Näoraamatuga seotud SVVC sai pihta mingi 28% ja kaupleb $19,0 peal.
NAV peaks olema minu arvutuste kohaselt ca $25.
FB 600 000=22,8 mln
Yelp 125000= 2,3 mln
muud 11.0 mln
raha 178.0 mln
Kokku 214 mln/8,5 mln aktsiat=25$
Teine kauplemispäev ei alga just hästi:
http://finance.yahoo.com/q?s=FB&ql=0
http://finance.yahoo.com/q?s=FB&ql=0
MS pole ilmselt enam raha, et toetada.
Bloomberg/Forbes eile kinnitasid, et MS pani huugama üüratu raha 38 peal hoidmisega, kuna oli kohustus.
Bloomberg/Forbes eile kinnitasid, et MS pani huugama üüratu raha 38 peal hoidmisega, kuna oli kohustus.
Palju inimesi intervjueeritud Bloombergis/CNBCs täna. Huvitavalt tundub, et mitte keegi investeerinud Facebooki. Kõik said enne aru kui halb investeering see oli. Nad on ikka targad, kõik need fondihaldurid kes avalikkusele räägivad.
Üks oli küll investeerinud, aga see oli Nasdaqi tarkvara süü.
Üks oli küll investeerinud, aga see oli Nasdaqi tarkvara süü.
Varsti on õiglane hind käes 5-10$.Praegu liigub õige kiirusega õiges suunas hind
Eks see üks sodi on. Kuidagi palju arvatud: 104 miljardit dolaari. Mitte millegi eest.
(Valuatsioone kommenteerimata) on FB käive ning kasum ka tühi õhk ja pettekujutelm?
TaivoS, mitte pettekujutelm, vaid mööduv nähtus
FB võib ju mööduv nähtus olla, kuid saadud mrd-id taalad mitte
Mul lihtsalt meeles see 2000 aasta internetifirmade mull. Siis müüdi ikks suvalist cräppi ulmehinnaga. Mõeldi uued suhtarvud välja, üks jaburam kui teine. Kõige kihvtim oli näitaja kui kiiresti firma investorite raha läbi suutis põletada.
Aga FB iseenesest on fenomenaalne nähtus - iseasi kas iga kasutajakonto on 2000 dolaari väärt?
Aga FB iseenesest on fenomenaalne nähtus - iseasi kas iga kasutajakonto on 2000 dolaari väärt?
Kas mööduv nähtus on see, et inimesed tahavad social networke kasutada või on common logic see, et tuleb midagi, mis FB-st parem on ja selle välja vahetab? Kui see viimane, siis mis eristab teda näiteks Google'st, sest minu arusaamisel mainstream käsitlus Google'le peatset surma ei prognoosi.
Mitte, et ma propageeriks FB-sse investeerimist või oleks seda ise teinud, aga ma tahaks mõista, mis teeb Google'st OLULISELT jätkusuutlikuma venture kui seda FB on.
Mitte, et ma propageeriks FB-sse investeerimist või oleks seda ise teinud, aga ma tahaks mõista, mis teeb Google'st OLULISELT jätkusuutlikuma venture kui seda FB on.
Ma ei tea, kas iga kasutajakonto on 2000 dollarit väärt või mitte, aga suvalise .com buumi nurisünnitise ja FB vahe on see, et latter neist teenib solid rahavoogu, mitte ei põleta terve prognoositava tuleviku investorite raha.
Good point aga,
ilma FB kellegi pilte passimata ma saan hakkama. Aga ilma googeldamat läheb raskeks.
ilma FB kellegi pilte passimata ma saan hakkama. Aga ilma googeldamat läheb raskeks.
TaivoS
(Valuatsioone kommenteerimata) on FB käive ning kasum ka tühi õhk ja pettekujutelm?
Leidin kähku uudistest et kvartali käive ümardatult 1 miljard,paneme siis tuimalt aasta käibeks 4 miljardit.Ütle TaivoS Kust kohast sa saaksid ettevõtte väärtuseks 100 miljardit kui käive on 4 miljardit?
Inimene harjub kõigega, ka poomisega. Küsimus on - kas sa soovid seda teha?
Ja lisaks kui me toome paralleeli, et homme tahad piltide passimist või kellegi staatuse laikimist teha hoopis uue domeeni all ja uuel kujul, siis miks ei peaks olema siin sama risk, et homme otsid sa vajalikku Bingist või kurat teab kuskohast?
Ja lisaks kui me toome paralleeli, et homme tahad piltide passimist või kellegi staatuse laikimist teha hoopis uue domeeni all ja uuel kujul, siis miks ei peaks olema siin sama risk, et homme otsid sa vajalikku Bingist või kurat teab kuskohast?
jarzzzTaivoS
Leidin kähku uudistest et kvartali käive ümardatult 1 miljard,paneme siis tuimalt aasta käibeks 4 miljardit.Ütle TaivoS Kust kohast sa saaksid ettevõtte väärtuseks 100 miljardit kui käive on 4 miljardit?
Ma jätsin targu valuatsioonid kommenteerimata. Mina hoian end sellistest asjadest üldse eemal, kuna ma ei suuda börsi kontekstis nagunii tehnoloogiafirmadele õiglast väärtust omistada. Olen liiga value-oriented selle jaoks.
Apelleerisin aga sellele, et FB rahavoog ja kasum (kui asjad iseeneses) oleks väga selgelt ajutise iseloomuga. FB-d kui ettevõtet ei saa ikka mingi random dot-com buumi venturega võrrelda, mis on võib olla oma esimese kopika rahavoogu sisse toonud või on üldse poolel teel idee leidmiseni, kuidas oma tegevust monetariseerida.
Konsensuse ootus järgnevaks 12 kuuks on EPS 0,55 USD, mis teeb forward-P/E-ks tänaselt hinnalt 61...
Seades eelduse, et optimistliku stsenaariumiga kasvuettevõte võiks kaubelda ca 30-sel P/E-l, oleks õiglane väärtus täna ca ... 16,5 USD?
Seades eelduse, et optimistliku stsenaariumiga kasvuettevõte võiks kaubelda ca 30-sel P/E-l, oleks õiglane väärtus täna ca ... 16,5 USD?
Google'i IPO aegne market cap oli 23 mlrd$...
Otsingumootorite juures mängib rolli harjumus ja otsingutulemuste kvaliteet. Kasutajaid jätab tõenäoliselt suhteliselt külmaks, millist otsingumootorit naabrimees kasutab või mis on parasjagu popp.
Sotsiaalvõrkudega täpselt vastupidi, kasutatakse neid mis hetkel popp ja mida kõik hetkel kasutavad. Sotsiaalvõrgul ilma aktiivsete kasutajatetta ei ole mõtet.
Ise arvan, et Facebook läheb sinna, kuhu need kõik varasemad sotsiaalvõrgud on läinud... Nagu Orkutis üsna hiljuti. Kui su seinale hakkab ilmuma postitusi: "Facebook imeb, tulge .......(järgmisse x portaali)" ja su kontaktid hakkavad kaduma, siis võib arvata, et portaalil palju kuid antud ei ole. Muidugi võib ka teisiti minna, aga mina sellesse ei usu.
Sotsiaalvõrkudega täpselt vastupidi, kasutatakse neid mis hetkel popp ja mida kõik hetkel kasutavad. Sotsiaalvõrgul ilma aktiivsete kasutajatetta ei ole mõtet.
Ise arvan, et Facebook läheb sinna, kuhu need kõik varasemad sotsiaalvõrgud on läinud... Nagu Orkutis üsna hiljuti. Kui su seinale hakkab ilmuma postitusi: "Facebook imeb, tulge .......(järgmisse x portaali)" ja su kontaktid hakkavad kaduma, siis võib arvata, et portaalil palju kuid antud ei ole. Muidugi võib ka teisiti minna, aga mina sellesse ei usu.
Oli see Allan Martinson või keegi teine, kes ütles, et Orkut pole peale Eesti ja Brasiilia kusagil populaarne olnud. Sellist mastaabiefekti nagu täna FB-l ei olnud Orkutil mitte kunagi, sarnast globaalset sotsiaalmeedia võrgustikku nagu täna FB on, pole samuti varem olnud. Seega, et globaalselt oleks FB Orkuti välja suretanud, pole päris õige, kuna globaalselt pole Orkut kunagi mingi tõsine tegija olnudki.