Vähemasti teemale oled pihta saanud ![]()
Kui su mure peaks aga tõsine olema, siis üldiselt oleks alustuseks abi kui püüad arusaadavalt kirja panna, mis see sinu mure õigupoolest on? Millise regulatsiooni millised punktid nüüd varbale maandusid?
Panen siia kirja juba võimaliku raha jaotuse, kui ma oma loominguga peaksin midagi teenima:
20% rahast läheb Eesti riigile. Sest olgem ausad, Issanda loomaaed on kirju ja me oleme selles supis olnud kõik koos. Lisaks on meil vananev rahvastik, kuigi madala sündivuse pärast tunnen vähem muret, sest ma eelistan, et oleks mõistlik, kui inimene ise otsustab, enda edasist elusaatust määrava otsuse üle ise, sest muidu võib ta enda eeldustes pettuda. Lisaks ei kasuta meie poliitikud alati raha kõige otstarbekamalt. Samas oleks väga ebaviisakas kui minu poolt riigile annetatud raha kasutaks mõni poliitik ebaseaduslikult. Tunneksin ennast solvatuna. Lisaks olen mures miinuses eelarve poolt ja ka kasvava riigivõla pärast, lootes seda olukorda veidi parandada.
50% rahast läheb jätkusuutlike lahenduste finantseerimiseks, sealhulgas ka looduskaitseks, metsa istutamiseks jne, siinjuures ei kasutaks ma Euroopa Liidu mõistes “rohepöörde” terminit. Jätan endale valiku, et teen konkreetse valiku erinevate organisatsioonide vahel ise. Vajadusel olen nõus kaasama teadlasi ja teisi spetsialiste, kes annavad mulle nõu, kuidas minu raha kasu oleks kõige efektiivsem, sest olen tõsiselt mures ja tundub, et tegelikult ei võeta olukorda alati liiga tõsiselt. Siinjuures olen ise püüdnud teha kõik, et minu jalajälg oleks võimalikult väike, käin jala poes ja sõidan rattaga ja uskuge või mitte ma ei ole vähemalt 30 aastat välisreisil käinud ja ka mitte kunagi lennuki või mõne teise õhulennukiga lennanud. Isegi Saaremaal ei ole kunagi käinud, samas on mul väga kindel plaan, et kui ma saan kätte enda esimese pensioni, siis saan sinna esimest korda minna ja eeldatavasti ei tekita ma selle tulemusena ka olulist kahju ei keskonnale ega ka kliimale. Kllimaga seoses on meil ka väike dilemma, sest Euroopa poolt antakse ka selles valdkonnas mitte just kõige paremini läbimõeldud nõuandeid. Mis tegelikult läheb jällegi selle üleregulatsiooni valdkonda. Siiralt loodan, et üsna head tasu saavad ametnikud võiksid aru saada, et mõned inimesed on võimelised ka oma peaga mõtelma, kes on saanud nii parema hariduse ja ka lõpetanud mõne kõrgkooli ja alati ei ole mõistlik teha inimesele selgeks, et ta tohib täna 4 tundi tööd teha. Eriti kui selle ametniku IQ ja veel mõned olulisemad näitajad võivad tegelikult jääda oluliselt nõrgemaks, kellele see “nõu andev ametnik", "mida vist teha ei tohi” loodab enda keeldude ja käskude reeglite järgi tema päeva plaani suunata. Mõned inimesed on isegi päris taibukad, kui nende haridustee on piirdunud keskkooliga. Enda vaimset võimekust on võimalik parandada ka näiteks kaardimängude mõttes nagu rahavakeeles tonna mängimise ja strateegilist mõtlemist arendab samuti pokkeri mängimine. Mulle meeldib see variant, kus kus kõigepealt jagatakse sulle 2 kaarti ja lõpuks jõuab isegi 5 kaarti lauda. See on tegelikult on väga hea mõtteharjutus, sest siis on võimalik ära arvata, mis kaardid võivad vastasel käes olla, mis arendab kindlasti vaimset võimekust.
Usun, et on täiesti mõistlik on ka midagi endale jätta, milleks jääb minu puhul siis esilagu 30% honorarist ja tegelikult võib mul tekkida ka investorite keeles passiivne tulu, nii kummaline kui ka ei ole, tuleb taoliste arvamuste osas jääda siiski ettevaatlikuks. Sest peaksin lisaks saama veel autoriõiguse eest täiendavat tasu. Tõsiselt loodan, et kui investorite “hea tava” kui see peaks üldse kunagi ilmuma, siis mõistliku ja ka täiesti ratsionaalse investeerimisalase sisu loomine on loodava “teosega” kooskõlas, mille ilmumine oluliselt hilinenud ja ma siiralt ei imestaks, kui see lükkub veel mõnevõrra edasi. Kui minu teos osutub edukaks, mille osas on mul isegi usk olemas, siis ma ei ole kitsi ka toetamaks erinevaid algatusi, üritusi, heategevust. Kuid võite juba ette arvata, et kui ma peaksin Finantsinspektsiooni vastu kohtusse minema, siis olen nõus kõik enda ressursid käiku panema ja isegi natuke juurde laenama. Muideks, võin tuua näite krüptomaailmast, mida ma küll selle totaka üllitise tõttu teha ei tohi, siis olen üsna veendunud, et mina olen antud vaidluses tugevam pool, omades piisavaid reserve ja häda korral tulevad mulle ka sõbrad appi, kellega olen tuttav juba ammusest ajast. Samas on nende loogika, huumori meel, ideede genereerimise võime ja veel väga paljud teised omaduse oluliselt paremad, kui ma oleksin eeldanud, sattudes juhuslikult suhtlema Finantsinspektsiooni töötajatega. Ma isegi täpselt enam ei mäleta, kas olen nendele oma CV saatnud või mitte, kuid viisakalt öeldes olid minu ootused märgatavalt kõrgemad. Võibolla on tehtud suurem viga töötajate värbamisel, või on säästueelarve käivitamisel mindud kulude kokkuhoiuga liiale, mille tõttu ei ole neil õnnestunud palgata helgemaid päid.
Ühtlasi lisan siia ühe seiga, kunagisest Tallinna börsi üsna pöörasest 1997. aastast, see jäi veel perioodi, kus kõik oli veel hästi, mida mäletavad veidi vanemad inimesed. Tol ajal juhtis Kapitali saadet blond naine, kes oli blond ja lisaks veel väga atraktiivne naine. Kehtis lause, et tema peale kerkib isegi TALSE, mis oli praeguse OMXT indeksi eelkäija. Kui Te juhtute seltskonda, kus üldse huumorit ei mõisteta, siis oleks parem, kui te ei aja segamini kahte mõistet. Juristide terminoloogia kohaselt ei tasu päris igal pool ajada segamini sõnasid peal ja peale.
Kusjuures vanematel ja võiks isegi täiendada, et helgematel aegadel piisas, kui hoiatusena on lisatud: “See ei ole investeerimisnõuanne”
Ühtlasi olen huvitatud tagasisidest, kas minu loodetav publik on minu senise tööga rahul ja oodatud on ka kõik ettepanekud. Selle teose kontekstis ei kehti keelan, käsen, poon ja lasen poliitika vaid pigem soovin tõestust, et te hindate minu huumori taset hindele 5. See võib mõjutada minu edasist elu päris oluliselt, väga mitmes mõttes, seal hulgas ka finantsiliselt.
2korda2 Sa oled kõigest väga valesti aru saanud, selle teose mõte on, et vähemalt osad inimesed on siiski võimelised ka ise mõtlema, kuigi sina nende hulka ei kuulu. Kas Sa soovid vastu võtta kihlveo, et edestad mind Tartu Maratonil? Edit: et sind paremini ette valmistada võimalkuks katsumusterohkeks teekonnaks, kus kiirel rajal võib kätte saada isegi ligi 50k/mh ja rada on oma olemuselt raske. Kas Sa tõesti soovid minuga niiöelda Saku kolmikul osaleda? Ma annan teen Sulle sellise pakkumise: See kooseb kolmest alast, millest esimene ootab siin juba peagi ees, täpsemalt on distaniks 63 km klassikat, võin lisada ka pokkeri mängu ja tonna mängimise. Võin garanteerida sulle 1000 eurot, kui Sa enda pigem alghariduse omandamise järel oled seda mulle pakkumas. Kas oled nõus, võin teha notariaalse lepingu ja võta staarinvestorite pundi kohtunukeks. Ma ei salli, kui mingi alghardisusega vend üritab mulle väita, et ta on minust tugevam järgmistel aladel: 63 km klassikat Tartu maratoni, tonna ja pokkeri mängus, IQ testiläbimisel, ma siiski loodan, et ma ei pea täiendama enda nimekirja.
PostitaSulgerasvane tekstrasvane tekstesiletõstetud tekst
Kui alguses tundus see kõik – screenshotid ja genereeritud tekst – iseeneses mingisuguse n.n. hea naljana (mida tõenäoliselt mõistavad vaid friigid), siis viimased postitused mahukat läbu enam mingit nalja ei sisalda. Kus on puänt või muu mis hea nalja juurde käiks?
Andes kasutaja 2korda2 vaimsele ja füüsilisele vormile kiirtesti, siis julgen väita, et eesti rahval on siiski probleem mõlemaga. Siiralt usun, et kohati logisev koduvabariigi hariduse tase võiks olla tulevastele põlevdele hoiatuseks, et sellist jaburust ei ole mõtet teha… ja pole mõtet vist lisada, et mõned inimesed teavad, mis on AI või TI. Siiralt loodan, et teeme notariaalse lepingu foorumi kasutamiseks, mille läbimiseks tuleb läbida teatav kontroll, kus hinnatakse muuhulgas inimese vaimset ja füüsilist seisundit ja kui ikka IQ tase jääb liiga madalaks ja isegi põhiharidust ei ole kätte saanud, siis läheb käiku niiöelda keelan käsen poon ja lasen stsenaarium. Siiralt loodan, et kohati logisev hardiussüsteem on seda siiski võimeline pakkuma. Kas on palju nõuda, et kui inimene peaks ühe korra valetama, siis ta saab enda ideid genereerida juba enda mõttete keskel… Veel lihtsamalt öeldes, kuna osad tunduvad lugemise asemel alles veerivat, siis palun anname vähemalt suusõnalise vande, et me tuleme foorumissse heas usus ja ei hakka tühikargama ja räägime ainult tõtt. Ma ei usu, et seda on liiga palju nõutud. Kui see ei aita, siis peame kasutama juba rangemaid meetemeid. Antud situtatsioonis tuleb siiski mainida, et eesti keele ja mõne jaoks ka emakeele omandamine ei ole kõige paremini sujunud.
2korda2
[/quote]
…ja oligi pühapäev sisustatud ![]()
Lisaks võiks veel anda vürtsi 1997. aasta seikadele: näiteks on mulle üks tegelane täiesti stiilipuhtalt ja selle totaka juhise kohaselt pigem huumori valdkona minev kandmas praegu väga karmi karistust ülirange reziiiga, mille akende kujundust ei ole raske ära arvata ja ruum on ka kitsavõitu ja heal juhul saab ilusa päikesepaistelise ilmaga minna pooleks tunniks jalutama. Kui mõni patt on hingel, siis tuleb enda tegude üle järele mõelda.
Lisaks on mul veel meeles veel uskumatum seiklus, kus inimene küsib ise minu käest, et mida sa seal börsil teed, kui sa siseinfot ei oma? Antud juhul palun lugejate abi, eriti ülevõlli näidete loeteluks, mille te võite saata minu e-mailile, mille te ka ilusti vajaduse korral üles leiate.
Kuna kuigi hästi ei saanud aru mida kogu see monoloog-laviin pidi tähendama ja kuidas naljakas olema, siis järelikult ma ilmselt ei ole “tõsine finants-geek”.
Iseküsimus on muidugi selles, et kui tegemist on tõsiste finants-geekidega, siis tõsised inimesed kahjuks tihtipeale üldse nalja ei mõista.
“Ei olnud Krõptoinvestorist lahkemat seletajat ja paljud ümbritsesid teda seetõttu tasuta nõuannete lootuses. Vahel aga valgusid ta silmad pärast küünalde jõllitamist verd täis, ja haaranud pesapallikurika, kukkus ta sellega metsikult vehklema. Sellistel hetkedel pagesid daytraderid paanikas laiali, sest Krõptoinvestori nalja EI MÕISTNUD!!!”
“Siis,” ütleb Toots paljutähendavalt, “siis teeb ta vahel kaunis veidraid asju. Härra Ivanovil, mõisahärral, kelle juures ma teenin, käib ishias tihti peas. Ja kui härra Ivanovile ishias pähe lööb, siis võtab ta oma jämeda kepi ja kolgib esimest kättepuutuva isikut kolkimise viisi. Ja kõige imelikum: pärast põle tal enda! aimugi, mis ta tegi. Vaata, nüüd sa tead, mis ishias teeb, Sa tahtsid teada, mis ta teeb.”
Ma tegelt ootasin Trumpi Venezuela-sõjast enamat. Krüptoinvestor kindlasti oskab seletada:

Oracle co-founder Larry Ellison had just christened his new German-built yacht Izanami, blissfully unaware that reversing the name produces the phrase “I’m a Nazi.”