Facebook (FB)

Mida siinne seltskond, kes aktsiaid omab või ei oma, arvab pärast suurt kukkumist? Kas olete pigem juurde võtmas või tuleks huppuvalt laevalt põgeneda nagu Investor Toomas täna teatas ja kolib ringi GOOGlisse? Ise olen sees 2018. aastast ja vahepeal natuke ka juurde võtnud.
Kas FB enam sellisel kujul paari aasta pärast ei eksisteeri?
220 pealt võiks tehniliselt tuge leida ja suunda muuta. -40% tipust langenud juba ja viimane sell off pigem ülereageerimine olnud. ise olen sees ja arvan et hetke info põhjal on hind peagi 250+
Eks see üks keskealiste peerude kogunemiskoht ole.

Aga kui natuke enda kitsast silmaringi jagada, siis minu elust on ta kenasti ära söönud msn-messengeri. Siis ajas põhja orkuti ja rate oli vist juba surnud enne fb-d? Siis sõi ära skaibi. Täna sööb igasugused kuldsed börsid ja soovid ja ostad ja okidokid oma marketplacega.

Viimaste aastatega on proovinud oma fb watchiga Youtube ära süüa minu arust. Kuid see on täisfeil, kuna nad ei maksa sisuloojatele reklaamide eest, nagu seda YT teeb.

Täna toimib kenasti enda ettevõtte reklaamimine FB-s. Kui just sihtrühm alla 25 pole. Klientidega on hea lihtne suhelda jne.

Ahjaa, FB grupid söövad foorumid ka ära. Sorry LHV foorum :D Aga siin saab anonüümselt miinuseid laduda ja see on üks väärt konkurentsieelis ja seetõttu see dinosaurus tõenäoliselt elabki.
"andi30"
Mida siinne seltskond, kes aktsiaid omab või ei oma, arvab pärast suurt kukkumist? Kas olete pigem juurde võtmas või tuleks huppuvalt laevalt põgeneda nagu Investor Toomas täna teatas ja kolib ringi GOOGlisse? Ise olen sees 2018. aastast ja vahepeal natuke ka juurde võtnud.
Kas FB enam sellisel kujul paari aasta pärast ei eksisteeri?

Trend on FB kahjuks. Aga trend on kogu tech'i kahjuks praegu. Samas teatas FB kasvu aeglustumisest, mitte kukkumisest Q4 kõnes. Kui ta repositsioneerib end kasvuettevõttest dividendimaksjaks mõne börsiteatega, saab kõva põrke. Ta on ju siiski kasvav ettevõte P/E 16 juures, ent siiski väga labiilne kraam. Mina sõitsin kaks tõusu kaasa viimase 2 aasta jooksul, läks õnneks, enam ei oma ja ei julge näppida.
Exodus tähendaks väljarännet või seda, et keegi kes enne kasutas, enam ei kasuta Facebooki. Tegelikkuses on need 2012. aasta teismelised tänaseks lihtsalt 20-ndatesse jõudnud ja uutel teismelistel on uued huvid ja teised keskkonnad.
Empiiriline vaatlus ütleb, et tik- tok ja snap on tänaste tiinekate seas populaarseimad. Fb on pensionäridele kassipiltide tarvis.
"siim susi"
Empiiriline vaatlus ütleb, et tik- tok ja snap on tänaste tiinekate seas populaarseimad. Fb on pensionäridele kassipiltide tarvis.

Aga need 35+ kassipilte vajajad on ikkagi oluliselt maksuvõimelisemad, s.t reklaamiostjatele ihaldusväärsem grupp.

Küsitav ka, kas 20-25 inimestele tik-toki ja snapi ikka huvi pakkuv, et neid pikemaks ajaks siduda.
"mkubi"

Ahjaa, FB grupid söövad foorumid ka ära. Sorry LHV foorum :D Aga siin saab anonüümselt miinuseid laduda ja see on üks väärt konkurentsieelis ja seetõttu see dinosaurus tõenäoliselt elabki.

Minu jaoks on väärt konkurentsieelis see, et saab pildi erinevatest arvamustest ilma et peaks end miskitpidi objektiivi või müürilehe lugejaskonnaga siduma. Lisaks loomulikult 95+% osalejate intelligentsi- ja haritustase ning enesedistsipliin.

//sorry, läks facebookist liiga kaugele.

Snapchati turuväärtus ca 60 miljardit.
Facebooki 2021 puhaskasum 40 miljardit.
Rahu rahu, kui tekib vajadus noored tagasi enda hõlma alla saada, tehakse seda ühe klikiga.
Kuna noortel nagunii raha vähe, siis võib rahulikult lasta neil praegu kellelegi teisele miinust taguda.

Ja võrrelda facebooki rate´i ja orkutiga, mis olid pigem regionaalsed olevused, ei ole päris õige.
"havoc"
"siim susi"

Aga need 35+ kassipilte vajajad on ikkagi oluliselt maksuvõimelisemad, s.t reklaamiostjatele ihaldusväärsem grupp.

....

Pole kahtlustki, et tänaste tiinekate vanemad on nende võsukestest jõukamad. Havoc, sa lastega mänguasjapoes oled käinud? :) Kui ma oleksin kuri rahaahne kapitalist, siis püüaksin mõjutada kergemini mõjutatavaid.
"zuckerblaum"
"mkubi"

Minu jaoks on väärt konkurentsieelis see, et saab pildi erinevatest arvamustest ilma et peaks end miskitpidi objektiivi või müürilehe lugejaskonnaga siduma. Lisaks loomulikult 95+% osalejate intelligentsi- ja haritustase ning enesedistsipliin.

//sorry, läks facebookist liiga kaugele.

Mine loe "Pandeemia" topikut.
"mkubi"

Mine loe "Pandeemia" topikut.

Loen. Kirjutan. Saan huumorit, arooniat ja sarkasmi täie raha eest. Ei solvu.

TWTR uudise valguses peab hakkama kaaluma FB pikemaajalist shorti. Nutikamad on kindlasti juba täna lühikesed aga hetkel küll tundub, et käru veereb mäest alla veel mõnda aega.
"tonis"
TWTR uudise valguses peab hakkama kaaluma FB pikemaajalist shorti. Nutikamad on kindlasti juba täna lühikesed aga hetkel küll tundub, et käru veereb mäest alla veel mõnda aega.

Kas lisaks sellele uudisele, et Musk ostab Twitteri, on veel mingeid uudiseid või sa usud, et Musk ostab järgmiseks Facebooki?
"MLindepuu"
"tonis"

Kas lisaks sellele uudisele, et Musk ostab Twitteri, on veel mingeid uudiseid või sa usud, et Musk ostab järgmiseks Facebooki?

Kui Musk hakkab Twitterit arendama, siis on sinna lihtne lisada sama funktsionaalsust nagu FB'l ja võtta FB turuosa efektiivselt üle. Teglikult lausa hämmastav, et FB'l on lastud nii pikalt turul laiutada... See muutub kindlasti.
Sheryl Sandberg will step down as Meta COO
https://techcrunch.com/2022/06/01/sheryl-sandberg-steps-down-facebook/

FB lühike trade on tulemas.

D.No pos.

U.S. FCC commissioner wants Apple and Google to remove TikTok from their app stores

See tundus olevat ainult aja küsimus, et mingi selline initsatiiv kuskilt jälle kerkib. Ma millegi pärast arvan, et ka Li Lu hüpotees toetub sellele. (Himalaya Capital ostis Metat eelmise aasta Q4.)
"tarmo.tamm"
U.S. FCC commissioner wants Apple and Google to remove TikTok from their app stores

See tundus olevat ainult aja küsimus, et mingi selline initsatiiv kuskilt jälle kerkib. Ma millegi pärast arvan, et ka Li Lu hüpotees toetub sellele. (Himalaya Capital ostis Metat eelmise aasta Q4.)

Buzzfeedilt selline artikkel: TikTok Owner ByteDance Used A News App On Millions Of Phones To Push Pro-China Messages, Ex-Employees Say
Citing the concerns raised about #TikTok user data being accessed by the Communist Party of China, leaders of the U.K. Parliament state that they are shutting down its TikTok account “with immediate effect.

Kuidas Eesti võtmetähtsusega isikutel ja organisatsioonidel selles osas lood on? Ma tean, et näiteks RIA on oma töötajatel töötelefonides TikToki kasutamise keelanud.