Siis anna ka siia foorumisse teada uutest märkidest, mul endal pole kahjuks aega pidevalt jälgida, aga otsin sisenemiskohta
tundub, et kõik minu kartused osutusid siiski tõeks - vähenevad marginaalid LCD, DDR tootmises pitsitavad ka testijaid.
Täna peale börsi AMKR tulemused. Enne eelmise nädala kukkumist tegi aktsiahind uusi tippe.
PRO on seda vist vaid tehnilise pildi järgi soovitanud.
Keegi jälgib sektorit, kuidas arvamused?
PRO on seda vist vaid tehnilise pildi järgi soovitanud.
Keegi jälgib sektorit, kuidas arvamused?
Raske soovitada...mälude hinnad tõusnud ja kogused kasvanud, aga kui firma saab % ühiku turuhinnast testimiselt, siis on hinnalangus kaunis ränk. Seda enam, et hinnad siiski veel väga odavad ja valitseb tugev ületootmine.
Küsimus seles, et kõik suuremad mälutootjad lubavad kasvu, aga hetkel on see viinud mälutootmise väga kehva seisu.
Tegijaid palju ja tehnoloogia arendamisega on mindud juba liialt kaugele - tootmine vaid näiliselt odav, sest liinid maksvad järjest rohkem - head teeks kui mõni suurem tegija kaoks. Paremas seisus flash ja nand tootjad.
Endal kasiino mõttes MU calle... IMOS liialt keeruline mulle - miski ei takista firmast raha välja viimist(mõtlen stiilis testimine odava hinnaga, et toetada mälutootmist). Paraku suvel ei jõua kõike jälgida, nii et võimalik et teen IMOS-le liiga.
Küsimus seles, et kõik suuremad mälutootjad lubavad kasvu, aga hetkel on see viinud mälutootmise väga kehva seisu.
Tegijaid palju ja tehnoloogia arendamisega on mindud juba liialt kaugele - tootmine vaid näiliselt odav, sest liinid maksvad järjest rohkem - head teeks kui mõni suurem tegija kaoks. Paremas seisus flash ja nand tootjad.
Endal kasiino mõttes MU calle... IMOS liialt keeruline mulle - miski ei takista firmast raha välja viimist(mõtlen stiilis testimine odava hinnaga, et toetada mälutootmist). Paraku suvel ei jõua kõike jälgida, nii et võimalik et teen IMOS-le liiga.
AMKR tulemused segased. EPS oodatust parem ning marginaalid samuti, kompenseerides nii nõrka käivet. Revenue mix oli üheks probleemiks ehk liikumine low-end toodete poole. Samuti jäi käibeprognoos nõrgaks ning 2008. aasta peaks selles osas mõningate prognooside kohaselt veelgi probleemsem tulema (IC unit cycle). Citi annab aktsiale hinnaks $10 ning Deutsche hold soovitusega $13.
Sipsik, kuidas siis mälude hinnad tõusnud on? Pool aastat tagasi üritasin oma Macile giga mälu juurde osta, maksis üle 2 kilo kõvasti, nüüd vaatan - 525 krooni. Ja giga telefoni sisse käivat mälu saab juba mingi 250 krooniga.
Eile peale turgu siis AMKR väga tugevad Q4 tulemused ning ka Q1 näevad analüütikute prognoosidest paremat.
Aktsiahind, mis niigi enne tulemusi eile 10% tõusis, kerkis järelturul veel 13%.
AMKR Amkor beats by $0.18, beats on revs; guides Q1 EPS above consensus, revs above consensus (9.37 +0.85)
Reports Q4 (Dec) earnings of $0.46 per share, $0.18 better than the First Call consensus of $0.28; revenues rose 9.4% year/year to $747 mln vs the $700 mln consensus. Co issues upside guidance for Q1, sees EPS of $0.25-0.29 vs. $0.23 consensus; sees Q1 revs down 7-9% q/q, which equates to approx $680-695 mln vs. $676.10 mln consensus.
Aktsiahind, mis niigi enne tulemusi eile 10% tõusis, kerkis järelturul veel 13%.
AMKR Amkor beats by $0.18, beats on revs; guides Q1 EPS above consensus, revs above consensus (9.37 +0.85)
Reports Q4 (Dec) earnings of $0.46 per share, $0.18 better than the First Call consensus of $0.28; revenues rose 9.4% year/year to $747 mln vs the $700 mln consensus. Co issues upside guidance for Q1, sees EPS of $0.25-0.29 vs. $0.23 consensus; sees Q1 revs down 7-9% q/q, which equates to approx $680-695 mln vs. $676.10 mln consensus.
Ka yks teine Taivani firma nagu Himax Technologies (HIMX) on oma Q4 tulemused avaldanud, mis vagagi positiivsed.
Kogu 2007 aasta EPS on siis $0.69. Jarelturul ++++
Kogu 2007 aasta EPS on siis $0.69. Jarelturul ++++