Donald Trump 2024

Noh, keegi veel ei kirjuta, et Raag on liiga palju Solovjovi vaadanud.

Vanaema, ma olen sult juba küsinud ja tean, et vastust ei tule. Armeed juhtis sel ajal sinu lemmik Zalusnõi, miks armee juht lasi sillad demineerida, ei hakanud vastu ja andis ise Hersoni ära, mis asus teiselpool Dneprit? Stalini ajal pandi sellise asja eest seina äärde, tänapäeval oled austusväärne armeejuht.
PS ära tule nüüd rääkima, et rünnaku puhul ei lubanud Zelenski vastu hakata ja käskis isiklikult sillad demineerida ja armee juht ei teadnud üldse midagi kui pauk käis. Kui meil sama juhtuks, kes siis süüdi on, valitsusjuht või armee juht?

7 Likes

Ühelegi mõtlevale inimesele ei saa tulla üllatusena, et Ukrainas esineb korruptsiooni; et tagasivaates tegi selle juhtkond Lääne diplomaatilisele võimekusele lootes vigu; et Ukraina armee ei ole veel täiesti läänelik organisatsioon ning seal esineb vanemate ohvitseride hulgas nõukamentaliteeti ning sõja eel kohati suisa venemeelsust jne.

Samuti saab normaalse IQ-ga inimene aru, et Kremli propakanalid kasutavad seda kõike üle võimendades ära, kujutades Ukrainat läbikukkunud riigina, et riiki demoraliseerida; küsimärgistada Ukraina õigust iseseisvusele; külvata sisevastuolusid ja diskrediteerida Ukrainat tema liitlaste silmis.

Ukraina toetaja näeb nende üksikute vigade ja puuduste kõrval Ukraina õnnestumisi ja edulugusid ja suudab enda jaoks kokku panna tasakaalustatud pildi. Kremli troll aga kraabib poti põhjast kokku kõik s*ta, mis ta suudab leida ja vahel leiutab seda ka ise juurde (nt Budanovi vallandamise hüsteeria) ning üha leierdab ja leierdab seda. On väga sümptomaatiline, et Vanaema ei tsiteeri mitte kogu Ilmar Raagi postitust, vaid kärbib sealt ära need lõigud, kus Raag viitab Zelenskile kui kangelasele ning ütleb lõpetuseks, et kogu sõjaeelse olukorra teema on tagantjärele tarkus. Vanaema jaoks pole oluline mitte tõde, vaid otsida igalt poolt kus vähegi annab, s1tta kokku.

Kui miski päärksub nagu Kremli troll ja kordab samu jutupunkte, mis Kremli troll, siis ta on Kremli troll. Isegi kui ta sellest ise aru ei saa.

24 Likes

Inimesed, kes kasutavad argumendina, teiste IQ, “Kremli troll”, “Trumpetist” jms.

Pealik su nimi on sulle häbi. Pealikust on asi kaugel.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-05-25/trump-says-he-s-absolutely-weighing-sanctions-against-russia?srnd=homepage-europe

Küsigem endalt sedapidi, et kas Ukraina on suuteline taastama oma ajaloolis-kultuurilse etnose või on sealne etnos tiblastumisest nii saastunud ja bütsantslikust korruptsioonist nii müritatud, et lootust põle.

“Ma arvan, et Musk teab väga hästi, mis on selle liigutuse tähendus ja ta tegi seda seepärast, et tahtis trollida ja see on tema arust naljakas. Ergo, tola.”

Videodelt on ju selgelt näha, et Musk pani käe südamele ja siis “saatis oma südame” publikusse. Paluksin nüüd võrdluseks ajaloolist filmilõiku, kus natsid sama moodi “südant saadavad”. Mul endal ei meenu ühtegi, isegi mitte mängufilmidest. Saluteeriv nats ikka esmalt kangestus valveseisangusse ja siis lendas käsi külje pealt sirgelt üles. Hitler rehmas vastuseks sageli lohakamalt ja kõverama käega, aga ka tema mu meelest ei “saatnud südant”.

4 Likes

Tead ma ei hakka sinuga vaidlema - minu jaoks on videolt täiesti ilmselge, et mis ajaloolist seost taotleti ja see ka saavutati. See, kui fanboyd hakkavad hiljem väitma, et actshually, natsidel oli vasak sõrm 2 millimeetrit allpool ja seega see pole sama asi, ei ole diskussioon, mis mulle huvi pakuks. Seega, kui sa tahad väita, et tegemist oli head usus tehtud žestiga, et “saata südameid”, siis ma arvan, et sa oled erakordselt naiivne ja/või usust pimestunud aga samas ei oel meil mõtet kulutada ka rohkem aega selle üle vaidlemisele.

2 Likes

PS! Algne point oli üleüldse küsimus sellest, et kas Musk käitub nagu tola või mitte. Konkreetne sündmus oli ainult üks näide, kus ta imo käitus nagu tola aga eks neid näiteid leiaks ilmselt kümneid. Alates Tai koopas kinni jäänud sukeldujate pedoks sõimamisest kuni otse-eetris kivis peaga lolli juttu ajamiseni ja teesklemiseni, et tegemist on kõva tegijaga arvutimängus, millega ta kuidagi hakkama ei saanud.

1 Like

Sellise netoväärtusega mees võib vabalt kasvõi tola olla, aga on ikka kõvem tegija, kui meie siin.

4 Likes

Aga sa võid Hitleri vuntsiga katsetada enda peal. Kah igati olus ju

Tolad on ikka need, kes üritavad Muskile mingeid suvalisi asju ajaloost külge pookida. Saage juba üle oma kompleksidest, Musk elab tulevikus ja mõtleb absoluutselt teistes kategooriates.

8 Likes

Me võime mõlemad täitsa vabalt tolad olla.

PPS! Meenus, et tegelikult täitsa algne point oli ju selles, et Fish arvas, et kuna eurooplased enam Teslasid ei taha osta, siis ei peaks USA Euroopat enam kaitsma. Päris kaval on hakata nokkima teema kõrvale juhtimiseks suvaliste sõnade kallal, kuni vaidleme lõpuks Hitleri vuntsi üle aga see, kui monumentaalselt loll oli algne väide, jääb täitsa tähelepanuta.

3 Likes

4 Likes

Kõik peale Trumpi enda on sellest juba ammu aru saanud.

1 Like

Et apelsin siis avalikult tunnistab, et ta ongi putja bi… ja tema eesmärk on aidata venkusid. Vaat kus lops :rofl:

7 Likes

väga lõbus lugemine.

2 Likes

Muskil on tõepoolest tekkinud tõsised erimeelsused Trumpiga. Ta palgati ju suure käraga riigi laristavat ja raiskavat rahandust korda tegema ja ehkki igast woke jampsi ongi mõnevõrra kokku tõmmatud, kuid nüüd teiselt poolt jätkub see laristamine veel suurema hooga.

Trump on USA sõjalis-tööstuslikul kompleksil nii kõvasti pihus ja /või need oskavad vajutada just neile nuppudele, mis Trumpile mõjub nagu kellahelin Pavlovi koertele ( MAGA, Amerika relvad parimad, Ameerika sõjaline võimsus võitmatu, kõige suurem, kõige modernsem, kõige parem, Golden Dome jms ) - mingit kokkuhoidu ei tule tema ajal kindlasti , vastupidi.

https://youtu.be/fLbx2PJ4pqE?si=gtPfyaBQhGYMzlMc

Trump küsis mai algul kongressilt 2026.a. kaitse-eelarveks $892.6 miljardit. Arvestades inflatsiooni, on see käesoleva aasta kaitse-eelarvega ($849.8 jardi) pmst flat või osade väitel väiksemgi. Arvestades USA 2026.a. GDP-prognoosi, mis on $30,507 triljonit, teeb see USA kaitsekulutuste osakaaluks SKP-st 2,9%. Teistelt NATO liikmetelt nõuab Trump 5% kulutamist.

7 Likes

Parim osa sellest on Kash Pateli FBI pealikuks saamise lugu. Ma polnudki kursis tema kirjanduslike saavutustega. MAGA loomaaed on veel kirjum kui oleks arvanud.

7 Likes

Siit saab vaadata täpsemalt, mis seda eelarvet veel rohkem punasesse veavad.

https://www.crfb.org/blogs/breaking-down-one-big-beautiful-bill

Või siis see tabel 1

https://www.cbo.gov/system/files/2025-05/HASC_Reconciliation2025.pdf

The legislation would appropriate $150.3 billions. Of that amount, almost all would
be for the Department of Defense (DoD),

Päris priskelt keevitatakse “kaitsele” juurde. Muidugi, kui Kanada ikka kallale tuleb, siis peabki end kaitsma … Ühekorra ajaloos nad ongi tulnud ju …Isegi Valge Maja ja Kapitooliumi põletasid maha ! Iial ei saa neid Canuckseid usaldada.

Mõned teemad kuhu lisaraha suunatakse :
1)$33.8 billion for shipbuilding programs,
2)$24.7 billion for air and missile defense activities,
3)$20.7 billion for the acquisition of munitions and
sustainment of the defense industrial base,
4)$13.5 billion to expedite the delivery of low-cost
weapons and capabilities,
5)$12.9 billion for improvements to nuclear forces (of which
$3.2 billion would be for the Department of Energy )
jne, jne

See, et pistrikud järgnevatel aastatel lubavad end eelarves tagasi tõmmata on kõik tuleviku muusika. Kirjutatud kriidiga järgmise talve jää peale. Hea mees kes lubabki