Investeerimisstrateegiad

Ouna Ants - maakleritel ja analüütikutel on terve hulk piiranguid, miks nad oma rahaga päris vabalt sebida ei saa. Hunnikute viisi asümmeetrilist informeeritust ja huvide konflikte jms. Küll aga valdav enamust neist siiski tegeleb paigutustega väljaspool selliseid konflikte - fondid, turud, millega otseselt ei tegeleta jne jne... Mina päris selliseid vendi küll ei tea, kes panevad kuu lõpus palga tasku ja ongi kõik...
Seda ilmselt jah enamus investeerijatest/spekulantidest ei taju, et need sajad miljardid dollarid, mis kuluvad turgude infrastruktuuri ülalpidamiseks, tulevad otse nende enda taskust.
Tähendab sajad miljonid pigem siis. Või noh näiteks prominentsete hedge fondide juhtide miljardilised teenistused kah otsa muidugi.
Tjah, näidake nüüd üks valdkond, kus me ei maksa kinni teenusepakkuja kulusid ja kasumit. Miks aktsiaturgudel peaks teisiti olema, maaklerfirma on samasugune äriettevõte nagu leivatehas.
On siis sellised võimalused:
1.ostad ja müüd ära kui tundub, et hakkab kukkuma ja ostad tagasi kui tundub, et hakkab jälle tõusma jne.
2.Ostad ja ei müü ära kui hakkab kukkuma.
Esimesel juhul nuumad teenuse pakkujat
teisel juhul kotad lihtsalt raha kuna ei taha raisata teenustasusid.Et hoida kokku 10 taala komisjoni pealt, hoiad hambad ristis ja lased aksial kukkuda ja oled 200 taala miinuses.
1. variandiga tuli eelmise aasta keskmiseks tehingu kasumiks ca miinus 850 eek, tänks, töötab küll.
Uuel aastal variant 2. ja keskmine +334 EEK (olematu kapitaliga algaja)
rams

Mul ei oleks midagi teenusepakkuja nuumamise vastu, kui see esimene variant praktikas nii lihtne oleks...
Ameerika kullapalaviku ajal oli kõige kindlam ja kasumlikum teenistus labidate müük :-)
Reeglina ei tööta kumbki variant kasutaja kasuks, see on rohkem õnne asi.
Lihtsalt ühel juhul oled kasulik teenusepakkujale, teiseljuhul oled kasulik jälle teenusepakkujale, kes selle raha teiste, sind võitnute käest, ringiga tagasi saab.
tõenäosus, et aktsiaturgudel ainult (kõhu)tunde peale tegutsedes pikaajaliselt plussi jääda on üsna ümmargune null
ma vaidleks ägedalt vastu!
"kõhutunne" ja "nooli loopiv pärdik" on minu arvates kompetentsuselt üsna samal tasemel. Pärdikul aga teatavasti oli edu.
Pikaajaline keskmine aktsiaturgudel olla koguni +12%?!
Vat see Admirali poolt algaja vahendina reklaamitav FOREX on pigem selline "sure bet" (miinusega).
Väljendasin ennast natuke ebaselgelt. Mu jutust saab aru, et mõtlen "osta-suvaliselt-ja-hoia-pikalt" "strateegiat", aga tegelikult ei mõelnud ma seda. Kuigi ma sellist asja ei poolda, võib niimoodi tõesti võita, sest aktsiatel on kombeks pikas perspektiivis tõusta. Mida ma aga väljendada proovisin oli see, et kõhutunde peale rabelemisega (pidevalt osta ja müüa) pikaajaliselt ei võida. Üritan teine kord selgemalt
Koristasin täna oma kodust töölauda ja avastasin suvised DJ komponentide väljaprindid. Pick 1: All, Top 40, cap.min 100B; pick 2: Dow 30 cap.min 1B. Järjestus 1. Div.Yield 2. P/E ja 3. Book value per. Tippisin esikümne ükshaaval sisse, silma hakkasid suurimate tõusjate poolest Petrochina (PTR) ja Total (TOT). Ei löönud küll kokku, kuid paistab, et Dow koerad nii suurt tootlust ei ole pakkunud.
Jah, ja tootluse poolest paistab peale jäävat Div.Yield järjestus.
investeerimine või spekuleerimine?

kas saab piiri tõmmata portfelli pikaajalise tootluse järgi? Pikaajaline selles mõtes et teed mingi perioodi tagant kokkuvõteid. Tootluse arvestamine aastate jooskul on loomulikult raskem, kuna sa võad ju cashi välja või paned juurde.

Investor
aasta 1: +15%
aasta 2:+10%

Spekuleerija
aasta 1: +20%
aasta 2: -30%

minu lemmikteema, pensionifondid ja investeerimisstarteegiad

kas näiteks fond, mis investeerib "grey hair" ettevõtetesse. need kes teenivad või hakkavad teenima eakatele suunatud teenuste pealt. kas selline fond saab indeksit lüüa.
jahaga, kui vastust teaks, siis ei raiskaks aega sulle kirjutamisega, vaid võtaks positsiooni ja VÄGA SUURE võimenduse. Kahjuks ei tea keegi vastust.
Spekulandi ja investori võrdlus tehti vanadel aegadel eelkõige investeerimisobjekti, mitte kaupleja seisukohalt. Spekulandid olid need, kelle raha oli raske kasutada, sest nad solgutasid seda sisse-välja.

Ise olen sund-investor. St. kui inflatsioon oleks nullilähedane, siis ei viitsiks börsil sebida.
küsin siis teistmoodi

kas ja milliseid grey hair, green energy (indexi)fonde on olemas?