On selge, et suurtes linnades on selline tootlus võimatu. Ent, värske Arco Vara turülevaate järgi kallines Sillamäel kinnisvara aastaga kolm korda - tänu sadama renoveerimisele; Kundas ligi kaks korda - tänu investeeringutele tselluloosikombinaati. Mis võib olla järgmine komeet? Jõhvi?
Mis seal vahet on? Võhmas müüdi miski aeg tagasi kortereid 3000 EEK tk. Probleemiks on see, et sa pead antud vara säilimiseks teda kütma jne. Mis kasu sest on, et aasta hiljem sama korter 10 tuhat maksab kui kulud on tuhat kuus.
Suht monkey-business....
Suht monkey-business....
Jõhvi? Miks Jõhvi? Kui juba selline idee, siis põhjenda ka, miks nii arvad? Muidu pole mõtet huupi pakkuda - nii võib nimetada iga linna.
to tonuonu
Sillamäel oli maksis kolmetoaline aasta tagasi veidi alla 100 000 krooni, nüüd 300 000 kandis, niiet kommunaalkulud pole ehk arvestatav kulu.
to Velikij
Jõhvi linna on avaliku ja erasektori poolt järgneva 3 aasta jooksul planeeritud investeeringud üle 2 miljardi krooni.
Sillamäel oli maksis kolmetoaline aasta tagasi veidi alla 100 000 krooni, nüüd 300 000 kandis, niiet kommunaalkulud pole ehk arvestatav kulu.
to Velikij
Jõhvi linna on avaliku ja erasektori poolt järgneva 3 aasta jooksul planeeritud investeeringud üle 2 miljardi krooni.
Nonii, asi läheb huvitavamaks. Räägi lähemalt, milleks see 2 miljardit kulutada kavatsetakse?
Avalik sektor:
Viru Vangla ehitamine 400- 450 milj. EEK (2005- 2007.a.)
Liiklussõlm 220- 240 milj. EEK (2005- 2007.a.)
Kultuurikeskuse renoveerimine kontserdimajaks ca 140 milj. EEK (2004-2005.a.)
Kavalisatsiooni ja sadeveesüsteemide rekonstr. ca 40 milj. EEK (2006- 2007.a.)
Justiitsministeeriumi uus hoone
Kaitseliidu Alutaguse Maleva hoone renoveerimine
Politseiprefektuuri uus hoone
Spordihalli ehitus,
jalgpalli-ja kergejõustikustaadioni ümberehitus
Jõhvi linna sissesõidu ümberehitus
Jõhvi Tööstuspargi väljaarendamine
Erasektor:
Ehituse ABC uue hoone ehitus (2004- 2005)
Mercedes- Benz keskuse ehitus (2005-2006)
Volkswagen keskuse ehitus (2005-2006)
Bussijaama rajamine(2005)
Keskväljakualuse parkla rajamine (2005)
Uued kinnisvaraarendusprojektid (elamuehitus, kaubanduskeskused, kauplused)
Viru Vangla ehitamine 400- 450 milj. EEK (2005- 2007.a.)
Liiklussõlm 220- 240 milj. EEK (2005- 2007.a.)
Kultuurikeskuse renoveerimine kontserdimajaks ca 140 milj. EEK (2004-2005.a.)
Kavalisatsiooni ja sadeveesüsteemide rekonstr. ca 40 milj. EEK (2006- 2007.a.)
Justiitsministeeriumi uus hoone
Kaitseliidu Alutaguse Maleva hoone renoveerimine
Politseiprefektuuri uus hoone
Spordihalli ehitus,
jalgpalli-ja kergejõustikustaadioni ümberehitus
Jõhvi linna sissesõidu ümberehitus
Jõhvi Tööstuspargi väljaarendamine
Erasektor:
Ehituse ABC uue hoone ehitus (2004- 2005)
Mercedes- Benz keskuse ehitus (2005-2006)
Volkswagen keskuse ehitus (2005-2006)
Bussijaama rajamine(2005)
Keskväljakualuse parkla rajamine (2005)
Uued kinnisvaraarendusprojektid (elamuehitus, kaubanduskeskused, kauplused)
Ne ploho :)
Are there going to be any investments made in Uranus? Is there a bus terminal in Uranus? Is real estate in Uranus very expensive?
Kuna ma pidin suur oponeerija olema :-) siis teen seda seekord ka, nothing personal, kuna seisus kohustab :-)
Nimelt vaadates kõiki ülalpoolmainitud projekte, ei näe ma konkreetset seost kinnisvarahindade kiire tõusuga. Selleks, et kogu regiooni kinnisvarahinnad üldiselt teeksid läbi kiire tõusu, peab regioon kiiresti muutuma elukeskkonnana atraktiivseks. Kuni enamusel on aga taskus testimonium pauperitatis, pole üksikute autokeskuste rajamisel olulist mõju piirkonnale tervikuna. Ehkki, ega see halb pole, kuid, una hirundo non facit ver!
Nimelt vaadates kõiki ülalpoolmainitud projekte, ei näe ma konkreetset seost kinnisvarahindade kiire tõusuga. Selleks, et kogu regiooni kinnisvarahinnad üldiselt teeksid läbi kiire tõusu, peab regioon kiiresti muutuma elukeskkonnana atraktiivseks. Kuni enamusel on aga taskus testimonium pauperitatis, pole üksikute autokeskuste rajamisel olulist mõju piirkonnale tervikuna. Ehkki, ega see halb pole, kuid, una hirundo non facit ver!
sellistes kohtades teevad kinnisvarahinnad suure hüppe, kui kv muutub kohustusest rahamasinaks. Tekib üüriturg. See jälle eeldab inimeste võimet kulutada eluasemele rohkem, kui on kommunaalkulud. Senimaani jäävad korterid tühjaks ja inimesed kolivad mujale.
Aga Jõhvi on siiski kiirelt arenev linn. Kui oled seal käinud 3-4 aastat tagasi, siis mine vaata nüüd. Jõhvi on vaieldamatult Ida-Virumaa kaubanduskeskus. Sinna paistab jõudvat tasapisi ka tööstusinvesteeringuid.
Need on siiski minu subjektiivsed ja visuaalsed tähelepanekud.
Kinnisvarawebi (kv.ee) ja city kuulutusi vaadates on näha, et 50 ruutm. korter maksab juba 200 kilo kanti. Kas mitte 5 aastat tagasi Tlnas samad hinnad ei olnud?
Aga Jõhvi on siiski kiirelt arenev linn. Kui oled seal käinud 3-4 aastat tagasi, siis mine vaata nüüd. Jõhvi on vaieldamatult Ida-Virumaa kaubanduskeskus. Sinna paistab jõudvat tasapisi ka tööstusinvesteeringuid.
Need on siiski minu subjektiivsed ja visuaalsed tähelepanekud.
Kinnisvarawebi (kv.ee) ja city kuulutusi vaadates on näha, et 50 ruutm. korter maksab juba 200 kilo kanti. Kas mitte 5 aastat tagasi Tlnas samad hinnad ei olnud?
Ei saagi aru kas seal Jõhvi uues riiklikus plaanimajanduses keegi oma kaupade või teenuste müügist,erasektoris siis,mingit lisaväärtust ekspordist ka suudab luua või püüavad kõik olemasolevaid ressursse(+laenud,ühekordsed riiklikud kapitalipaigutused ja cash flow vangla ülalpidamiseks) ümber jagada.Kuidagi kahtlaselt tihti kordub jälle sõna kinnisvara.Teatud tingimusi,äratamaks võimalike investorite huvi,see tegevus muidugi loob.
Tegu tundub olevat hoopis uue linna ehitusega,selle nimi polegi võibolla Jõhvi?!
Käisin Jõhvis viimati mullu oktoobris, enne seda tõesti 4 aastat tagasi. Olulisi muutusi aga ei täheldanud.
Kuid ma ei tea ka tausta, võib-olla, Tyyp, selgitad, mis ja miks peaks Jõhvi õitsele viima? Vagunitehas naaberlinnas Ahtmes - kindlasti midagi veel. Kuid tundub, et seal on palju ka täiesti mahajäetud kinnisvara - pigem võib hinnatõus olla lokaalne ja tingitud lihtsalt olemasolevate korterite kallimast renoveerimisest enne müükipaiskamist.
Aga kes täpsemalt teab, kommenteerigu!
Kuid ma ei tea ka tausta, võib-olla, Tyyp, selgitad, mis ja miks peaks Jõhvi õitsele viima? Vagunitehas naaberlinnas Ahtmes - kindlasti midagi veel. Kuid tundub, et seal on palju ka täiesti mahajäetud kinnisvara - pigem võib hinnatõus olla lokaalne ja tingitud lihtsalt olemasolevate korterite kallimast renoveerimisest enne müükipaiskamist.
Aga kes täpsemalt teab, kommenteerigu!
minul on küll raske uskuda, et sillamäel või kundas korter kahe-kolme kordselt kallines. neid hindu ma ei tea, aga siin on minu meelest kaks võimalust. kas korter maksis enne tõesti a la 3000 krooni või siis olid võrreldamatud korterihinnad. üks räämas, teine korras. ja eesti kinnisvarafirmade turuülevaateid ma üleüldse nii väga ei hindaks. pigem võib välja lugeda siint, et kinnisvarafirma hakkab sinna piirkonda midagi ehitama
minul on küll raske uskuda, et sillamäel või kundas korter kahe-kolme kordselt kallines. neid hindu ma ei tea, aga siin on minu meelest kaks võimalust. kas korter maksis enne tõesti a la 3000 krooni või siis olid võrreldamatud korterihinnad. üks räämas, teine korras. ja eesti kinnisvarafirmade turuülevaateid ma üleüldse nii väga ei hindaks. pigem võib välja lugeda siint, et kinnisvarafirma hakkab sinna piirkonda midagi ehitama
Võib olla nad otsivad lihtsalt lolle. Kui kui korter 300K eest müügis on, ei tähenda see veel, et selle hinna eest ka ostja leitakse. Teiseks, kui palju kortereid selle hinnaga üldse müügis on? Võib olla üks või kaks ja odavamaid ei müüdagi selle firma kaudu hetkel: ongi keskmine 300K. Statistikat annab alati väänata nii nagu on soodsam. Kolmandaks, milline on see 300K korter? Võib olla on tegemist luksuskorteriga, pindala 200 ruutu, mullivannid, konditsioneerid jne...
olen Sillamäel teinud väikese ringkäigu, see oli Augustis. Tõepoolest linnas käib kõva ehitustegevus, seda peaaegu igal pool. Samas jätab linn maanteelt vaadates suhteliselt masendava mulje. Pilt paraneb, kui linna sisse sõita, kuid mitte oluliselt. Põhiliseks kaubanduskeskuseks oli säästumarket ja T-market mis paiknesid ühe katuse all ja kõrvuti. Ma ei näe küll põhjust miks keegi peaks tahtma omada seal kinnisvara nii kalli hinnaga, seda enam, et sealgi paistis olevat tühju kortereid.
olen Sillamäel teinud väikese ringkäigu, see oli Augustis. Tõepoolest linnas käib kõva ehitustegevus, seda peaaegu igal pool. Samas jätab linn maanteelt vaadates suhteliselt masendava mulje. Pilt paraneb, kui linna sisse sõita, kuid mitte oluliselt. Põhiliseks kaubanduskeskuseks oli säästumarket ja T-market mis paiknesid ühe katuse all ja kõrvuti. Ma ei näe küll põhjust miks keegi peaks tahtma omada seal kinnisvara nii kalli hinnaga, seda enam, et sealgi paistis olevat tühju kortereid.
vabalt võib järgmiseks kuumaks kohaks saada nt. Mustvee - ka sinna hakatakse varsti uut kaid ja sadamat ehitama.
Vandenõuteoreetikud arvaksid selle peale, et kinnisvarafirmad on ise huvitatud, et taksojuhid tõusu jätkumise lootuses kortereid hakkaksid Ida-Virumaale ostma :))
Kuulsin poole kõrvaga, et Bussijaama Pille kaebas Sadama Kai peale, seega on Mustveesse varsti lootust ka uue bussijaama rajamiseks nagu Jõhviski. Finantseerimisskeem analoogiline, pool KOV ja riigi rahadega, teine pool EL struktuurifondidest. See oleks ka hea vastulöök vandenõuteoreetikutele, sest siis ostaksid taksojuhid kinnisvara hoopis Jõgevamaale!
Te olete ikka naljatilgad....
Mingi suvalise tähekombinatsiooni 100% tõusu aastas kurat teab kus maailmaotsas usute, suvalise neegri vihjet selleks tõusuks usute aga seda mis kodus nina all toimub ei usu ja olete vihased/kadedad.?.
Proovige kallikesed loogiliselt mõelda.., et miks selline tõus aset leiab/leidis ja kui ei suuda või analüüsivõimest puudud jääb on muideks väike abi olemas..Treenida saab näiteks Monopoli mängides.
Mingi suvalise tähekombinatsiooni 100% tõusu aastas kurat teab kus maailmaotsas usute, suvalise neegri vihjet selleks tõusuks usute aga seda mis kodus nina all toimub ei usu ja olete vihased/kadedad.?.
Proovige kallikesed loogiliselt mõelda.., et miks selline tõus aset leiab/leidis ja kui ei suuda või analüüsivõimest puudud jääb on muideks väike abi olemas..Treenida saab näiteks Monopoli mängides.