16 veebruar kui loodi Clevon Investors AS, kandsid sinna kuus suurimat investorit 23 463 513 aktsiat, mille väärtuseks hinnati 37 541 620. Need moodustasid siis 79% kogu aktsiatest. Häirib see, et firma loomisest(16.02) börsiteateni(31.03) on mingi nipiga Clevon Investors AS osalus suurenenud 9%. Järelikult käis vahepeal valitud seltskonna moosimine ja karta on, et valitud seltskonnal oli rohkem infot käes. Decibeli lingilt ka näha, et alates veebruari keskelt just selle moosimise ajal läks aktsia langusesse.
Kas keegi oskab aru saada, miks viimaste arengute kohta Clevoni börsiteadet Tallinn Nasdaqi kodulehelt ei leia?
31.03.2023 Ärilehes oli see artikkel: https://arileht.delfi.ee/artikkel/120166008/elutahtsat-rahasusti-vajav-clevon-kutsub-investoreid-tasuta-aktsiaid-vahetama
Sealt tsitaat:
"„Clevoni poolt varem kaasatud rahalised vahendid on peagi lõppemas ning majandustegevuse jätkamiseks vajab Clevon kiiresti täiendavat kapitali,“ teatas ettevõte börsiteates. „Kui Clevon vajalikku kapitali ei kaasa, siis esineb arvestatav risk, et Clevoni ärimudelit ei suudeta edasi arendada. Tõenäoline on ka sattumine makseraskustesse ja välistada ei saa maksejõuetust.“"
Mis börsiteatele Ärileht viitab? Börsi kodukal on Clevoni viimane börsiteade 13. märtsist ja räägib uuest MultiBox pealisrakendusest... Olen ka varasemaid börsiteateid diagonaalis sirvinud ja pole ette jäänud, et nad kuskil börsiteates makseraskustesse sattumist oleks tõenäoliseks pidanud või isegi maksejõuetust mittevälistanud.
31.03.2023 Ärilehes oli see artikkel: https://arileht.delfi.ee/artikkel/120166008/elutahtsat-rahasusti-vajav-clevon-kutsub-investoreid-tasuta-aktsiaid-vahetama
Sealt tsitaat:
"„Clevoni poolt varem kaasatud rahalised vahendid on peagi lõppemas ning majandustegevuse jätkamiseks vajab Clevon kiiresti täiendavat kapitali,“ teatas ettevõte börsiteates. „Kui Clevon vajalikku kapitali ei kaasa, siis esineb arvestatav risk, et Clevoni ärimudelit ei suudeta edasi arendada. Tõenäoline on ka sattumine makseraskustesse ja välistada ei saa maksejõuetust.“"
Mis börsiteatele Ärileht viitab? Börsi kodukal on Clevoni viimane börsiteade 13. märtsist ja räägib uuest MultiBox pealisrakendusest... Olen ka varasemaid börsiteateid diagonaalis sirvinud ja pole ette jäänud, et nad kuskil börsiteates makseraskustesse sattumist oleks tõenäoliseks pidanud või isegi maksejõuetust mittevälistanud.
"s2nl3"
Kas keegi oskab aru saada, miks viimaste arengute kohta Clevoni börsiteadet Tallinn Nasdaqi kodulehelt ei leia?
Sealt tsitaat:
Ettevõtte dokumentide all on teabedokument: https://nasdaqbaltic.com/statistics/et/issuer_documents/download/1544
Ärilehes tsiteeritud tekst on seal punkti 1.6 all.
Viisakas on turult äraminekul arvestada ka väikeinvestoritega ja teha neile pakkumine mis ei tekita negatiivseid võnkeid, kuid antud juhul on vist tegu pigem agooniaga kus raha hakkab otsa saama ja vahendeid ei valita (lausa pankroti ähvardused, jne.). Natuke on arusaamatu miks oli vaja üldse seda rallit ette võtta (kui just ei olnudki algselt plaanis rumalatelt raha kokku korjata).
Ja teha pole kah midagi muud kui ära kannatada...
"cisco"
Viisakas on turult äraminekul arvestada ka väikeinvestoritega ja teha neile pakkumine mis ei tekita negatiivseid võnkeid, kuid antud juhul on vist tegu pigem agooniaga kus raha hakkab otsa saama ja vahendeid ei valita (lausa pankroti ähvardused, jne.). Natuke on arusaamatu miks oli vaja üldse seda rallit ette võtta (kui just ei olnudki algselt plaanis rumalatelt raha kokku korjata).
Minu arvates tasuks eesti väikeinvestoritel enda eest ka seista, mitte lasta end igast asendist.......
"ain25"
16 veebruar kui loodi Clevon Investors AS, kandsid sinna kuus suurimat investorit 23 463 513 aktsiat, mille väärtuseks hinnati 37 541 620. Need moodustasid siis 79% kogu aktsiatest. Häirib see, et firma loomisest(16.02) börsiteateni(31.03) on mingi nipiga Clevon Investors AS osalus suurenenud 9%. Järelikult käis vahepeal valitud seltskonna moosimine ja karta on, et valitud seltskonnal oli rohkem infot käes. Decibeli lingilt ka näha, et alates veebruari keskelt just selle moosimise ajal läks aktsia langusesse.
Siin on ainest, et kõikidele turuosalistele ei olnud börsiettevõtte poolt jagatud olulist infot, mis andis osale turuosalistele eelise oma aktsiate võõrandamisega. Ehk siin on ühishagi mõtlemise koht. Lisaks võiks finantsinpektsioon oma jalad lõpuks kõhu alt välja võtta ja reaalselt ka midagi ära teha, mitte oodata kuni tulevad teadjamad/oskajamad inimesed lombi tagant.
Meedias muidugi oli kerge väljapressimise toon: "Kui te ei ole nõus siis jääte sellestki ilma". Ilmestab kogu suhtumist. Ning kui selline kultuur on ka ettevõttes sees siis VC poistel on jõuõlga, millega Clevoni mehed nurka mängida. Avalikult raha kaasata enam ei saa, sest sülitati väikeinvestoritele näkku ja VC poiste käest tuleb tõenäoliselt raha saamiseks anda päris suur osalus. Elame ja näeme. Kui muidu siunatakse Leedukaid ebaeuroopalike äripraktikate kasutamises siis siin minu hinnangul oleme WildWildEAST.
"momentum""ain25"
Ma ka ei soovi koos põhiomanikega ühe mütsi alla minna ja pole nõus, oma aktsiad viima kohta kus kontroll põhimõtteliselt puudub.
See on suurepärane! Sa oled teinud oma valiku!
Selle valiku tulemuseks on see, et ettevõte läheb pankrotti.
Kas sa oled oma valikuga rahul? Sest emotsioonid ei muuda fakte ja tulemused ei muuda valikuid. Tulemused on valikutega integraalselt ja võõrandamatult seotud, sa ei saa valida ainult tulemusi.
momentum, ma ei ole küll kõiki ain25 postitusi lugenud aga sinu käsitlus on liiga mustvalge. Börsilt äraviimisele ja pankrotile on olemas veel üks alternatiiv, see, mida teevad teised lisakapitali vajavad börsiettevõtted. Näiteks Modera. Nad korraldavad lisaemissiooni. Äkki ain25 oleks nõus uue Eesti Bolti sündi oma rahaga toetama küll, kui tal oleks kindlus, et investeeringu osas eksisteerib mingi läbipaistvus ja säilib mingigi likviidsus, ning et riskikapitalistid talle mütsi silmini pähe ei tõmba ja börs ning finantsinspektsioon (vähemalt natukenegi) tema investeeringut kaitseks.
Okei, emissiooni puhul on oht et ei märgita täis aga vähemalt kõiki atsionäre koheldakse võrdselt ja siin foorumis kindlasti ei tekiks ka sellist kisa ja tõenäosus, et 1 EUR pealt ei märgitaks täis, on üsna väike.
Veel - arvon, momentum: kas te oskate mulle öelda kuidas ma saan oma aktsiad viia Clevon investorsi alla kui mu investeering on tehtud läbi PIK-i?
Tänud ette.
PIK-i kliendid saavad pakkumises osaleda läbi internetipanga jaotise "Raha kasvatamine" -> "Korporatiivsed sündmused".
Aitäh, Sander, teada andmast.
Ma tegelikult küsisin seda ääri-veeri ka varem siit, et mis PIKi kaudu investeerinuist saab, kuivõrd lugesin LHV PIK-i leheküljelt midagi muud.
LHV PIK-i leheküljelt lugesin, et:
10. Kas ma saan PIK-i kaudu investeerida kinnisvarasse või ühisrahastusse?
PIK-i kaudu saad investeerida börsidel kaubeldavatesse väärtpaberitesse, seega võid soovi korral valida mõne kinnisvarafondi või ühisrahastusettevõtte. Otse kinnisvarasse ega ühisrahastusprojektidesse PIK-iga investeerida ei saa.
Et PIK-i kaudu siiski saab börsivälistesse instrumentidesse investeerida, on minu jaoks meeldiv üllatus.
Ma tegelikult küsisin seda ääri-veeri ka varem siit, et mis PIKi kaudu investeerinuist saab, kuivõrd lugesin LHV PIK-i leheküljelt midagi muud.
LHV PIK-i leheküljelt lugesin, et:
10. Kas ma saan PIK-i kaudu investeerida kinnisvarasse või ühisrahastusse?
PIK-i kaudu saad investeerida börsidel kaubeldavatesse väärtpaberitesse, seega võid soovi korral valida mõne kinnisvarafondi või ühisrahastusettevõtte. Otse kinnisvarasse ega ühisrahastusprojektidesse PIK-iga investeerida ei saa.
Et PIK-i kaudu siiski saab börsivälistesse instrumentidesse investeerida, on minu jaoks meeldiv üllatus.
"... mille käigus võetakse õiglase hüvitise eest üle nende Clevoni aktsionäride aktsiaid, kes ei ole vabatahtlikus ülevõtmispakkumises osalenud."
Ehk keegi selgitaks rumalale, kas targem oleks a) Pakkumises mitte osaleda või b) Vahetada. Mis kaasneb ühe või teise variandiga? Kuigi hind kukub kivina, siis müüa vast hetkel ei tasuks? Väga keerulised valemid!
Ehk keegi selgitaks rumalale, kas targem oleks a) Pakkumises mitte osaleda või b) Vahetada. Mis kaasneb ühe või teise variandiga? Kuigi hind kukub kivina, siis müüa vast hetkel ei tasuks? Väga keerulised valemid!
varasemast jäi siin silma et kas ettevöte on andnud sisuliselt pankrotihoiatuse?!.. kui aktsia hind langeb siis ei ole vähimalgi määral välistatud et selleks on oluline pöhjus.. möelda vöiks eeskätt mis on aktsia hind homme ja vöi siis üleüleüle... homme, mitte mis ta oli eile.. ja mida teeks/ saaks teha vahepealsel ajal raha kusagil mujal.. otsus on raske, kuid isiklik ja loodetavasti annab väärtusliku kogemuse.. minul nt andis kunagi kogemuse Ekranas.. ja see oli vaid esimene mitmete seas.. möni ei taastunud kunagi, möni ronis aegade möödudes taas mäele.. kuigi see ronimine oli väääga pikk ja vaevaline
möni mees siin on varasemalt ka korduvalt hoiatanud et.. " raha vöetakse ära ja keeeegi ei vas- tu- ta.. ka selles kajab kogemus..
Pankrotist on asi veel ikka päris kaugel. Pankrotiga hirmutamine oli mõeldud neile, kes ei soovinud Clevon Investorsisse üle minna. Nad ei tahtnud aktsiate väljaostuks laenu võtta ja arvasid, et hirmutamine on asjakohane. Arvatavasti on neil juba kosilane olemas, kes raha pritsib kui börsilt lahkuvad.
Mina ei näe suurima probleemina seda, et kas lisakapitali õnnestub kaasata või mitte, vaid seda, et lisakapital põleks sama ereda leegiga, aga vahepeal pole tootele suuremat vajadust tekkinud. See on küll tore, et viljandi haiglas analüüse ühest majast teise veetakse, või vahepeal mõnele kliendile mõni toode katsetuseks kohale viiakse, aga raha see majja ei too. Minu arust oli see ka varasemalt selge, et praeguses faasis käib tootearendus ja kasumlikust ärist on asi väga kaugel.
First North on ikka imeline:
CLEVON INVESTORS AS-I VABATAHTLIK ÜLEVÕTMISPAKKUMINE CLEVON AS-I AKTSIONÄRIDELE CLEVON AS-I AKTSIATE ÜLEVÕTMISEKS https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=be438950da2c8d04572fe4251969a12ee&lang=et&src=notices
Clevoni poolt varem kaasatud rahalised vahendid on peagi lõppemas ning majandustegevuse jätkamiseks vajab Clevon kiiresti täiendavat kapitali. Nimetatud kapitali ei ole võimalik avalikult piisavas mahus kaasata. Kui Clevon vajalikku kapitali ei kaasa, siis esineb arvestatav risk, et Clevoni ärimudelit ei suudeta edasi arendada. Tõenäoline on ka sattumine makseraskustesse ja välistada ei saa maksejõuetust.
Ehk ilma lisaraha kaasamata on selge maksejõuetuse risk. Aktsia kaupleb hetkel 0,9 eurol. Aktsiad kokku 29 697 771.
Ehk selge maksejõuetuse riskiga ettevõte (ilma lisaraha kiiresti kaasamata) kaupleb hetkel 26,7 MEUR turuväärtusel.
.
Aktsia hind 0,1 eurot tähendaks, et selge maksejõuetuse riskiga ettevõte (ilma lisaraha kiiresti kaasamata) turuväärtus oleks ca 3MEUR.
CLEVON INVESTORS AS-I VABATAHTLIK ÜLEVÕTMISPAKKUMINE CLEVON AS-I AKTSIONÄRIDELE CLEVON AS-I AKTSIATE ÜLEVÕTMISEKS https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=be438950da2c8d04572fe4251969a12ee&lang=et&src=notices
Clevoni poolt varem kaasatud rahalised vahendid on peagi lõppemas ning majandustegevuse jätkamiseks vajab Clevon kiiresti täiendavat kapitali. Nimetatud kapitali ei ole võimalik avalikult piisavas mahus kaasata. Kui Clevon vajalikku kapitali ei kaasa, siis esineb arvestatav risk, et Clevoni ärimudelit ei suudeta edasi arendada. Tõenäoline on ka sattumine makseraskustesse ja välistada ei saa maksejõuetust.
Ehk ilma lisaraha kaasamata on selge maksejõuetuse risk. Aktsia kaupleb hetkel 0,9 eurol. Aktsiad kokku 29 697 771.
Ehk selge maksejõuetuse riskiga ettevõte (ilma lisaraha kiiresti kaasamata) kaupleb hetkel 26,7 MEUR turuväärtusel.
.
Aktsia hind 0,1 eurot tähendaks, et selge maksejõuetuse riskiga ettevõte (ilma lisaraha kiiresti kaasamata) turuväärtus oleks ca 3MEUR.
Kas keegi on juba esitanud korralduse aktsiate vahetamiseks? Ei leia teabedokumendist kõike vajalikku infot (nt vastaspoole IBAN ja väärtuspäev). Selleks peaks ju tegema makseta väärtpaberiülekande, kui saan õigesti aru?
Näiteks Swedis lähed -> Kogumine, investeerimine -> Korporatiivsed sündmused, Pakkumised ja sealt nimistust leiad
Sander - kuna PIK-i teemast saan pigem aru, et börsivälistesse aktsiatesse PIK-i kaudu investeerida ei ole võimalik siis küsin igaks juhuks veel üle. Teeme igaks juhuks puust ja punaseks.
Oman CLEV aktsiaid läbi PIK-i. Nõustun sinu viidatud viisil "Aktsiate vabatahtliku ülevõtmispakkumisega" ja konverteerin oma osaluse CLEV-s osaluseks Clevon Investors AS-s suhtega 1:1.
CLEV viiakse börsilt minema ja minu PIK-i koosseisu jääb sama kogus aktsiaid börsil mittekaubeldavas Clevon Investors AS-is.
Ja kõik on kosher?
Väga hästi ei leidnud Tulumaksuseadusest üles, et kas ikka on kosher aga PIKi teemast jäi pigem mulje, et ei ole. Seepärast küsin :-)
PIK teemas: 04.01.2021 09:45
"Sander Pikkel"
PIK-i kliendid saavad pakkumises osaleda läbi internetipanga jaotise "Raha kasvatamine" -> "Korporatiivsed sündmused".
Oman CLEV aktsiaid läbi PIK-i. Nõustun sinu viidatud viisil "Aktsiate vabatahtliku ülevõtmispakkumisega" ja konverteerin oma osaluse CLEV-s osaluseks Clevon Investors AS-s suhtega 1:1.
CLEV viiakse börsilt minema ja minu PIK-i koosseisu jääb sama kogus aktsiaid börsil mittekaubeldavas Clevon Investors AS-is.
Ja kõik on kosher?
Väga hästi ei leidnud Tulumaksuseadusest üles, et kas ikka on kosher aga PIKi teemast jäi pigem mulje, et ei ole. Seepärast küsin :-)
PIK teemas: 04.01.2021 09:45
"momentum"
Kas nii ongi, et valikus on ainult ametlikud börsid, sularaha ja LHV poolt pakutavad fondid?
Ei ole ühisrahastust, ei ole laenuplatvormisid vmt?
Martin Mets
Jah, PIK lubab investeerida ainult Tulumaksuseaduses investeerimiskontol lubatud instrumentidesse, ehk jah põhimõtteliselt ainult börsidel noteeritud instrumendid ning muud avalikult pakutavad instrumendid. Ühisrahastus kahjuks selle loetelu all ei kuulu.
Siin tuleks eristada kahte olukorda:
- PIK-ile börsiväliste aktsiate ost, mis ei ole lubatud
- Korporatiivse sündmuse tagajärjel börsivälise aktsia omanikuks saamine. Siin ei ole investoril kontrolli asjade käigu üle. Küll aga peab arvestama, et ilma börsiväliseid aktsiaid müümata ei saa PIK-i sulgeda.
- PIK-ile börsiväliste aktsiate ost, mis ei ole lubatud
- Korporatiivse sündmuse tagajärjel börsivälise aktsia omanikuks saamine. Siin ei ole investoril kontrolli asjade käigu üle. Küll aga peab arvestama, et ilma börsiväliseid aktsiaid müümata ei saa PIK-i sulgeda.
kui sõber teeb mulle pakkumise vahetada PIKil olevad aktsiad mingi suva OÜ osade vastu, siis nii saaks PIK-ile mida iganes soetada?
Äkki peab ikka AS olema?