Euroopa Liit

Mul naine küsis mult eile “milline on avalikku transporditeenust (inimeste vedu) pakkuva ettevõtte mõistlik kasum?”. Põhjus otsekohalduvas määruses mis näeb ette, et kuigi sa oled endale pakkuja leidnud EU reeglites kehtestatud tingimuste kohase hanke abil ja sinu lepingus on muuhulgas sees ka igasugu hinna korrigeerimise valemid (kütuse hinna muutus, palgatase sektoris jms), siis sellele kõigele lisaks peab vaatama ka seda, et teenusepakkuja ikkagi “ülemäärast” tulu ei saaks. Loe: kui mul tekib võimalus teenust pakkuda näiteks 20% väiksemate kuludega, siis mingit stiimulit mul selleks pole, sest seepeale vähendatakse teenuspakkujale makstavat hinda “ülemäärase kompenseerimise tõttu”.
Normaalne regulatsioon, kohe kutsub innovatsioonile.

4 Likes

Sellised jäigad moodustised nagu EL, Hiina ja venemaa, mida juhitakse vertikaalselt keskusest ei saa omale lubada mingeid vabadusi, heterogeensusi ja reguleerimatusi, muidu need süsteemid ei töötaks. Seetõttu ongi neis moodustistes, demokraatia, sõnavabadus, vaba ettevõtlus, rahvaste iseolemine ja perekond põlu all. Nii lihtne see ongi.

4 Likes

Arvamus kuhu võiks EL liikuda

ja oleksimegi NLiidus tagasi…Tahes tahtmata tuleb hakata nõustuma Kris Kärneriga…

Viimane aeg on minna tagasi aluslepete juurde, ehk sõe- ja teraseühenduse aegadesse ja kõik muu ideoloogiline rämps üle parda visata.

2 Likes

Killustatud Euroopa on nõrk, kui Euroopa tahab maailmapoliitikas tegija olla siis on föderatsioon ainuke tee. Siinsamas foorumis ülepäeviti jälle keegi mainib, et Euroopal ei ole mune venkude suhtes resoluutne olla, isegi Ukraina abistamises ei ole üksmeelt. Kuidas saabki olla mune kui 27 riigil kõigil on omad huvid.

7 Likes

Kas Eesti rahvas ei peaks referendumil andma sellisele põhiseadusvastasele agendale ka heakskiitu või piisab vaid thargunide tõekspidamistest ?

1 Like

loomulikult peaks

2 Likes

Inimesed tahavad ühtaegu kooki ja seda ära süüa; tugevat Euroopat ja iseseisvatest riikidest koosnevat Euroopat. Kahjuks nagu näha juuresolevalt pildilt, mõlemat korraga ei saa.(Iseküsimus, kas alternatiiv on üldse võimalik. Kahtlustan, et Euroopa ei saaks sellega isegi siis hakkama, kui juhtuks kujuteldamatu ja kõik hääletaksid referendumil poolt)

1 Like

Mis tähendab “tugev Euroopa ?”. Kui see tähendab tugevat keskvõimu Brüsselis, mis brutaalselt allutab endale kõikide osariikide paljud erinevad ja sageli üksteisele vastukäivad huvid ja jätab näiteks Eestile samapalju otsustusõigust kui oli Eestimaa ja Liivimaa kubermangul Venemaa impeeriumis 1914.a., siis ma olen kategooriliselt selle vastu.

Kuid sinnapoole ju liigub kogu see areng praegu. Lisaks kehtestatakse konna keetmise meetodil tasapisi ideoloogilist diktatuuri, mis ütleb kuidas inimesed peavad mõtlema ja kuidas nad võivad oma arvamust välja öelda. Ka see meenutab paljuski eelnevaid ajastuid Eestis, sealhulgas Pätsu vaikivat ajastut ja ENSV-d

6 Likes

Kuidas seda sõnavabadust ELis piiratakse? Ma ei ole siiani aru saanud, ma võin tulla siia foorumisse või minna sotsmeediasse ja mina iganes arvata.

Portaal pannakse vastutama selle eest, kui julged sõna võtta rohepöörde või immigratsiooni vastu.
Inglismaal juba ahistatakse neid, kes võtavad sõna immigrantide või lapsevägistajate vastu. Muuseas, mäletate, LHV pani kunagise immigratsiooniteema kinni, ilmselt ennetades seda.

6 Likes

Praktiliselt kõigis reziimides saad vähemalt ühe korra mida iganes vabalt arvata.

4 Likes

Inglismaa ei ole EL. Kõikjal Euroopas koguvad populaarsust immigratsiooni ja rohepöörde vastased parteid, kuidas nad sedasi popiks said?

Kõige hullem ongi tegelikult see, et tänapäeval võivad inimesed arvata mida tahavad, võime lihtsalt ei koti mida inimesed arvavad. Eriti selgelt tuleb see esile riikides kus on kasutusel e-valimised ja valitsev klikk on oma võimu tsementeerinud.

4 Likes

iga nelja aasta tagant on valimised, keegi keelab siis oma arvamust avaldada?

1 Like

Meil oli 4 aastat järjest keegi Jürr Ratas peaminister. Mis veelgi olulisem - Reform oli kogu see aeg opositsioonis. Mida veel peab tegema, et väita, et võim EI OLE tsementeerunud?

3 Likes

Need, kes mäletavad ühendust CCCP tunnevad ära sama haisu
Reklaamiseaduse ja isikuandmete kaitse seaduse muutmise seadus (696 SE).
Kõik justkui tunnistavad, et ega see õige projekt ole, aga ikkagi tehakse – orjalikult kuuletudes, sest Brüssel nõuab.
Poliitreklaami nõuetekohase tähistamata jätmisena tehakse karistatavaks teod, mille puhul pole võimalik aru saada, millistest tegudest reaalselt jutt käib – määratlused on täiesti udused ja laialivalguvad. Lisaks nähakse karistusena ette trahv kuni 20 miljonit eurot.

mats nii ilusasti räägib, et pisar tuleb silma

7 Likes

Häid uudiseid taas päris maailmast:

USA administratsioon teatas, et kehtestab USA ajaloo madalaima pagulaste vastuvõtu ülempiiri. Edaspidi lubatakse riiki igal fiskaalaastal kuni 7500 pagulast, peamiselt heledanahalisi lõuna-aafriklasi.

Keldo? Reffi kommud?

7 Likes

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120417676/harukordne-poore-hispaania-eelarvepuudujaak-kujuneb-tuleval-aastal-vaiksemaks-kui-saksamaal
Hispaania majanduskasv on olnud alates 2022. aasta algusest üks Euroopa kiiremaid, ulatudes kvartaalselt keskmiselt 3,9 protsendini, võrreldes Saksamaa 0,3 protsendiga. Kasvu veavad sisseränne, turism, madalad energiahinnad ja avaliku sektori investeeringud, sealhulgas Euroopa Liidu vahendid.
Hispaanias vestlesin kohalike tüdrukutega, kes korjasid annetusi vaesuses elavatele üksikvanematele(naistele), midagi meie Toidupanga sarnast. Nende jutu järgi on riiki viimastel aastatel tulnud palju sisserändajaid just Mehhikost, kes pidid olema nende põhikliendid. Trump on USA piiri sulgenud, keeleruum on sama ja põllud vajavad töökäsi. Odav elekter tuleb ilmselt päikesest?