Stul, minu kogemuste põhjal pole see miski eriliselt "kõva asi" ka ühel kohal seisva routeri puhul. Aga eks kogemusi on loomulikult erinevaid.
Küsin siit foorumist, kus tõenäoliselt on aktiivselt reisivate inimeste arv suurem.
Kas teil on ka ette tulnud kurba tõdemust, et peale EMT liitumist Teliaga ei toimi enam roaming Skandinaavia riikides? Olin ca kuu aega tagasi just sellises nutuses seisus, kus Telia levi oli peaaegu olematu, aga mitte ükski ülejäänud 4 operaatorist Stockholmi lähistel minu SIM kaarti terve mitmepäevase reisi vältel oma võrku ei võtnud, kuigi nende levi oli tugev. Varem olen aastate jooksul mitmeid kordi Soomes-Rootsis-Norras käinud ja roaming+mobiilne internet on hästi toiminud. Iseteeninduses on roaming algusest peale lubatud olnud ja on praegugi.
Kõige pullim on see, et olen juba 2 korda Telia helpdeski vastava arupärimise saatnud, aga null tagasisidet ja täielik ignoreerimine juba pea kuu aega. Wtf, pean nüüd operaatorit vahetama, kuna järgmine reis ees. Raske uskuda et viga on minu SIM kaardis või teenuste seadistuses, kui vahepeal pole vahetanud ei telefoni ega SIM kaarti ega ühtki lepingut ringi teinud.
Kas teil on ka ette tulnud kurba tõdemust, et peale EMT liitumist Teliaga ei toimi enam roaming Skandinaavia riikides? Olin ca kuu aega tagasi just sellises nutuses seisus, kus Telia levi oli peaaegu olematu, aga mitte ükski ülejäänud 4 operaatorist Stockholmi lähistel minu SIM kaarti terve mitmepäevase reisi vältel oma võrku ei võtnud, kuigi nende levi oli tugev. Varem olen aastate jooksul mitmeid kordi Soomes-Rootsis-Norras käinud ja roaming+mobiilne internet on hästi toiminud. Iseteeninduses on roaming algusest peale lubatud olnud ja on praegugi.
Kõige pullim on see, et olen juba 2 korda Telia helpdeski vastava arupärimise saatnud, aga null tagasisidet ja täielik ignoreerimine juba pea kuu aega. Wtf, pean nüüd operaatorit vahetama, kuna järgmine reis ees. Raske uskuda et viga on minu SIM kaardis või teenuste seadistuses, kui vahepeal pole vahetanud ei telefoni ega SIM kaarti ega ühtki lepingut ringi teinud.
Tundub et kogu see telia värk hakkab jamaks minema. Mis puutub roamingusse siis sai siin augustis suurema pundiga Norras kalal käidud, enamusel oli telia operaatoriks, leviga otseselt probleeme ei olnud , aga internetiga oli vahva, kelle ei töötanud see Soomes, samas aga Rootsis-Norras toimis, mõnel jälle vastupidi Soomes toimis aga mujal ei midagi.
Samad kogemused Telia internetiga Lääne-Euroopast. Mõnes regioonis töötab, mõnes mitte.
Restart või flight mode'i minek vahest aitab, vahest ei.
Mul on sarnane probleem olnud Samsungi telefoniga (HTC'ga mitte), aitas kui lülitasin 4G ja/või 3G ühenduse settingutest välja, nii oli kohe levi ja kõned jms kõik olemas.
Ma tegin korduvalt telefonile resa ja see aitas vaid niipalju, et Telia enda levis (kui seda natuke oli) hakkas andmeside tööle, mis muidu miskipärast enne ei toiminud. 4G-d mu telefon ei toetagi, aga 3,5G on siiani hästi toiminud. Proovisin ükspäev päris Stockholmi linnas sees ka, ikka sama jama, ei olnud "masti viga" vms. Mõne operaatori puhul lausa tuli ekraanile teade et 'your SIM is not allowed to connect to this network' vms, osade puhul lihtsalt 'not able to connect'. Jäi küll selline mulje, et Telia on tahtlikult oma klientidele roamingu kas siis ainult Stockholmi piirkonnas välja lasknud lülitada teiste operaatorite juures või isegi laiemalt terves Rootsis. Kõlaks isegi loogiliselt. Kui operaatorite levialad tiheastususes suuresti kattuvad, on odavam suruda oma kliendid ainult oma võrku ja tõenäoliselt keegi väga ei kaebaks ka. Ainult et antud juhul ööbisin ma majas, kus Telia mast jäi tõenäoliselt lähedalasuva suure kalju taha, samas kui teiste operaatorite mastid ei jäänud või olid pikemad, niiet kui telefon sattus režiimi "ainult hädaabikõned", siis oli levi peaaegu põhjas.
Oot kas sa arvad, et su telefon peaks igasse võrku sisse saama, mitte ainult Telia või teistes riikides kus Teliat pole mõne üksiku roaming partneri võrku? Sellist asja pole küll keegi kunagi lubanud. Eestis sa ka ei hüppa tänaval jalutades järsku tele2 võrku kui emtil levi pole.
Igasse mitte. Telia roamingupartnerite omadesse küll. Ma ei tea, kas Telial on kõikide Rootsi operaatorite juures roamingupartnerlus, sellepärast proovisingi need kõik 4 operaatorit peale Telia järjest käsitsi läbi, mida telefon Stockholmis leidis. Enne EMT kliendiks hakkamist olin palju aastaid Elisa klient ja samuti palju Skandinaavias käies sai teisi operaatoreid peale Elisa kasutatud, kui Elisa levi mõnes kohas kadus. Tol ajal juhtus seda ringi sõites igapäevaselt, et Elisa levi kadus ära, aga mõni teine hüppas siis asemele ja asjad toimisid. Nii toimis EMT-ga ka. Teliaga siis võib-olla enam mitte niiväga.
No aga võta Eesti analoogia, miks sa arvad, et emtil on eestis roaming diilid konkurentidega? Ma pole küll näinud 20 a. jooksul, et mul äkki ekraani ülaservas elisa oleks kirjutatud olnud. Igal neist on oma võrk ja oma klientuur. Võiks küll arvata, et infrat võiks sheerida aga kas seda tehakse? Ei tundu nii.
Jah, Eesti operaatori juures klient olles su mobla ei lähe konkurendi võrku. Välismaal läheb. Kui Telia jaoks Rootsi on "kodumaa" ja enam ei lähe, siis seda nad võiksidki ausalt välja öelda mitte ignoda. Võib-olla oli nii, et EMT kliendid said roamingut pruukida, aga Teliaga liitumise järel rakendusid Telia kohalikud Rootsi reeglid ka eesti klientidele.
Oleks loogiline, et Telial on teatud kindel roaming partner soodustingimustel seal, kui oma levi puudub ning teistega koostöölepe, et saaks kasutada, kuid juba kallimalt. Kui aga ei ühendu ühtegi võrku, tuleks uurida esmalt Teliast, miks see nii on; kuna nad ei vasta, siis laskuda detailidesse juba ning uurida oma telefoni sätteid, Rootsi sagedusi, jms. Kui telefon ei toeta 4G-d siis võib olla ka selles asi, et vaikimisi on seal kasutusel 4G sagedused vms.
Ehk siis enne liitumist olid roamingulepingud umbes nii:
1) EMT Eesti<->Telia Rootsi
2) EMT Eesti<->enamik Rootsi operaatoreid
3) Telia Rootsi ja teiste Rootsi operaatorite vahel ei ole roamingut Rootsis. Iga klient istub raudselt oma võrgus, täpselt nagu Eestis.
Pärast EMT liitumist Teliaga kadusid punkt 1) ja punkt 2) ajaloo prügikasti ja Telia Eesti klientidele rakendub Rootsis punkt 3) täpselt nagu rootslastele Rootsis ja peale liitumist oledki nüüdsest 'ainult hädaabikõnede' otsas, kui sul Telia levi pole.
Ausalt öeldes tuli see mulle üllatusena. Endise vana Elisa kliendina tean täpselt, et Elisa Eesti kliendid said Skandinaavias ühenduda teiste operaatorite võrku, kui Elisa FI või SE kadus pildilt. Ka mobiilne internet töötas siis. Põhjus, miks EMT-sse üle läksin oli ainult selles, et EMT-l tuli see hea 19EUR-ne Skandinaavia pakett 1GB, mida Elisal tänini ei ole. Tele2-l nüüd on ja minu järgmine samm täna ongi Tele2 esindusse, et järgi uurida, kas Tele2 Eesti klient on jõuga surutud Tele2 SE võrku Rootsis või saab ka teistese võrkudesse ühenduda. Annan pärast teada.
4G mastid peaks backward compatible olema ka 3G ja 2G seadmetega. Helistamine peaks ju siiani toimuma 2G sagedusel?
1) EMT Eesti<->Telia Rootsi
2) EMT Eesti<->enamik Rootsi operaatoreid
3) Telia Rootsi ja teiste Rootsi operaatorite vahel ei ole roamingut Rootsis. Iga klient istub raudselt oma võrgus, täpselt nagu Eestis.
Pärast EMT liitumist Teliaga kadusid punkt 1) ja punkt 2) ajaloo prügikasti ja Telia Eesti klientidele rakendub Rootsis punkt 3) täpselt nagu rootslastele Rootsis ja peale liitumist oledki nüüdsest 'ainult hädaabikõnede' otsas, kui sul Telia levi pole.
Ausalt öeldes tuli see mulle üllatusena. Endise vana Elisa kliendina tean täpselt, et Elisa Eesti kliendid said Skandinaavias ühenduda teiste operaatorite võrku, kui Elisa FI või SE kadus pildilt. Ka mobiilne internet töötas siis. Põhjus, miks EMT-sse üle läksin oli ainult selles, et EMT-l tuli see hea 19EUR-ne Skandinaavia pakett 1GB, mida Elisal tänini ei ole. Tele2-l nüüd on ja minu järgmine samm täna ongi Tele2 esindusse, et järgi uurida, kas Tele2 Eesti klient on jõuga surutud Tele2 SE võrku Rootsis või saab ka teistese võrkudesse ühenduda. Annan pärast teada.
4G mastid peaks backward compatible olema ka 3G ja 2G seadmetega. Helistamine peaks ju siiani toimuma 2G sagedusel?
Pakun mälu järgi, et EMTil oli vanasti Rootsis umbes 2-3 roaming partnerit, kellest 1 oli Telia. Ikkagi ei saanud sa ülejäänud 5(?) võrku. Raske aru saada miks sa arvad, et kunagi on Rootsis EMTi telefoniga suva võrku saanud.
EMT GPRS roamingu tabel aastast 2008, need on firmad kellega oli mingi spets hinnadiil, igas riigis vast lisaks oli 1 kirvema hinnaga võrk veel kuhu saanuks ühenduda. Ülejäänud võrgud? Lukus

http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=364612

http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=364612
Enne oli koduvõrk EMT ja kõik muu oli välismaal roaming, nüüd on koduvõrk Telia, kogu skandinaavias ja mõned maad veel otsa, loogiline et ei saa koduvõrgus kasutada võõrast operaatorit. Muidu vist ei tomiks see pisiasi et ühes kuumaksus on ka kõned ja internet nii eestis kui skandinaavias. Ma kardan et sama kamm peaks olema ka tele2, ja arvatavasti ka elisal kui nad pakuvad sama kuumaksu eest kõnesid/andmeside nii eestis kui ka muudes riikides, :)
ja see mis oli vanasti oli hoopis teine muinasjutt, kus rohi oli rohelisem ja taevas sinisem.
ja see mis oli vanasti oli hoopis teine muinasjutt, kus rohi oli rohelisem ja taevas sinisem.
erkki_1
Põhiline etteheide oli ju, et ütelgu see otse välja, kui on kogu põhjalas Teliaga piiratud.
Et vastavatele küsimustele ei vastata....
Minge selle probleemiga ajakirjandusse. Päris huvitav teema paistab olevat, eriti kui Telia ei vasta küsimustele adekvaatselt.
Tele2 sai äsja 1 kliendi juurde: Tele2 Eesti kliendid saavad Rootsis vabalt kasutada peale Tele2 Rootsi veel 4 operaatori võrku vastava hinnakirja alusel. Põhjamaade internetipaketiga 18,99 EUR saab 30 päeva jooksul kasutada 1 GB interneti ükskõik millise operaatori võrgus. Paketi saab piiriületusel tellida SMS-ga just nii kauaks kui vaja (olid ka 15 päeva ja 1 päeva paketid vastavalt väiksema mahuga).
Teliast helistati mulle 10 min peale siia postituse kirjutamist. Ma ei tea kas see oli juhus, aga saatsin nad pikalt, kuna nad soovisid kellaaegu ja operaatorite nimesid, kuhu ma 20 päeva eest sisse ei saanud. Kindlasti ma mäletan krt, mis kell ma neid võrke seal skännisin sel ajal. Oleks võinud ausalt öelda, et jah, Telia Eesti kliendid on lukustatud Telia SE võrku Rootsis ja vabandust ebameeldivuste pärast, et me alles 3 nädalat hiljem viitsisime su probleemiga tegelama hakata. Tõsi, klient ei pea alati kuningas olema ja võib-olla vahel on kasulikum klient pikalt saata, aga hämamist ma ei salli ja jalutan pigem ise uksest välja.
Peaasi et nüüd ei avasta, et Tele2 levi Eestis on eriline saast vms :)
Teliast helistati mulle 10 min peale siia postituse kirjutamist. Ma ei tea kas see oli juhus, aga saatsin nad pikalt, kuna nad soovisid kellaaegu ja operaatorite nimesid, kuhu ma 20 päeva eest sisse ei saanud. Kindlasti ma mäletan krt, mis kell ma neid võrke seal skännisin sel ajal. Oleks võinud ausalt öelda, et jah, Telia Eesti kliendid on lukustatud Telia SE võrku Rootsis ja vabandust ebameeldivuste pärast, et me alles 3 nädalat hiljem viitsisime su probleemiga tegelama hakata. Tõsi, klient ei pea alati kuningas olema ja võib-olla vahel on kasulikum klient pikalt saata, aga hämamist ma ei salli ja jalutan pigem ise uksest välja.
Peaasi et nüüd ei avasta, et Tele2 levi Eestis on eriline saast vms :)
:) Mul kaks tuttavat on vahetanud viimase kuu jooksul Tele2 ja Elisa Telia vastu.. ja eile muljetasid.. et 4G on nüüd tõesti igal pool..