IMF soovitab Fed-ile intresside edasist tõstmist

Winger,
Minu poolsed vabandused, eks järgmine kord tuleb tekst hoolikalt ennem avalikustamist läbi lugeda. Mis emakeele õpetajasse puutub, siis tõsi kirjandi kirjutamine ei olnud minu tugevamaid külgi. Peamiselt nurises käekirja kvaliteedi ja vähese mahu üle. Ülejäänud osas nurinaid ei esinenud.
"Musta mere äärde sõitmiseks pidi vist tuusiku hankima"

Ei pidanud tegelikult. Tuusikut oli vaja selleks, et sanatooriumisse pääseda, kuid polnud mingit takistust "metsikult" minna ja endale ise ööbimiskoht organiseerida. Seda tegid vähesed... nagu ka tänapäeval enamus eelistab osta reisipaketi ja mitte ise oma reisi üksikasju korraldada.
Ise olin suviti Musta mere ääres mitmeid kordi, oma Salme külas elavate vanavanemate juures.
njah, aga saaremaale venna või mehe vanemate juurde minekuks pidi viisa (või mis iganes moodi seda luba too aeg ka ei nimetatud) saama.
Saaremaa oli piiritsoon.
Kõik taandub ühele küsimusele - kas tänase Eesti inimesed on õnnelikumad kui 30 aasta taguse Eesti omad? Nothing else matters...
Olulisim vahe on ikkagi valikuvabaduse olemasolus. Kui nõuka sotsialismi(?) ajal oli väga tugev riiklik ja ühiskondlik sund oma elu ühtmoodi elada, siis praegu on igaühe enda valik, mismoodi surmani vastu pidada. See, et suur hulk on valinud võimalikest nõmedaima olemise, on vaid osaliselt süsteemi süü.

Üldiselt arvab inime, et 30 aastat tagasi on õnnelikum oldud :) Sõltumata sotsialismist, kapitalismist, IMFist või Fedist
Eks hea elu oleneb inimestest endist ka, kui pea lõikab on igal ajal hea elada. Kuigi nõuka ajal diskrimineeriti rohkem, kui praegult, näiteks ise olen sündinud 1975 ja oma esimese auto ostsin ma siis kui olin 14 või 15, see oli siis roostes VAZ 2101, aga koolis sellega ikka käia ei saanud, kuna lasnamäel elades ja 56.KK käies oli kehalise õpetajal roostes moskvits, ning kuna tal vist ei meeldinud, et tema roostes küna minu roostes künale natukene alla jäi, ning arvestades tema häid suhteid kooli direktoriga, siis oli meil kolmel viisakas jutuajamine, ning mul paluti autoga enam mitte kooli tulla, kuna lubasid mul ka ei olnud...

aga elu on hetkel ikka kordades parem kui siis, elagu kapitalism !
RCM? Tondiraba 56ERs? Leitsar? Üksti? Mändver! Tegemist oli kooliga, milles iga päev oli parem kui suvaline kooliteemaline sitcom. Pooli seal tõestisündinud legende ei usu ükski eliitkooli kukupai - ja tagatipuks polnud ka antud haridusel väga viga. Humoristide vahele eksinud üksikud tõelised koolmeistrid suutsid vähemalt silmaringi nii laiaks venitada, et ülikoolis "pehmed" ained oli puhas puhkus.
See jutuajamine oli siis Üksti ja Mändveriga ..