Elon Musk

Tõstan ümber.

Armas. Kes otsustab, milline panus on hääle saamiseks piisav? Ja kas kriminaalne panus, nt pedofiilist õpetaja v koduvägivallatsejast sõjardi puhul, võtab hääle igaveseks või karistuse kandmise perioodiks? Või on ERITI suure panusega tegelased puutumatud? Kas ülemaailmne finantskrahh, mis viib mu säästud, võtab mult hääle jooksvaks aastaks või maailma rahunemiseni? Kui minu tööandja arvab, et minu keha ei ole piisavalt haritud teda huvitavas valdkonnas ja ta ei maksa mulle hääle läve ületavas mahus palka, kas pean vahetama tööandjat v hakkama korraldama üleskutseid hääle piiri taseme liigutamiseks? Hakkan mässama? Kui mul on lapsed, siis kas pean kahetsema nende saamist igavesti? Puhas väljaminek ja peavalu.
Vaid mõned esimesena pähe turgatanud ebaolulised küsimused ühelt marginaalselt mõttetult kodanikult, kellel on mingil mõistetamatul kombel ligipääs arvutile ja internetile. Vabandused härra ees muidugi.

Ma ei saa nüüd päris täpselt aru, millest see sarkasm. Kui sul pole võimalik “panustada rahaliselt” siis ongi ju alternatiivid. Teenid Kodumaad Kaitseväes, või kasvatad Kodumaale üles 3 Kodanikku. Ilmselt saab ka muud moodi finetuneda. Ahjaaa… asja mõte ongi ju selles, et valimisõigus – PSÜVÄÄRTUSLIK panus a la lapsed või haridus või ühiskonnale kasulik töö. Ja “see mida sööb koi või närib rooste” võib täna võimaldada rantjee-elu otsutamise õiguse aga homme mitte.
Mingitest panustest, kuritegudest ja sanktsioonidest pole ma üldse ridagi kirjutanud.
Lisaks on tegemist puhta mõtte-mänguga. Sellist ühiskonnakorradlust, obv. põhjustel ei kehtestata mitte kunagi.