Head nalja tõsistele finants-geek'idele :-)

"jim"
"We support diversity because it is crucial to our capacity for original thought."
Our team:

Pildil on nõuded täidetud. Juba ainuüksi seetõttu et tiimi komponendid paiknevad ruumis erinevates kohtades.
Bernanke gets the Nobel Prize in Economics.

Not a joke.

Just in:

Täiesti tõsine uudis:

Starbucks’ new drinks have a spoonful of olive oil in every cup
But this launch is much bigger, Brady Brewer, Starbucks’ chief marketing officer, told CNN.

“It is one of the biggest launches we’ve had in decades,” he noted. “Rather than a flavor or a product, it’s really a platform,” he said, meaning that customers will be able to use olive oil to customize some drinks.
"raulir"
Täiesti tõsine uudis:

Starbucks’ new drinks have a spoonful of olive oil in every cup
But this launch is much bigger, Brady Brewer, Starbucks’ chief marketing officer, told CNN.

“It is one of the biggest launches we’ve had in decades,” he noted. “Rather than a flavor or a product, it’s really a platform,” he said, meaning that customers will be able to use olive oil to customize some drinks.

Aga miks see siis nalja-rubriigis on? Tublid mehed ja naised lansseerivad uue platvormi üle mitme kümnendi ja Sina paned selle huumorirubriiki. CNN võtab tõsiselt ja Sina ei võta? Ai-ai!
Aaaand he´s back!
https://www.aripaev.ee/raadio/episood/borsikaupleja-avaldab-supertootluse-saladuse
YELLEN: IT'S NOT A BAILOUT UNLESS IT COMES FROM THE BAILE REGION IN FRANCE. IN THIS CASE IT'S A SPARKLING GOVERNMENT INTERVENTION.
Maksuamet lõpetamas väikeettevõtja kontrolli.

Somalia's central bank chief says cash is a top priority as the IMF estimates 98% of the local currency circulating is fake.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-04-05/somalia-to-issue-new-currency-to-restore-central-bank-s-powers?
Mees suri.
Taevas nägi ta pikka seina, mis oli seinakellasid täis.
Ta küsis Peetruselt: „Miks siin on nii palju seinakellasid?”

„Need ei ole lihtsalt niisama, need on valetamise kellad,” vastas Peetrus. „Igal inimesel on oma. Alati, kui inimene valetab, siis kellaosutid liiguvad. Vaata, siin on Ema Teresa kell – osutid ei ole eriti liikunud. See seal on Jüri Ratase kell – osutid on teinud ikka mitu tiiru juba. Aga see…see on Siim Kallase oma – osutid muudkui tiirutavad….”

„Ohohh! Kas näitaksid mulle Kaja Kallase kella?”
„Miks mitte! Läheme minu suveresidentsi, see töötab mul seal peldikus ventilaatorina…”
Keskpäevatund:

Hõbemägi: "...... Ameerika neegrid ...."

Ruussaar parandab: "mustanahalised"

Hõbemägi võtab paranduse arvesse: "mustanahalised Ameerika neegrid"
1 Like

Reet Roosi investeerimisfond sai kauplemismudeli tööle ja kolib Šveitsi sadat miljonit meelitama.Viimased ligi üheksa aastat on teiste seas ettevõtja Reet Roosile kuuluv ettevõte arendanud kauplemisrobotit, mis teeks USA enimjälgitud S&P 500 aktsiaindeksile tuule alla.

1 Like

Originaal oli vene keeles, tõlge pole vast nii hea, aga ma püüan.

Ukrainlased hooplevad, et nende operatsioon “ämblikuvõrk” (Vene lennikute hävitamine droonidega) oli geniaalne ja teistel pole midagi samaväärset vastu panna.

Juudid (mokaotsast): “Meie saime ikka piiparite eest raha ka”.

5 Likes

Minu sõnavara hakkab otsa saama, kui keegi oskab mulle seda ühe või kahe sõnaga seletada. Kas tegemist on uue ühisalgatusega, millega Netflix on tegemas uut sarja nimega "Investorite võit, mille tõttu sai hullumaja uueks nimeks Finantsinspektsioon

" Ilmselt tuleks jätkata loomingu genereerimisega, kuigi see tekitab ka teatud kahtlusi, kas olukorda peaksid sekkuma ka kiirabi ja politsei. Uskuge mind, et tegemist ei ole naljaga.

1 Like

Laiendades enda tagasihoidlikke juura teadmisi, siis näen tegelikult 3 võimalust:

1. FI ja investorid ühendavad jõud ja võtame üheskoos ESMA rajalt maha, mis oleks ideaalne variant. Kui mõni teravam pliiats seda loeb, siis sooviksin teada, kas see on üldse võimalik?

Selle asemel, et Eestis omavahel jageleda, ühendavad investorid ja FI jõud ja võtavad selle mõistusevastaseid regulatsioone koostava ESMA rajalt maha. Minu juura teadmised on tagasihoidlikud, kuid ma siiski tõsiselt loodan, et see on kuidagi juriidiliselt võimalik. Kui selline võimalus on tekib, siis ma vannun, et mina olen nõus sinna oma raha panustama.

1. Võtame ESMA maha, tegelikult võiks isegi tõsiselt mõelda.

Üritan välja tuua plussid, kui selline stsenaarium on võimalik:

1. Lõppeb ära meie oma inimeste vaheline mõttetu kemplus. Usun, et kui eristada jurist ja inimene, siis inimesena saab ka seda jaburust ellu rakendav jurist aru, et see mida ta peab tegema on täielik jama.

2. Turud tõusevad pikaajaliselt, võlakirjad maksavad intresse, staarinvestorid saavad jälle koolitusi, raamatuid ja muid materjale jagada ja ka nende eest raha teenida. Saadud tulu saab panustada omakorda juriidilise keha rahavoo tugevdamiseks. Kui on oht, et raha hakkab otsa lõppema, siis olen üsna veendunud, et paljud ja sealhulgas ka mina olen nõus täiendavalt panustama.

3. Luuakse kohtupretsedent, kui Euroopa Liit on ikka täiesti ülemõistuse regulatsiooni täide viimas, siis on olemas reaalne võimalus nende regulatsioonide tühistamiseks.

Investorid on praegu nii vihased, et käigus on “probleem ei ole rahas, vaid põhimõttes” stsenaarium. Oma laialdase kogemuse põhjal ja lisaks tundes ka investorite hingeelu, siis ma ei näe probleemi, isegi kui selle vaidluse hinnaks on 100 miljonit eurot.

1. Loodan, et FI ei ürita ennast investorite vastu kaitsta, see rikuks paljulubava käsikirja ära, mida ilmselt õnnestub väga hea raha eest pakkuda Netflixile või teistele tegijatele. Kuigi see tooks juurde piinlikult koomilisi elemente.

Varasemalt läks meelest ära, et üks võimalus on sellest loost teha tõsieluseriaal, mis teeb selle mõistmise kergemaks, sest tegemist on pigem “ma ei usu oma silmi” stiilis looga. Lisaks võib sellest saada suure kassavooga müügihitt, mida võidakse isegi vaadata ja selle üle naerda ka kaugemas tulevikus. Võibolla oleks pidanud siiski Tallinna haiglat ehitama hakkama ja üldse pöörama suuremat tähelepanu enda vaimsele ja füüsilisele tervisele. Tavaliselt käivad kaks asja käsikäes, muideks olen valmistumas Tartu suusamaratoniks. Kui ma peaksin kedagi enda asemele näitlejaks soovitama, siis kindel valik oleks Tõnis Niinemets.