Hansapank tühjeneb

hmm, tänud hindpere ja lfc
mingi hetk ma proovisin samamoodi, kuid sain ainult viimase loo ette...
Ma koik arvame et kui me antud firmast lahkume siis tuleb veeuputus. Paraku ei ole see paris nii. Hansapank elab yle kui hulk juhtivtootajaid lahkub. Hanza.net-s on palju voimalusi mida mujal ei ole aga sageli vaatavad kliendid ka lihtsalt hinda. Hansa tootajatel on aga kyllalt ajusid et endale teine ja veelgi parem tookoht leida kui see peaks vajalikuks osutuma. Soovin neile koigile edu ja loodan et neil hasti laheb
Olen täitsa nõus, et juhtivtöötajate lahkumine Hansapangast ei too kaasa mingeid traagilisi tagajärgi firma jaoks. Küll aga on mulle sügavalt arusaamatu see kiiks inimaju ehituses, mis sunnib kedagi Hansapanga klient olema. 6 krooni Eesti-sisese makse eest, samas kui Ühispangas on see suisa tasuta - eino mai või, lihtsalt ei või. Issand Jumal, sa näed ja ei mürista! No muidugi, taevas selge, ilm külm :-(

Räägitakse et lollusel olevat omadus kontsentreeruda ja teisi enda ligi tõmmata...

Ahjaa, mulle meeldib olla Hansapanga aktsionär!

Disclaimer: kõik, kes avastasid eelpoolmainitud kommentaaris äratundmisrõõmu, teadku, et võimalik sarnasus Hansapanga kliendiga on täiesti juhuslik ja ei oma mingit sügavamat seost!
Minust sai Hansapanga klient, kui ta Hoiupangaga ühines. Kui aus olla, siis meeldis mulle Hoiupank rohkem. Kuna olen alla 25-aastane, siis on mulle ülekanded tasuta, ilmselt jään Hansapanga kliendiks ka edaspidi, kuna õppelaen vajab maksmist. Kui 25 täis saan, siis liitun lollide klubiga. :)

Lisaks siiski, et Ühises on ülekanded tasuta vaid Saldo+ klientidele.

Alvar - tulevane kiiksuga aju omanik!
Ühises on ülekanded tõesti tasuta vaid Saldo+ klientidele. Kuid nagu sai mainitud, on raske mitte olla Saldo+ klient, sest kui natukenegi elektroonilisi pangateenuseid kasutada (miks jaurata sularahaga, kui nad tasuta on!), on päris raske kvartalis 45 (kuus keskmiselt 15 siis) pangatehingut (muide, sh kaardimakset!) mitte teha. Tänases Postimehes on muuhulgas ka ära mainitud, et enamik EYP klientidest on Saldo+ kliendid.

Alvar, aga eks ma öelnudki, et mulle meeldib olla Hansapanga aktsionär just tänu lollide klubile :-)

Minu sügav respect, Alvar, eneseiroonia eest, nothing personal, muide, ise ka natuke Hansa klient, aga vähemasti raha liigutan kontolt kontole ja pangast panka ainult mobiiltelefoniga.
Mõistlik on olla kõikide pankade klient ja igas pangas tarbida neid teenuseid, mis konkreetses pangas soodsaimad on.
To Velikij: Igati päri selle aktsionäriks olemise ideega - olen ka (peaaegu alati) Hansapanga klienditeenindajatele öelnud (eriti kui nad mulle vajalike teenuste osutamise järel mingi müügijutuga alustavad), et mulle üldse ei meeldi Hansapanga hinnakiri ja seetõttu ei meeldi mulle ka olla nende klient, aga samas lisanud, et väga mõnus ja rahakotile kosutav on olla Hansapanga aktsionär.
Koodilehtedest: Saksamaal on koodilehed täisti tavaline nähtus, saadetakse aga jälle postiga miski leht kus 20 - 100 koodi peal (sõltuvalt pangast). Aga samas on seal riigisisesed ülekanded tasuta, kuid kogutakse samas kuumaksu. Selline süsteem on väga hea (=kasulik, soodne), kui on vaja palju ülekandeid teha ....
Minule on EYP Internetipank alati rohkem meeldinud.
Kogu EYP kraami vormistus oli minu jaoks märksa loogilisem ja tajupsyhholoogia kohalt etem.
Samuti häiris mind HP-s ainult numbrilise parooli ja kasutajanime võimalus. Ma ei tea, kas praeguseni on see nii (?), igatahes mulle meeldis yhise keskkond ja jäin seda kasutama. Aga maitse asi. Ja veel minumeelest veel yheksakymnendate lõpul oli HP netipank ka ebaturvalisem, näiteks ei kysinud hanzanet kasutajalt ylekande vormistamisel veelkordselt koodikaardi numbrit.
Tean omast koguemusest, et see vist ikka nii, et mida esimesena kasutama hakkad, sellega harjud ära ja muud tunduvad "mitte-ikka-nii-head-kui-pragune". Inimene on harjumuste ohver ja ümber harjuda on raske
* st praegune
Head või mitte head - see on maitseasi. Aga 6 krooni eesti-sisese ülekande eest (kui Ühises on samas tasuta) on lausröövimine päise päeva ajal! Siin pole midagi pistmist headuse ja harjumisega.
Vaatan, et mulle on eestipärase nimega nimekaim tekkinud :). Tundub et mäletatakse veel vanu häid aegu, kui taevas oli sinisem ja muru rohelisem
TO: SideKick

EGO kaardi kasutajaga ei tingi keegi. :)))
See on lihtsameelsetelt raha välja petmine. Muidugi annab seda ka mõistlikult kasutada aga olen tähele pannud, et tihti ostetakse selle eest esimene auto või käiakse reisimas. Endale aru andmata, et see auto või reis läheb tegelikult kuradi kalliks.

Täägin ühe veel kurvema loo..
Paar aastat tagasi tuli üks noor tuttav (keskkooli lõpet.) linna. Töötas suvel ja pidi sügisel kooli minema mingit ametit õppima. Aga siis sai soodsa võimaluse tuttavalt auto osta. Puudu olev ca 10 000 võeti EGOga välja. (täpset summat ei tea)
Kui autot vaatama mindi, selgusid vist mingid vead aga igatahes kaup jäi katki.
Nüüd tahtis noormees oma raha panka tagasi viia aga sealne teller käis nagu uni peale, et pole vaja kõike korraga maksta ja ise tead millal maksad. Nii ta siis ei maksnud. Hoopis armus ühte tüdrukusse, oli õllesummer ja sinna see raha läks.
Aga siis pidi hakkama maksma iga kuu 500 kr intresse. Ja sügisel kooliminnes maksis ta seda 500 kr. kuus hambad ristis. Ega maalt vanematelt ka eriti abi loota pole. Seal liigub seda raha ikka uskumatult vähe. Õnneks leidis poole aasta pealt tasuvama töö ja nüüdseks selle röövlilaenu tagasi maksnud.

Loo moraal, et pangad on ikka jubedad liigkasuvõtjad. Enne ikka mõelge, kui sellisele libedale teele satute.
Selle kasutamine tundub kohati sõltuvust tekitav. Eriti olen tähelepannud nende inimeste puhul, kellel on sees kasiino pisik.
Olin pikaajaline Hansapanga klient ja ega eriti kusagile mujale minna ei tundnud vajadust, inimene on ju üsna laisk olevus.

Siis kui tuli soov äkki eluasemelaenu võtta, mõtlesin, et küsin huvi pärast ka teisi pakkumisi. Kui Hansapangas pakuti intressiks 4.0%, siis Nordeas tuldi lagedale intressiga 3.4%. 30.a. peale tuleb see üsna meeletu vahe ka summades. See annab ligikaudu aimu millise marginaaliga Hansapank tegutseb, kasutades ära lihtsalt inimeste viitsimatust minna teise panka.

Olin ka personaalpanganduse klient ja hoidsin seal üsna suuri summasid, seega ei usu ka hästi, et Hansapank oluliselt madalamat hinda teeks. Nüüd on raha Nordeas ja väärpaberid LHV-s ning rahulolu oluliselt parem.
TO Tyyp:
"Loo moraal, et pangad on ikka jubedad liigkasuvõtjad". Minu arvates lahmid sa siin huupi. Pangad ei ole suuremad ega väiksemad liigkasuvõtjad, kui mõni teine ettevõte. Pank on kasumittaotlev ettevõte - panga ülesanne on pakkuda inimestele erinevaid finantsteenuseid. Mida rohkem ta neid müüb, seda kasulikum talle. Se, et panga kasum on numbriliselt suur, tuleneb suursest tarbijate arvust. Arvan et nii mõnegi väikeettevõtte rentaablus on tegelikult kordi kõrgem kui pangal.
Ja iga asi on väärt täpselt niipalju, kui keegi on selle eest nõus maksma. Ehk kui inimesed on nõus maksma EGO kaardi eest intressi 16% aastas, siis saab siin süüdistada ainult seda inimest (ostjat) ennest. Ja turumajanduse tingimustes: kui teenus või selle hind ei rahulda tarbijat, siis ta seda ei osta.

Veel näide - ma ei ole küll kuulnud, et keegi süüdistaks nt Coca-Colat mingi mõttetu solgi müümises (ükskõik siis mis hinna eest). Aga kui veidi süveneda joogi koostisse, siis seal ei ole mitte ühtegi inimese organismile kasulikku/vajalikku ainet. On hulganisti "keemiat" ja veidi vett.
Ja on iga inimese enda otsustada kas ta ostab (ja mis hinnaga) seda koolajooki või mitte

tyyp
sellise intressi jaoks oleks kaardisumma pidanud olema mitte 10k vaid ca 35k
ja kui endal mõistust niipalju et 35k õllesummerile panna arvestades et pärast raske 500 kr. kuus intressi maksta, siis tulebki hambaid ristis maksta :)
Tegelt on hansapank üks paras pank küll, mis ainult eestlase laiskusest oma kasumit teenib!
tegelen ka momendil laenu võtmisega ja kuna % on ühisest kõrgem, siis vastati mulle, et mis see ligi 1% vahet siis ikka on 5 aasta peale, kõigest 35 000 kr, ega pole jah suurt aga nagu põhimõtte küsimus, kas lased endale vee peale tõmmata või lähed teise panka!
Vaata murzilka, kui tuleb välja, et minu telefonioperaator on teistest oluliselt kallim ja mind korralikult nöörib, siis ma olen vihane ja lähen teise firma juurde. Eriti kui see telefonioperaator ütleb, et "ei, me ei tee teistega sarnast hinda sulle".

Samamoodi on vihased teised kliendid ja päris paljud minu tuttavad hansapangast ära tulnud. Huvitav kaua nad veel oma rasvaseid marginaale hoiavad? upseri point ja ka selle foorumi pealkiri on väga õiged.
Dough,

Mulle tundub et me räägime erinevatest asjadest. Olen 100% nõus sinu viimase kommentaariga. Kui sul on mitu alternatiivset pakkumist, siis on sinu kui tarbija õigus valida endale just see operaator, kes tegi sinu jaoks kõige sobivama pakkumise. Olgu siis selle sobivuse kriteeriumiks hind, side kvaliteet, leviala suurus, jms. Ja kui sinu praegune operaater ei ole mingil põhjusel nõus muutma oma kehtivat pakkumist, siis ei ole sul mingit kohustust jätkata tema teenuse kasutamist.

Minu viimase kommentaari mõte aga oli teine: Kui mingi ettevõte suudab müüa toodet X hinnaga Y ning kui leidub piisvalt inimesi, kes on nõus ostma seda toodet X samuti hinnaga Y, siis on ju kõik OK. Ettevõtte jaoks ei ole mingit põhjust alandada seda hinda Y. Kui nüüd äkki nt. 2 kuu jooksul ei ole enam õnnestunud antud toodet müüa hinnaga X või on turule tulnud konkureeriv toode hinnaga X-50% (ning selle tulemusena on mingi "kriitiline mass" seniseid kliente vahetanud toote pakkujat), alles siis on ettevõtel mõtet hakkat ümber vaatam seni kehtinud hinnakirja. Seni aga, kui suudetaks pidevalt ning suures ulatuses müüa toodet X hinnaga Y, ei ole ettevõttel mingitki põhjust hinnakirja muuta.
Arvan, et ühis, sampo ja norde suurendavad siin eestis turuosa märgatavalt lähiajal. Oma tuttavatest on hansaga juba kümmekond inimest lõpparve teinud ...