Delfi pakkus sellised kandidaadid:
Pole mõtet pakkuda. Kes saab see on juba EÜSi tagatoas kokku lepitud nii nagu Kaljulaid toodi välja kui kõik teised oli läbi kukutatud.
Miks pole nimistus kogu eesti rahva lemmikkandidaati Mart Helmet? Mingis Vikerraadio saates helistas plejaad rögisevaid vanamehi järjest saatesse, kes kõik üksmeelselt kinnitasid, et too on eesti rahva esindajana sobiv igati presidendiks.
(kas huumorit ei või ka enam teha)
Huvitav, kas mujal maailmas ka üritatakse presidendiks suruda inimest, kelle nimegi 99,99% inimestest ei tea.
Tõenäoliselt kogu maailmas surutakse presidentideks igasuguseid tundmatuid inimesi, iseasi kas neist ka presidendid saavad. Kas oskad tuua Eesti koha mõningaid sobivaid näiteid sellistest tundmatustest nimedest? Või on Sinu selline väide lihtsalt soojast õhust tekitatud ja välja mõeldud?
Seal tabelis on 4 sellist nime, kellest ma varem kuulnud pole.
To: decibel
Okei, tegu pole ju mingi ametliku ametkondliku tabeliga vaid ajakirjanike enda poolse väljamõeldisega. Ei tasu pabistada, ma arvan et paljud pole neid nimesid kuulnud, ka mina mõnda, ja siis?
P.S. Ma alguses arvasin, et mõni vahepeal presidendiks saanud inimene oli alguses Sulle tundmatu nimi…
Kas Kaljulaidist olid midagi kuulnud enne kui riigikogu ette toodi?
decibelilt küsisin kes leidis 4 tundmatut nime
Kaljulaid oli vähemalt varem KuKu-s saadet teinud, seega tuntud nimi.
See, et ajakirjanikud koostavad mingi nimekirja, ei tähenda, et keegi neist seal nüüd presidendiks saab. Ka praegune ja eelmine president vist leiti nii, et see nimi vist kusagil varem “aksepteeritud” nimekirjades polnud märgitud? Mine tea.
ei ole siin midagi teha, eks lõpuks peab ikka ratas poiss sealt brüsselist tagasi kodukamarale tulema ja ‘palgi’ Kalewipoja eeskujul õlale vinnama ning Eesti asja vedamise sh. presidendi ametimärgi kandmise enda kanda võtma.
ps. Eks siis saab ka Kadriorus diskoplaadi keerutamist jälle nägema hakata, miks ta muidu seda koolinoorte ees nii usinalt harjutamas käib?
- Kas meil on mingi ühiskondlik kokkulepe tehtud, et presidendiks saamine käib läbi Välisministeeriumi/euroametniku karjääri?
- Kui isegi inimese nime ei suudeta õigesti kirjutada, siis vast ei ole mõtet lisada. Saakpakk.
Ma nägin unes, et see on kõik üks häma. Küsimus on pigem selles kas riigikogus plaanitakse-üritatakse presidendiks teha isa või tütar. Kui asi põllule läheb, siis pole neil kumbagil enam võimalust.
Ülalt nimekirjast on Herem vast ainus kes suudaks ka rahvamehe kuvandit pidada.
Mina Heremiga luurele ei läheks.
Jüri Luik on austust väärt, mõnes nädalavahetuse jutusaates väideti, et ta ise keeldub. Ise mäletan, et nagu kunagi oli kaks kandidaati - Kaljulaid ja Luik ja EKRE vastuseisu järgi Luigele jäi siis Kaljulaid.
Ratase sugune kloun oleks katastroof.
Miks?
“Rahuaeg, ega ma imelik ole, et hakkaks luurele minema.”
Ei saanud pihta. Kuidagi selgemalt ehk, ilma vihjeteta? Ma pole muidugi kõige teravam pliiats ka.
Ekre ei hääletanud Kersti Kaljulaiu presidendiks valimise poolt. Seda tegi Martin Helme juba enne hääletust väga selgeks. Samuti hääletasid tema vastu ( s.o. ei hääletanud poolt ) mõned savisaarlased näiteks Heimar Lenk
KK sai 81 häält
Ekre ja Jüri Luige suusad olid risti läinud juba ammu ja see oli näha ka siis kui Ekre oli valitsuses ja Jüri Luik kaitseminister. Luik ja Noor Kaabu olid seal nagu koer ja kass ja Ratas pidi raskeid päevi nägema, et kõik see vaenulikkus avalikkuse ette ei plahvataks ja valitsus kiiremini lõhki ei läheks kui see tegelikult läks. Mis see tegelik põhjus oli, seda polegi selgitatud.
Liiga suured egod mõlemal ?
Luik liiga liberaalne ?
Luige vene päritolu ? Luige isa oli tuntud onkoloog Алекса́ндр Никола́евич Гаври́лов
Samas ka Mart Helmel on kaugete esivanemate hulgas mõni vene nimi, mida talle oponendid on ka nina peale visanud . Kes siin üldse päris tõupuhas eestlane on ja kas see ongi asi, mille üle uhkust tunda ?
Geneetikud väidavad, et segatud veri on elujõulisem ja neid rahvaid, kes siin oma geene on laiali laotanud aastasadade jooksul on ikka päris mitmeid.