Hepsor (HPR1T)

yanek

Kõik on sõltumatud kolmandad osapooled.
Mulle tundub IPO hind kahtlaselt odav, sest kõik tuttavad, kes märkida on lubanud, pidi kohe pärast emissiooni aktsiad kallimalt maha müüma. :D
selgus, et ka projekteerimist ostetakse sisse
ja Mitt&Perlebach'il ei ole palgal ehitajaid, tegemist peatöövõtja ja projektijuhiga
Praktiliselt kõik, kes on mulle öelnud et märgivad Hepsorit plaanivad selle kiiresti kasumiga maha müüa...
Märkisin ja plaanin hoida. Ilmselt ka juurde osta ajapikku. Next Merko. Sidekick oskab ehk öelda, kaua ma seal aktsionär olen olnud, ise enam ei mäleta.

O.
"SideKick"
Praktiliselt kõik, kes on mulle öelnud et märgivad Hepsorit plaanivad selle kiiresti kasumiga maha müüa...

Enefitiga ei plaaninud?

Mina plaanisin Enefitiga kiire kasumi võtta aga olen veel endiselt paadis. Ei teagi miks.
Kasum on ju Enefitiga siiani aina kasvanud, äkki sellepärast.
Eilsel seminari tõstatus küsimus, et mis saab enne 12.11 esitatud märkimiskorraldusest kui investor soovib juurde märkida. Prospekti järgi:
Pakkumise ülemärkimisel võidakse eelistada ja eraldada investorile, kes esitas märkimiskorralduse 12. novembril 2021 või enne seda kuni 100% rohkem pakutavaid aktsiaid, kuid mitte rohkem kui investor märkinud on. Kui investor muudab või korrigeerib oma märkimiskorraldust pärast 12. novembrit, rakendub eelistus ainult 12. novembril 2021 või enne seda esitatud märkimiskorralduse mahule.
mida see "võidakse" üldse tähendab? Et keegi otsustab ühel hetkel vastavalt oma tujule?
See tähendab seda, et kui 10 000 väikeinvestorit märgivad kõik kasvõi 100 aktsiat, siis ei jätku kõigile isegi lubatud 100 aktsiat per kärss, rääkimata suuremast mahust. Võrdluseks, Läti tanklat märkis Eestist üle 5 000 inimese.
Minule jääb sellest lausest täiesti arusaamatuks millest 100% rohkem või kellega/millega võrreldes 100% rohkem? Ei saa ju eraldada 100% rohkem kui keegi märkis. Kas keegi oskab selle lause idee lahti seletada? Et kui märgin 200tk enne 12. nov, siis on lootus need kõik kätte saada vs keegi, kes märgis 200 pärast 12. nov ja see siis saabki 100 kui kahekordselt üle märgitakse?
mina loeks nii, et kui ülemärkimine toimus juba esimeses voorus jäävad teistele tühjad pihud.
Ma julgen väita, et üksi IPOtav äriühing ei jäta ühtegi soovijat uksetaha, st kasvõi hambad ristis antakse kõigile vähemalt midagi.
"Temor"
Minule jääb sellest lausest täiesti arusaamatuks millest 100% rohkem või kellega/millega võrreldes 100% rohkem? Ei saa ju eraldada 100% rohkem kui keegi märkis. Kas keegi oskab selle lause idee lahti seletada? Et kui märgin 200tk enne 12. nov, siis on lootus need kõik kätte saada vs keegi, kes märgis 200 pärast 12. nov ja see siis saabki 100 kui kahekordselt üle märgitakse?

Olukord: investorite grupis A märkis iga investor 100 aktsiat enne 12.11 ja investorite grupis B märkis iga investor 100 aktsiat peale 12.11. Eeldades, et toimub ülemärkimine ning kui grupis A suudetakse tagada igale investorile lubatud 100 aktsiat, siis grupis B saab iga investor vastavalt 50 kuni 100 aktsiat. Kui saab 50, siis ongi grupi A investor saanud kuni 100% rohkem kui grupi B investor.
Kas eestis pole võimalik IPO ajal mahtu suurendada või hinda tõsta?
See peaks olema prospektis kirjas sel juhl? Miks selliseid prospekte ei tehta siis, oleks ju IPOtajale paindlikum ja kasulikum.
"TauriA"
"Temor"

Olukord: investorite grupis A märkis iga investor 100 aktsiat enne 12.11 ja investorite grupis B märkis iga investor 100 aktsiat peale 12.11. Eeldades, et toimub ülemärkimine ning kui grupis A suudetakse tagada igale investorile lubatud 100 aktsiat, siis grupis B saab iga investor vastavalt 50 kuni 100 aktsiat. Kui saab 50, siis ongi grupi A investor saanud kuni 100% rohkem kui grupi B investor.

Halvemat sõnastust ei saagi enam olla!!!! Võidakse, see nagu eeldab, et keegi , kes , otsustab, et eelistame enne 12.11 märkinuid, aga ka vaadata, et meile need aktsionärid siiski sellises mahus ei sobi ja ei eelista neid ja ei eralda niipalju jne... Kes siis on need kes otsustavad?
Sõnastus on kas totaalne lapsus või geniaalne. Sõltub lähteülesandest. Tundub, et pigem viimane ja meelega segaselt sõnastatud, et saaks erinevalt tõlgendada. Vastasel juhul oleks asjaosalised seda ilmselt siin ka kommenteerinud.

Võib-olla ma olen loll, et mõiste selle sõnastuse keerukust... aga minu meelest on täiesti arusaadavalt sõnastatud, et mis on indikeeritav plaan ning minu meelest on see ka täiesti loogiline, et enne kui pole tulemusi näha, mingeid kindla peale lubadusi anda oleks lihtsalt rumal ja kui midagi läheb lappama (näiteks märgitakse mingil arusaamatul kombel 100x üle) ei ole sa millekski võimatuks end kohustanud.
Tühja sest sõnastusest. Viimane märkimispäev on sihitud täielikule kuuvarjutuse päevale.
No kuhu selline asi kõlbab :))