Hagen Bikes (HAGEN)

PeaLiK, vist on nüüd olemas ka elektrimootoriga aiakärusid ;)
Lääne Euroopas viivad palju lapsi lasteaeda umbes sellistega
Vot mina sellest tootest aru ei saa. On olemas jalgratta käru. Võtad tagant ära, on tavaline jalgratas, kui on järgi, siis on cargojalgratas. Aga nüüd pead kahte ratast omama???
"PeaLiK"
Ise hakkaksin seda kasutama hoopis maal igast sedasorti träni vedamiseks, nagu tööriistad, mootorsaag, kütusekanistrid, elektrigeneraator jms, mida muidu pahatihti käe otsas või aiakäruga mitmesaja meetri taha tassida tuleb.

IPO aga jääb minust ostmata sest ettevõte ise ei mahu mingi nipiga pea ühestki mu endale seatud filtrist läbi, isegi kui väga püüdlikult üritaksin mõne koha pealt silma kinni pigistada. Las jääda Toomasele see rõõm.

Tõsisemal maainimesel, kellel krunt mitmesaja meetri suurune, on ju vähemalt muru- või ka mõni tõsisem traktor haagisega olemas. Misasjaga sa neid saetud puid siis vead? Ja kui pole, siis kahe tonni eest saab selleks otstarbeks mõne põnevama riistapuu soetada kui kastiga jalgratas.

Ja mis IPO-sse puutub, siis nagu igaüks teab, tuleb soetatud aktsiad kohe esimese kauplemispäeva hommikul rahaks teha, ja sellega kerge raha üles korjata. Enefit ja Hepsor ju juba ammu müüdud ja vaba raha ootel.
:D
Varem, kui special jalgrattakärusid polnud, sai veneaegne alumiiniumplekist aiakäru traadiga velo külge pusitud. Mina väntasin ees, naabriposs istus kärus. Lõpuks andis mäest alla kupatades traat järgi, mina käisin rattaga käntsa ja naabripoiss väidab end siiamaani mäletavat, kui loll nägu mul peas oli, kui ta aiakäruga minust ja rattast üle sõitis. Siiamaani hirnume vahel kõht kõveras, kui see seik jutuks tuleb.
"peeter82"
Tõsisemal maainimesel, kellel krunt mitmesaja meetri suurune, on ju vähemalt muru- või ka mõni tõsisem traktor haagisega olemas. Misasjaga sa neid saetud puid siis vead?

Murutraktor ja T16 on täitsa olemas, aga iga käigu pärast ei hakka ju traktorit küüni alt välja ajama.
"PeaLiK"
"peeter82"

Murutraktor ja T16 on täitsa olemas, aga iga käigu pärast ei hakka ju traktorit küüni alt välja ajama.

küll sa hakkad. kui sa juba niikuinii oled küüni alla läinud oma ratast võtma (kus sa mujal sellist kärakat hoiad) - no vaatad vasakule (traktorit), vaatad paremale (ratast), lööd käega, sitta kah, hüppad kabiini, annad süüdet ja tulistad minema - suvel ja talvel, vihma ka ei saja pähe...
Ok-ok, ärge nüüd pinnige. Võib-olla on natuke emotsioon-ost ka.
See käru kast võiks olla karbonist,käru kergem ja nägusam. Naabrimehel miskit on ,pole vaadanud mis täpselt,aga kui tänaval läheb,siis nagu kombain.
"Visahing"
See käru kast võiks olla karbonist,käru kergem ja nägusam. Naabrimehel miskit on ,pole vaadanud mis täpselt,aga kui tänaval läheb,siis nagu kombain.

karbonist kast teeb ratta ma usun ca´ poole kallimaks. vineer on jah raske, aga karbonist kast on 50...100 korda kallim, võttes arvesse kasti tegemiseks vajalikke vorme ja tehnoloogiat. kaste tuleb ju mitmes tüübis ja mõõtmes, mille tootmiskogused mikroskoopilised. karbonist detailid jäävad täna küll ikka vormelite materjaliks. lisaks sellele, tuleks rattaid müüa rohelise kontseptsiooni osana, karbon on paraku üks kõige punasema jalajäljega materjal - vineer seevastu mitte.
Kui see rohepööre edasi möllab, siis tallab varsti pool Tallinna elanikest selliste kosudega ringi. GLS asendub carbonkastikaga ja nii ongi . BOLTi murjanid veavad rikkaid riksadega ja vaesed kõnnivad niisama pahkluudeni lumehangedes koristamata laial UUEL Tallinna peatänaval kuuvalgel nagu vaimud.
Arvestades, kui forsseeritult meile rohepööret peale surutakse ning kui ebamugavaks plaanitakse auto omamine ja sellega sõitmine Tallinnas muuta, siis kas oleks ehk juba praegu õige hetk panustada mõne hobusekasvataja aktsiatesse? Või endale lausa tall koos hobustega soetada? Sest tundub, et 10-20 aasta pärast on nõudlus korraliku transpordihubuse järele meeletu :)))
NB! Palun mitte segi ajada mõistet "korralik transpordihobune" mõistega "võistlustraavel". Viimased on olnud kõrges hinnas läbi ajaloo, ka praegu. Korralik trasnpordihobune on selline, mida kasutab oma igapäevasteks toimetamisteks üks keskmine perekond. Nii 10-20-30 aasta pärast.
"flatuu"
"Visahing"

karbonist kast teeb ratta ma usun ca´ poole kallimaks. vineer on jah raske, aga karbonist kast on 50...100 korda kallim, võttes arvesse kasti tegemiseks vajalikke vorme ja tehnoloogiat. kaste tuleb ju mitmes tüübis ja mõõtmes, mille tootmiskogused mikroskoopilised. karbonist detailid jäävad täna küll ikka vormelite materjaliks. lisaks sellele, tuleks rattaid müüa rohelise kontseptsiooni osana, karbon on paraku üks kõige punasema jalajäljega materjal - vineer seevastu mitte.

Jama jutt, oma vineerist kasti tõmbad vormivahaga üle, polüester ja klaasriie peale ja ongi vorm valmis.
Ok, kui koonerdada, teed välimise ja sisemise ringi karbonist ja sisemise klaasriidega. 4 kihti piisavalt tugev. Huvitav, et karbon rattad kallid ja hinnas- sama asi võiks ka kastika eelis olla, et kui teised ikka neid kolakaid teevad, teha siin mersusid.
TNT ja Murzilka, olete oma naljadega vales sajandis. Aastal 2021 on enamik arenenud Euroopa linnades jala- ja jalgrattakasutus Eesti keskmisest kordades kõrgem. Inimesed on õnnelikumad, tervemad ja ka autoga sõite saab efektiivsemalt teha, sest ummikuid on vähem ja liiklusvoog sujuvam. Igaks liikumisviisiks kasutatakse proportsionaalselt sobivat vahendit. Keskmine tola ei käi kolmetonnise maasturiga kodupoes õlul järgi. "Keskmise" eestlase tagurlikkus ja mugavustsoon nii transpordi-, energia- ja muudel teadusteemadel on pigem piinlik. Aga õnneks on see vaid vali vähemus, areng on meeldiv ja sellest osa saamine sügav rõõm.

Väike lugemissoovitus pühade ajaks: https://rahvaraamat.ee/p/pehme-linn
"Risto"
TNT ja Murzilka, olete oma naljadega vales sajandis. Aastal 2021 on enamik arenenud Euroopa linnades jala- ja jalgrattakasutus Eesti keskmisest kordades kõrgem. Inimesed on õnnelikumad, tervemad ja ka autoga sõite saab efektiivsemalt teha, sest ummikuid on vähem ja liiklusvoog sujuvam. "Keskmise" eestlase tagurlikkus ja mugavustsoon nii transpordi-, energia- ja muudel teadusteemadel on pigem piinlik.

jajah, me oleme suht samas kliimavööndis nendega ka. Kõike saab, kui muud võimalused ära keelata või surnuks maksustada. Huvipärast selle teemaga seoses olen vaadelnud, et kas ma sõidaks rattaga tööle, no vabandust siin üle päeva tuul niidab maha, lisaks peksab korralik vihm näkku, muidugi olen ma sellise ilmaga rattaga sõites puruõnnelik. Ilmselt ma olen purutagurlik ja pole kaugel aeg kus "ristod" tahaksid mind seina äärde panna selle eest.
Jah, kui elad töökoha lähedal, mingeid suuri kotte jne kaasa ei pea vedama, siis kindlasti saab ilma autota elada, tellid takso või võtad lühirendi vajadusel, Paraku on inimesi, kellel tuleb tööd ka teha ringi sõites, tooteid ja näidiseid kaasa vedada jne, nende jaoks ei ole alternatiivi, ahjah võtame käruga ratta ja jõuame 4x vähem tööd teha sama ajaga.
PS uude elukohta kolides kevadel, oli kindel plaan hakata soojade ilmadega rattaga tööl käima, vahemaa ca 10 km. Tulemus oli, et ei käinud kordagi, no ei olnud tahtmist peale töö löppu väsinult kelle 11 või 12 hakata veel koju väntama, sammud saab ka tööl täis käidud. St. inimene on mugav ja kui on võimalik, siis kindlasti jalutab jne, aga mitte iga ilmaga.
"Risto"
TNT ja Murzilka, olete oma naljadega vales sajandis. Aastal 2021 on enamik arenenud Euroopa linnades jala- ja jalgrattakasutus Eesti keskmisest kordades kõrgem. Inimesed on õnnelikumad, tervemad ja ka autoga sõite saab efektiivsemalt teha, sest ummikuid on vähem ja liiklusvoog sujuvam. "Keskmise" eestlase tagurlikkus ja mugavustsoon nii transpordi-, energia- ja muudel teadusteemadel on pigem piinlik.

Aga sa Risto naudi saabuvat õnne. Mina olen oma elus tõelist õnne näinud , kui vaid üks samm oleks tulnud veel teha ja saabunud oleks kommunism. Siiamaani mäletan kui askeldasin vatipükstes ja vatijopes kangiga külmunud raudteevagunist mingit sütt raiuda -20 neses temperatuuris musta tähistaeva all. Ori süsteemis.
Umbes selline jälk koht saab olema rohepöörde järgne euroopa.
Enamikes Eesti linnades on ka liiklus sujuv ja ummikuteta, kahes Eesti linnas aegajalt mõni ummik tekib, mis on ka sellised naljaummikud enamuste Euroopa suurlinnade ummikutega võrreldes.
"TNT"
"Risto"

Aga sa Risto naudi saabuvat õnne. Mina olen oma elus tõelist õnne näinud , kui vaid üks samm oleks tulnud veel teha ja saabunud oleks kommunism. Siiamaani mäletan kui askeldasin vatipükstes ja vatijopes kangiga külmunud raudteevagunist mingit sütt raiuda -20 neses temperatuuris musta tähistaeva all. Ori süsteemis.
Umbes selline jälk koht saab olema rohepöörde järgne euroopa.

Tavaliselt jõuab iga arutelu/vaidlus natsismini välja, aga siin foorumis kuidagi alati jõuab kommunismini... väga huvitav.
rattakasutamise vaidlus jõuab tavaliselt sinna punkti, et ilusa ilmaga võib ju rattaga tööle sõita küll, kui vahemaa pole liiga pikk (alla 10km). Ja kui pole vaja veel mingit tiiru teha linna peal, ning kui pole kiiret kusagile.
Sõiduteel ma linnaliikluses rattaga sõita ei julgeks ja kastirattaga kipub kõnniteel kitsaks minema. Kuskohas seda hoida üldse, kui oled vaene korteriomanik ja mitte pursuist majaomanik garaaziga?
Pahurik, Helsingis on aasta ringi rattaga sõitmine väga levinud ja ma väidaks, et kliima on halvem kui Tallinnas. Muus osas lihtsalt märgin, et ei saa tõmmata reegleid sinu isiklikust kogemusest. Alati on olukordi, kus auto ongi õige valik ja keegi seda ju ka keelama ei ole tulnud. Näiteks paljud sõidud lastega on sellised, ehkki lühemate otstega Hageni sarnased rattad võivad aidata.

Teisalt on meeletult inimesi, kes sõidavad autodega täiesti mõttetuid sõite. Siia juurde tuleks panna veel halb linnaplaneerimine - eesmärgiks peaks olema, et inimeste elukohad ei oleks töökohtadest keskmiselt nii kaugel. Kui see ära teha, siis saad ju ka sina ise enda vajalikul sõidul autoga paremini liikuma :)

TNT, päris sürr tekst. Risto rääkis ülirahulikult sellest, kuidas on võimalik ehitada linnakeskkond, mis on objektiivselt inimsõbralikum ja parem ja sinu vastus on jutt kommunismist ja orjadest? Jutt on sul jälk, mitte moodne linnakeskkond.

Kes kahtleb, kumb suund on parem, sel soovitan käia korraks Amsterdamis ja Bukarestis ja siis selgitada, et kuidas Bukaresti südalinna läbivalt laiad magistraalid on ikka palju paremad :)