Gigamedia (GIGM)

Gigamedia (GIGM) on viimastel päevadel koos turuga väga agressiivselt allapoole tulnud. Usun, et tänastelt tasemetelt $14.2 juurest on tegu väga hea investeeringuga. Aktsia on hinnastatud ca 18x 2008. aasta kasumit ja kõigest 12.5x 2009. aasta kasumit. Samal ajal kasvatab ettevõte oma müügitulusid mõlemal järgneval kahel aastal ca 30% ning ka kasumite kasv jääb 20% ja 40% vahele.

Tänased tugevad tulemused CRYP'ilt kinnitavad minu jaoks taas, et netimängurluse tööstusharul on hetkel tõepoolest väga hästi minemas.

Mnjah... aktsia nüüdseks juba +8%. Ei läinudki väga kaua aega, et ka teised turuosalised positiivsed seosed CRYPi heade tulemuste (eelkõige tööstusharu potentsiaalist ja tervisest rääkides) ja GIGMi vahel tõmmata oskaksid.
Kes ei ole veel seniseks tähele pannud, siis kolmapäeval sai Gigamedia osta-soovituse Brean Murray analüüsimajalt ja $22-lise hinnasihi. Rõhutatakse suurt ja kiiret müügitulude kasvu, mille veduriteks nii eurooplastele suunatud netimängurlust pakkuv Everest Poker hasartmängupõrgu, kui ka Aasia online mängud.

Ettevõtte tulemused tulevad alles mai keskel, kuid olen Gigamedia suhtes vankumatu optimist ja usun mängupõrgute online levikusse. Tööstusharus valitsevaid helgeid tendentse on tõestanud ka Playtechi tulemused ning aktsia on kauplemas oma tippude juures.
Playtechi vahetulemused peaksid tulema 6. mail, GigaMedia on enda numbrite avaldamise kinnitanud 13. mai eelturu peale. Olen vahepeal oma kontaktidelt tööstusharust veel värsket infot hankinud ning senimaani võiks öelda, et netimängurlus ei ole jaheneva majanduskeskkonna külma kätt veel tundnud ehk hoogne kasv on jätkumas.

Seega ootan korralikke tulemusi mõlemalt ettevõttelt.
Eile tuli välja Playtechi 1. kvartali aruanne ja esimene pilk numbritele kinnitab taaskord mu nägemust ja veendumust sektori tugevast kasvust. Aktsia on tulemuste peale jätkanud uute 52-nädala tippude löömist. Tugev tööstusharu on Gigamedia (GIGM) aktsionäridele vaid tervitatav, kes ootavad ettevõtte majandustulemusi 13. mail.

Loodan lähiajal Playtechi tulemustest ka pisut lähemalt kirjutada.
Dresdner tõstis eile veel Playtechi (PTEC.L) tulemuste peale ettevõtte hinnasihti 525 penni pealt 545 penni peale. Jefferies'el mäletatavasti 560 pennine siht.
Ootasin tugevaid numbreid Playtechi võimsate näitude järel ning Gigamedia(GIGM) tugevate numbritega täna ka tuli. Netimängurlus on tugev ja sealsed aktsiad väga mõistlikult hinnastatud arvestades tänast ja ka potentsiaalset kasvu. Minu arvates on selle sektori aktsiad ja eelkõige siis GIGM must-own investeerimisportfellis.
nu Joel, paistab et olen sulle õlle sees
GIGAMEDIA LTD(NasdaqGS: GIGM)
24.00 4.74 (24.61%) as of 7:04AM ET on 05/14/08

Eelmise nädala GigaMedia tulemusi ma eraldi loona kommenteerima ei hakka, kuna kõik läheb ettevõttes plaanipäraselt. Aga et näidata agressiivset kasvu, mis mind ettevõtte ja kogu selle sektori jurues paelub, panen siia 2 graafikut, kus viimase kvartali tulemused ka kenasti sees.

Esimeselt graafikult on näha netimängurluse tarkvara tulude kiire jätkuv kasv ning eralid tõin välja kasiino tulud, mis viimasel kvartalil hüppeliselt tänu uutele mängudele ja cross-sellingule kasvasid.

Teisel graafikul toon ära ettevõtte Aasia online meelelahutus mängude tarkvara pealt teenitud tulud:

Lisaks on oodata järgnevatel kvartalitel jätkuvalt uusi mänge, tooteid, mis kasvu ka edaspidi toidavad. Näiteks Jaapani pachinko lõppversioon jõuab turule selle aasta juunis, ehk loetud päevade pärast ning kui see aja jooksul hästi vastu võetakse, on ka see Gigamedia tulubaasi tulevikus toetamas. Ja mis me sellise agressiivse kasvu eest täna turul maksame? Rahaga läbi korrigeerides hindab Wall Street aktsia vääriliseks hetkel 27x 2007. aasta kasumit, 21x 08 kasumit ning 16x 09 kasumit. Ettevõte, mis kasvatab müügitulusid ja kasumeid 30% ja mida toetavad tööstusharu tugevad trendid, on minu silmis küll rohkem väärt.

selliseid võimalusi, mis turg pakub, tuleb heade aktsiate puhul ostmiseks kasutada
17-ne peal arvasin ka, et hea ost. Peale allaliikumist kõike kätte ei jätnud. Praegu on selge, et kui 14-ne juures põrke teeb, siis on hästi.
Muideks, juhin tähelepanu, et Playtech (PTEC.L) on Londoni börsil jätkuvalt oma tippude lähedal. Investeerimise jaoks on GIGM ikka atraktiivne küll.
GigaMedia aktsia on kõvasti rappida saanud nende viimaste päevadega ikka. Roth on täna kommentaariga väljas, et GigaMedia kaua oodatud päris raha peale mängitav Jaapani lehekülg on alates eilsest live's üleval. Sarnaselt meile soovitab igasugust nõrkust ostmiseks kasutada. Ma usun, et need sõnad on täna GIGMi ka korralikult toetamas. Ja pikaajalistele investoritele julgustavalt õlalae patsutamas.
GIGM graafik pole praegu just kiita :-(
Tänu kaetud callide väljakirjutamisele olen hetkel õnneks plussis :-D
Kui nüüd megakiire tõusu teeb, siis muidugi sajatan ennast ;-)

Ei ole tegelikult ka ühtegi negatiivset ettevõtte-suunalist kommentaari silma jäänud. Pigem kuulen julgustavaid sõnu oma kontaktide poolt ja ka analüüsimajad on positiivsed. Viimase kuu-pooleteise langus pärast häid tulemusi meenutab mulle 2007. aasta augustikuist kiiret kukkumist ja 2008. aasta jaanuarikuist kiiret kukkumist, mil languse põhjuseks oli lihtsalt üldise aktsiaturu sulamine ja raha väljavoolamine. Ometi me teame, et nii kui lühiajaline põhi turule alla saadi, oli GIGM nobedalt-nobedalt ülespoole tagasi liikumas. Kuu aega hiljem olid aktsiad 30%-40% kõrgemal ehk tegu oli väga hea ostukohaga. Usun, et sama stsenaarium kehtib ka seekord ning aktsia on $13 pealt head ostukohta pakkumas.

Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me, fool me three times, shame on...(?)

Sissetulekute suurenemine on heaks uudiseks viimaste päevade negatiivsuse taustal.
May Personal Income 1.9% vs 0.4% consensus; prior revised to 0.3% from 0.2%
$13 pole paha, aga $12 pean paremaks, siis võiks mingi 25% liikumine $15 peale tõenäoline olla. Kui nüüd arvestada, et sai ostetud $17, siis eriti ei rõõmusta, aga olen valmis juurde ostma.
Ega ei oska öelda kas Criterion Capital, kes vahepeal tegi suuri oste, on asunud (häda sunnil?) müüma? Siis võib siit veel paarikümneprotsendine allaliikumine tulla.
$12,10 oleks päris kena koht positsiooni soetama hakata. Kuna aga reedel ei pidanud närv vastu, siis võtsin $12.50-ga. Ega see põhjaõngitsemine hea välja ei näe. Langustrend on "ilus" ja ostma peaks vist ikka siis hakkama, kui juba on näha mingeid märke stabiliseerumisest. Kuna aga liikumine võib tulla kiire, siis minu jaoks oleks tõusumärk näiteks tänane sulgumine pealpool $12.75, mis hetkel tundub väike ime. Kui aga peaks sulguma allpool $12, siis ei julge küll arvata, mis see põhi võiks olla.
Keegi nagu teaks midagi ja muudkui müüb, aga LHV ei suuda vist tausta uurida?