EfTEN Real Estate Fund (EFT1T)

Kes seda rendihinda alla kaupleb, pankrotti läinud rentnik/kaupmees? Vabandust iroonia pärast.
3 hotelli osas nii majad kui operaator (e. rentnik?) Tallinnhotels kuuluvad Eftenile?
Eftenil on minu arvates üsna kvaliteetne kinnisvaraportfell ja väga tugevad põhikliendid, kes annavad pea poole müügikäibest ja kelle puhul pankroti oht on küll minimaalne.
Ma imestan, et kui hotellidega nii valus on, et 2/3 tuleb koondada või miinimumpalgale saata. Ja kui täituvus on tavapärase 70% pealt kukkunud 10% peale (rääkis Radisson Blu Tallinn juht eile AK-s), siis miks ei ole näha kuskil hinnakampaaniaid nt kohalikele a'la 39 EUR tuba vms?

Hinnas see valu küll kuidagi ei kajastu:
rraid,
See Eesti Energia kolib ära ju aasta lõpus.
Mrk, anna aega atra seada. Uudised on ju 48 tundi vanad alles. Reedel oli ajalehtede esikaanel veel Tallinki sooduspiletite ja luksuskorterite sooduskampaania reklaamid.
No hotellide hinnad on klassikaline näide dünaamilisest hinnastusest. Need muutuvad ka päeva sees samaks päevaks tuba müües - kui täituvus on natuke liiga madal, lastakse samaks õhtuks veel jooksvalt hindu veidi alla (kui peaks tulema nn walk-in külalisi juhuslikult). Selles valguses ei saa ma üldse aru kuidas saab hinnatase siiamaani olla 93-98 eurot...
rraid
Eftenil on minu arvates üsna kvaliteetne kinnisvaraportfell ja väga tugevad põhikliendid, kes annavad pea poole müügikäibest ja kelle puhul pankroti oht on küll minimaalne.

Kas põhi tulu tuleb suurtelt, või ülejäänud 55%? Miks ma üldse vastasin oli lause: "Halvimal juhul võivad rentnikud rendihinda alla kaubelda". - Halvimal juhul on teadagi mis, see oleks juba üsna hea keiss, millele viitasid.
Efteni majandustulemuste puhul on arvestatav mõju kinnisvaraväärtuse õiglase väärtuse muutumisel. Nüüd on huvitav vaadata, kuidas antud olukorras toimitakse.
Ernst
Efteni majandustulemuste puhul on arvestatav mõju kinnisvaraväärtuse õiglase väärtuse muutumisel. Nüüd on huvitav vaadata, kuidas antud olukorras toimitakse.

Kas seda tehakse kvartaalselt? Minuteada hinnatakse vara väärtust 1x aastas koos majandusaasta aruandega. Kinnisvara hindamine on kallis, eriti need objektid mis Eftenil.
TACO
Ernst

Kas seda tehakse kvartaalselt? Minuteada hinnatakse vara väärtust 1x aastas koos majandusaasta aruandega. Kinnisvara hindamine on kallis, eriti need objektid mis Eftenil.

2x aastas
Eften III portfellis 27% DSV, mis kindlasti on stabiilsema tuluga, aga ülejäänud osa on suuresti kaubandus ja bürood.
Eriti märkimisväärne on kaubanduse osa, kus üüri tulust suur osa on seotud üürijate käibega ning Q2 saab see olema väga nutune. Ilmselt seetõttu võib oodata ka ~30% Efteni tulude langust ning lisaks KV ümberhindamise kahjumit, sest väärtused arvutatakse genereeritud rahavoo pealt.
Hetke hind tundub pigem optimistlik ja eeldab, et 2ndl on elu back in normality.

Vähe on sektoreid ja eluvaldkondi, mis antud kriisist puutumata jäävad. Otsene mõju kindlasti kaubandusele ja seeläbi ka EFTEN'ile: kaubanduskeskused ja poed kannatavad, eriti need mis seotud discretionary spending'uga - ühelt poolt langeb ära tulu, mis seotud üürijate käibega, teisalt moodustab üürikulu suhteliselt suure osa poodide püsikuludest ning mingi hetk hakatakse küsima fikseeritud osa vähendamist (vähemalt lühiajaliselt). Lisaks, linna pealt on juba kuulda, et antud varianti kasutatakse (EfTEN'iga mitte seotud objektid). Vara ennustada kui suur on mõju EfTEN'ile - ilmselt järgnevad kuud annad selles osas selgust, sealhulgas aprilli tulemused ja dividend'i välja kuulutamine..

Ajastuse poolest ei olnud Airbaltic'u kinnistute ost kõige parem, kuid kes oskas veebruaris veel antud olukorda ette ennustada.. lühiajaliselt Airbaltic kannatab ja palju, kuid tõenäoliselt tõttab Läti riik vajadusel neile appi. Lühiajaline mõju EfTEN'ile on pigem olematu või kergelt negatiivne, pikas perspektiivis (2+ aastat) siiski positiivne.
Kas koosolekult on juba mingit (positiivset?) tuleviku infot laekunud?
Brigadir
Kas koosolekult on juba mingit (positiivset?) tuleviku infot laekunud?

Tsitaat börsiteatest:
...on EfTEN Real Estate Fund III AS otsustanud tühistada 02.03.2020 avaldatud kutse ja üldkoosoleku toimumise edasi lükata. 24.03.2020 aktsionäride korralist üldkoosolekut ei toimu ja EfTEN Real Estate Fund III AS teatab täiendavalt uue üldkoosoleku aja hiljemalt 31. märtsil 2020.

Disclaimer: pikk, sest abiellusin aktsiaga
Alates 27. märtsist on kaubanduskeskused suletud.
Ma pole küll kursis palju on Eftenil portfellis kaubandus pinda aga igal juhul negatiivne uudis.
harley
Alates 27. märtsist on kaubanduskeskused suletud.
Ma pole küll kursis palju on Eftenil portfellis kaubandus pinda aga igal juhul negatiivne uudis.

Keri paar postitust ülespoole ja seal on kõik kirjas.
Hästi ümmarguselt pool portfellist.
Eestis on Eftenil Laagris on Selver, millele piirangud ei rakendu ning kaks Hortese aianduskeskust (Laagri ja Lasnamäel), mis on eraldi hooned ning ABC Motors Paldiski maanteel, mis on ka eraldi hoones. Tundub, et neile piirangud ei rakendu.
Ütleme nii, et praegu ei tundu üldse hea see fondide ühinemise idee praegustele omanikele või kuidas arvate ?
rick12
Ütleme nii, et praegu ei tundu üldse hea see fondide ühinemise idee praegustele omanikele või kuidas arvate ?

Hetkel on ühinemine ootele ka pandud.