Aru ma ei saa. Millepärast ometi inimesed panevad Intelit ikka oma portfelli? Kõik näidisportfellid, mis siin toodud on, sisaldavad seda. Kui veidi technewsiga kursis olla, siis ma ei usu, et Intel jääks portfelli. Hetkel on AMD Intelist üle nii high-end kui price-to-own protsessorite poolest, nii kiiruses kui hinnas, lisaks on Intelil veel tootmisraskused (1.13 GHz protsessorid kutsuti tehasesse tagasi, sest nad ei kuumenesid üle ja hakkasid vigu tegema, kiiremaid protsessoreid ei suudeta toota sellises koguses, mida turg tahab). Arvutite tootjad on hakanud sellepärast eelistama oma tipparvutites AMD Thunderbird protsessorit. Vähenenud nõudlus Euroopas, mis Inteli poolt toodi põhjuseks kasumiprognoosi vähendamisele, näitabki, et Intel hakkab loovutama oma positsioone AMD -le.
Et vaigistada arvatavasti tulevad protestilainet minu sõnade vastu Inteli silmaklappidega inimestelt, siis ütlen, et jah, ma tean selliseid asju, et AMD on Inteliga võrreldes kääbus, AMD protsessoritele pole veel väga head chipseti ja emaplaadid on kallimad võreldes Inteli omadega. Aga need puudused on kõik kadumas IMHO.
Ja sain veelgi oma väidetele tõestust: Pentium 4 hilineb, algselt lubatud 30. oktoobrist pole enam juttu. Artikkel ise on siin
Ja sry, et uue threadi alustasin, ei pannud tähele, et allpool on üks samasugune olemas.
Ja sry, et uue threadi alustasin, ei pannud tähele, et allpool on üks samasugune olemas.
Oskab keegi midagi öelda ICGX kohta head või halba?
ICGX: selle aktsia kohta näikse viimasel ajal LIIGA palju halba räägitavat. Hindaks, et tegemist on riskantse investeeringuga.
Samas avaldab muljelt Cash per share = 10.79$, samal ajal kui aktsia ise on hetkel 7/16 peal.
Samas avaldab muljelt Cash per share = 10.79$, samal ajal kui aktsia ise on hetkel 7/16 peal.
Mina arvan siiski, et Intelit on veel veidi vara maha kanda. Olen täiesti nõus, et väga tõneäoliselt kaotab Intel osa turust uutele tulijatele, kuid samas on nende uute hulgast püsimajääjate väljanoppimine IMHO veidi riskantsem kui mängida Inteli kohanemisvõimele. Cyrixist oodati kah alguses Inteli tapjat, aga näe elu läks natuke teisiti.
Minu jaoks on firma igakuise 7 miljardi dollarise revenue-ga veel vägagi alive and kicking :).
Minu jaoks on firma igakuise 7 miljardi dollarise revenue-ga veel vägagi alive and kicking :).
Ei ole küll investeerimisguru, aga olen üpris kindel, et praegu tasub investeerida intelisse.
Praegu on aktsia madalseisus, tasub intelil mõni
uus edukas toode turule tuua, kui aktsia hind tõuseb mägatavalt.
Aga kindel ei ole siin maamunal midagi :)
Praegu on aktsia madalseisus, tasub intelil mõni
uus edukas toode turule tuua, kui aktsia hind tõuseb mägatavalt.
Aga kindel ei ole siin maamunal midagi :)
Veel yks asi, mis räägib Inteli kasuks vs AMD on see, et Intelil praktiliselt pole pikaajalist võlga - D/E on ca 0.02 vs AMD 0.61.
Aga tõsi ta on, et AMD konkureerib seni edukalt - müügikasv on waaaay suurem kui Intelil. Mille arvelt? Eks ikka marginaali arvelt, Intelil 2Q opmargin 29%, AMD-l 21%.
Arvestades käimasolevat hinnasõda, siis tundub, et Inteli positsioon on "pisut" tugevam selle finantseerimiseks. Samuti on praegune aeg suhteliselt soodne võimalike ülevõtmiste korraldamiseks - raha Intelil selleks jagub,AMD-l mitte.
PS Tuleb tunnistada, et isegi vahetasin oma koduse celeroni amd k7 vastu just äsja. oli ikka oluliselt odavam kui pIII.
Aga tõsi ta on, et AMD konkureerib seni edukalt - müügikasv on waaaay suurem kui Intelil. Mille arvelt? Eks ikka marginaali arvelt, Intelil 2Q opmargin 29%, AMD-l 21%.
Arvestades käimasolevat hinnasõda, siis tundub, et Inteli positsioon on "pisut" tugevam selle finantseerimiseks. Samuti on praegune aeg suhteliselt soodne võimalike ülevõtmiste korraldamiseks - raha Intelil selleks jagub,AMD-l mitte.
PS Tuleb tunnistada, et isegi vahetasin oma koduse celeroni amd k7 vastu just äsja. oli ikka oluliselt odavam kui pIII.
ardoh kahtlused threadi alguses on tegelikult hea näide sellest, kuidas arutleb moodne investor - amd kasvab kiiresti, müüb odavalt, järelikult on parem kui intel, mis lihtsalt teenib raha.
Mingi piirini see ilmselt ongi nii, kuid praeguses ebakindlas olukorras võiks INTC olla pisut kindlam bet kui AMD. Just eelpoolnimetatud põhjustel.
Mingi piirini see ilmselt ongi nii, kuid praeguses ebakindlas olukorras võiks INTC olla pisut kindlam bet kui AMD. Just eelpoolnimetatud põhjustel.
jn.-i ja Luuseri arutlus ICGX-ist kaldub teemast kõrvale, küll aga tasub vaadata, mida arvasid brokerid 2kuud tagasi (enamus siis: strong buy, hetkel: strong sell). Tase oli siis +3500% praegusest. Komöödia!
29.09.2000 uudis on aga palsam hingele:
ENGLEWOOD, Colo.--(BUSINESS WIRE)--Sept. 29, 2000--ICG Communications, Inc., which previously expressed concern about potential defaults under its $200 million senior secured credit facility arising out its revised business plan, announced today that it has reached agreement with its senior lenders to waive all such potential defaults for a period of 60 days commencing September 30, 2000.
``This is a significant step toward stabilizing the Company,'' said Randall Curran, chief executive officer of the company. ``With the cooperation of our bank group, the Company has a breathing space in which to critically assess the situation, reassure our customers, vendors and employees, and address our issues in an orderly fashion.''
Arvan, et 06.10.2000 tase 1,2...1,5 reaalne!
29.09.2000 uudis on aga palsam hingele:
ENGLEWOOD, Colo.--(BUSINESS WIRE)--Sept. 29, 2000--ICG Communications, Inc., which previously expressed concern about potential defaults under its $200 million senior secured credit facility arising out its revised business plan, announced today that it has reached agreement with its senior lenders to waive all such potential defaults for a period of 60 days commencing September 30, 2000.
``This is a significant step toward stabilizing the Company,'' said Randall Curran, chief executive officer of the company. ``With the cooperation of our bank group, the Company has a breathing space in which to critically assess the situation, reassure our customers, vendors and employees, and address our issues in an orderly fashion.''
Arvan, et 06.10.2000 tase 1,2...1,5 reaalne!
Pooljuhtide tehased töötavad täie koormusega. Ei saa vist teisiti olla, kui räägitakse kroonilisest komponentidepuudusest. Uue tehase püstipanek on mitmeaastane ja miljardeid maksev projekt. Oletame, et AMD rabab Intelilt olulise turuosa. Kust need protsessorid siis tulema hakkavad? Kas AMD outsoorsib oma protsessorite tootmise Intelile?
Matrox ja teised, nõustun, va üks erand ülevõtmise kohta. Keda on üldse praegu üle võtta? Minu arvates pole midagi üle võtta, võibolla ainult chipsetide tootjad .. kuid Intel toodab nagunii endale ise chipsette, ka AMD 'l on see plaanis. Seega ka see jääb ära. Ja hinnasõda .. see käib juba, täie hooga ja mitte pole märgata, et Intel selles väga edukas oleks, üsna vastupidi.
Ega ma ei tahtnudki öelda, et Intel surnud on. Ei ole, kaugeltki mitte, kuna AMD jms lihtsalt ei suudaks toota sellisel võimsusel, nagu Intel hetkel. Aga arvata on, et Inteli kasumimarginaalid saavad ka edaspidi langevaid prognoose tiheneva konkurentsi tõttu ja muudab INTC odavamaks börsil. Ja milleks siis Intelit osta?
Ja taas kehv uudis Inteli poolt, Timna protsessorite arendus on peatatud ...
Ega ma ei tahtnudki öelda, et Intel surnud on. Ei ole, kaugeltki mitte, kuna AMD jms lihtsalt ei suudaks toota sellisel võimsusel, nagu Intel hetkel. Aga arvata on, et Inteli kasumimarginaalid saavad ka edaspidi langevaid prognoose tiheneva konkurentsi tõttu ja muudab INTC odavamaks börsil. Ja milleks siis Intelit osta?
Ja taas kehv uudis Inteli poolt, Timna protsessorite arendus on peatatud ...
Võtsin INTC Call positsiooni kell 13:32
INTC oli siis 41 1/4
Mida arvate?
INTC oli siis 41 1/4
Mida arvate?
see on siis nagu 6igus osta 1000 INTC?
Jah, kuid ma ei kasuta seda õigust kunagi.
Olen seotud vaid selle kaudu et minu optsiooni hind sõltub INTC hinnast (ja veel muudest teguritest).
Olen seotud vaid selle kaudu et minu optsiooni hind sõltub INTC hinnast (ja veel muudest teguritest).
Ma küll ei julgeks ühtegi pikka positsiooni USA-s praegu võtta. Meeleolu on liiga ettevaatlik ja fundamentaalnäitajad ilmselgelt nõrgenevad.
US:
Kas lühikest positsiooni julgeksid võtta?
Kas lühikest positsiooni julgeksid võtta?
to: sander
Mis su INTC call teeb?
Mis su INTC call teeb?
wait and see
vahepealne äramüük oli oodatust tugevam
ikka mõned tundsid koledat hirmu
aga muidu läheb esialgu plaanipäraselt
Loodan ikka et tõus kestab ka homme.
Muidu ei oleks võtnud üldse.
vahepealne äramüük oli oodatust tugevam
ikka mõned tundsid koledat hirmu
aga muidu läheb esialgu plaanipäraselt
Loodan ikka et tõus kestab ka homme.
Muidu ei oleks võtnud üldse.
Sander,kuidas nende optsioonide likviidsusega on?
Mõtlen ikka neid Intelist väiksemaid.
Mõtlen ikka neid Intelist väiksemaid.
Mis mõttes Intelist väiksemad?
Teiste väiksemate aktsiate (vähema populaarsemate)optsioone pead silmas või?
Teiste väiksemate aktsiate (vähema populaarsemate)optsioone pead silmas või?