Asi pole selles, kell on lihtsalt hea märk sellest, mis mehega on tegu. Pole vaja guugeldada, ega teiste arvamust küsida, üks pilk ja kohe selge. Muidugi, kogenud silmale on 100 muud märk ka.
Ma liigitun ka pesuehtsaks “kellapedeks” aga no omades väga mitmeid äärmiselt heal elujärjel tuttavaid, ei pea see tänapäeval ikka kohe absoluutselt paika (mõne väga harva erandiga).
Ja no on irooniline, et Koppeli enda varrukast paistab mingi Apple-klots. See on nagu Tesla roolist jutlustada, et kahjuks ei oska tänapäeva džentelmenid enam klassikalisi autosid hinnata ![]()
TAG Heuer on natukene minu iseloomu moodi. Ta teeb palju, on keskmisest lärmakam, leiutab kogu aeg midagi uut, ega suuda rahulikult paigal püsida, ütles Sooman.
Küsimusele, mis on majandusanalüütiku ja kellaentusiasti Peeter Koppeli unistuste käekell vastab Koppel, et kui seda küsitaks une pealt, siis Patek Philippe Calatrava. “Kui aga pärast ärkamist ja esimest tassi kohvi, siis A.Lange & Söhne Saxonia 1815 Thin või Vacheron Constantin 222,” ütles ta.
Kohe selge mis meestega on tegu.
Minu respekt kuulub Garmini-meestele.
Mis see Apple watch parem on kui Garmin ![]()
Asjad, mida sul ei ole, defineerivad, kes sa oled? Väga huvitav konstruktsioon.
pakun et Koppel pidas silmas pigem seda, et lisaks riietusele, tuleb ka muu atribuutika valida vastavalt üritusele/ üld-stiilile, mõnel juhul ei sobi ükski käekell ja kui üldse siis pigem passiks kulduur, koos ketiga.
Olgem ausad - black tie ja spordi-/või nutikell on nagu sadul sea seljas.
Samamoodi võib öelda, et tegelikult ei ole Apple watch spordikell ning a’la Garmin on pigem spordi ja vähem nutikell ning paljudel juhtudel on kõige sobilikum tavaline seieritega kell, mis ei trügi esile ega karju silma. aga noh kui pappi on nii palju, et peab (seisus või varaline positsioon kohustab) harakas olema, siis hakataksegi mõõtma, et kellel on pikem ja kuldsem ja rohkemate teemanditega jne. Egas rikkus ei ole häbiasi - seda peab ikka kõigile ja igalpool näitama ja teada andma. Eriti tänapäeva SOME ühiskonnas.
3 asja mida inimesel ei õnnestu varjata: rikkus, puujalg & läkaköha
Minu lemmikkell on Suunto Elementum. On hea tunne, et keegi on tagakaanele kriipinud MADE IN FINLAND.
Lõunatasin ükskord sellel astmel seltskonnaga ja te ei eksi, jutt läks kelladele
Mind pani imestama kuna mäletan vene aega kui kellad oli teema vene seltskonna hulgas.
Kunagine etikett muide black tie juures käekella kandmist pidas maitsevääratuseks. Siis ilmusid randmetele esimesed dress watchid. Vananevad puristid tegid nägusid. Dress watch muutus vaikselt standardiks. Kusagilt ilmus pilti James Bond, tuukrikell (!) ülikonnastatud käel. Tuli leppida. Purist oigas. Hetkel ilmub pilti dress watchi asemel Garmin. Veel üks vananev purist teeb nägusid ja väljendab rahulolematust. Meenuvad Toe Tag’i laulusõnad. “See kõik taas kordub, see kõik on olnud kord”
Seltsimees Stalinil olla olnud tavaline “Kirovskie” (hilisem “Poljot”)… kuigi talle olla ka kingitud nii Patek Philippe kui Rolex. Mina eelistaksin ka pigem varianti “Poljot” randmel ja 1/6 maakera käpa all, kui Rolex. Milleks veiderdada, seltsimehed?
Men in suits look successful until you find out they work for the men in T-shirts and cargopants.
Õigel siniverelisel polegi vaja teada, mis kell on. Ta valib ise, millal midagi teeb. Lipsustatud pingviinid ootavad teda, kui vaja.
Ajad on muutunud. Enam ei kriibita Suunto kellade (va mõned erandid) tagakaanele MADE IN FINLAND vaid DESIGNED IN FINLAND•MADE IN CHINA.
Et etiketipedandil kuul korralikult kokku jooksutada, tasub musta ülikonna taskust välja tõmmata Audemars Piguet & Swatchi Royal Pop (muidugi maitsekas ocho negro toonis).
“Where is your God now?”
Kas kallis kell näitab, et selle kandja on edukas ? Kas see on nii, et mida kallim kell, seda edukam ? Kui USA presidendil on randmel mingi 500 dollarine Tag Heuer ja Putinil 500 000 dollariline A. Lange & Söhne meistriteos, kas see tähendab, et Putin on 1000 korda edukam ?
Kas sellel üldse on mingit tähtsust ?
Kas Putin üldse on edukas ?
Aga Obama ?
Aga Trump ?
Kuna USA presidenti ikkagi valitakse algul rahva poolt ja siis valijameste poolt, siis tundub, et nemad on edu saavutanud selleks pürgimisel. Venemaa kohta ei tea, millal seal üldse mingeid valimisi oli viimati ? , aina paleepöörded tavaliselt …
Nii palju küsimusi, kuid vaevalt me kelladest vastust leiame
Isegi presidendid ja diktaatorid on inimesed. Kell peaks olema mugav kanda, meeldiv vaadata ja täpne. Minu arust need hirmkallid käekellad on ka hirmkoledad, kuid see on maitse küsimus.
Samuti ülikond, jalatsid peaks olema mugavad ja meeldivad just kandjale.Ja ei tohiks kõrvaltvaatajale vähemasti naeruväärselt mõjuda.
Ülikond ja mantlid ilmselt tuleb siis õmmelda rätsepal, valmisriided ei sobi kunagi ideaalselt.Spordi - ja vaba aja riided võib olla kõlbavad ka valmisriietena
Kui Rolex ütleb “Mul läheb elus hästi,” ja Patek Philippe ütleb “Ma mõtlen tulevastele põlvedele,” siis A. Lange & Söhne ütleb vaigistatud toonil: “Ma tean kelladest absoluutselt kõike ja ma ostsin selle puhtalt enda, mitte teie jaoks.”
puutin muidugi on kaageebiidist luuraja, kellele on prillide ja võltshabeme kandmine sisse juurdunud, seega puutini kellavalik on ka kindlasti võltssignaali andmine.
Seda eeldusel, et oled… ??? Vana hea tõde… mida kõrgemale sa ronid karjääri ja võimuredelil seda tillemaks kahaneb sinu otsuste ruum.
Näiteks töötu punkar kannab tihtipeale riideid mille eesmärk on kõrvaltvaatajale naeruväärsena või vähemasti tirriteerivalt mõjuda. Mingi putler sellist luksust endale lubada ei saa. Musk võib olla saab. Uued ajad, uued kombed.
Isegi Hollywoodi toodangi levitab juba meemi, et õige IT triljonäri riietus on räbaldunud ja räpasevõitu suvaliselt kokku visatud hilbud second-händist. (Kae ise järele, kui mind ei usu).
Ma saan sellest “väljakutsuvalt räbaldunud” imagost inimesena hästi aru. See ütleb: "minu selja taga on 100 miljardi dollari JÕUD. Ma sülitan teie ühiskondlike kokkulepete, etiketi, nõuete ja kommete peale. Ma teen mida ma tahan ja keegi ei saa mind takistada.
Miks ei saa ? Üsna kindel, et Monte Carlo kasiinosse ei lasta seda räbaldunud teksadega tüüpi sisse isegi kui tegu on miljardäriga. See ei kõla kokku sealse miljööga.
See ei ole sedalaadi koht.
Paremates restoranides ( Mac ei ole restoran ! ) nõutakse meeskülastajalt viisakaid riideid.
Kui tal pole pintsakut ja lipsu, siis vahel isegi lubatakse see laenutada.
Ka teatris pole kombeks käia räbalais või shortsides ja varbavahe plätudega . Võib olla teda ei visatagi otsejoones teatrisaalist välja, kuid ta ise hakkab end tundma seal väga halvasti kui vaatab teisi külastajaid. Hell, isegi maleturniirilt on shortsides mängija välja visatud !
Dress code on maailmas väga paljudes kohtades siiski olemas, sõimatagu seda siis palju tahes kodanlikuks igandiks.
Näe, isegi maailma tipp-kommunistil on viisakad riided seljas kui vaatame Hiina presidenti.
Tegelikult on kellade ja muu kalli kraami jaoks foorumiteema olemas: https://forum.fp.lhv.ee/t/autonumbrid-rehvid-ja-kuld/28667/7413
Elukunstnikku defineeritakse teisiti, kui lihtsalt edeva kella käe peal kandjat või muude uhkete aksessuaaride esitlejat.