Pahurikuga 100% nõus. Rohepööret ei peatata ja CO2 kaubandust ka mitte. Unistada muidugi võib, see pole kahjulik ja ei maksa palju, aga päriselu sellest ei muutu ja kaabud objektiivset reaalsust muuta ei suuda karvavõrdki.
mis sulle arusaamatuks jäi? Jah, ma müüks inimestele ja väikeettevõtetele kes soovivad fix hinnaga elektrit, see ei ole kuidagi keelatud, aga see ei tähenda, et ma tahaks võimule inimesi, kes siiani räägivad, et Venemaa ei ole meile oht jne. Lisaks ei jaga majandust ja arvutamisoskusega on ka probleeme.
Sa katsu oma koon pisut koomal hoida kui midagi öelda ei ole, pritsid siin tatti päevast päeva nende peale, kelle arvamus sinu omast erineb. Tõmba tuure maha papi.
Sa katsu oma koon pisut koomal hoida kui midagi öelda ei ole, pritsid siin tatti päevast päeva nende peale, kelle arvamus sinu omast erineb. Tõmba tuure maha papi.
jah, eks ta ole. Ma tõesti ei kannata neid, kes Kremli jutupunkte edastavad ja räägivad suurest sõbralikust Venemaast, kes meid ei ohusta. Võib seda ka tatipritsimiseks nimetada, mind ausaltõeldes ei koti. Ja, mis siis saab kui sulle takka ei kiida, tuled annad molli või? Tüüpiline kaabu...
jah, eks ta ole. Ma tõesti ei kannata neid, kes Kremli jutupunkte edastavad ja räägivad suurest sõbralikust Venemaast, kes meid ei ohusta. Võib seda ka tatipritsimiseks nimetada, mind ausaltõeldes ei koti. Ja, mis siis saab kui sulle takka ei kiida, tuled annad molli või? Tüüpiline kaabu...
Suur Sõbralik Venemaa - vutt-vutt Moskvasse uusi juhtnööre saama ja piirilepinguid sõlmima. Soome-Ugri rahvaste kongress ka Sõbralike Riikide Ühenduse koosseisus, Putin võiks vaderiks tulla.
Suur Sõbralik Venemaa kindlasti ei pese raha välispankade kaudu - mida need Kaabud uurivad ja torgivad?
raulir, vale puu all haugud. Mina ei ole reformierakonna valija ega toetaja. Ma saan aru, et sul on mingi trauma, aga see ei tähenda, et pead igasugu pooletoobiseid toetama.
"pahurik" raulir, vale puu all haugud. Mina ei ole reformierakonna valija ega toetaja. Ma saan aru, et sul on mingi trauma, aga see ei tähenda, et pead igasugu pooletoobiseid toetama.
Aaa, sa pidasid silmas reformikaid kui rääkisid Kremli jutupunkte edastavatest ja Suurest Sõbralikust Venemaast rääkivatest tatipritsijatest?
"pahurik" raulir, vale puu all haugud. Mina ei ole reformierakonna valija ega toetaja. Ma saan aru, et sul on mingi trauma, aga see ei tähenda, et pead igasugu pooletoobiseid toetama.
Aaa, sa pidasid silmas reformikaid kui rääkisid Kremli jutupunkte edastavatest ja Suurest Sõbralikust Venemaast rääkivatest tatipritsijatest?
mina tatipritsidest ei rääkinud, loe üle, eks. Mina samas aru ei saa, et kui sulle ühed sinu meelest kremlimeelsed ei meeldi, siis tuleb teisi ja hullemaid toetada? Sa ju oled arukas inimene, aga niimoodi igas teemas seda jama ajada, no ma ei tea. Ma olen ühelt reformi juhtfiguurilt ise küsinud saunalaval, et kuidas selle algkapitali ja VEB fondiga oli...seega ei tasu mind sinisilmseks pidada. Aga poliitika ongi seline, kus tihti pead valima halvema ja veel halvema vahel. Mul on ka paar tuttavat, kes suures USA vihkamises koguaeg Moskva poole koogutasid. Nüüd kui sõda käimas, siis ega see pole ka nende juttun suurt muutnud, ikka sama jutt, kuidas Lääs on paha ja Venemaa hea ja sõbralik. PS EKRE minu jaoks ainult õige tegu on keskiga valituses olles aktsiise langetada ja olen seda ka koguiaeg õelnud.
"mutionu" Mida nad siis ikka keetsid? Aastatepikkune odav börsihind pole soosinud elektritootmisse investeerimist. Meil lihtsalt veab, et on põlevkivi ja breeznevi-aegsed jaamad alles. Ega me ju ei kannatagi. EE omanik on riik, ehk meie. Elektri ekspordi kasum jõuab meie lauale ka läbi riigieelarve. Ega Hando Sutter seda raha üksi oma taskusse ei topi ju.
Kui kõrge peab olema börsihind et tekiks "soov" elektritootmisesse investeerida? kas alates 500 EUR/MWh ? Ja milline see "soov" välja peaks nägema? Ja milline peaks olema see "soov" just Eesti kontekstis?
Õige. Probleem ongi selles, et eestisuguse väikeriigi kontekstis ei hakka peale riigi keegi suuremahulist odavat tootmist püsti panema. Eratootjate nikerdised, millesse nad on võimalised ja nõus investeerima, aga ongi 5-10x kõrgema omahinnaga.
Ehk siis ühest küljest riik "rikub turgu" oma odava hinnaga. St ei lase eratootjal viimast nahka võtta. Samas kui lähtuda, et "riik - need oleme meie" annaks nagu riigi kodanikele õiguse endale üldvajalikku infrat ehitada kui see nii palju soodsam tuleb.
"mutionu" Mida nad siis ikka keetsid? Aastatepikkune odav börsihind pole soosinud elektritootmisse investeerimist. Meil lihtsalt veab, et on põlevkivi ja breeznevi-aegsed jaamad alles. Ega me ju ei kannatagi. EE omanik on riik, ehk meie. Elektri ekspordi kasum jõuab meie lauale ka läbi riigieelarve. Ega Hando Sutter seda raha üksi oma taskusse ei topi ju.
Kui kõrge peab olema börsihind et tekiks "soov" elektritootmisesse investeerida? kas alates 500 EUR/MWh ? Ja milline see "soov" välja peaks nägema? Ja milline peaks olema see "soov" just Eesti kontekstis?
Õige. Probleem ongi selles, et eestisuguse väikeriigi kontekstis ei hakka peale riigi keegi suuremahulist odavat tootmist püsti panema. Eratootjate nikerdised, millesse nad on võimalised ja nõus investeerima, aga ongi 5-10x kõrgema omahinnaga.
Ehk siis ühest küljest riik "rikub turgu" oma odava hinnaga. St ei lase eratootjal viimast nahka võtta. Samas kui lähtuda, et "riik - need oleme meie" annaks nagu riigi kodanikele õiguse endale üldvajalikku infrat ehitada kui see nii palju soodsam tuleb.
Viimased 15-20 aastat ei saa küll öelda, et Eestis elekter odav on olnud. Mäletan artiklit Kanadast, kus tuumaelekter oli nii odav, et kortermajade trepikodades põlesid tuled ööpäev läbi, kuna liikumisanduriga lüliti ostmine tuli kallim kui elektri eest maksmine.
Asi on selles, et selle EKSPERT-tädi näol on realiseerumas sarnane nähtus kus näiteks hambaarst hakkab psoriaasi kohta ravimise-alast nõu andma. Ehk siis tädi võib olla ekspert selles et ta teab kui palju peab tuulegeneraatoril olema labasid, aga vaevalt ta teab kuidas ühiskond suudab 3 korda vähem elektrit tarbida nii et see ka ellu jääks.
"ttrust" Asi on selles, et selle EKSPERT-tädi näol on sarnane nähtus kus näiteks hambaarst hakkab psoriaasi kohta ravimise-alast nõu andma. Ehk siis tädi võib olla ekspert selles et ta teab kui palju peab tuulegeneraatoril olema labasid, aga vaevalt ta teab kuidas ühiskond suudab 3 korda vähem elektrit tarbida nii et see ka ellu jääks.
Erinevalt sinust, inimene siiski tegeleb tööalaselt igapäevaselt valdkonnaga. Erinevalt ka näiteks teoloog-orientalistist, kes meile rohepöördest ja energiakriisist sisuka ettekande teeb:
Temasuguse multitalendi puhul muidugi pole vahet, suurmees valib ise, mis teemal sõna võtta. Meenub ka koroonavaktsiinide vastane üleskutse, millele allakirjutanud haiglaõed ennast meditsiinisektori esindajaks nimetasid vms, ei viitsi linki otsida.