Loodaks et asi antaks niipea kui võimlik kõva käega ja kogenud pankrotihalduri kätte. Mida kauem asi viibib, seda vähem tulevikus inimesed raha tagasi saavad.
Paistab, et asi on määratud kaua viibima.
Harju maakohus rahuldas raskustes hoiu-laenuühistu Erial saneerimistaotluse ja määras saneerimisnõustajaks Ly Müürsoo. Erial peab saneerimiskava kohtule esitama aprilli lõpuks. LINK.
Harju maakohus rahuldas raskustes hoiu-laenuühistu Erial saneerimistaotluse ja määras saneerimisnõustajaks Ly Müürsoo. Erial peab saneerimiskava kohtule esitama aprilli lõpuks. LINK.
ERIAL-st pikem artikkel, paywall: Ekspressi link.
Mind hämmastas, et see ettevõte oli asutatud alles 2018a, enne seda oli aastaid juba räägitud selliste nn. "hoiu-laenuühistute" petuskeemidest.
Mind hämmastas, et see ettevõte oli asutatud alles 2018a, enne seda oli aastaid juba räägitud selliste nn. "hoiu-laenuühistute" petuskeemidest.
Mind hämmastab, et rikaste erakonna juhtfiguur seal 'hoiustas'.
Ma tahaks neid teisi poliitilisi nimesid ka teada.
Mul on nendest hoiustajatest nii kohutavalt kahju. Mõni õnnetus ikka hüüab tulles küll, kuid ega pensionär ei saa teada, et kui EUR High Yield annab 2%, siis 12% tähendab ÜÜÜBER-riski...
"Karum6mm"
Mul on nendest hoiustajatest nii kohutavalt kahju. Mõni õnnetus ikka hüüab tulles küll, kuid ega pensionär ei saa teada, et kui EUR High Yield annab 2%, siis 12% tähendab ÜÜÜBER-riski...
Pensionäridest on kahju, teistest mitte.
Minu arust on sellele lihtne lahendus: sõna "hoius" tohiksid kasutada vaid litsenseeritud krediidiasutused, millele laieneb hoiusekindlustus. Ülejäänud võivad võtta rahvalt vaid "laenu" ja laenu andmine on isegi pensionäri teadvuses riskiga tegevus.
Mulle on kummaline veidi rahvasaadiku Paedi kommentaar „Järgmine küsimus palun,“ teatab ta kiirelt.
Aga suhtumine ERIALi?
„Järgmine küsimus palun,“ tulistab Paet.
Ehk inimene on nõus ainult "euroteemadel" vahutama. Inimesel puuduvad kommentaarid reaalsetele asjadele ja reaalsele elule. Natuke kahtlen, et tal savi kõigest.Siirust on puudu
Paljudel inimestel seal raha lõksus, see pole tema isiklik probleem.
Aga suhtumine ERIALi?
Ehk inimene on nõus ainult "euroteemadel" vahutama. Inimesel puuduvad kommentaarid reaalsetele asjadele ja reaalsele elule. Natuke kahtlen, et tal savi kõigest.Siirust on puudu
Kahju, et SKANDAALINÄLJAS ajakirjanikud ei suuda läbi närida ERIALi petuskeemist juba selle asutuse loomise alguses ja ei suuda treida hoiatavaid artikeleid juba aastal 2018 või äärmisel juhul 2019 aastal.
Takkajärgi on väga lihtne kirjutada, kui palju karistusi ja nimemuudatusi on neil slaavi päritolu kurjategijatel toimunud enne ERIALi loomist. Aga mis sellest enam kasu on?
Takkajärgi on väga lihtne kirjutada, kui palju karistusi ja nimemuudatusi on neil slaavi päritolu kurjategijatel toimunud enne ERIALi loomist. Aga mis sellest enam kasu on?
Pigem on lõks tühi. Oma töö teinud.
"privador"
Mulle on kummaline veidi rahvasaadiku Paedi kommentaar „Järgmine küsimus palun,“ teatab ta kiirelt.
Aga suhtumine ERIALi?
Urmas Paet, kellel peaks olema kuhjaga sotsiaalset kapitali, tarku nõuandjaid, sõpru, terve juhtiv partei teda toetamas, astub ikkagi jalgupidi karulõksu. Kuigi temasugune inimene peaks esmajärjekorras suutma just sellist asja vältida, eriti veel mitmete varasemate skandaalide valguses, kus Eesti rikkuritelt nende "investeeritud" raha ära võeti.
Paeda puhul võib siis ainult Jumalat tänada, et selline idioot peaministriks ei saanud.
"ttrust"
Kahju, et SKANDAALINÄLJAS ajakirjanikud ei suuda läbi närida ERIALi petuskeemist juba selle asutuse loomise alguses ja ei suuda treida hoiatavaid artikeleid juba aastal 2018 või äärmisel juhul 2019 aastal.
2019 juba ilmusid esimesed hoiatavad artiklid nende kohta.
Kahju muidugi, et need samad lehed mis avaldasid jutte nende hämaratest skeemidest, võtsid vastu eriali rahad sisuturundusartiklite eest, et ennast edasi promoda kuni viimaste hetkedeni.
Swedbank viis HHL säästud Bulgaaria põldude kaudu ära. Kaudselt aitas HHL nüüd ka ise rahadele turvasadamat otsivatele inimestele käru keerata.
"ttrust""privador"
Aga suhtumine ERIALi?
Urmas Paet, kellel peaks olema kuhjaga sotsiaalset kapitali, tarku nõuandjaid, sõpru, terve juhtiv partei teda toetamas, astub ikkagi jalgupidi karulõksu. Kuigi temasugune inimene peaks esmajärjekorras suutma just sellist asja vältida, eriti veel mitmete varasemate skandaalide valguses, kus Eesti rikkuritelt nende "investeeritud" raha ära võeti.
Vastupidi, "riskivaba rahapaigutus" sobib Urmas Paeda portfelli nagu rusikas silmaauku. Kogu tema bizness ju seisnebki sooja koha peal molutamises ja kõigi riskide vältimises, hoolitsedes samal ajal, et mokad ikka rasvased püsiks.
Eks härra arvas, et rahamaailmas käivad asjad ka samasuguste sinekuuri reeglite järgi, panen aga rahhi kontole ja vaatan pikutades pealt, kuidas hooga kasvab. No tutkit. Ei oska kaasa tunda.
"ttrust"
Aga mis sellest enam kasu on?
Äkki jääb osa teisest sambast vabanevat raha tänu sellistele uudistele liiga riskantselt paigutamata?
Mulle on alati tundunud, et Paetile meeldib asjadest õpetavas kõneviisis rääkida. Siit saaks ju ühe üldhariva loo tipp-poliitiku osaluseksperimendist kokku panna. Aga see tuleb tõenäoliselt alles siis, kui lootus raha tagasi saada on kustunud.
Lugu oleks muidugi veel huvitavam, kui tema asemel oleks Seeder olnud, aga mis seal ikka.
Ju siis Seeder ikka NII loll ei ole. Muidugi välja arvatud juhul, kui ka tema kuhugi rahapuusse pole investeerinud.
"zuckerblaum"
Ju siis Seeder ikka NII loll ei ole. Muidugi valja arvatud juhul, kui ka tema kuhugi rahapuusse pole investeerinud.
"Helir-Valdor Seeder"
Mina olen investeerinud peresse, see on aidanud mind minevikus, aitab olevikus ja tulevikus. Olen natuke kinnisvara soetanud, mul on talu, maad ja metsa. Olen nii vana, et II sambaga ühinema ei pidanud ja vabatahtlikult III sambaga ühinenud pole. Kui laste elutee viib minust kaugemale ja nad ei saa mind niipalju aidata, siis eks ma elan veidi tagasihoidlikumalt pensionipõlves. Mul ei ole illusioone, et elu läheb ainult ülesmäge ja kõige paremini elan elu lõpus. Ilmselt ei ole nii. Kui aktiivne tööiga saab läbi, tuleb ka oma võimalused üle vaadata ja leppida, et tuleb veidi kitsamalt läbi ajada.
https://www.delfi.ee/artikkel/81362525/seeder-ii-pensionisammas-tuleb-kaotada-sest-fondid-ei-asenda-inimesi
Hämmastav, et on olemas seaduslik võimalus seda asja "saneerida", kusjuures omanike vastu isiklikult pole Erial isegi mingeid nõudeid esitanud.
"lauriy""zuckerblaum"
Ju siis Seeder ikka NII loll ei ole. Muidugi valja arvatud juhul, kui ka tema kuhugi rahapuusse pole investeerinud."Helir-Valdor Seeder"
Mina olen investeerinud peresse, see on aidanud mind minevikus, aitab olevikus ja tulevikus. Olen natuke kinnisvara soetanud, mul on talu, maad ja metsa. Olen nii vana, et II sambaga ühinema ei pidanud ja vabatahtlikult III sambaga ühinenud pole. Kui laste elutee viib minust kaugemale ja nad ei saa mind niipalju aidata, siis eks ma elan veidi tagasihoidlikumalt pensionipõlves. Mul ei ole illusioone, et elu läheb ainult ülesmäge ja kõige paremini elan elu lõpus. Ilmselt ei ole nii. Kui aktiivne tööiga saab läbi, tuleb ka oma võimalused üle vaadata ja leppida, et tuleb veidi kitsamalt läbi ajada.
https://www.delfi.ee/artikkel/81362525/seeder-ii-pensionisammas-tuleb-kaotada-sest-fondid-ei-asenda-inimesi
Huvitav, et tal Riigikogu liikme eripensioni ei olnud meeles mainida seal...