ETL-80 Kas juba sel aastal?

Täitsa nõus Velikij arvamusega. Tähele tasuks panna ka seda, et seoses Eurovisiooni lauluvõistlusega saab Telekom teha väga odavalt väga suurele auditooriumile head reklaami, mis tõenäoliselt hakkab toetama ka Telku aktsiahinda ja seda just välisinvestorite toel.
Minu arust võiks ET spetsiaalse tasuta teenuse pensionäridele luua.

See oleks sissehelistamise lubamine + 112 välja.

Lapsed tahaks ju memmedele-taatidele ikka helistada ja vanadele olekse vaja jätta erakorralises olukorras väljahelistamise võimalus.

Praegu lõikab ET endal käivet ja immukit.
Graafik: See tähendaks ju sisuliselt et ET vabastab pensoinäri kuumaksust ja samas keeldub vastu võtmast ka väljaminevate kõnede pealt tulevat raha. Ei näe ET'le kohe mingit kasu asjast, kulud ET jaoks jäävad samaks aga tulust ta lihtsalt loobub.
Saamata jäänud tulu maksab klient A, kes tasub kuutasu ja helistab sellele kliendile B, kes on kuutasust vabastatud.
Kui B loobuks yldse telefonist, jääks ET ilma ka kõnetasust teenuse A -> B eest.
Iga liiniga(numbriga, kliendiga) on ikkagi seotud kulud ja ilmselt ei tasu sellest kliendist kes vaid kaudselt mingi paarkend kroooni kuus sisse toob, nii meeleheitlikult kinni hoida. ET on minuarust just väitnud et lähtudes hindade kujundamisel otseselt kulude olemusest peaks just kuumaks olema suurem ja minutihinnad väiksemad.
Usun kyll et kuumaksu suurendamine on mõttekas, ysna vähesed hakkavad seepärast telefonist loobuma.
Seda annab ju lahendada erinevate pakettidega, näiteks "pensionäripakett": kuumaks 0,- või mingi väiksem summa, väljahelistamist just ära keelata ei tasu, aga hind näiteks 2x norm hind, ehk mõeldud rohkem sissehelistamiseks ja hädapäraseks kõneks. Pealegi tuleb 0,- kuumaks ja 2x hind palju soodsam kui mobiil. Kõnealustustasu muidugi teeb ülilühikesed kõned kalliks, aga kuskilt 30 sekundi juurest hakkab kasu ikkagi lauatelefoni poole kalduma. Ning mis kõige tähtsam, sissehelistaja maksab selget raha ETL'le.
Irw, milline tasuta heade nõuannete vool ETL'le.
Kui paljud teist on näinud filmi Acid House, kus politseinik peksis rämedalt läbi mingi tüübi, kes telefoniputkas toru pauguga hargile viskas? Põhjendus oli: "I'm British Telecom shareholder and you're destroying my property"!
Ja kui paljud siit sedasama teeks võimaluse korral?
Kusjuures ka tegelikus elus mõjutab see, mis firma aktsiad keegi omab, inimeste käitumist ysna suurel määral kindlasti. Märksa rohkem kui see põhjendatud oleks arvan.
Võtame sellesama politseiniku. Pekstes seda tyypi mõjutas ta võibolla tyypi mitte lõhkuma järgmist telefoni tekitades BT'le mingi 100 naela kasumit ehk. Ma pole kursis mis suurusjärgus BT kasuminumbrid on, aga ei usu et see rohkem kui mingi 0.0001% kogukasumist/kahjumist on. Oletades tema BT aktsiate väärtuseks 10 000 naela kasvas nende väärtus sellega 0.01naela.
Samas, peksmisele kulutatud energia taastamiseks pidi ta hiljem ära sööma yhe pontsiku rohkem, oletatava maksumusega 0.5 naela, põhjustades endale 50 korda suuremaid väljaminekuid.

Nii et alati tuleks enne tegutsemist ikkagi vajalikud arvutused läbi viia et võimalikke tagajärgi objektiivselt hinnata.
peksmine pole kunagi kasulik.
kedagi ära tappa on ju rahaliselt odavam kui talt näiteks v6lga tagasi n6uda!
kogusysteemi seisukohalt aga on tagajärg katastroofiline!
detsembris kõnesid mul ca 10 min.
seega minutihind tuleb a 10 EEK, kui ma end ei paranda ja rääkima ei hakka,
oi kui hästi ma elan
Kuna turule on tulemas piisavalt ostuhuvi, kas ei ole valitsusel otstarbekas oma 27%osalusest ETL-is loobuda?