Mul tekkis selline kombo mõte, et kui coop panga kaardiga maksta selveris eelnevalt läbi tõmmates selveri kliendikaart. Siis need erinevad boonused aasta peale kokku kogunedes on juba päris märkimisväärne summa :)
Ma soovitaks Selveris ikkagi LHV Partnerkaardiga maksta. Boonust koguneb nii, et lausa mühiseb. (3x rohkem, kui krediitkaarti kasutada ja 2x rohkem kui deebetit)
Sander Pikkel
Ma soovitaks Selveris ikkagi LHV Partnerkaardiga maksta. Boonust koguneb nii, et lausa mühiseb. (3x rohkem, kui krediitkaarti kasutada ja 2x rohkem kui deebetit)
Samas kui mitteoranže tooteid osta, maksad rohkem kui 3% peale.
sull
https://www.err.ee/1000926/coop-pank-esitas-taotluse-borsile-minekuks
Kõige huvitavam asjaolu siin IPO võimalik maht:
Coop Panga aktsionärid on praegu 60,4 protsendi ulatuses Coop Eesti, sh Coop Investeeringud 38,8 protsendiga ja Tarbijate Ühistud 21,6 protsendiga; Andres Sonn 19,9 protsendiga, Inbank 7,9 protsendiga, väiksemas mahus väikeaktsionärid. Inbank ja Andres Sonn kavatsevad IPO käigus aktsionäride ringist väljuda.
Free float võiks vähemalt 25%...30% jääda. Kui avalikkuselt ka midagi kaasatakse, siis tõenäoliselt isegi rohkem. Tuleb meeldivalt likviidne aktsia.
momentum
Andmed on vahepeal muutunud.

Mind paneb muretsema laenuandmise lahkus!
Tean üht juhtumit, kus Coopist sai laenu inimene, kes poleks seda mingil juhul pidanud saama.

Tean üht juhtumit, kus Coopist sai laenu inimene, kes poleks seda mingil juhul pidanud saama.
koto
momentum
https://www.aripaev.ee/uudised/2014/11/06/pangale-kulukaks-lainud-tutvus
https://majandus24.postimees.ee/6704562/coop-panga-salaparane-omanik-pesitseb-monacos, st et osaluse müügist saadav tulumaks läheks Monacole?
ÄP: Coop Pank tahab börsil kaasata 37 miljonit eurot
Pole just kõige suurem emissiooni maht. Oleks oodanud suuremat summat.
Aktsiad lastakse välja ülekursiga 0,4685454 kuni 0,7685454 eurot aktsia kohta, mis teeks aktsia hinnaks 1,15 kuni 1,45 eurot tükist. (neile kes ÄP lugeda ei saa)
mis see siis tähendab?
suhtarvudes ma pean silmas?
momentum
ÄP: Coop Pank tahab börsil kaasata 37 miljonit eurot
Lisaks ju müüakse ka olemasolevaid osalusi.
TNT
mis see siis tähendab?
ümbriku tagaküljel, tuginedes numbritele viimasest aruandest:
aktsiate arv pre-money c62(/64)m x aktsiahind 1,15-1,45 = 72-90m
Equity 57.3m
Earnings viimane kvartal: 1.5m (x4=6m)
P/B 1,2-1,6x (LHV: 1.72x; SAB 1.02x)
P/E 12 - 15x (LHV: q3x4 - 10.7x; SAB q3x4 - 7,5x)
ROE: 10.7% (LHV: 16.4%, SAB: 19.1%)
Earnings yoy%: +31% (LHV: +20%; SAB: +12%)
Naka nagu kallis või?
Muidugi nende iduvirmade valuatsioonide kõrval puhta tasuta saadud.
Muidugi nende iduvirmade valuatsioonide kõrval puhta tasuta saadud.
Mulle tundub kalli võitu - arvestades aktsia hinda, aktsiate arvu, 2018 aasta ja 2019 aasta eeldatavat kasumit. Kindlasti on nad suutelised kasumit kasvatama, aga endiselt jääb aktsia kalliks kui võrrelda SAB1L v isegi LHV-ga
rick12, PEG suhe on kõigil kolmel suhteliselt samasse auku, selle pinnalt ei ütleks vähemalt kohe puusalt, et väga kallis on. Eeldus muidugi, et sellist kasumikasvu suudetakse säilitada (sh kasumikasu aktsia kohta; kuna aktsiate arv suureneb, peab nominaalne kasumikasv kiirenema, et aktsia kohta näitaja +30% kanti jääks).
Minu arvates on turg suht ära jaotatud ( SEB, SWED, Luminor ) ära jaotatud, suurt tükki pole neil võimalik võtta, seega isegi kui nad suudaksid kasumit tõsta 100% oleks endiselt minu jaoks kallis. Kahjuks ei näe reaalseid võimalusi nii suureks kasumi tõusuks, suure tõenäosusega ei osale
Madis89
https://www.err.ee/1002009/coop-panga-aktsiate-markimine-algab-18-novembril
"Eelisjaotus jaeinvestoritele on kuni 2500 aktsia ulatuses ja esimesel nädalal aktsiate märkijatele kuni 5000 aktsia ulatuses. Seejuures soovib Coop Pank IPO käigus anda oma klientidele eelisjaotuse kuni 10 000 aktsia ulatuses,"
Aga kvaliteetinvestorid?
See IPO ei ole kvaliteetne, kui kvaliteetinvestorid eelist ei saa!
Kvaliteetinvestoritel on ikkagi õigustatud ootus!
allkiri: Ebakvaliteetne investor, täitsa harjunud IPO riismetega leppima