EfTEN Real Estate Fund (EFT1T)

Minu loo moraal: me ei tea veel kuidas aktsial minema hakkab. Arco Vara hakkas igal juhul kohe langema. Paljude arvates valitseb turul enam-vähem sama olukord. Õnneks ma tookord IPOs ei osalenud, aga ei mäleta miks.
Aktsiad on arvele laekunud, aga näitab hinda 14,15. Kust see 0,15 tuleb?
Hetke NAV
Eften näitab hetkel +25% bid/aski peal
Oh jumal kui ebalikviidne see turg ikka on. Spreadi saab mõõta vahepal kümnetes protsentides.
SEB näitas alguses soetushinnaks 14.- nüüd näitab 0.- Miks?
Kõigil on jube kiire paarikümne euroste kasumite välja võtmisega ma vaatan.
vahurix
Kõigil on jube kiire paarikümne euroste kasumite välja võtmisega ma vaatan.

no, mis sa vingud, kui ei meeldi osta ära siis:)
Kui kõigil kõhud täis, küll siis hakkab kukkuma. Ei näe nagu põhjust miks peaks üks kinnisvarafond kauplema kõvasti üle oma NAVi väärtuse ja teine alla selle (võrdlusest Baltic Horizon Fondiga). Lubatud tootlus suht samasse auku. Või teine variant, Eften veab ka BHF tõusule.
lindprii
Kui kõigil kõhud täis, küll siis hakkab kukkuma. Ei näe nagu põhjust miks peaks üks kinnisvarafond kauplema kõvasti üle oma NAVi väärtuse ja teine alla selle (võrdlusest Baltic Horizon Fondiga). Lubatud tootlus suht samasse auku. Või teine variant, Eften veab ka BHF tõusule.

Ka oodatav dividenditootlus sellel tasemel on pigem madalamas otsas. Ma ise arvan, et üle 0,7 EURi maksta ei ole 2017.a. eest võimalik (kuigi läbi on käinud ka 1 EUR per share), mis teeb 16,4 EUR tasemel yieldiks 4,21%.
wise
lindprii

Ka oodatav dividenditootlus sellel tasemel on pigem madalamas otsas. Ma ise arvan, et üle 0,7 EURi maksta ei ole 2017.a. eest võimalik (kuigi läbi on käinud ka 1 EUR per share), mis teeb 16,4 EUR tasemel yieldiks 4,21%.

see lihtsalt näitab, et meil on osadel ettevõtetel ja inimestel sellist vaba raha, mis isegi sellise tootlusega rahul on.
pahurik, kinnisvarasektoris on see rahulikel aegadel täitsa normaalne tootlus, eeldusel et risk on madal (ja kinnisvara riski üldiselt hinnatakse madalamaks). Aga Balti riikide ärikinnisvara keskkond näitab juba siin-seal ülekuumenemise märke - kaubanduspinda on palju, uusi büroohooneit on kerkinud nagu seeni pärast vihma. Ilmselt on tänaste üürihindade tasemelt tulemas tugev korrektsioon kohe kui makro pilt muutub.

Samas portfelli tasakaalustamiseks kõlbab küll.
Draax
pahurik, kinnisvarasektoris on see rahulikel aegadel täitsa normaalne tootlus, eeldusel et risk on madal (ja kinnisvara riski üldiselt hinnatakse madalamaks). Aga Balti riikide ärikinnisvara keskkond näitab juba siin-seal ülekuumenemise märke - kaubanduspinda on palju, uusi büroohooneit on kerkinud nagu seeni pärast vihma. Ilmselt on tänaste üürihindade tasemelt tulemas tugev korrektsioon kohe kui makro pilt muutub.

Samas portfelli tasakaalustamiseks kõlbab küll.

ma ei õelnud, et tootlus oleks kuidagi kehva, lihtsalt just su ära toodud riskide juures ei ole see atraktiivne.
Laenude tagastamise arvelt peaks rahavoog aina paranema, mis viib ka dividenditootluse paremaks. Seega minuarust igati sure bet.
wise
Laenude tagastamise arvelt peaks rahavoog aina paranema, mis viib ka dividenditootluse paremaks. Seega minuarust igati sure bet.

kinnisvara hinnad ja rendid saavad ainult tõusta, ükski keskus meil otsi ei anna ja seekord on kõik teistmoodi?
Kaine mõistus reede õhtul ütleb, et teist võimalust ju olla ei saagi.
Ok, sõnastades korrektselt, siis ma (imo) lihtsalt ei pea kinnisvaraturu ja rendihindade langust hetkel peamiseks riskiks.
wise
Ok, sõnastades korrektselt, siis ma (imo) lihtsalt ei pea kinnisvaraturu ja rendihindade langust hetkel peamiseks riskiks.

too siis juba välja ka, mis siis sinu arvates peamine risk on?
Ma vaatan küll suht ettevaatlikult neid mitut suurt keskust, mis lähiajal veel turule tulevad. Kes USA s on liikunud, on vast näinud neid pooltühje keskusi, kus ankurrentnik on minema jalutanud ja kõik teised koomas. Aga ok, see ei oel tegelikult Efteni teema, vaid kinnisvara.
EfTEN III fondis pole kuigivõrd palju kaubanduskeskuseid. Kokku on 8 objekti, millest 3 on DSV logistikakeskused, 1 on Hortese kasvuhoone (+1 tuleb juurde), 1 on Laagri Selver, 1 bussijaam (koos kaubanduskeskusega), 2 büroohoonet.
TauriA
EfTEN III fondis pole kuigivõrd palju kaubanduskeskuseid. Kokku on 8 objekti, millest 3 on DSV logistikakeskused, 1 on Hortese kasvuhoone (+1 tuleb juurde), 1 on Laagri Selver, 1 bussijaam (koos kaubanduskeskusega), 2 büroohoonet.

jah, seepärast ütlesingi,et see pole otseset Efteni teema.