Nii nagu Die Hardil (või siis Karate Kid) on olemas 1, 2, 3 jne., nii otsustasin, et ka meie liivakast peaks pisut laienema.
Hakatuseks tasub siiski lugeda läbi <a href=index.cfm?id=18629>Investeerimiskriteeriumid 1 kandvam osa, teremere <a href=index.cfm?id=18629#72>küsimustik ja tema enda <a href=index.cfm?id=18629#101>vastused.
Disclaimer: kõik õigused ja ilmavaated on kuuluvad hoolikale tsenseerimisele!
keiti: minust - mina pole daytrader. Seetöttu piisab sellest, kui jälgida Yahoo-d, kus on ka upgrade, downgrade ning confirm asjad olemas rääkimata boarditest ja muust. Samuti saab sealt ka viiteid hilisematele research-idele.
Kui Sa mind kuulda võtad, ja ARTG-d ostad, siis saad vahepeal ka -30% langust tunda. Kogemus, mis kulub alati marjaks ära :-D
ARTG puhul oleksid Sa news'i baasil saan'd teha algselt sell, siis short, siis buy, siis linka-lonka, nii nagu graafik jookseb (ühesönaga köhuga).
To Madagaskar Esiteks sorry selle daytraderi asjus. Küsisin pärast foorumilt nende uudiste asjus, kuna siin on ka üles astunud mitmed kes omavad vist mõningast daytradimise kogemust ja nendel on kindlasti olemas teadmine mis on hea. Yahoo`d kasutan, julgeksin veel tasuta saitidest mainida netcog`i, sealt stock picks. Väga lühidalt öeldakse kõik tähtis . Küsimused olid esitatud selleks, et mitte raisata aega ega raha. Art Tech`i pole jälginud. Shortida ei saa, kuna kasutan ainult LHV`d. Investeerimiskogemus nullilähedane.Praegu veel nagu pime kes kõnnib metsas, karu ja pullilõna tunneb aga neid ei näe.
Kõrvaltoa kalamees meenutab kadunud ilusaid aegu aastast 1987,mil tipust põhja -35.9%,kulus 45 päeva ning võrdleb seda tänapäevaga,mil tipust allapoole -48.5% on kulunud 185 päeva.
Kuidas sul endal läheb investeerimis-kriteeriumidega?Kas tõlgid mu autojuhi jutu ka eesti keelde ja õpime koos edasi või mis? :-)
Ahh soon jahh,Kristjan,kui sa oled siin kuskil. EW vennad ajasid mind täna jalule,arvavad,et tegemist on hetkel korrektiivse lainega,mitte impulsiivsega,nohh,tore on kui nad õigesti arvavad...Kui neil on õigus läheb huvitavamaks.Aga nohh,mulle endale näib küll veel,et esialgu vahime siin impulss lainet,seda keskmist allapoole...Ühesõnaga,kui EW vennad on juba peast bullistunud,peab asi päris hull olema :-D
Ahh soo jahh,Madagaskar,sellest greenist oli eile juba juttu,Kristjanile küll...aga sulle ka ju. Nohh,ehk sai Kristjan oma need asjd seal aetud,need shordid asjad,et turule jalgu ei jäänud.EW vennad said päevase ette hoiatamisega asjale pihta.Wau... Aga nohh,see on nüüd see ülespoole paanika,kaua ta kestab,võib ka kaua kesta, võib otse ülespoole panna,mitte kunagi enam tagasi vaadates.Kui homme pidama jääb ja enam üles ei lähe,siis hakkab ka kohe varsti tasapisi jälle allapoole vajuma kuni tuleb uuem madal,siis tuleb jälle üks uus ülespoole paanika jne.jne.Kuni kõik hakkab toimuma vastupidiselt ehk karuturg asendub bullituruga.Tasapisi üles ja paanikas alla,jälle tasapisi kõrgemale ja paanikas alla,aga,mitte nii alla kui eelmine kord ja,ja jne.jne.
Kui homme alguses kohe allapoole kukub ja siis veits toibub ja ronima hakkab,see on hea enne,siis vast tasuks sul end ka sinna külge riputada,et vaadata kui kõrgele siis ka sõit läheb.Nohh,ettevaatust ka muidugi,eelkõige rongilt maha hüppamisel õige momendi tabamisega. Nohh,selleks tuleb sul sättida enesele kindel kasum,mil aktsiad realiseerid.Nohh,alguses ära väga ahne ole...küll jõuad.
kui nasdaq esimese hooga eelolevatel päevadel,ilma suuremate korrektsioonideta vähemalt 3200-ni ja veits üle välja sõidab,nohh,siis võib vast oodata ka pikemat ja mõnusamat rallit,mööda sirget teed,kuniks kurv on jälle ees...;-)
Aga hakka EW-d studeerima,Fibonacci numbreid ja kuldlõige ja...see on praktiliselt ainus viis,kuidas tulevaid kurve ette näha.Nohh,siis on veel need tsükli vennad,üheksa kuu tipust-tippu,põhjast-põhja jne...ja muidugi last but not least,kuufaasid;-D Have fun.Ja ära unusta kui kaotad,et see oli kõigest raha.:-)
teremere: vaata minu kommentaari 01.12.00 Sinu soovi kohaselt kõike autojuhtimisele taandades võib öelda, et ma peatasin auto igaks juhuks juba enne kollase tule süttimist :-) Aga 3200-st enne peaksin ma oluliseks taset napilt üle 3000 - ühenda ise viimased paar-kolm suuremat tippu ja tuleta sobiv number. Kui sellest läbi ei lähe, siis vaatan TMT shortimise seisukohast uuest üle. Lisaks säilitatud biotech'le olen juba pisut ka drugs'e shortinud. Pikkade recession play esialgu ilma recession'ita.
Ahh soo jahh,Kristjan,jälle kipud mulle linke soovitama jahh?ja mina totu läksingi vaatama,et mises-seal uut on.Pead ka kõikki laiskadeks nagu mises või mis? :-)
Kas kellelegile on politseist teade tulnud, et linnakodanikud on teie auto numbri üles kirjutanud ja politseisse kaevanud kuna nende arust sõidate linnas liiga eluohtlikult igat liiki kodanike ja muude asjade jaoks
siia on siis kogunemas anonüümsed autohoolikud jahh? OK,annan 5 minutit aega üles tunnistamiseks,kes see tõbras oli,kes mulle Tartu maanteel lahtise killustikuga lõigul kaugtuled tagant poolt peale tulistas,nii et ma isegi oma rooliratast enam ei näinud ja siis ilge bravuuriga mööda kimas kivid ja tõrv lendamas.Nohh,see oli umbes oktoobri lõpus,vist.Laisk vend see igatahes ei olnud....kõvasti üle EV-i keskmise taseme.
teremere, kas see tuledemäng Tartu maanteel ei ole mitte paralleel aktsiaturult, kus ka peamagistraalil kulgemine võib ohtlikuks muutuda, ehk siis parem olnuks sõita ikka sealsamas külavahe rada pidi.
EW-st oli vist kusagil juttu, aga see õnnetu link jäi lisamata. Kuidas lisada linki? nt Eesti riigi lingi lisamine käib nii: <a href=http://www.riik.ee>Eesti riik</a>
Madagaskar, ei-ei,nii põnev see lugu nüüd kaa ei ole."Sirgel" üles-alla-poole aktsiamagistraalil võib kihutada vabalt ka 200-ga ehk siis full margin...või midagi sellist.Nohh ja kui käänulisemaks hakkab minema,tuleb marginit vähendada kuni siis sinnamaani välja,palju investeerimiskriteeriumides kirjas on,et kui suure hulgaga-osaga reaalsest kapitalist tasub tee käänulisust arvesse võttes riskida... nii arvan ma.
aga see tõbras,kes mulle tulekiired silma lasi,järgmine kord sõidan Eestis pimeda ajal vaid päikeseprillidega nagu MIB ja küll me teed veel kokku juhtuvad...