Ei tea mis sellest tagasiostu plaanist saanud on? Kas FI-ga vaidlus ikka veel käib või jäeti asi sinnapaika?
Ja huvitav kas UPF võiks ka EFT1T-d börsilt juurde osta? Kui Arakas ja teised insiderid seda ostavad oma portfelli, ju siis peavad hinda soodsaks nii, et võiks ka UPF-i portusse seda võtta. Vaba raha selleks piisavalt.
1. Jäi ära.
2. Ei või.
2. Ei või.
Miks BHF võib?
Viimane info oli, et nad vaidlevad FI-ga edasi selle tagasiostu õiguse üle. Või olen ma midagi kahe silma vahele jätnud?
Miks ei või EFT1T-d osta? Sest on noteeritud?
Miks ei või EFT1T-d osta? Sest on noteeritud?
Täpsustan oma vastust:
2. UPF ei või minuteada EFT1T-d börsilt juurde osta. Fonditingimused ei luba.
Ma ei ole kuulnud sellest et BHF on EFT1T-d börsilt (juurde) ostnud, seda ma kommenteerida ei oska.
Ma ei ole kuulnud sellest et BHF on EFT1T-d börsilt (juurde) ostnud, seda ma kommenteerida ei oska.
"Lev Dolgatsjov"
Täpsustan oma vastust:
Üks tahab osta, kuid ei saa ning teine saab osta, kuid ei taha.
BHF sai FI-lt osakute tagasiostmiseks loa. 2018 tagasiostuprogrammi raames ka osteti hulka osakuid tagasi, kuid nüüd teise etapi käigus ei ole veel midagi ostetud.
EFCUPFFT üritas samuti luba FI-lt saada osakute tagasiostmiseks ja sellest FI keeldus. Arusaamatult, sest minu meelest nenede kahe fondi struktuur on suhteliselt sama. Ühele lubatud, teisele mitte.
See on eraldi teema, jah. Kristjanil on kindlasti oluliselt rohkem teadmisi kui meil, aga ma ei tea, kas ta saab/soovib siin sellest rääkida.
"Lev Dolgatsjov"
See on eraldi teema, jah. Kristjanil on kindlasti oluliselt rohkem teadmisi kui meil, aga ma ei tea, kas ta saab/soovib siin sellest rääkida.
1. Üldjuhul püüame EfTEN Unitediga vältida EfTENi teiste fondide (antud hetkel EfTEN Real Estate Fundi) soetamist läbi börsi. Fondivalitseja (EfTEN Capital) edukustasu EfTEN Real Estate Fund-ilt on seotud selle aktsiahinnaga börsil, mistõttu võiks selline tegevus potentsiaalselt tekitada huvide konflikti olukorra.
2. Hetkel on Finantsinspektsioon seisukohal, et tagasiostuprogrammi regulatsioon lepingulistele fondidele ei kohaldu. Jätan siinkohal teadlikult Eesti ajaloolise turupraktika kommenteerimata ja ei tea, kas tänasel päeval oleks mõnel teisel lepingulisel fondil tagasiostuprogrammi rakendamine võimalik.
Millegipärast EfTEN United kuidagi täielikult unustatud...viimane sõnum foorumis 08.09.2023 pärit:) Kas kellegil on infot või nägemust kus suur tuleb sel aastal dividendi väljamaks?
Pakuks et turuhinnast 4.5-5.0% vahemikus (2024 jooksul kokku).
Kas nüüd ei hakka ka osaku hind tõusma - selle aasta dividendimakse tõotab tulla ligi 10% koos teiste väljamaksetega?
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bf83ba5209f457decf920b74d961e57fa&lang=et&src=listed
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bf83ba5209f457decf920b74d961e57fa&lang=et&src=listed
"antiaasmaa"
Kas nüüd ei hakka ka osaku hind tõusma - selle aasta dividendimakse tõotab tulla ligi 10% koos teiste väljamaksetega?
seal on kirjas "antud investeeringult", hea kui 5% täis tuleb
"kunnar""antiaasmaa"
seal on kirjas "antud investeeringult", hea kui 5% täis tuleb
Teistest investeeringutest tuleb ikka juurde nt ka portfellis olev Eften Real estate Fund plaanib väljamakset. Seega küllaltki korralik väljamakse - suudaksid nüüd ainult õiget hetke tabada ja ka portfellis oleva vaba raha hästi ära paigutada.
Seletan veidi matemaatikat lahti:
"EfTEN United Property Fund'le tähendab see antud investeeringult 5,7% suurust rahavoo tootlust".
Nüüd vaatame FONDI VARADesse:
EfTEN Kinnisvarafond II: 3.8%
3.8% fondist teenib 5.7% rahavoo tootlust. Kui 94.2% ehk kõik teised fondi investeeringud (ka raha), teenivad igaüks eraldi sama palju - 5.7% (mis oleks väga hea tulemus, seda eriti rahale), siis summa summarum on ikka 5.7%. mitte 5.7%+5.7%+%5.7%+++++ jne. :)
Aga 5.7% NAVist või isegi turuhinnast see aasta oodata oleks igal juhul veidi liiga optimistlik, pigem jääbki sinna 4.5%-5% turuhinnast vahemikku. Mis on täitsa OK.
"EfTEN United Property Fund'le tähendab see antud investeeringult 5,7% suurust rahavoo tootlust".
Nüüd vaatame FONDI VARADesse:
EfTEN Kinnisvarafond II: 3.8%
3.8% fondist teenib 5.7% rahavoo tootlust. Kui 94.2% ehk kõik teised fondi investeeringud (ka raha), teenivad igaüks eraldi sama palju - 5.7% (mis oleks väga hea tulemus, seda eriti rahale), siis summa summarum on ikka 5.7%. mitte 5.7%+5.7%+%5.7%+++++ jne. :)
Aga 5.7% NAVist või isegi turuhinnast see aasta oodata oleks igal juhul veidi liiga optimistlik, pigem jääbki sinna 4.5%-5% turuhinnast vahemikku. Mis on täitsa OK.
Viljar Arakas ja Tõnu Uustalu on ostnud viimati EFCUPFFT osakuid:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120291968/viljar-arakas-ostis-kumnete-tuhandete-eest-efteni-kinnisvarafondi-osakuid
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120291968/viljar-arakas-ostis-kumnete-tuhandete-eest-efteni-kinnisvarafondi-osakuid
Täna pidi olema osku väljamakse, huvitav kaugel see on?
"annom"
Täna pidi olema osku väljamakse, huvitav kaugel see on?
LHV-sse on ära laekunud.
EfTEN United Property Fund investeeris 4,78 miljonit eurot usaldusfondi EfTEN Real Estate Fund 5
Väga vaikne siin.
Lõpuks ometi vähendati fondis olnud vaba raha hulka
EfTEN United Property Fund investeeris 4,78 miljonit eurot kutselistele investoritele suunatud usaldusfondi EfTEN Real Estate Fund 5. Viimane omandas Vilniuses aadressil Dangeručio 1 värskelt valminud UNA kaubanduspargi (kinnistu koos kaubanduskeskuse hoonega). Keskuse ankurrentnikud on Kesko Senukai ja Rimi.
Väga vaikne siin.
Lõpuks ometi vähendati fondis olnud vaba raha hulka
Nii vähe.