Pakuvad hoiusele 12% tootlust https://erial.ee/private/investments/ samal ajal kui pangad pakuvad 0% (jah ma tean, erinevalt hoiulaenuühistust on panga puhul sinu raha kaitstud)
Püramiidskeem või avastamata pärl?
Kusagil Crowdestate'is on enamik projekte 12% või kõrgema tootlusega ja ma kaldun sinnapoole, et CE riskid on üldiselt madalamad :)
Tahaks näha mitu hoiu-laenuühistut või mitu ühisrahastusplatvormi järgmisest majanduskriisist läbi tuleb?
Minu pakkumine on 0 või noh mõni üksik erand kiinitab vaid reeglit.
Kas kontor nimega "Erial" jääb majanduskriisis püsima? Ühisrahastus jääd ilma ainult neist rahapaigutustest mis vett vedama lähevad, teised rahapaigutused toovad aga tulu. "Eriali" puhul on ühel hetkel lihtsalt "suletud" silt ukse peal ning kui siis kunagi tuleb pankrotipesa, siis sealt saavad võib-olla mingit raha firma töötajad ja suurpangad, teised pesevad suu oma rahast puhtaks.
Muidugi Ühisrahastuse puhul puudub praktika, kuidas see värgindus majanduskriisis toimib. Seega kogu värk on teoreetiline spekulatsioon.
Aga igasuguseid "investeerimis"-kontoreid on pankrotti varem küll läinud.
Muidugi Ühisrahastuse puhul puudub praktika, kuidas see värgindus majanduskriisis toimib. Seega kogu värk on teoreetiline spekulatsioon.
Aga igasuguseid "investeerimis"-kontoreid on pankrotti varem küll läinud.
Kuldar1
Tahaks näha mitu hoiu-laenuühistut või mitu ühisrahastusplatvormi järgmisest majanduskriisist läbi tuleb?
Ühed neist isenditest on üle saja aasta vanad, huvitav millised?
Siin üritatakse pakkuda ühisrahatuse projektipõhiste investeeringute tootlust pikas perspektiivis eri projektide vahele jagatuna. Hääletan - ei.
MilkKuldar1
Ühed neist isenditest on üle saja aasta vanad, huvitav millised?
Sellised mis ei paku investeeringutootlust, mis on kaugelt üle kommertspankade poolt pakutava hoiuseintressi.
Hoiu-laenuühistute "hoiuse" mõiste tuleks seadusega keelata.
Tavainimeste peas sõna "hoius" seostub riskivaba raha hoiustamise kohana. Igasugused mittekrediidiasutuste 10+% hoiused on selge riskiga laenud vastavale ühistule ja nii tuleks ka neid väljendada.
Tavainimeste peas sõna "hoius" seostub riskivaba raha hoiustamise kohana. Igasugused mittekrediidiasutuste 10+% hoiused on selge riskiga laenud vastavale ühistule ja nii tuleks ka neid väljendada.
Kuldar1
100% nõustun. Inimene kes pole asjadega kursis, viib oma raha sinna "hoiule", mille ta eeldab et saab tagasi kui hoiu periood läbi. Tegelikkuses investeeritakse see kõrgete riskidega laenudesse ja kui majandusseis hapuks läheb peab suurt kahjumit võtma.
Mulle tundus see pikaajalisel renditootlusel põhinev ühisrahatus arusaadav, võrreldes nende blackbox tüüpi hoiuühistutega - estaterocket.com
Saatsin meili klienditugi@erial.ee „Palun pange Eriali veebilehele või saatke mulle emaili vastusena Eriali hoiuselepingu vormid. Praegu on Eriali veebilehel ainult reklaaminfo hoiuste kohta – tahaksin lugeda tegelikku lepingut, et teada detaile.” Vastuseks sain „Hoiuselepingute sisule ja tingimustele saavad liigipääsu ainult ERIALi hoiu-laenuühistu liikmed. ”
Kas kellelgi on Eriali hoiuselepingut, mida jagada? Oleks huvitav seda salalepingut lugeda. Palun pange netti üles :)
Kas kellelgi on Eriali hoiuselepingut, mida jagada? Oleks huvitav seda salalepingut lugeda. Palun pange netti üles :)
OOT-oot enne hoiuse tegemist ei näe lepingut, mis nali see on:)
privador
OOT-oot enne hoiuse tegemist ei näe lepingut, mis nali see on:)
Ma ei tea kuidas Erialiga on, aga muidu kipub HLÜ-dega olema nii, et liikmeks astumine ei kohusta veel hoiust avama. Hoiust ei saa lihtsalt avada, kui ei ole liige.
2 aastat minu esialgsest postitusest möödas ja tuli välja, et tegu oli ikkagi pettuse ja püramiidskeemiga: https://majandus24.postimees.ee/7107217/kurikuulsat-hoiu-laenuuhistut-kahtlustatakse-kelmuses-ja-omastamises?_ga=2.136817972.52004218.1605024452-1790650321.1600365239
Väikene viisijupp Eriali mälestamiseks: https://www.youtube.com/watch?v=bUYsTkU-hpw&ab_channel=Hoiu-Laenu%C3%BChistuERIAL
Tundub, et muidu oleks see raha põlenud Lasnamäele Susi hotelli taha plaanitud 10kordses 4* hotellis. Jeebus mis usk peab inimestel olema, et sellist asja planeerida.... https://erial.ee/page/press-center/news/?news=30
Pressiteates rõhutavad nad "analooge mitteomavat" strateegiat, kui ma juba ükskord varem sellist fraasi nägin, sain aru, et tegemist on PR jutuga, mis tähendab, et tegelikkus on midagi muud:
Tänu ERIAL-i välja töötatud finantsstrateegiale, mis põhineb säästude säilitamiseks ja suurendamiseks mõeldud rahvaliku finantseerimissüsteemi tõhusatel põhimõtetel, samuti laenude ja investeeringute tagastamise tagamiseks kasutatavale riskijuhtimissüsteemile, pakutakse kõigile ERIAL-i liikmetele mitte ainult hoiuste säilimise kõrget taset, vaid ka hoiuste intresside stabiilse maksmise võimalust, mis on suurepärane täiendav passiivne sissetulek.
"Kuldar1"
Samast loogikast lähtuvalt tuleks siis ka "hoiu-laenuühistutele" uus nimi välja mõelda.
"angelp"
Pressiteates rõhutavad nad "analooge mitteomavat" strateegiat, kui ma juba ükskord varem sellist fraasi nägin, sain aru, et tegemist on PR jutuga, mis tähendab, et tegelikkus on midagi muud:Tänu ERIAL-i välja töötatud finantsstrateegiale, mis põhineb säästude säilitamiseks ja suurendamiseks mõeldud rahvaliku finantseerimissüsteemi tõhusatel põhimõtetel, samuti laenude ja investeeringute tagastamise tagamiseks kasutatavale riskijuhtimissüsteemile, pakutakse kõigile ERIAL-i liikmetele mitte ainult hoiuste säilimise kõrget taset, vaid ka hoiuste intresside stabiilse maksmise võimalust, mis on suurepärane täiendav passiivne sissetulek.
Ma pole nii ilusasti sõnastatud püramiidi varem näinudki :D ...uhke värk
"Vanaema""Kuldar1"
Samast loogikast lähtuvalt tuleks siis ka "hoiu-laenuühistutele" uus nimi välja mõelda.
Õige nimi oleks "Laenuühistu" - see sõna tähendab täpselt, et võid anda talle laenu ja võid võtta sealt laenu (kui sulle need tingimused sobivad)