Elon Musk

Tõstan ümber.

Armas. Kes otsustab, milline panus on hääle saamiseks piisav? Ja kas kriminaalne panus, nt pedofiilist õpetaja v koduvägivallatsejast sõjardi puhul, võtab hääle igaveseks või karistuse kandmise perioodiks? Või on ERITI suure panusega tegelased puutumatud? Kas ülemaailmne finantskrahh, mis viib mu säästud, võtab mult hääle jooksvaks aastaks või maailma rahunemiseni? Kui minu tööandja arvab, et minu keha ei ole piisavalt haritud teda huvitavas valdkonnas ja ta ei maksa mulle hääle läve ületavas mahus palka, kas pean vahetama tööandjat v hakkama korraldama üleskutseid hääle piiri taseme liigutamiseks? Hakkan mässama? Kui mul on lapsed, siis kas pean kahetsema nende saamist igavesti? Puhas väljaminek ja peavalu.
Vaid mõned esimesena pähe turgatanud ebaolulised küsimused ühelt marginaalselt mõttetult kodanikult, kellel on mingil mõistetamatul kombel ligipääs arvutile ja internetile. Vabandused härra ees muidugi.

Ma ei saa nüüd päris täpselt aru, millest see sarkasm. Kui sul pole võimalik “panustada rahaliselt” siis ongi ju alternatiivid. Teenid Kodumaad Kaitseväes, või kasvatad Kodumaale üles 3 Kodanikku. Ilmselt saab ka muud moodi finetuneda. Ahjaaa… asja mõte ongi ju selles, et valimisõigus – PSÜVÄÄRTUSLIK panus a la lapsed või haridus või ühiskonnale kasulik töö. Ja “see mida sööb koi või närib rooste” võib täna võimaldada rantjee-elu otsutamise õiguse aga homme mitte.
Mingitest panustest, kuritegudest ja sanktsioonidest pole ma üldse ridagi kirjutanud.
Lisaks on tegemist puhta mõtte-mänguga. Sellist ühiskonnakorradlust, obv. põhjustel ei kehtestata mitte kunagi.

Mnjah, tibla on tibla

4 Likes

eh, stalinistid jm. venemeelne vasakpoolsus elas Twitteris enne Elonit täiesti mugavalt, ei seganud keegi neid koonduslaagritele kiidusõnu laulmast. see, kes seal bänni saab, on alati sõltunud ainult vaadetest USA sisepoliitika teemade suhtes vs. omanike vaated
tl;dr twitter oli peldik enne, on seda edasi. inimestele meeldib.

2 Likes

See artikkel ei räägi twitterist, vaid Muskist, kellest on saanud uhhuu ja kremli troll

3 Likes

Selles, et Kreml kasutab trolle, propagandiste ja isegi diplomaate, ei ole midagi uut. X-is tuleb see kõik eriti groteskselt esile. Niisamuti ei tohiks tulla üllatusena vandenõuteooria, et USA valimisi võltsitakse elektrooniliste hääletamismasinate abil. Levivad ju ka meil täpselt samad Kremli jutupunktid, mille peamine ülesanne on külvata usaldamatust oma riigi vastu. Erinevus on aga ilmselt selles, et keskmine ameeriklane ei tea Veremaast suurt midagi ja usub seda, mida Trump/Musk jt. ees räägivad.
Aga Ekspressi artikkel Kremli toimetamistest on hea, pikk ja põhjalik.

6 Likes

Sina usaldad mingit riiki??

1 Like

Ei kommentaari, lihtsalt üks pildike

1 Like

Musk on tõend sellest, et geeniusel ja idioodil on sageli raske vahet teha. Allpool tehisaru vastus küsimusele “Kas Musk on narkomaan?” (millega on tema allakäiku vahel selgitatud).

Elon Musk ei ole avalikult tunnistanud, et tal oleks narkosõltuvus, kuid tema väidetav uimastitarvitamine on viimasel ajal pälvinud palju tähelepanu.

1. aasta mais avaldas The New York Times artikli, milles väideti, et Musk kasutas ketamiini, ecstasyt ja psilotsübiini sisaldavaid seeni nii sageli, et see põhjustas tal põieprobleeme.

Samuti väideti, et ta kandis kaasas umbes 20 erineva ravimiga täidetud pillikarpi, sealhulgas Adderalliga .thedailybeast.com+4thesun.co.uk+4vanityfair.com+4vanityfair.com+1thenation.com+1

Musk on neid väiteid eitanud, öeldes sotsiaalmeediaplatvormil X (endine Twitter): “Ma EI TARVITA narkootikume! New York Times valetab.” Ta on varem tunnistanud, et kasutas mõni aasta tagasi arsti poolt välja kirjutatud ketamiini depressiooni raviks, kuid väidab, et pole seda enam tarvitanud .timesofindia.indiatimes.com

Lisaks on USA Esindajatekoja demokraadid palunud president Trumpil esitada teavet Musk’i väidetava uimastitarvitamise kohta tema nõunikuna töötamise ajal Valges Majas .

Kokkuvõttes puuduvad avalikud tõendid, mis kinnitaksid, et Elon Musk on narkomaan. Kuid tema väidetav uimastitarvitamine on tekitanud muret ja viinud ametlikele päringutele.

WSJ kirjutas 1,5 a. tagasi: "Musk has used LSD, cocaine, ecstasy and psychedelic mushrooms, often at private parties around the world, where attendees sign nondisclosure agreements or give up their phones to enter, according to people who have witnessed his drug use and others with knowledge of it. Musk has previously smoked marijuana in public and has said he has a prescription for the psychedelic-like ketamine.
In 2018, for example, he took multiple tabs of acid at a party he hosted in Los Angeles. The next year he partied on magic mushrooms at an event in Mexico. In 2021, he took ketamine recreationally with his brother, Kimbal, in Miami at a house party during Art Basel. He has taken illegal drugs with current SpaceX and former Tesla board member Steve Jurvetson.
People close to Musk said his drug use is ongoing, especially his consumption of ketamine, and that they are concerned it could cause a health crisis. In addition to violating federal contracts, any kind of illegal drug use would break company policies at both SpaceX and Tesla, and would raise questions about Musk’s executive role at the publicly traded Tesla, where the board has a duty to shareholders to oversee management.
Some Tesla board members over the years have talked among themselves about their concerns over Musk’s alleged drug use but haven’t said anything formally that would end up as an official board agenda item or in meeting minutes.
An attorney for Musk, Alex Spiro, said that Musk is “regularly and randomly drug tested at SpaceX and has never failed a test.”

Muski vanamees käis Moskvas ja on poja suhtes kriitiline: https://english.nv.ua/life/musk-was-listed-as-one-of-the-speakers-at-the-future-forum-2050-alongside-russian-foreign-ministe-50520440.html?utm_source=chatgpt.com

Musk on tainas (sõna i…t, ei tohi postitada)- IQ ca 160, aga teie -munajoodikud - olete temast igas möttes üle.

2 Likes

Kuigi ma olen endiselt natuke skeptiline Muski plaani, viia AI orbiidile, tehnilise teostatavuse suhtes, siis mida rohkem ma sellele mõtlen, seda enam tundub see ainus ellujäämisvõimalus inimkonnale. Nimelt, kui AI asub orbiidil, siis tuleb kogu maapealne AI keelustada, ning suhtlus orbiidil oleva AIga toimuks ainult läbi ühe kontrollitud kanali ja see suhtlus oleks ainult küsimuste ja vastuste vormis, mitte AI otsene sekkumine inimkonna tegemistesse.
Aga igaljuhul, kes selle kosmose AI võidujooksuga kaasa ei lähe, nendest sõidab Musk lihtsalt üle, Maal ei ole võimalik TW-sse ulatuva võimsusega AI-d jooksutada.

USA hetkel juhib AI võidujooksu, aga piir hakkab lähedale jõudma. Peamiseks piiranguks saavadki keskkonnapiirangud. Hiina vilistab igasugu keskkonnanormidele ja rohehullustele.
Samal ajal Läänes on tekkinud energiapuudus. Juba on huvitavad märgid õhus, kuidas AI keskused ei suuda kiiresti suuremaks kasvada, kuna elektritootmine on keskkonda saastav.
Konkreetne näide Missisipis.
Suvaline näide veel californiast - seisab aastaid tühjana, kuna energiat pole.

Tehnoloogia osas võib USA ehk domineerida, aga elektritoodangu osas jääb märgatavalt alla - toodetakse üle 2x vähem, kui Hiina. AI võidujooksus ei teki pudelikaela kiipide osas - kui siis lühiajaliselt. Pikemas plaanis on küsimus selles, kuidas neid kõiki plaanitavaid AI keskusi ära toita. Tuumajaamad ja muu püsielektri jaamade ehitamine võtab aega ja ega tohutud piirangud ja ülereguleerimised ka kaasa ei aita.

Selles mõttes Muskile kohaselt kastist välja mõtlemine. Saab huvitav olema, kuidas seda plaani realiseerima asub. AI keskus orbiidile või otse kuule, kus NIMB pole niivõrd teemaks (veel).

Huvitab ainult seos Steve Jürvetsoniga. Viimase aastaga, seoses SpaceX, xAI eduga on Jürvetson nüüd mitmekordne miljardär. Kuna ta on oma alal geenius, siis jah, Jürvetsoni vaade on oluline. Jaan Tallinn võib ka rahul olla, Martin Shkreli kirjutas, et ta on AI asjandusega tasku pistnud 10 miljardit. Aga praeguseid valuatsioone arvestades? Juba 20 miljardit?

Kui Musk tahab need miljonid AI-satelliidid LEO peale panna, siis see saab olema vägagi suur keskkonnaprobleem tulevikus, kosmoseprügi ja atmosfäärireostuse osas, lisaks 100 Starshipi starti päevas mis atmosfääri reostavad. Kõige õigem oleks need muidugi Maa orbiidi asemel hoopis Päikese orbiidile saata, aga siis tekiks kohe latentsuse probleem.