rick12 Minu arvates on turg suht ära jaotatud ( SEB, SWED, Luminor ) ära jaotatud, suurt tükki pole neil võimalik võtta, seega isegi kui nad suudaksid kasumit tõsta 100% oleks endiselt minu jaoks kallis. Kahjuks ei näe reaalseid võimalusi nii suureks kasumi tõusuks, suure tõenäosusega ei osale
Ahah. Kõik turuosalised nagu ühest suust kurdavad, et konkurents on täiesti olematu ja laenu on raske saada. Ise tööalaselt kuulen pea igapäevaselt, kuidas ettevõtted on nõus alla neelama varasemast oluliselt kõrgmaid marginaale ja järjekord on endiselt pankadel uksest välja.
Eestis on vaat, et kõrgeimad laenude marginaalid ja väga-väga tugev maksedistsipliin.
Aga "turg on jaotatud", "ruumi tõusuks pole"? Huvitav järeldus. Ehk tõesti absoluutselt kõik eksivad ning ettevõtted va jobud ei oska lihtsalt raha küsida...
"Eelisjaotus jaeinvestoritele on kuni 2500 aktsia ulatuses ja esimesel nädalal aktsiate märkijatele kuni 5000 aktsia ulatuses. Seejuures soovib Coop Pank IPO käigus anda oma klientidele eelisjaotuse kuni 10 000 aktsia ulatuses,"
Aga kvaliteetinvestorid? See IPO ei ole kvaliteetne, kui kvaliteetinvestorid eelist ei saa! Kvaliteetinvestoritel on ikkagi õigustatud ootus!
Rahvaaktsia ja kvaliteetinvestorid on riigi ettevõtete (Tallinna Sadam) IPO teema. Coop kvaliteetinvestoriteni vaevalt küündib, hea kui saab rahvaaktsiaks.
Seoses tänaste uudistega tuleb esmaspäeval 18.11 kell 17.30 meie kliendikontorisse külla Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink, kes räägib ettevõttest ja avalikust esmaemissioonist.
Soovitame kõigil huvilistel varakult seminarile registreerida!
rick12 Minu arvates on turg suht ära jaotatud ( SEB, SWED, Luminor ) ära jaotatud, suurt tükki pole neil võimalik võtta, seega isegi kui nad suudaksid kasumit tõsta 100% oleks endiselt minu jaoks kallis. Kahjuks ei näe reaalseid võimalusi nii suureks kasumi tõusuks, suure tõenäosusega ei osale
ennem sellist avaldust tasuks tutvuda ka värskeima SEB hinnakirjaga euro hoiuste osas,kuidagi ikka väga vähe räägitud see teema.
Arvestades suurte vaalade inertsi, võiks ju ruumi kasvamiseks olla küll. Eristub hästi kontojäägilt pakutava intressiga ning regionaalse kaetusega, kuhu teiste tegijate infra ei ulatu.
Kui paari-kolma aasta perskeptiivis õnnestuks tõesti, nagu plaanis, mahtusid 2x tõsta ja mastaabist tuleneva efektiivsusega ROE 15% peale saada, siis oleks ka kasumireal kasv 3x.. sellise vaatevinkliga võiks jumet olla küll..
Dividend alles 2022? Minu jaoks see pettumus. Kui turul peaks kõvem pauk tulema, siis läbi selle võib "rahvapank" oma mahtusi kõvasti tõsta. Ise kaldun aktsiaid ostma. Luminor on minuarust nali kuubis pangana, Swed minusilmis rahapesu tõttu pank kellest tahaks lahti saada, aga kodulaen hoiab kinni, SEB on mingi veider ollus. Laias laastus ongi LHV ja COOP. Aga ikkagi see dividend...
Coop soovis suhtarve veidi täpsustada: Muudetud 13.11 hommikul. Lisatud annualiseeritud kasum aktsia kohta rida. Ja sellest tulenevalt P/E numbrid ümber arvutatud
Kui vaadata "vanade" pankade töökuulutusi, siis on ülekaalukalt domineerivad lühendid AML ja KYC. Kas need on uut väärtust loovad töökohad või sundkäik pidurdamaks pangaaktsia hindade allakäiku? Mina näen nullist alustavatel pankadel head potentsiaali. Aga mis on Luminori strateegia, sellest ma aru ei saa.
Sander, kas see annualiseeritud kasum aktsia kohta ei ole tabelis mitte 62,2 milj aktsia kohta? Ja sellest tulenevalt näiteks P/E numbrid liiga väikesed. Palju see annualiseeritud kasum miljonites siis on.
Mõned mõtted Coopiga seoses. + Potentsiaali on küllaga. Coop kaupluste kett pakub võimalusi, mida konkurentidel ei ole. + Kui Swedile korralik käru tuleb rahapesuuurijate poolt, on Coop (ja ka LHV) või sees. - Edu sõltub grupi koostööst. Kuna pank ei oma ega kontrolli gruppi, siis see võimaldab igasugu väikeinvestorit kahjustavaid veidrusi (vt prospekti risk "Grupi tegevus sõltub olulisel määral Grupi poolt sõlmitud tehingute ja lepingute kehtivusest ning jõustatavusest"). - Esimesel nädalal märkijatele eelis. Kõlab nagu venekeelne telefonikõne, mis lubab mu raha kümnekordistada, aga pean otsustama kohe ja kiiresti. Üldiselt on kogu kampaania jätnud mulle veidra tunde, et "oleme tegijad, saame suureks, ära mõtle, investeeri kohe!"
Paljud pangad lõpetasid ühe Eesti valuutavahetajaga kliendisuhte, aga Coop osutab jätkuvalt teenust. Kindlasti nad on seal targemad ja tunnevad olusid paremini.
karvakera Sander, kas see annualiseeritud kasum aktsia kohta ei ole tabelis mitte 62,2 milj aktsia kohta? Ja sellest tulenevalt näiteks P/E numbrid liiga väikesed. Palju see annualiseeritud kasum miljonites siis on.
P/E arvutustes on kasutatud pre-money keskmist aktsiate arvu ja kuna prognoosi ei avaldata siis 9 kuu põhjal annualiseeritud. Miljonites siis 3.9 / 9 * 12 = 5.19
Vaatamata mitteresidendist klientide hoiuste väikesele osakaalule, ei ole Grupil võimalik siiski tagada, et enne jaanuaris 2017 toimunud Panga aktsionäride muutust Panga kliendiks olnud isikute ja nende poolt tehtud tehingute osas võeti kasutusele kõik asjakohased meetmed. Ülaltoodud riskide esinemine ja realiseerumine võib Gruppi väga kahjulikult mõjutada riiklike järelevalveametite täitetoimingute ja negatiivse avaliku arvamuse tõttu.
Grupi hinnangul on riski kategooria „kõrge“, eelkõige tulenevalt käesoleva hetke üldisest antud riskide käsitlemise aktuaalsusest pangandussektoris (see tähendab mitte Grupi riskiprofiilist tulenevatel põhjustel).