Lükkan ümber katse omistada mulle väidet "ee astmel (i korda Pi) = “kaks õuna neljapäeva hommikuti, muidu apelsinid”.
Jäägu siis logisse kirja, et Offf kasutas teadlikult ja sihilikult vigast argumentatsiooni debati naeruvääristamiseks, vahelejäädes duubeldas panust ja esitas teadlikult ning sihilikult veel ühe vigase argumentatsiooni debati korduvaks naeruvääristamiseks. Raske pidada seda heas usus toimetamiseks.
See on uskumatult profaanilik, põhineb paranoial ja äärmiselt puudulikel teadmistel KUIDAS arvuti arvutab. Kuidas ta 21. sajandil arvutab. Tehnilist diskussiooni võime jätkata, kui soovid, kurilkas, aga sellised “steitmendid” ütlevad, et sul puuduvad vastava ala teadmised.
Jäägu see kontreering siia “logisse” ajaloo annaalide tarbeks.
Tegemist pole isegi mitte etteheitega. Uinuv mõistus sünnitas koletisi juba 1600 “millegagi”. IT kui terra incognita on paljudele “here be dragons”. Teadmiste puudujääke kompenseeritakse vandenõuteooriate ülejääkidega. Äärmiselt levinud anti-pattern.
Kordan veelkord … tehnilise diskussiooni koht on Kurilkas. Aga mul on sulle väljakutse – ma pakun sulle sellist laborikeskkonda kus sa võtad Intel ME rolli ja sul on täielik kontroll “põranda alt” “ülal jooksva” platvormi ja OSi üle. Ja totu cool demob meile, kuidas suvalisi bitte flippides hääl muutub. Võtad vastu?!?
Jaga palun meiega nüüd teadmisi, kui suur on vahelejäämise risk inimese pangakonto netipettuse teel tühjendanud pätil, kes tegi kande inimese arvuti juhtimist üle võttes? Või inimesel raha tagasisaamise võimalus.
Ma üldiselt seisan oma väidete taga. Kui ma väidan, et ma suudan nt. registrite kallale pääsedes programmi käitumist muuta, soovitud suunas (mitte, et “krashib” või jääb "lõputusse tsüklisse vaid midagi “kasulikku”) siis ma suudan. Kui ei suuda, ei pläkuta.
Totu Cool opereerib “oleksitega” mille tõenäosus on mingine 0,00000000000…? sumthing. Opereerib nendega kindlas kõneviisis. “võtmed on käes” ja "mugav GUI kus saab teha “midagiganes”. Inimestel kes asjast natukenegi jagavad, tekitab see “khem” momendi. NB! rõhk sõnal NATUKENE. Mina enda kohta ei julgeks väita, et “natuke”. Kui veel umbes kaks magistrikursust kõrvalerialana läbida ja doktoriõppesse välja jõuda, SIIS ma julgeks ütelda, et ma tean ehk “veidi rohkem kui natuke ITst” . Aga mõnda asja ma ikka tean. Näiteks seda, et “low level” masinkoodi ja mälu ja registrite kallal askeldades “soovitud tulemus” saavutada ei ole üldse mitte triviaalne ülesanne. ISEgi 8-bitises, “lameda” mälumudeliga ja “real mode” maailmas. Popimatest ja moodsamatest süsteemidest rääkimata.
Jah, see on võimalik. KÕIK on võimalik, piisava “ajutrusti” ja “piisava eelarve” olemasolul.
Avaldan sulle “hästihoitud saladuse”. Tänapäeva CPU on NII keerukas, et ei leidu sellist “ühte inseneri” kes 100% hoomaks “algusest lõpuni” kuidas iga viimane kui moodul seal sees töötab ja toimib. Kes oskab 100% kindlusega ütelda, et “kui see “arvutisõna” siit sellisel kujul sisse läheb, siis tuleb see sellisel kujul “sealt” välja”. Ei ole ole sellist inseneri. On vennad, kellel on üldvaade ja on vennad, kes mõne konkreetse mooduli (nt. ALU) kallal töötavad. Ja väga palju kasutatakse “automaatsünteesi”. Sellist meest, kes Oma Pea Sees suudaks moodsat CPUd emuleerida 100% ei ole olemas. Lihsalt ei ole. Viimased sellised CPU-d mis “inimpea sisse ära mahtusid” olid 8-bitised nt. Z80 ja co.
Totu Cool väited on klassist “KUI meil OLEKS päikese asemel neutrontäht siis evalimiste arvutid läheks katki”. Oleks. Aga ei ole.
Ja kui keegi tahab oma “oleksoloogiat” kuidagi põhjendada, siis palun. Parim viis selleks on eksperiment.
Loogiline fallacy. Keegi ei eita, et Intel ME on olemas. Aga omistada sellele päkapikule mingid supervõimeid. Päkapikk on olemas Me ei tea, mida päkapikk teeb. Jävelikult: "päkapikul on supervõimed! JÄVELIKULT, nagu Pantalone ütleks. Märkame siin kerget arutlusviga?
Minu arusaamas kõnealuste võtmete omamine mittevolitatud isikute poolt ei võimalda kuidagi hääletustulemusi muuta. Halvimal juhul kui saadakse kätte ka “hääled”, siis on võimalik panna kokku inimene tema antud häälega.
Tahtsin teada, kuidas toimub Eesti paberhääletamine väljaspool Eestit. Jah, võimalus paberhääletada peab ka olema, aga andke mulle andeks, tundub idiotism mitte e-hääletada ja läbida pabervalimise kadalipp.
Küsiks niipidi - kas Eesti Vabariigi valimised peavad olema läbipaistvad, ühetaolised ning auditeeritavad piltlikult öeldes Intel’i ja NSA ja Mossad’i ning GRU tippinseneride jaoks või Eesti Vabariigi tavakodanike kõigi elualade esindajate jaoks?
Milleks näited? E-hääletuse puhul nõutakse kategooriliselt tõestust võltsimise võimatuse kohta? Ma tahaks näha sellist tõestust teiste puhul.
Haavatavused on igal hääletusel. Muidu poleks olnud seda pikka hädaldamist, kuidas Trumpilt “võit varastati”.
On selles hääletussüsteemis võltsimine võimalik?
Kuidas see häälte võltsimine “liberaalide poole” muidu vandenõuteoreetikute fantaasias välja näeb?
RE, SDE ja E200 juhid AINSANA maailmas tevad, et hääli saab võltsida? Peasekretär teab ka, OK 6 inimest. Kui erakonnal juht vahetub, siis vanale tehakse mingi moodsa tehnoloogiaga mälukaotus, nagu seal Men In Black filmis. Nii selge, saavad siis need 6 inimest valimispäeval mingi müstilise arvuti ees kokku ja hakkavad jagama:
-nii lepime kokku et kamba peale 60%?
-kõik on nõus
-paneme siis kõigile võrdselt juurde?
-jah
-oot kas võrdselt kõigile 10 prossa juurde brutos või võrdselt juurde prossana päriselt saadud häältest?
-on seal vahet?
-vist on või no suva peaasi et 60 kokku
-igas piirkonnas?
-Paneme ainult Tallinn ja Tartu, suva see Ida-Virumaa
-OK
-Ja pärast teistele ei räägi! Kindlalt eks!
-OK
-OK
ja nii igal valmisel juba 20 aastat…
päris reaalne eks
P.S. Keegi EKREst viitas siin allikana ebaturvalistele arvutikiipidele wikipediat. Päriselt? Wikipedias on inimeste endi üleslaetud ja kontrollimata info, samahästi võib seal kirjutada et apelsinid on sinised.
Pakuks, et paar-kolm inimest RE vanast tuumikust + paar arvutiinimest teavad täpsemalt. Lisaks Paar inimest veel, kes on nö vahekihiks, aga ei tea detaile.
Lisaks mõned, kellele lihtsalt öeldakse, et “ärge muretsege koalitsiooni valimisvõidu pärast”.
PS. Wikipedia artiklite lõpus on viited allikatele. Ma küll usaldan Wikipediat reaalteaduste osas, samas ma sageli vaatan ka neid allikaid, enne kui väga suuri järeldusi teen.
Trumpi teema oli suures osas seotud ka kasutatava tehnikaga, mis eemaldus traditsioonilisest paberhääletusest.
Kusjuures seal olid hääletusmasinatel/häälelugemismasinatel konkreetselt eraldi liidesed, kuhu sai sisse logida ja tulemusi muuta. Samuti olid need salasõnad ja õpetused jalutama läinud.
Ma nüüd ei tea, mul oli valida üks tähitud kiri £3.50 vs kaks päeva kulutada plaaniväliselt Eestisse sõitmisele ja ID-kaardi uuendamisele, kogumaksumus ca £200 - £1000 sõltuvalt mida arvesse võtta.
Wikipedia pole reaalaineid puudutavas osas praktikas päris nii hull mülgas nagu suvaline foorum (pun intended) - seal on lisaks vabatahtlikele info üleslaadijatele ka vabatahtlikud info retsenseerijad kes küllaltki kähku ilmselge iba maha võtavad - süsteem üsna sarnane niiöelda mitte-uhuu-ehk-päris-teadusperioodikale, kus teadupärast aegajalt hoolimata eelretsensioonist ebateadus ikkagi läbi lipsab ning kui hästi läheb siis veidi hiljem “tagasivõetakse”. Nagu saaga sellest kuidas päevapealt perearstid järsku keelasid kogu elanikkonnal kanamune süüa ca. 5 aastat jutti ning siis järsku päevapealt mõtlesid arstid uuesti ümber ja hakkasid soovitama kanamune süüa, sest artikkel munade kahjulikkusest võeti tagasi - kõik oli teaduspõhine ja kõik tehti õigesti!