kes meist ei tahaks lombardi ärimehest ausaks pankuriks hakata? eks neid näiteid leiab ajaloost veel
krd läti lüpsimasin.
Ma neid tüüpe küll ei usalda, ma ei tea miks.
TNT, kas omad?
oman, MSM. Ja ise?
Oman kah. Ma mõtlesin, et nii kriitiliselt suhtud Delfinisse…?
Delfin ise on ju suurepäraste kasumlikkuse numbritega ettevõte. Lihtsalt suuromanikest kavalpead painutavad hind . Kord alla, kord ülesse. Hetkel nad tahavad seda tagasi ja odavamalt osta kui oli IPO. Ja mina olen lollike istun seal kinni nagu vares värskelt tõrvatud katusel tänu likviidsuse puudumisele. Kui Delfinil on veel natukene likviidsust , siis INDEXOl ei ole seda üldse.
Ehk siis ma olen alati tige , kui keegi mulle suhteliselt avalikult taha keerab.
DelfinGroup Q2 analysis: “Impressive loan and revenue growth”
Link to report
Kas keegi riskib Idexo aktsiate vastu vahetada? Mis peaks olema selle vahetuse positiivne point? Delfin maksis vähemalt kogu aeg dividende.
ei olegi
Vahetada ei riski. Vahetult enne dividendi vabatahtlikult tagasi müüa ka ei tahaks. Indexo börsiteates kirjutavad, et peagi järgneb kohustuslik ülevõtupakkumine. Kui see tuleb sama hinnaga, siis oleks mõistlik dividend enne ära korjata. Samas kunagi ei tea, kuidas need lätlased oskavad keerata.
Vahetamisel pole mingit mõtet, Indexo on kahjumlik, ei maksa dividende veel palju aastaid. Variant on kas müüa või jätta alles. Kui jätad endale alles, siis sõtlub mõneks ajaks tulevik sellest, kas Indexo enamusosalus jääb alla 50%. Kui jah, siis dividendipoliitika ei muutu ja aktsia hind võib tõusta tagasi 1.45 kanti. Aga muidugi Indexo võib mõne aja pärast proovida uuesti… Kui Indexo saab juba praegu nn nõrga enamuse - kuni 55%, siis on tõenäoline, et dividendipoliitika muutub konservatiivseks. Mõistagi kukub siis DG aktsiahind samuti. Kui juhtub, et praegu institutsionaalsed investorid otsustavad müüa, siis on väikeaktsionäril pidu lõppenud…
Kui eraldi nenende omanikest ja taustast vaadata, siis dlfiinil läheb hästi. ))))
Need omanikud ja skeemid on on omaette tema. Mis edasi aasta perspektiivis, siis ei tea…
Kui asi kestab, võiks divikas ikka olla 7-10%. Lietuvas nad arnevad. Muidugi on selle taustaks lat/lt arengg, est jätan välja.
Kuidas siis seda tulemust tõlgendada?
Delfin div poliitika peaks ju jääma kehtima?
Ma mõista kuidas selline hulk aktsiaid vahetas. Mille ma maha magasin või valesti aru sain? Kas keegi viitsiks seletada…
Jääb kehtima ikka, aga nagu tulemustest võib lugeda, tuleb ilmselt kohustuslik ülevõtupakkumine. Eks jääb ootama, mis tingimustel täpselt ning kuidas asjad saavad olema. Siis teab täpsemalt tulevikku:
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b2138c6b5998d23a5b48f989c187c67fa&lang=en&src=listed
Immediately after the settlement of the voluntary share buyback offer, INDEXO will promptly submit an application to the Bank of Latvia requesting permission to launch a mandatory share buyback offer for the remaining DelfinGroup shares held by other shareholders.
mis teised väikeinvestorid tegemas oma delfini aktsiatega?
Hoian, ootan järgmisi divikaid ja jälgin edasist mängu
Indexo müüs aktsiad 10.15 tk ,aga turuhind oli kuskil see aeg 9.80 peal .Kuidagi kahjumlik tehing või ma eksin?
tavaline balti bisnes - börsile tulek on (kui, siis) kahjumlik ainult väikeinvestorile (NB! erandid kinnitavad reeglit) …
dividendidega tehakse ilmselt samamoodi nagu oli enefit griiniga - väljamaksmine lükatakse tõenäoliselt niikaua edasi kuni on väikeinvestorid välja puksitud…
ja minu viis senti - st pakun et - kohustuslik väljaost tehakse täna teadaoleva (1,30) taseme pealt.
Börsiteates väidetakse, et kohustuslik väljaost tahetakse teha samadel tingimustel, mis vabatahtlik.
Homme on delfini aktsionääride koosolek,eks siis näis mis saab,kas on veel lootust divikatele,kui see võimalus tundub nõrk hetkel