eraisik vs.firma-kumba eelistada?

jajaja.kui aktsiaid mängus ei oleks siis saaks küsimusele vastata nii---kas sul on töölisi vaja äri tegemiseks või mitte,kui on siis võta firma kui mitte siis tee oma nime all.ja maksud maksa ära.
Aktsiatesse investeerimiseks pole reeglina töölisi vaja.Oluline on hoopis see,kust see raha sulle investeerimiseks tekib!Kui sul on 100k juba olemas ja maksud selle pealt makstud siis investeeri oma nime all ja see kehtib ka 100m kohta.Kui see 100m tuleb tehingust,kus veel maksud vaja maksta siis on see kahtlemata lihtsam kanda OÜ sse ja seal ju makse pole ja sealt ka hea investeerida.26% kasumist ei ole palju kui raha välja võtta enda tarbeks ja kõik ülejäänud kulud on ka reeglina OÜ kulud.Investeeritakse tavaliselt ikka seda raha mis on välja teenitud ja mille pealt on maksud makstud.See raha millega me igapäevaselt toimetame ja treidame on vahend,ressurss,millel pole investeeringuga midagi pistmist ja seda on muidugi lihtsam firma nimel toimetada.
Rahu-ainult rahu.
Mina eelistan privaatsust , olen algusest peale nn. riiulite peal toimetanud ja ei ole kahetsenud. Kui mõned korrad välk on sisse löönud olen jõudnud ka õigeaegselt ennast pöörata. Aga veel kord: see on sügavalt maitse asi.
Mul on üks hea lugu meeles. Onkel (tuttav) teenis miskit 2,5 milkut aktsiate müügiga. Tegi seda omalt nimelt vahetult enne aasta lõppu. Tekkis korralik tulumaksukohustus. Seejärel onkel investeeris ja muutus nn. strateegiliseks (pikaajaliseks) investoriks aga MA tahtis oma pappi saada ja oligi onu probleemi otsas.
Mulle see OÜ värk meeldib : kuidagi distsiplineerib. Ei pääse kogu papile korraga ligi kulutama ja pead teist lugema (raamatup.), et verokarhu oma saaks (rahule jääks). Autod ja telefonid ja muu ka koera nimedega firmades naabrid ei lähe kadedaks. Igasugused tegelased ei leia lambist su telefoni ega pääse tülitama - privaatne ja mõnus.
Nojah - eks meetodeid mitmeid.

Tean paari selli, kes opereerivad mitte väikeste summadega USA turul - kannavad inv. kontolt raha Shveitsi panka - võtavad sula välja ja ongi kogu moos.

MA jälgib liikumisi Eesti pangakontodel, mitte seda, mis USA maakleril juures Antsul või Matil inv. konto on.

Disclaimer: Ise maksan 26% kuna ei viitsi jännata ja oh imet - Eestis elades evin ka niisugust asja nagu sotsiaalne vastutus.
azzie

Kui see konto USA maakleri juures on Antsul oma nimel, siis minu teada piisab Eesti Maksuametil järelepärimisest USA analoogsele organile ja ongi ülevaade seal teenitud kasumist olemas - kui seda siiani pole tehtud, siis tulevikus ei saa küll välistada.
Azzie, henno,

kusjuures minuni on jõudnud andmeid, et maksuamet on välismaakleritele teinud järelpärimisi kahtlust äratavate isikute kohta. Seega kindlasti selliseid skeeme ei soovita - pärast on valu 10x rohkem kui see tulumaks ausalt ära maksta.
Küsimus - kas LHV-l on firmade jaoks kes LHV kaudu aktsiatega kaupleb erinev hinnakiri kui eraisikute jaoks?
ma arvan et päringud voivad olla isegi laadis "koik kes on w8beni teinud eesti kodanikud"
sest usaga topeltmaksustamise vältimise kokkulepe, lisaks ei meeldi ka usale kui maksupettusi tehakse.
Jurmala, paljudel pankadel on firmade ja eraisikute jaoks erinev hinnakiri, kuna ettevõtetelt saab sageli rohkem teenida.

LHV seda teed läinud pole, kuna meie jaoks on nii eraisik kui ka firma võrdne klient. Seega hinnakiri on kõigile üks.
USA Maksuamet võib ka väga otsustavalt tegutseda ja konto, millel lasub maksupettuse või rahapesu kartus päevapealt külmutada.
Irw..
Mul ükskord külmus... Andis ikka tantsida, mõtlesin lausas ise maailma teise otsa sõita.
Eesti lihtsameelsed ostavad ofka, hakkavad ise arve kasutajateks ja avavad konto Taani Unibangas. Taani ma aga saadab iga aasta lõpus memo kõigile "sõber" MAdele info mitteresidentidest, kes on Taanis konto avanud/kasutajad mitteresidendid (kodanikud).
Aga head vana aasta lõppu. Ja mõelge vähem rahale, kergem elada.
Jurmala, joudsid ette hinnakirja kysimusega.

Kas kuskil on sellist tabelit, mis vordleb erinevaid teenusepakkujaid ja hinnakirjasid (LHV, HP,EYP jne) firma seisukohalt lähtudes?
HEX kodulehel saaba vaid eraisiku teenustasu arvutada, minu teada

Kas keegi oskab soovitada kust osta OÜ, et saada kvaliteetne teenus normaalse hinnaga ja samas ka pysiv konsultatsioonivoimalus?

Kas motekas registreerida firma TLN-s voi hoopis mujal Eestis.Selge see et OÜ-d ei tee pelgalt investeerimise eesmärgiks.Huvi ka muid voimalusi kasutada millalgi Ntx Sauto liising jne :)
Nublu tee ise asutamisprotsess läbi - saad asja selgeks ja saad asutamisteenust tulevikus ise pakkuda.
Asutamisteenust pakub hulgaliselt firmasid kuid alati pole kõige odavam kõige parem.

Head teenust pakub Looman (kuigi pole just kõige odavam), firma asutamine, raamatupidamine ja konsultatsioon.
minul enam-v"ahem head kogemused Consultiga (lastud asutada, mitte riiulilt ostes). v"aikse kala tegid, aga ise parandasid ja selles osas leppisime ka rahas kokku.

viimati kui ise asutasin, kustutas pank (yks va"iksema maakoha kontor) suure "ahmiga firma stardikonto avamisel juhatuse liikme kui eraisiku pangakonto ja -kaardid "ara. :)
4 p"aeva l"aks, et t6estada, et ma pole kaamel...
Aga kui keeruline on ikkagi majandusaruande koostamine? On kellelgi näidist kas või muudetud.
Võta äriregistrist suvalise firma aruanne -- https://ar.eer.ee/lihtparing.py (29,50 kr)

Või vaata raamatupidamise toimkonna juhendeid:
http://www.easb.ee/?id=1255
http://www.easb.ee/doc.php?2370
http://www.easb.ee/doc.php?2369