldada oma tavalist (töö)päeva. Mitu tundi sellest vaatad ekraanil Nasdaqit? Muide, sinu motiveeri(ma)tus vahest iseloomustab kõige paremini praegust Eestit. Mulle isiklikult tundub, et sinu probleem on omane paljudele eesti noorema generatsiooni esindajatele, tavaline ajapalk lihtsalt suckib. Ja kui on maitstud veel mõistust ja mõttelaadi rikkuva suure raha marju, siis võib tõesti tunduda, et mingit eesti keskmist rebida selleks, et kolm ja pool tonni puhast kätte ... no come on. Aga eks ta vist nii peabki olema, et kõige suurem võit on võit iseenda üle. Mina näiteks astusin Kaitseliitu. See on nii ebamaiselt mõnus, kui sinu a i n s a k s probleemiks on rännakut tehes vaid see, et kas oleme ikka õigel teel? Või siis, kui magad kuuse all ja külm vihmajudin mööda su selga alla niriseb... Uh, see pole jututuba. Aga ole hea Niion, kirjuta.
to inve stoor. Üldiselt investeerimisalane haridus enne Nasdaq-i oli kodune talse. Vaatasin siin Eestis pidevalt TSE-d ning tegin sõbraga sõbra arvel TSE-l tehinguid. See polnud otseselt minu raha ja ma ei pea tollaseid tehinguid omadeks. Aga ma olin siis vist 19. See oli siis kui rootslased hansat ostsid. ostsime 40-nega ja müüsime vist 80-nega. Need olid minu esimesed kogemused, aga ma teenisin tõesti minimaalselt kuna tegu polnud minu rahaga. Ise alustasin eelmine aasta eesti turult ja olen vist ummikus hetkel (olen küll teeninud, kuid ka kaotanud), aga teenin ka siin pikemas perspektiivis (minu usk) midagi. Mulle meeldib TSE:) Rääkige, mida tahate. Aga koolis (keskharidus) õpituna, siis majandus oli aine kus ma suurt kohal ei käinud (ma lõpus üldse palju puudusin), aga sain kokku tubli viie. Ma näitasin klassi parimaid tulemusi. Samas teised ained polnud mul nii head. teistes ainetes isegi nihverdasin endale paremaid hindeid. Koolipoisi asi.
Mis puutub minu hetke töösse, siis ma vaatasin oma arveid ja leidsin, et teenin hetkel rohkem kui kolm (mitte just palju). Ma ei jälgi suurt oma palka ja sellest eksitus. tööl käin ma niipalju, et asjad saaks tehtud. Mulle on pakutud tasuvamat tööd, aga hetkel pole mind lihtsalt vaba aja ja palga suhe rahuldanud. Ei oska õelda küll midagi motiveerimatuse kohta, aga vähema kui aastaga on minu portfell kasvanud sellises tempos, et sellist kuupalka mulle siin ei maksta. Hetke töö eestis rahuldab mind just seepärast, et mul on palju vaba aega. Ma teen mõningad asjad ning saan selles eest palka, teen rohkem saan ka palka rohkem, kuid hetkel minu number rahuldab mind.
ma ei ole rikutud. Rääkides kaitseliidust, siis olen käinud suvistel kursustel ja hiilgavalt galilli ning galassiga hakkama saanud, granaati visanud ja mudas roomanud.
Ja veel, minu jaoks ei ole primaarne raha. Mul on palju õilsamad plaanid kui endale mersu kuuri alla muretseda. Kui mul õnnestub teenida märkimisväärselt, siis kavatsen selle rahaga ka kedagi aidata.
Mis puutub palju ma aega päevas Nasdaq-il veedan, siis on see vist 8 tundi (hetkelgi), aga ma ei soorita pidevalt buy and selli. Täiesti tõsi, aga ma surfan vahel isegi niisama netis. Praegugi kirjutan kirja. Kui hetkel pole minu jaoks vajalikku positsiooni, siis olen vaba. Mul on tellitud paljud listid postkasti ja nii ma neid uurin ka nasdaq-i sulgemisel. Samas mõnikord panen arvuti juba kell 8 (väga harva) kinni ja lähen midagi muud tegema (sõltub kuidas ma positsioone hindan).
PS! ma ei ole rahamees ning mõni trader eestist võib kindlasti minu summat kõvasti ületada.to inve stoor. Üldiselt investeerimisalane haridus enne Nasdaq-i oli kodune talse. Vaatasin siin Eestis pidevalt TSE-d ning tegin sõbraga sõbra arvel TSE-l tehinguid. See polnud otseselt minu raha ja ma ei pea tollaseid tehinguid omadeks. Aga ma olin siis vist 19. See oli siis kui rootslased hansat ostsid. ostsime 40-nega ja müüsime vist 80-nega. Need olid minu esimesed kogemused, aga ma teenisin tõesti minimaalselt kuna tegu polnud minu rahaga. Ise alustasin eelmine aasta eesti turult ja olen vist ummikus hetkel (olen küll teeninud, kuid ka kaotanud), aga teenin ka siin pikemas perspektiivis (minu usk) midagi. Mulle meeldib TSE:) Rääkige, mida tahate. Aga koolis (keskharidus) õpituna, siis majandus oli aine kus ma suurt kohal ei käinud (ma lõpus üldse palju puudusin), aga sain kokku tubli viie. Ma näitasin klassi parimaid tulemusi. Samas teised ained polnud mul nii head. teistes ainetes isegi nihverdasin endale paremaid hindeid. Koolipoisi asi.
Mis puutub minu hetke töösse, siis ma vaatasin oma arveid ja leidsin, et teenin hetkel rohkem kui kolm (mitte just palju). Ma ei jälgi suurt oma palka ja sellest eksitus. tööl käin ma niipalju, et asjad saaks tehtud. Mulle on pakutud tasuvamat tööd, aga hetkel pole mind lihtsalt vaba aja ja palga suhe rahuldanud. Ei oska õelda küll midagi motiveerimatuse kohta, aga vähema kui aastaga on minu portfell kasvanud sellises tempos, et sellist kuupalka mulle siin ei maksta. Hetke töö eestis rahuldab mind just seepärast, et mul on palju vaba aega. Ma teen mõningad asjad ning saan selles eest palka, teen rohkem saan ka palka rohkem, kuid hetkel minu number rahuldab mind.
ma ei ole rikutud. Rääkides kaitseliidust, siis olen käinud suvistel kursustel ja hiilgavalt galilli ning galassiga hakkama saanud, granaati visanud ja mudas roomanud.
Ja veel, minu jaoks ei ole primaarne raha. Mul on palju õilsamad plaanid kui endale mersu kuuri alla muretseda. Kui mul õnnestub teenida märkimisväärselt, siis kavatsen selle rahaga ka kedagi aidata.
Mis puutub palju ma aega päevas Nasdaq-il veedan, siis on see vist 8 tundi (hetkelgi), aga ma ei soorita pidevalt buy and selli. Täiesti tõsi, aga ma surfan vahel isegi niisama netis. Praegugi kirjutan kirja. Kui hetkel pole minu jaoks vajalikku positsiooni, siis olen vaba. Mul on tellitud paljud listid postkasti ja nii ma neid uurin ka nasdaq-i sulgemisel. Samas mõnikord panen arvuti juba kell 8 (väga harva) kinni ja lähen midagi muud tegema (sõltub kuidas ma positsioone hindan).
PS! ma ei ole rahamees ning mõni trader eestist võib kindlasti minu summat kõvasti ületada.
PS! ma ei ole rahamees ning mõni trader eestist võib kindlasti minu summat kõvasti ületada.to inve stoor. Üldiselt investeerimisalane haridus enne Nasdaq-i oli kodune talse. Vaatasin siin Eestis pidevalt TSE-d ning tegin sõbraga sõbra arvel TSE-l tehinguid. See polnud otseselt minu raha ja ma ei pea tollaseid tehinguid omadeks. Aga ma olin siis vist 19. See oli siis kui rootslased hansat ostsid. ostsime 40-nega ja müüsime vist 80-nega. Need olid minu esimesed kogemused, aga ma teenisin tõesti minimaalselt kuna tegu polnud minu rahaga. Ise alustasin eelmine aasta eesti turult ja olen vist ummikus hetkel (olen küll teeninud, kuid ka kaotanud), aga teenin ka siin pikemas perspektiivis (minu usk) midagi. Mulle meeldib TSE:) Rääkige, mida tahate. Aga koolis (keskharidus) õpituna, siis majandus oli aine kus ma suurt kohal ei käinud (ma lõpus üldse palju puudusin), aga sain kokku tubli viie. Ma näitasin klassi parimaid tulemusi. Samas teised ained polnud mul nii head. teistes ainetes isegi nihverdasin endale paremaid hindeid. Koolipoisi asi.
PS! ma ei ole rahamees ning mõni trader eestist võib kindlasti minu summat kõvasti ületada.
Niion, läheks jooks õlut või midagi. Olen 24, tegutsen samuti suhteliselt edukalt Nasdaqil ja kohati on sama nüri olla nagu sul.
E-maili oma kontakt 95485@usa.net
Tervitades,
Jake
E-maili oma kontakt 95485@usa.net
Tervitades,
Jake
to MSM. ei märganud enne Su küsimust.
Üldiselt tänapäeva maailmas on võimalik kõike sooritada nii arvutiga kui reaalsuses. vahet pole.
Kui tahad alustada daytraderina, siis nii palju, kui olen aru saanud mina seda värgandust siin ei soovitaks. Daytraderile on see kaunis kasutu. Ilus (eesti keelne), aga mitte praktiline. Isegi teenustasud on vist kõrged(?)
Üldiselt tänapäeva maailmas on võimalik kõike sooritada nii arvutiga kui reaalsuses. vahet pole.
Kui tahad alustada daytraderina, siis nii palju, kui olen aru saanud mina seda värgandust siin ei soovitaks. Daytraderile on see kaunis kasutu. Ilus (eesti keelne), aga mitte praktiline. Isegi teenustasud on vist kõrged(?)
ma ei uskunud, et minu lugu jõuab concordia listi, aga nagu näha jõudis, sain vastava forwardi. Pean mainima, et enne valetasin natuke kooli kohta. Õpin ühes Tallinna erakoolis, kuid mitte Concordias.
ega sa ei ole vist nii noor ka nagu väidad