Eesti versus finantsblogid?

Nüüd juba mõnda aega on blogindusega tegelenud näiteks isegi Reuters, link Felix Salmoni blogile. Finantsblogidel on minu arvates palju suurem kõlapind, kui see paljudele meeldiks või mõned isegi tunnistada tahavad. Näiteks arvas keegi gurmanka siin LHV foorumis minu porisemise peale E. Hughi vms osas, et “et neid loevad paarkümmend inimest” ja nendega pole seetõttu üleüldse mõtet tegeleda.

Minu arvates oli see gurmanka hinnang vale.

Kasvõi ainult Hughi “open letter”, <a href=http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=fc40f580-72ea-42aa-a0b1-4e43ad73d53b>mille kasvõi ÄP õhinal üles korjas sai (ÄP online kohta vist üsna palju?) 137 kommentaari ja tõneäoliselt kümneid tuhandeid lugejaid, tõenäoliselt sai see kajastust paljudes kohalikes blogides jms.

Miks selliseid arvamusi loetakse ja pahatihti kiputakse uskuma rohkem, kui ametlikke kanaleid? Võib olla seetõttu, et lugejal pole alust arvata, et sellised oma nurgas mingit joru ajavad tüübid oleksid mingil põhjusel kallutatud ja on seetõttu objektiivsemad. Mõnikord see ongi nii, mõnikord pole aga objektiivne käsitlus lihtsalt seetõttu võimalik, et kirjutaja pole viitsinud väga detailidesse süveneda.

Millised on arvamused? Mitte hakata tuuleveskidega võitlema või peaks ka sellistes kohtades üritama riik enda eest kuidagi seista?

Muudel elualadel on blogindus ju kenasti käimas ja arvamusi kujundamas. Vaevalt finantsmaailm sellest pääseb - tuleb kaasa joosta.
Arusaam et sündikeeritud trüki- või teleajakirjandus oleks blogidest mingitpidi usaldusväärsem või objektiivsem, on läänemaailmas juba mõnda aega murenemas ning küllap varsti jõuab see arusaam siiagi.

Mis pagana pärast peaks aega raiskama näiteks Priit Pulleritsu arvamusele, kes ei jaga teemast mitte ööd ega mütsi ning ei mõista ühtegi vastuväidet esitada, v.a. stiilis et "süsteemis on kallutatud jõud".
kristjan
Ma loen ka blogisarnaseid kanaleid. Miks? Sest analoogilisi ametlikke kanaleid lihtsalt pole olemas. Kui on, siis oleks tänulik lingi eest.
Ärme unusta ühte teist nähtust: KVKV
:P
rehatrader: näiteks M. Rossi blogi Kuidas hommikust õhtuni tomateid suuruse järgi ritta panna?
või siis A.Lipstoki oma: Case study. Kas mudaravi ja mõisate renoveerimine EP poolt võib aidata Eestil majanduskriisist väljuda?

Aga siin juba viidatud Pulleritsu suusablogile lisaks olen ma Eestis aeg-ajalt vaadanud J. Saar, vabalog.
"Millised on arvamused? Mitte hakata tuuleveskidega võitlema või peaks ka sellistes kohtades üritama riik enda eest kuidagi seista?"

Vastus on lihtne, grrusia sõja ajal oli pea igas foorumis mis natukenegi suuremat kõlapinda omas, istutatud vähemalt 1 või rohkem noortöötaja kes siis süstemaatiliselt tegelesid informatsiooni levitamise ja arvamuse kujundmaisega. Skeem oli suhteliselt lihtne, oli Peakahur ja siis olid toetusüksused kes peakahuriga vahepeal vaidlesid pisiasjadega ja lasid ennast ümberveenda, ning toetasid peakahurit argumentidega.

Meelsuse kujundmaisel üpriski effektiivne. Kas nüüd majanduses see oluline on. Aga kui riik sellele piisavalt tähelepanu ei pööra siis võib teda tabada üllatus.
kristjan
Ma mõtlesin finantsblogi all tegelikult midagi muud. Investorina huvitavad mind blogid, kus seletatakse lahti hetkel turul toimuvat. Sinu toodud lingid on huvitavad, aga ei aita väikeinvestoril raha teha. Silmaringi laiendamise jaoks muidugi head jutud.
Tin, oskad sa täpsemalt rääkida nendest kahuritest ja toetusüksustest Gruusia sõja ajal? Kas jutt käib Gruusia või Eesti valitsuse infosõjast?
ma omast arust tegin nende linkidega llihtsalt nalja.
Selge :)
Stefan Ingves, Rootsi keskpankur. Vähemalt üritab kirjutada huvitavalt, võiks vabalt seega blogi pidada :-)
Vähemalt Fed tundub järjest enam aru saavat, et tänapäeval ei piisa keskpangale usaldusväärsuseks enam keerulise jutu ajamisest. Inimesed saavad kõikvõimalikku informatsiooni igast muust kanalist, mis on nende jaoks lihtsamalt seeditavaks muudetud ja väga suur probleem on siis, kui seda muud informatsiooni siis seetõttu juba rohkem usaldatakse, kui ametlikku.

Ben Bernanke has explained his decision to turn the normally secretive US Federal Reserve into something of an open house, saying his unusually large number of recent public appearances are the result of the “extraordinary” times the country faces.

The Fed chairman has turned up at everything from a 60 Minutes television interview to a Kansas City town hall session over the past few weeks, prompting some to wonder if he is trying to ensure he is re­appointed when his four-year term ends in January.

Vana meedia asub blogijaid ründama, kuna konkurents on tuntav?

BTW. Edward Hugh pidas lõpuks paremaks minu ligipääsu oma Baltic Economy Blog-ile lihtsalt kinni keerata ja kustutas valimatult ära kõik minu kommentaarid. Enamasti lihtsalt viited faktidele, mida tema ignoreeris. Ju ma olin siis nii pähh-pähh oma (seni õigeks osutunud) arvamusega, et kogu see Baltikumi tingel-tangel ei tähenda ilmtingimata "kohest devalveerimist". Nojah, eks ma siis kirjutan nüüd aeg-ajalt siia tõenäoliselt rohkem, kui Notton (=deepsky) siin liiga aktiivseks ei muutu :-)
kristjan, sinu mõtteavaldused on minu jaoks väga oodatud. Kahju kuulda, et kodanik Hugh nõnda tegi.
kristjan, miks sa oma blogi ei tee?
kst teab, võib olla oleks mina tema asemel isegi sarnaselt käitunud. Luua üks oma virtuaalne ahviriik Baltikum, kus toimuvat saab rahumeeli parasjagu hüsteerilises võtmes analüüsida ilma seal kunagi kohal käimata ja ülearu detailidesse süüvimata... Ja saada sellega rohkem klikke, kui ta kogu oma senise teadustööde publitseerimisega on saanud! Ja isegi KRUGMAN korjas tema blogist midagi üles :-) Ja korraga mingi suslik tänitab tema kallal ja rikub kogu seda idülli...

Ma olen seda muuseas mõned korrad isegi mõttes kaalunud seda blogi, aga siis jõudnud äratundmisele et
a) ma pole piisavalt edev ja/või
b) piisavalt kibestunud.
Tee pseudonüümi alt. Hugh Edwards ntx. Või kasvõi Hugh G Rection.
nime Edgar Huhh peaks ka igaks juhuks reserveerima?
kristjan Re: Makromajandusest 2 22/04/09 14:32
keegi võiks võtta Eestis teha mingi uue madalaeelarvelise telesarja "Akadeemilised majandusringkonnad". Ma ootaks kohe huviga.

akadeemilisedmajandusringkonnad.blogspot.com ootab ka tegemist, Edgar Huhh võiks seal olla 1 peaosatäitjaid :)