Mehhikol ja Kanadal pole niipalju loodusvarasid. Ja neid, mis on, nad ei taha müüa väga soodsa hinnaga. Venemaa on alati teinud oma loodusvarade müügil tõelise sooduka, et turgu võita ja seda hoida. Mitte ainult nafta ja gaas ja süsi vaid ka mets, väetised jm ., isegi vilja vedasid varem välja.
Poola sütt ja Katari LNG nii odavasti ei saa, ehkki füüsikalised näitajad on Vene kaubal samad või söel isegi paremad . Need tankerid Soome lahes veavad ka naftat ilmselt tõelise sõbrahinnaga ostjatele.
Tüüp on lõvikonservi ilmselt liiga palju söönud.
On riike, kel ka rahvusvahelise äri korral on olemas mingid moraalsed kriteeriumid ja on need, kellel neid ei ole (Venemaa, Hiina, Trump). Kordan, et jätised, kuigi mõnele see hinnang ei meeldinud.
Ma ennustan, et varsti on USA sõjavägi siit ka kadunud ja Hiina oma asemel.
Ostka Hiinat on uus sloogan!
Et kui Lõuna-Aafrika külatola elektriautot ei osta, siis Donald meid ei kaitse? Kuidas öelda, et tegemist on Donny lähedaste poputamisele toetuva bandega ilma seda otse välja ütlemata?
PS! Nii Tesla kui BYDi turuosa elektriautode segmendis Euroopas oli alla 4%.
See pole uudis, kui Trump valetab. Uudis oleks see, kui ta ei valeta: https://epl.delfi.ee/artikkel/120379346/kommentaar-ivar-soopan-trump-uritas-valgete-genotsiidi-toendada-voltsingute-ja-valega-aga-jai-vahele?dsrc=%253D%253DQfiUGO3ITO5Q2MhZTOk1yY5cTYtEGZiRTL2MjYh1iMkZjN2UTMzIiOiQWSrN2bsJmIsQjMzYTO5cDN3EjOiAXbhR3cl1Wa0JCLwojI4VGZulkbvlGdjV2ciwiIyUGc5R1aj9GbCJiOiUGc5R1aj9GbiJCLwojI4VGZul0aj9GbiJCLikmZsVGRiojIl1WYOVGdpNnIsISZnFGc052byZmI6ISZwlHVldWYwJye
Kus kohast sinu Ameerika ja Ukraina vastane viha tuleb?
Ja mõni siin veel väidab, et solovjoovi vaatamine ei triigi ajusid siledaks.
Kahjuks on kõik see mida räägitakse Lõuna-Aafrika ja valgete tagakiusamise kohta tõene. Tunneme mitut sealt UK-sse kolinut isiklikult ja nad kinnitavad üldiselt kõike seda.
Eks ole naljakas, kuidas mõnede arvates üks targeim elav inimene hetkel. Teiste arvates külatola. Eks see räägib palju kõnelejast endast.
Veel naljakam on see, et see küla-tola toodab 100% Teslasid USAs ja konkureerib hinnaga kasumlikult. Samal ajal, kui Apple pidi see väidevalat väga kallis olema. Rääkimatta SpaceX saavutustest…
Mina ütleks, et kõik sõlutub tegijast ja antud juhul küla-tola on tõestanud ennast.
Mina tagasihoidlikult väidaksin, et kui Elon Musk Applet juhiks, siis toodetakse Iphone ka USAs kasumlikult…
Significant portion of Tesla’s components are imported, with some data indicating that between 20% and 25% of components are imported.
Kokku kruvitakse need jah USAs. Telefone kruvitakse kokku kusagil kus on odavat ja vähenõudlikku tööjõudu võtta (Foxconnil on 725k töötajat). Kas USAs leiduks sadu tuhandeid pool-orje, kes enesetapuvastaste võrkudega tehastes telosid meisterdaksid? Jajah.
?
Gigafactory Shanghai - Wikipedia
Gigafactory Mexico - Wikipedia
Gigafactory Berlin-Brandenburg - Wikipedia
51% Tesladest toodetakse hetkel Hiinas.
Ma ei saa aru, mida kuradit see Striit ohib. Iga selline lollakas Trumpi lahmimine virtuab kohe mõnusa languse. Ainult osta-osta-osta ja hoia ja jälgi uudiseid. Natukese aja pärast on jälle “võtan oma sõnad tagasi” ja tõus. Haripunkti ära tabamine on veidi raskem, aga mitte võimatu. Ja kui mitte liiga ahneks minna siis “point blank”. Kurat, ma olen d…b as f…k ja mingitest “analüüsidest” ei jaga ka midagi ja mingeid hiigelsummasid mul ka treidimiseks ei ole, aga isegi minusugune loll-nagu-lauajalg amatöör saab iga Trumpi pläustimise peale pisikese võidu. Siinsed treidingukunnid on ilmselt juba öljardörid. Aru ma ei saa, millega rahul ei olda. Trump genereerib massiivset, igale lollile ette-ennustatavat volatiilsust. Raha vedeleb maas, mine ja korja üles.
Muskiga on lihtne - ta kas mõtleb nt enda fašistlike tervitusi tõsiselt, mil juhul ta ei ole ehk tola aga on fašist või ta mängib tola, mis juhul on ta tola. Mina arvan tema üldist tegevust arvestades, et ta pigem trollib/tolatseb ja on enda põhiolemuselt tola. Saan aru, et Fish arvab, et Muski tegusid ja sõnu tuleb kõiki jube tõsiselt võtta?
Musk ja kogu see Silicon Valley seltskond elab ulmeraamatute mõtteväljas:
Sul on funktsionaalne lugemisoskus grafomaania käigus ära kadunud (vt TACO trade) või mis täpselt selle analüüsi kopeerimise suhtes sulle väikses mastaabis turugeeniusele nii vastukarva käis?
Mis tradingusse puutub, siis üks suurepärane kasumlik trader, keda ma tean, sai täna räige lossi, sest oli long vales aktsias valel hetkel, kui oranzh sitakott jälle räuskama kippus. Ei ole maailm nii lihtne alati, nagu sa oma öljärdari peas mõtled.
Selmet viriseda, miks “maailma liidrid” käituvad nii “nagu homset ei tulekski” ja tüürivad ilma “maailmalõpu suunas” tuleks lihsalt teadmiseks võtta, et “homset ei tule” … pole ette nähtud. Ja vastavalt sellele käituda. Vanad Head Ajad ei tule tagasi. Mitte kunagi. Ei ole ajaloos selliseid juhtumeid ette tulnud, ei ole ette näha, et midagi seesugust ka tulevikus tuleb.
21. sajandil ei ole era-isikule ja väike-ettevõttele ette nähtud mitte mingisugust vähegi püsiva vara kogumist. EI ole ette nähtud ja kõik. Kui suudad midagi kokku kraapida - stockis, ettevõtlusega, krüptos, kusiganes… lööd kohe teistpidi laiaks. Säilitada ja kasvatada pikaajaliselt… ei ole ette nähtud. Eurotsoon defaultib varsti niikuinii.