Kas seda ohtu pole, et Indexo suuromanikuna leiab teisi võimalusi Delfin’ist kasumit välja võtta kui on dividendid? Erinevad kontsernisisesed pikaajalised laenud vms.
Disclaimer: võtsin ülevõtmispakkumise vastu ja enam aktsionär ei ole, just eelmainitud põhjusel (riskil).
Teoorias seotud osapoolte vahelised tehingud peaksid ikkagi toimuma vastavalt turutingimustele ja see on kindlasti listitud panga puhul reguleeritud siirdehindade dokumentatsiooniga. Olen kindel, et audiitorite jaoks saaks see probleemiks, kui need pikaajalised laenud oleksid üle praeguse WACD-i
Tere. Kas keegi võiks lühidalt selgitada:
a) Kas siis INDEXO plaan on Delfin G börsilt ära viia ja siis enda koosseisu liita? Saan ma asjade käigust õigesti aru. Sellisel juhul on vist mõistlik INDEXO pakkumine vastu võtta?
b) Selleks, et saaks turult ära viia peab saama enda valdusesse 90% aktsiatest? Kas see on hetkel pakutava hinna juures reaalne? Mul on tunne, et ei ole. Kas keegi arvab teisiti?
Ma arvan, et suurem osa neist, kes soovisid müüa, tegid selle liigutuse juba eelmisesse pakkumisse ära. Hetkel ei ole asjaolud maailmas nii palju muutunud, et sama pakkumishinna juures suurem tunglemine tekiks… Hetkel on tegu ikkagi kohustusliku pakkumisega, mille Indexo pidi tegema vastavalt börsireeglitele…
Ma eelmises pakkumises ei osalenud, vaid ostsin hoopis turult juurde, sest oli teada, et peagi tuleb uus pakkumine, aga vahepeal makstakse dividendi ca 2% aktsia hinnast. Hetkel plaanin riskide maandamiseks positsiooni vähendada, aga ilmselt mingi osa jätan portfelli alles.
Mis siis teha selle Delfini nimelise käkiga? Vahetada rahaks ja võtta teadmiseks , et Riia juutidega ei ole mõtet binessi ajada?
Tegelikult teadsin ma seda juba ammu , siiani ei saa aru, mis kuri käsi ja ajutine luul seda moodustist ostma ajas.
Otsene vastus on , et tegelikult ei ole. Aga kui sa ikkagi sinna investeerid , siis sina lihtsalt ei teeni, kuigi rahast kogu ulatuses suure tõenäosusega ilma ka ei jää.
Kindlasti on juutide liigkasuvõtmisesse ohutum investeerida kui eesti iduettevõtetesse.
INDEXO completes unique transaction and increases its stake in DelfinGroup to 71.52%
Upon the completion of the mandatory share buyback offer, IPAS INDEXO will acquire an additional 1,862,021 shares of AS DelfinGroup, representing 4.09% of DelfinGroup’s total voting share capital. As a result of the share purchase, INDEXO will acquire 1,765,588 DelfinGroup shares, or 3.88% of the company, while through the share exchange INDEXO will acquire an additional 96,433 DelfinGroup shares, representing 0.21% of the company’s share capital. The mandatory share buyback offer was launched following a voluntary share buyback offer, which resulted in INDEXO already acquiring 67.42% of the total voting capital of DelfinGroup in January of this year. https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=babad10b5b1910a8e120cf6176f2f73b9&lang=en&src=listed