https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b8863ed56ec62cc3c61bfab2b09a45517&lang=et
Kui me vaatame EGR 1kv maksustatavat käivet, siis see on teinud korraliku hüppe, huvitav oleks näha enne aktsiate loovutamist 1 kvartali finantsandmeid.
Keegi ei sunni loovutama. Eks pakkumine ongi ajastatud ülevõtjale soodsale ajale.
Sunnitakse küll loovutama. Kui 90% kätte saadakse, võetakse pärast seda sult aktsiad käest ära jõuga, seega tulemus on sama. Kui 90% kätte ei saada, siis astutakse muid samme, et 90% ikkagi kätte saada, ja kui 90% on täis, siis edasi on tulemus ikka sama.
Samas on võimalik oma õigusi kohtutes kaitsta. Las kulutavad oma aega ja vahendeid vastu võitlemiseks. Mind see mõningane kulu küll ei morjenda.
Kui leiduks piisavalt aktivistinvestoreid, ei saadakski 90% kätte.
Ma saan aru, et sa viibid pidevalt EKRE inforuumis ja seal korratakse söögi alla ja söögi peale, et kõik mis on riigi otsustada või riigi pädevuses, sellele peab vastu seisma, iga hinna eest!
Ma tean, et teil ei ole lubatud oma peaga mõelda või otsustada, aga kui võtaks hetkeks aja maha ja mõtleks ikkagi oma peaga, et millele sa nüüd vastu seista üritad? Mis eesmärk on? mida saavutada soov on?
Mina olin ka üks paljudest väikeaktsionäridest, mulle pakuti täna reaalselt hinnastatud tootele ehk Enefiti aktsiale +50% hinnast! Fuck yes, kümme kilo nagu maast leitud, aitäh! Muidugi ma võtan tasuta raha vastu (oleks madalama hinna ka vastu võtnud).
Miks peaks sellele vastu võitlema? Lihtsalt kiusu pärast? Või on unistus et äkki saab veel rohkem? Igasugune ratsionaalsus puudub. Kohtadest kuhu raha edasi investeerida puudu pole, Enefit miski uudsusega ükssarvikuks lendav toode ka mitte.
Sellega nõus, et 3.40 on pigem ülehinnatud.
Aga sa suuremat pilti ei oska mõelda, toodi rahvale pikaks ajaks börsile. Siis olgugi seal.
Teema on selgelt poliitiline, iseasi kas peab just erakonnapoliitiline olema. Samas on paras aeg erakorralisteks valimisteks.
Kui oled Reformi toetaja, siis kas nii vaene et ainult hetkeline rahanumber pimestab? Ma ei imesta muidugi, minu arusaamisel ongi Eesti rahvas keskmiselt üpris rumal ja pigem vaene ja seega tüüpiline Reformide valija ja ka neist sõltuv?
Minu tutvusringkonnas veidigi jõukamad inimesed valivad Parempoolseid, Isamaad ja ka Ekret. Seda ärastamisest ja riigihangetest elatuvat tõenäolist Refi valijaskonda ei ole soovi tunda. Sellest saan ma ka aru, et need igasuguste MTÜde toetajad peavadki Sotse valima kuna muidu kaoks rahatarneahel ära. Seegi tingitud jälle vaesusest ja rumalusest, muud teha ega lisandväärtust luua ei osata.
Kui juba nii pikalt poliitikasse laskuda Enefiti teemas, siis olgu mainitud, et ma ei toeta sugugi kõiki Ekre poliitikuid ja poliitikaid. Keskmiselt on seal üsna rumalad inimesed ja kogu poliitika ei ole minu jaoks piisavalt radikaalne. Ei saanud nad valitsuses millegagi hakkama ja ei saaks ilmselt ka edaspidi.
Aga poliitika ongi kompromisside kunst, seniks kuni paremat valikus ei ole ja nende kaudu praegusele jamale tähelepanu saab juhtida, siis olen oma tagasihoidlike võimaluste piires toetanud küll. Ja nagu näha tekitab see osades päris tülgastavat reaktsiooni. Vähemalt elavdab diskussiooni.
Mida sa siis seal toetad. Minuarust lehkab seal pea päris räigelt. Rumalust ja okset lendab ikka meeletus koguses.
Tulebki uus radikaalsem erakond luua.
Mul jälle tuleb okserefleks kui juhtivaid reformi poliitikuid näen ja kuulan. Isegi sotside puhul ei tule nii palju. Nende puhul ei ole vähemalt varjatud agendat ja inimestena ei ole nad nii rumalad ega pea teisi sama rumalateks.
Aga Enefitiga siis ilmselt võitlust ei toimu? Spekulandid on rahul oma pisitootlustega?
veel radikaalsem, ehk tahad veel vasakpoolsemat natstlikku erakonda ja lollimaid juhte kui EKRE l täna?
Äkki ikka parempoolsemat?
Ekre juhtide lolliks nimetamine ei tee sind küll kuidagi targemaks. Kuigi pink on neil tõesti lühike.
Aga püsigem teemas.
Mis on asja mõte kui täna vaadates hinda siis keegi on müüki pannud hinnaga 3,4 500tuh tk .Keegi ju ei osta.
on juba nähtav lootus üle 3.4 minna
Keegi tarkadest ütles et üle 3.35 ei tõuse et see pole võimalik.Mingi risk sees.
See oli ju enne FI loa saamist. Nüüd kui luba käes, siis tuld.
Tänapäeva “ajakirjandus”, võetakse sisuliselt suvaline isik ja lüüakse risti. Aegade lõpuni internetis märk küljes. Huvitav milles see ebaeetilisus siis täpselt seisneb? Pole ju tegemist (teadaolevalt) insaideriga ega isegi EE töötajaga…
See on kummaline, et aastal 2025 peetakse sellist EG aktsiate soetamist ikka veel mitteõiguspäraseks ja mitte-eetiliseks. Artikli kirjutanud Joonas Piir paistab pea peale kukkunud olevat.
Ja sellise artikli eest küsib väljaanne “Geenius” veel raha?
Keegi on nõus oma raha kuuks ajaks panti panema ja teistele aktsionäridele turutingimustel EE eest raha varem ära maksma, et siis hiljem väike premium saada. Uskumatult ebaeetiline jah…
Ei tegelt väga häirib selline ajakirjanduslik võte, et kuigi teame, et käitumine on õiguspärane, sooviksime siiski ühe clickbait artikli nimel suvalise inimese häbiposti panna, küsides et kas on eetiline osta mõne ettevõtte aktsiaid, millega mõni su sugulane seotud on.
PS, ma väga loodan, et rida “ostis aprilli lõpust 8. märtsini” on näpukas, et ta ikkagi ajamasinat ei kasutanud ja neid aktsiaid minevikust 2,5€ hinnaga ei soetanud kuidagi, siis oleks tõesti asi veidi kahtlane.