Investeerimiskriteeriumid 2

Madagaskar,
ameerikas ei sünni midagi huvitavat...kuhu karud läksid?Kes ütles,et nad kuhugi läinud on?
teremere, see karupoiss (-tüdruk ?!) võikski olla pildikeseks, mis iga Sinu kommentaari saadab.

Ja HTML jookseb Sul ka nii ladusalt, et hoia ja keela :-D

Äkki pistad nüüd selle EW lingi ka kuhugi siia?

Ja veel üks asi, kas annad vihje, et kui mõnda ettevõtet soovid sügavamalt uurida (analüüsida), siis kelle poolt produtseeritud analüüse Sa meelsamini kasutaksid?
Madagaskar,
karu millegipärast kohalikule weebimeistrile ei meeldinud...

Hei weebimeister,
Nohh,ok siis.Aga tehtagu siia kuskile nimekiri,milliseid pilte tohib ja milliseid ei tohi üles riputada...
Mine tea,mis mulle veel pähe võib tulla...
:-D

Ok ,Madagaskar,enamus EW analüütikuid on saadaval tasulise teenusena ja neid pole mul siin ilus promoma hakata.Miks mitte kasutada näiteks mõnda otsimismootorit,kuhu tuleb vaid otsitav sõna sisse kirjutada ning vajutada nupule ja...
Ütlen tipiks niipalju,et ühed vennad on "tegijad" ja ülejäänud,nohh...juu nõu.Edu sulle siis õige koha leidmisel.Aga jahh,usalda ikka kõigerohkem ise-ennast ning seetõttu,osta raamat ja uuri...

Ja nende ettevõtete analüüsimisega, jälle sama lugu.See ei ole tasuta lõbu.Kui oled siinse firma klient,jätan neile selle võimaluse sulle soovitada,kus peaksid oma raha kulutama.Pealegi on LHV ideoloogia sarnane ühe teise populaarse investeerimisalase ideoloogiaga ja neilt,neilt teistelt on just hiljuti ilmunud väga põhjalik sellealane ülevaade nimega "Research Industry Focus 2001".Nii et arvan et,et LHV peaks kindlasti oskama seda soovitada.
saadan sõnumi MarcyDarcy nimel:

Teremere oled esimene jobu,
puudusi on Sul palju:

-esiteks tammus su karu kahe sõnumi piiri peal, nagu ilmselt sinagi
-teiseks Windows ärritus su lingi peale ja küsis kogu aeg kuidas turvalisusega on,
-kolmandaks olen selliseid liikuvaid mängusaju näinud foorumis, mille osavõtjad küsisid üksteiselt iga kolme minuti tagant nime, vanust ja mis teed, siis teatasid, et igav on, läheks kinno Batmani vaatama.

paras sulle
Al Bundy,
ei nohh,rõõm kohtuda kellegagi,kel puudusi ei ole,aga...:-D

-esiteks,mis sul minu karuga asja,see oli vastus Madagaskarile,et kuhu karu läks...
-teiseks reguleeri oma windowsi,et see ei tammuva ega ka alla poole kukkuva karuga peast segi ei läheks.
-kolmandaks,Bätmänn on igav,tulen parem siia voorumisse,mille osavõtjad küsivad üksteise ja ka minu käest,et mis teed ja...

paras mulle?et jõukohane või?sedan't küll...

Aa mis sul viga on,bensiin lõppes keset kimamist jälle otsa vä?
Nohh,mis teed siis nüüd...?
LHVD vahetas logo, saatis klientidele meili laiali. Tore üritus. Nüüd loen seda meili ja võrdlen seni kogetuga.

Klientide rikkuse pikaajaline kasvatamine on ainus asi, mille peale mõtleme

See on rohkem slogani staatuses. Supportiv tegevus on tahaplaanile jäänud. Tänu LHVD-le olen teinud ühte asja - riske hajutanud. Niivõrd, kui seda pisikese portfelli juures teha annab (Viisemann ja Kitt hiljaaegu rääkisid natuke teist juttu - ei jõudnud veel reageerida).

LHV partneritel on investeerimisel ligi kümneaastane kogemus.

Statistiline ebatäpsus. Tähenärimisele tundlik väide.

Isiklik suhtlemine pole kunagi olnud kättesaadavam, lihtsam ja odavam. Finantsala populaarseimate foorumite kaudu võimaldame ka klientide omavahelist suhtlust ning teadmiste jagamist.

Nõus, ja pole ka. Kui siin suhtluse all silmas pidada foorumeid, siis mulle tundub, et Delfi trendid on juba kohal. LHVD enda tegijad ei ürita alati foorumites esitatud küsimustele vastata.

Võib-olla olen ma liiga kiuslik ja kõik väited on andestatavad seoses LHV(D)ürituse noorusega?

´Jah, kui tähele panna, siis foorumites on Teie suhtes palju heatahtlikkust üles näidatud :-)

OK Madagaskar,
meili,palun anonüümselt,kui tahad teada,kuidas asjad tegelikult on.
terekere@yahoo.com
to madagaskar>

Loomulikult peab logovahetusega kaasnev kiri pisut pateetiline olema. Omapoolsed kommentaarid:

Klientide pikaajaline rikkuse kasvatamine - LHVD seisukohalt kriitiline. Vaevalt, et meil saab hästi minna kui klientidel ei lähe. Mida kliendid tahavad? Banaalne, kuid lõpuks raha teenida.
Nõus, et kipud aeg ajalt ära unustama mis oluline. Nii tore on ju nokitseda pisiasjades :-)
Igasugune meeldetuletus on alati teretulnud.

Kümneaastane kogemus- Pole tõesti liiga pikk, kuid... Öeldakse, et suurimad rahuarmastajad on need kes ise sõdinud. Isiklik kogemus on oluline.
Vean kihla, et 90%-l palgalistest investeerimisnõustajatest seda pole(meenub E*Trade kuulus reklaam)
Turvalisem kui ujumist õpetab ujuda oskav treener kui ainult raamatut lugenud teoreetik.

Foorumid- Foorumeid jälgib ka GE Jack Welch(mitte küll meie omi :-( ). LHV inimeste kaasalöömise tagamine on üks isiklikke prioriteete.
Samas, tunnistan üles, et see foorum jäi tähelepanuta kuni üks kolleeg näitas.
scrooge,
Vaevalt, et teil saab hästi minna kui klientidel ei lähe?

Ehk seletaksid siis,kui oled osav ujuja,kuidas juhtus,et LHVD pakkus üldsusele võimalust nasdaqil investeerimiseks ajal,mil igale vanale meremehele selge oli,mis kuu, paari pärast tulemas on?Rääkimata sellest,et iga kogenud sõdija peaks teadma,et lahing pole hetkel kaugeltki veel läbi...

Kas see septembri alguse kampaania näitab teie kogemust "pikaajaliste rikkusete kasvatamise" õigest ajastamisest?
to teremere:

Keegi tarkpea on kunagi arvutanud, et see kes suudaks ette näha turgude liikumist võiks 3 kuuga üle võtta maailma. Kui võimendusega, siis ühe kuuga. Kõlab dr.Evili plaanina.
Kahtlustan, et selliseid inimesi lihtsalt pole.

Pole kuulnud maaklerfirmast mis oleks avatud tõusupäevadel ja suletud turu languspäevadel.

Pikaajalise rikkuse kasvatamise seisukohast pole tõesti suurt vahet millal alustada, tähtis on alustada. Ning ma ei usu, et inimesed alustaksid ühekordse ütlemise peale. Aga..., ainult aeg näitab.

Pidasin rohkem silmas, et vähemalt teadlikult me ei propageeri nn hot tip-e, st. osta täna seda aktsiat ja müü teist. Eriti kui ise ei osta.
Mis on nii tavaline praktika.
scrooge,
einohh,3-st kuust jääb väheks,seda võin ma kinnitada.Papa Soroski näe,astub veel vanaduses täie säärega ämbrisse.Nohh,asi pole turgude liikumise ettenägemises vaid riskimises sellega,kas ajalugu kordub või et ehk ei kordu.
No ja eks vast tänavu septembri alguseski jagunesid mängumehed sellise riskimise alusel kahte lehte...
Aga papa Soros peaks jahh vananedes mitte lihtsalt nii suuri riske enam võtma.

Aga kas teie maaklerfirmani mu "hot tip" oktoobri alguses 1997 jõudis?Forexi vendadele üritasin küll helistada,aga nende sekretär seal teadis vaid,et koosolek olevat:-D
Einohh,mõne vana sõbra isiklik moblanr oli siiski mul ka veel tolaal olemas...
Teatavasti võib 1 loll rohkem küsida kui 10 tarka vastata. Eeldan seega, et LHV meeskond on piisavalt suur :-)

Rain Lõhmus väidab ajakirjanduses, et miljonäriks saamine on imelihtne. Tuleb iga kuu säästa vaid 1000 krooni, investeerida see 12% aastatootlusega ja 30 aasta pärast oled miljokas nigu tirtsti. Siit nüüd küsimus. Millised instrumendid pakuvad dets'2000 sellist tootlust (eeldatavalt 30 aastat järgemööda?). Junk bondid? Ei tahaks nagu riskida! Kui juba investeerida vanaduspõlve, mitte lõbu pärast, siis tahaks nagu kindel olla!
to velikij:

Probleem ja võimalus selles ongi, et p i d e v a t 12% tootlust ei paku keegi.
Kõik mis on on ajalooline statistika.

Teistes eluvaldkondades sellest piisab. Enamus inimesi on nõus lendama. Kartuse puudumine põhineb statistikal ja isiklikul kogemusel.

Kui Estonian Airi Londoni lennuk homme alla kukuks, kasvaks lennata kartjate arv kohe.
Kuigi järgmise lennu allakukkumise tõenäosus sellest oluliselt ei kasvaks.

Sama lugu aktsiaturuga. Täna on detsember 2000?
Milline on tõenäosus, et seda 5 aasta pärast mäletame? Me kõik laseme end liialt möjutada viimastest või väga lähedastest sündmustest.

Ka siis kui sellel tehtava otsusega otsest seost ei ole. Eksperimendid on näidanud, et inimeste optimismi aktsiaindeksite tulevikumuutuste suhtes mõjutab isegi ilm.

Unustame hetkeks Nasdaqi. Kujutleme, et küsime sama küsimuse Talse kohta.
Milline on Talse aastal 2015?
Millised olnuksid vastused aastatest 1996, 1997, 1998, 1999 ja 2000. Kardan, et suuresti erinevad sõltuvalt viimase poolaasta käekäigust.

Milline on siis parim võimalik viis ennustada?

Aga milline on D
Vaidlen Sulle natuke vastu, scrooge! Aga ainult hästi natuke.

Mäletan täpselt, milline oli Talse 1996, 1997 ja 1998. Kuigi inimese mälu on selektiivne, mäletab ta teatud episoode eredalt kuni surmani. Näiteks unustamatuid oktoobripäevi 1997. Nii et väga oluliste sündmuste puhul viimaste või väga lähedaste sündmuste reegel ei kehti.
Inimesed, kes on oma varanduse korra kaotanud (näiteks börsil), muutuvad seejärel väga ettevaatlikeks. Enamus kaob sellest valdkonnast üldse. Mina olen alles, sest mulle meeldib väärtpaberiturg, mitte ma pole seal soovist rikkaks saada! Idiootlikuna tunduv põhjendus, aga nii see on!
Ja veel! Talse 2015 on olematu, usun sellesse 95% tõenäosusega. Vaadates olematuid käibeid ja investorite hirmu - riskialtimad lähevad näiteks USA-sse näiteks läbi LHV (mina praegu veel, kuni tehingutasud mind lõplikult ära ei kägista), kartlikumad hoiavad arvelduskontol. Aga Talse is dead!

Muidu üldiselt Sinuga, scrooge, nõus! Aga mis siis ikkagi teha?
Tervist, ka mina mäletan, mis oli Talse 1997 ja 1998, mäletan oktoobrit 1997, mil oli mingi investeerimis seminar Olümpias, teema oli vist "must neljapäev" november 1997 oli siis veel olemata. Siis ütlesid tolleaja Hansapanga omanikud,et 10 aasta pärast me ei mäleta seda väikest langust oktoobris kui Talse on 9000 punkti piires. Ka mina kaotasin 97 lõpp 98 algul kogu oma raha repode ja optsioonidega. Sellegipoolest olen börsil edasi, mitte Talsega aga Helsingi omas, kui vaadata volatiivsust, siis pean sealset elektroonika kõikumist piisavaks.
Mõtlen iga moment, et peaks ikka nasdaqile üle kolima, aga miski ütleb, et ma ei ole veel valmis- ei tunne veel piisavalt sealset turgu.
Niipalju veel päris algajatele, et mul võttis 2 aastat, et päriselt põdemisest üle saada ja enne kui julgesin esimesed repod ja margingid teha. Kuni augusti alguseni läks Kõik hästi aga kui muutusin jälle liiga julgeks-ahneks, sest kõik läks minujaoks kuradima hästi, kaotasin 2 kuuga 50%, mis see aasta teeninud olin.
to velikij, upser:

Täpsustus, mõtlesin kui küsinuks Talset (või Hansa aktsiahinda) toona kümne - viieteist aasta peale ette olnuks vastused aastate lõikes vististi piisavalt erinevad.
Nõus upseriga, jah ka Hansa juhtkonnana olime toona liiga optimistlikud. Lootsime, et oleme leiutanud igiliikuri.

Täna on vahe selles, et ei usu enam igiliikurisse. Samas usun, et toodame järjest efektiivsemaid mootoreid. Või protsessoreid. Ja keskmise arengutempo kohta on võimalik seisukohta võtta.
Milline on siis parim võimalik viis ennustada?

no sellest on siin juba niipalju räägitud,hakkame aga siis jälle otsast peale...

ennustada pole võimalik,on võimalik riskida sellega ,et ajalugu kordub või et ehk ei kordu.Ja mul on seetõttu tõepoolest kurb pealt vaadata(samas rõõm tõdeda),et enamus seltskonda, ka Eestis, ignoreeris oktoobris 97 paaripäevase täpsusega "etteennustatavat" börsikrahhi.Nagu ka nüüd,tundub et ignoreeritakse võimalikku usa majandusbuumi lõppemist analoogselt jaapanis juhtunuga.Nohh scrooge,nagu sa ütlesid,aktsiaturg liigub üles-alla inimeste liigsetel emotsioonidel.Ja neil,kes need emotsioonid turule minnes koju jätavad,neil õnnestub ka ette ennustada ülejäänud investorite emotsioonide suundi,turu suundi...

Aga nohh,igalepoole bondidesse-fondidesse on kogunenud juba küllaldaselt vahendeid,mis ootavad vaid stardipauku üheks kenaks ralliks.Ja kui stardipauku ei tule,jääb ka ralli tulemata ja ees ootab vaid sohu vajumine.Tuleb ralli,saame ka teada,kas on ka edas-pidi mõtet karta Jaapani analoogiat.
Täna16.00-17.30 "Pikaajaline investeerimine vs. daytrading" vestlust veavad Scrooge ja Fit
Hei sõbrad.

Äkki jätkaks sealt, kus kunagi pooleli jäi.
Mul on kange isu teha INTC-i Call 30$ pealt.

Avasin Datekis Login-i. Mida pean silmas pidama, ja millised oleksid kõige lihtsamad moodused Call-i tegemiseks? Alustame hakatuseks 10 tEEK-ga.
Mad.
kas oled enne optsioonidega kaubelnud?
Kui ei siis tasuks mõned kuud seda teha kas võõra rahaga või 'paberi' peal.

Kaotused võivad olla suured.
Kuidas elaksid üle -50% (s.o. 5000 EEK) kaotuse?
Optsioonidega võib see tulla kiirelt mõne päeva jooksul.
See ei ole mõeldud hirmutamiseks.
Lihtsalt sellise võimalusega peab arvestama.
Ja varem või hiljem saad ka reaalselt seda tunda.
Olgu siis see reaalne kaotus suurem või väiksem - ebameeldiv on ikka.

Kas Call tegemise all pead silmas Call-i ostmist?
Ja eesmärgiks selle hilisem müümine kallima hinnaga?

INTC ise on muidu sobilik optsioonide ostmiseks ja müümiseks küll.
Optsioonide valik hea, käibed suured ja omadused ka normaalsed.
Millist INTC hinnaliikumist prognoosid?