DelfinGroup (DGR1R)

Ma ei ole päevakorda lugenud, kas selline asi on otsustamisel?

Vähemalt 20.11 teadandes neil päevakorras kirjas see oli ja lisades oli summa 0.0256 euri aktsia eest.

1 Like

1.2. Pursuant to the proposal made by the Management Board of AS “DelfinGroup” and reviewed by the Supervisory Board of AS “DelfinGroup”, determine and pay extraordinary dividends of AS “DelfinGroup” in the amount of EUR 0.0256 per 1 share of profit for the third quarter of 2025 or EUR 1,163,492.22, by determining:

1 Like

Kas sa oled oma 30.12 makstavad dividendid kätte saanud?
Ma ei ole ja mu meelest pole varem niisugust viivitust olnud.

Dividendid jõidsid 30.12 ilusti kontole

1 Like

jah, olemas.

30.12 hommikul oli kenasti olemas.

Eelmise aasta lõpus oli DGR1T mingi probleem. Aasta lõpus tekkis mingi settlement fail nende tehingutega, kus müüjaks oli NRD ja aktsiad jäid arveldamata originaalsel record date’'l. Aktsiad ise tulid hilinenult aasta lõpuks üle, ent kuna record date läks nihkesse, siis dividendid jäid selliste aktsiate puhul saamata, kuigi aktsiad võisid olla ostetud enne ex-date.
Teoorias peaks CSDR regulatsioonide järgi probleemi tekitanud vastaspool selle dividendi kompenseerima (“manufactured dividend” teema). Tahaksin uskuda, et see juhtub ka praktikas. Minu parima teadmise kohaselt on LHV asjast teadlik ja tegeleb asjaga (vähemalt konkreetselt kirjutanule selliseid signaale on antud).
Seega soovitaks kontrollida enda tehingute faktilisi väärtuspäevi (mitte ainult neid, mida tehingukorralduse täitmisel näidati).
PS. Samasuguseid teemasid võib leida ka Läti foorumitest - kes otsib see leiab.

2 Likes

Mis foorumid Lätis on, mida jälgida? Kas Leedu kohta ka mingeid soovitusi?

1 Like

Näiteks wallstreet.lv ja traders.lt
Keelega tuleb iseseisvalt hakkama saada.

3 Likes

Noup, minule pole laekunud midagi.

Täienduseks: minu LHVs olevale kontole laekus DGR1R dividendi problemaatiline osa täna (mitteproblemaatiline osa varasemalt ostetud aktsiate eest laekus juba varem õigel ajal).
Edasine on spekulatsioon, aga on kahtlus, et nende dividendide tagantjärele korraldamine võib nõuda tagatoas veidi käsitööd, nii et kui kellelgi konto kuskil mujal, siis võib veidi “tagant torkida” oma maaklerit (viisakalt soovitavalt, sest pigem maakler pole süüdi, vaid rohkem mingi “kolmas osapool” tundub olevat).

Siiani pole midagi laekunud.
Ostsin Delfinit viimati aprillis ja seega ei tohiks minu puhul väärtuspäeva probleemi olla.

3 Likes

Haldur Swedis teatas, et Läti depositooriumil on tehnilised probleemid ning seetõttu pole maksed kõigile osakuomanikele toimunud.

1 Like

05.01.2026 kell 15:15 laekus Swedi lõpuks.

1 Like

Mida teha delfini ülevõtmispakkumisega? Kas mõistlikum oleks võtta raha? Indexo tundub väheperspektiivkas. Samas ma ei saa aru miks seda jama üldse vaja on. Nad olid head divika maksjad. Kui mahamüüa, siis mis oleks balti börsil alternatiiv delfinile? Aidake lolli:(

Mina lähtun praegu eeldusest, et DelfinGroup jääb ka edaspidi tugevaks dividendimaksjaks. INDEXO-l on selge majanduslik huvi Delfini dividendidest, kuna need toetavad ka INDEXO enda äri ja kasvu. Lisaks annab INDEXO kui strateegiline omanik Delfinile võimaluse kaasata finantseerimist soodsamalt, võrreldes varasema sõltuvusega võlakirjadest või nt Mintose platvormist ja sealsetest >10% intressimääradest. Madalam finantseerimiskulu peaks ajas positiivselt kajastuma Delfini kasumis ja seeläbi ka dividendivõimes. Hoian oma positsiooni edasi.

2 Likes

Mina ei müü, kuid on võimalik et pärast tuleb ka kohustuslik väljaost, sel juhul võiks osta Eleving, suht sarnane äri Lätist kus on isegi sama suuromanik ning dividendi poliitika

1 Like

kirjas on teates, et jäävad edasi dividende maksma, kes peaks soovima jääda aktsionäriks, aga kas nad ka börsile jäävad? Et kui tahaks siiski müüa mingi hetk, kas see on lihtne või peab foorumitest ostjaid leidma?

1 Like

Panen siia ka värskendatud diviakate ülevaate. Viimase 12 kuu jooksul makstud dividendide summaks on 0,0981 ning 1,3 eurose hinna juures teeb see tootluseks 7,54%.

Kas keegi teab täpsemalt, mis sellest “solidaarsusmaksust” on saanud, mis Lätis 2024 finantsasutustele kehtestati ja pidi olema ajutine, lõpuga 2027 ehk siis vähem kui aasta pärast. Ka Delfini tulemustes kajastus see olulise kasumi langusega. Kui tegu tõepoolest on ajutise maksuga, kas siis võiks oodata ka olulist tulemuste paranemist pärast maksu lõppemist 2027 aastal? Või oli see mingi muu maks, mis Delfini tulemused toona alla tõi?

Hetkel veel hoian ja ei tahaks kuidagi loobuda kvartaalseselt kõrge määraga dividende maksvast ja kasvavast ettevõttest.

4 Likes